Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 1,5i 16v rok 93. toci, ale nechytne (roztahnout se da)
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Valenntinno je teď offline  Valenntinno
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 7:14   Citovat  

zdravim,
neco jsem tu prosel, ale odpoved nenasel.
Honda z niceho nic nechtela chytnout....tocil jsem a nic, vzdy pred tim chytla za kazdeho pocasi na cvrnknuti. Mam tak pul roku novou baterku. Sranda je, ze jsem k autu prisel druhej den a najednou hned chytla, pak to bylo v pohode ten den a za dalsi dva dny znova. Kdyz jsem se pokusil ji roztahnout, tak chytla hned, tak si rikam, ze je neco nekde v elektrice pri startovani.
Rozdelovac je krasne suchy. Pri otocenim klicu klasicky pri rozsvicene kontrolce jede cerpadlo a nakonec to jakoby cvakne. Ukostreni jsem prochazel. Nemuze to byt nejake rele a pripadne jake?
Hondu mam uz skoro 10 let, nedavno prolomila hranici 200 tis km (ja 130) a za tu dobu mi nikdy nevypovedela sluzbu az ted s timhle. Bude to nejaka kravina, ale prijit na ni. Tak to zkousim tady...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 7:50   Citovat  

Ahoj. Četl jsem to tu, rešilo se to, je to už ale delší čas. Podivej se na právě na hlavni spínací relé, ta prej rada zlobí. V tom tišťáku, kde je to relatko zasazené vznikne vlivem otřesů a klimatu tzv. studený spoj, právě se to projevuje, že to někdy jde a jindy nic. Štaci to prej na tom tišťáku dobře propájet.

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 8:31   Citovat  

a kde to rele najdu? Jsem totalni analfabet na elektro. Je to pod palubovkou u ridice nebo vlevo kdyz koukam na motor, kde je taky skrinka s par pojistkama (ale tam tisteny spoje nevidim)

Jo a moooc DIKY!

Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 9:48   Citovat  

Pokud slyšíš po otočení klíčků zahučet čerpadlo, je relé v pořádku. Pokud ne, vyndej ho a propájej. Umístění u tebe je myslím za středovým tunelem, určitě je to napsané v sekci FAQ, tak se tam podívej.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 14:02   Citovat  

Nejhorsi jsou tyhle chyby, kdy se clvoek nema ceho chytit. Kamarad neco rikal treba i o snimaci otacek. Zkratka pri startovani toci a nic a pak treba druhy den na otoceni. Kazdopadne kdyz nenaskoci, tak na roztazeni chytne hned a v pohode to jede, neskube ... tim se da eliminovat spousta veci, kterymi to byt nemuze.
Premyslim to zkust nastartovat primo...starter na baterku mimo veskera relatka (na hulvata). Nechci se hrabat ve vice nez 20ti letem aute a rozebirat veci, tkere jsem nikdy nerozebiral...mohl bych napachat vice skody nez uzitku. Chtel jsem jen znat nejaky postrehy od ostatnich, zda nevi, cim by to mohlo byt.
Ja se tu moc neorientuju zmatenej zmatenej

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 14:11   Citovat  

Tohle je prakticky na 100% špatný spoj na tom relé, o kterém mluvil Minor. V Praze umím propájet na počkání.
Relé se nachází u levé nohy řidiče, poblíž otevírátka kapoty. Pro jeho demontáž je potřeba klíč 10 nebo gola s ořechem 10 - drží za jeden M6 šroub.

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 14:41   Citovat  

Diky moc...vyndam, vezmu do prace...vyrabime tu tisteny spoje, tak si myslim, ze se s tim panove z kontroly kvality dokazi poprat.
Snad to tim bude. Civic (a ted myslim ten svuj sedan z roku 93) je na svou dobu vyroby nadherny auto a ten zvuk motoru (1,5i 16v), kdyz tomu clovek prislapne nad 6 tis otacek (opravdu jen obcas), tak to je slast pro usi. Uvazuju o tom, ze ji necham zrenovovat tak, aby vypadala jako z pasu...ale zatim jeste musi tak rok nebo rok a pul slouzit.
Jeste jednou diky moc...dam vedet.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 15:09   Citovat  

Tady máš návod - odkaz a propájení samotné odkaz

0
PříspěvekZaslal: 26.11.2015 , 7:35   Citovat  

Tak jsem se konecne dostal k tomu videu, tak tohle bych mohl zvladnout. Myslel jsem, ze to bude mikro pajeni. Nicmene jsem poradne zahybal s tim relatkem a od te doby startuje v pohode, takze ted jsem si uz opravdu jisty, ze to tim je. Dnes nebo zitra asi oprasim pajku a proleju cinem znovu ty pecky.
Takze jeste jednou diky.
Na jednu stranu se divim, ze jsem se drive nezaregistroval, ale na druhou se clovek registruje ve chvili, kdy neco potrebuje a ja jsem po dobu 10ti let nepotreboval s Hondou VUBEC nic!
Kazde rano startuju, jedu 2 km a pak zpet. Nekolikrat s tim padlo v minulosti Chorvatsko a neduhy treba se starterem, alternatorem a kdo vi jakyma vecma, ktery resi ostatni, ty jsem resit fakt nemusel. Jen brzdy, olej, filtry, svicky,...apod.
H+ OK

0
PříspěvekZaslal: 2.12.2015 , 8:10   Citovat  

takze budu pokracovat. Zrejme to tym relatkem nebylo. Prestalo to opet startovat a i kdyz jsem to propajkoval, tak i roztazeni jde "ztuha". Takze to zrejme tim nebylo...
Kdyz se nechavam roztahovat, tak motor nekolik vterin bezi naprazdno (bez benzinu), ja mam pritom plyn na podlaze a po chvilce to zacne skubat a nakonec to chytne. Chvilku (par vterin) to proturuju a necham to byt a po chvilce (tak pulminuta) to pri normalnim volnobehu (bez kolisani) najednou chcipne. Je jasny, ze to je benzinem a jako prvni pujdu po pal.filtru, ale ptam se dopredu, zda nekdo nevi cim jinym by to mohlo byt. Auto teda zrejme pujde do servisu, pokud filtr nepomuze.
Taky, kdyz mi to po roztazeni chytlo a ja jsem chtel pak popojet, tak tim, ze to asi chtelo na rozjezd vice benzinu, tak to zase chciplo. Evidentne benzin, ale otazkou je, zda jen ten pal.filtr.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 1,5i 16v rok 93. toci, ale nechytne (roztahnout se da)
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina