Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tempomat Civic 6G D15z6
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
pajo99 je teď offline  pajo99
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 22:42   Citovat  

Vie mi niekto poradiť, co vsetko potrebujem k dorobeniu tempomatu? na motor D15z6 ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 22:53   Citovat  

a ak nebude vadit pripadne sa opytam aj ja - tempomat do CR-V 1.generacie. Ak tu s tym niekto ma uz skusenosti.
Dakujem.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2015 , 10:52   Citovat  

A aby toho nebylo málo, tak co s tempomatem do C7G D16V1 (ono to bude u všech Hond cca stejný HaHaaa tak z toho uděláme třeba FAQ, když se dobereme výsledku ) takže je mi jasný = tlačítka na volant, centrální vypínač, převodník pod volant s pinama pro ovládání tempomatu, spínač na spojkový pedál (brzdový spínač je už z výroby), podtlakově elektrický vehement v motoru co tahá za klapku, druhé lanko ke škrtící klapce, když chybí slot pro druhé lanko tak i škrtící klapku (není můj případ), kabeláž se dotáhne (+12V, kostra, signálové od spínačů, signál rychlosti (bere se z ECU nebo rovnou na VSS senzor?)) = musí se měnit ECU? Protože někam musí jít povely od tlačítek, spínačů spojky a brzdy, jdou rovnou do toho podlakově elektrického vehementu v motoru nebo jdou přes ECU motoru? - nebude to zřejmě složité, ještě jsem nekoukal do schémat, ale kdyby to někdo vědel zpaměti tak to dáme třeba dohromady Velmi šťastný

EDit: A ještě zelenou kontrolku do budíků... Úsměv

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 24.11.2015 , 11:23   Citovat  

Jediné co můžu komentovat, tak je C7G, protože jsem to chtěl dělat a nakonec z toho sešlo, protože jsem auto rozbil. Nejjednodušší a finančně nejméně nákladná varianta je koupit univerzál, dělají se celkem pěkné ovladače do sloupku a třeba Toyoty okolo r.v. 2005 to mají tak z výroby a nevypadalo to špatně.

Druhá varianta je vyškubat to z nějaké bouračky, ale v ČR nesehnatelné, tak nejblíže Poláci, ale chce to tam dojet, protože toho na centrál potřebujete dost a i tak to stojí raketu. Pitomej kroužek pod volant tenkrát vycházel na několik tisíc, když jsem se po tom sháněl a za to už je univerzální tempomat. Tlačítka se dají sehnat za pár stovek a podtlakový ovladač je taky pár tisíc. Spínače a čidla byla u C7G všechna-i spojkový (ctdi).

Třetí varianta kterou jsem se vydal já, byla vyrobit si to sám. Idea byla taková, že to chci udělat v rámci kabiny, abych nemusel tahat kabely tam a zpět a řešit kvalitní krytí v motorovém prostoru, takže jsem zvolil krokový motorek, který bude tahat za plynový pedál a signály jsem si vzal z budíků a pedálů (souběžně s tím jsem si na tu páčku pod volant vytáhl volič palubního počítače jako bonus, protože na páčce bylo volné tlačítko). Dostal jsem se do takového stavu, že jsem to měl naprogramované a postavené na stole to chodilo spolehlivě, ale než jsem to nainstaloval do auta, auto odešlo Úsměv. Toto vyšlo na necelé 3k kč.

Závěrem: pro "laika" je nejjednodušší a nejspolehlivější varianta univerzál tempomat(nejlevnější jsou podtlakové). Já, jako troufnu si říct celkem schopný elektrikář, bych se na variantu druhou zvysoka, protože těch rozcestí kde to může viset na blbém dílu je tam celkem dost(viz reznicek).

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2016 , 18:35   Citovat  

Ďakujem Stepa Mrk

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2016 , 18:54   Citovat  

Gabo napsal:
Ďakujem Stepa Mrk

Pro jakou variantu jsi se rozhodnul? Mrk

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2016 , 17:57   Citovat  

Ja si to tak predbežne zisťujem, lebo ešte mám Accorda, ale plánujem ho predať o pár mesiacov a kúpiť Civic Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tempomat Civic 6G D15z6
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina