Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Povinné zimní pneu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 14:45   Citovat  

odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 14:56   Citovat  

OK
   Návrat  
Bány je teď offline  Bány
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 15:22   Citovat  

to je zas blábol, kdyby to udělali celorepublikově, ale takhle je to nesmysl Ble
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 16:00   Citovat  

Bány napsal:
to je zas blábol, kdyby to udělali celorepublikově, ale takhle je to nesmysl Ble

Asi tak... Zimní povinně od/do a tečka.
   Návrat  
Blur je teď offline  Blur
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:01   Citovat  

Bány napsal:

OK OK
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:02   Citovat  

ale vzhledem k tomu jaky je sileny pocasi bych to taky plosne nedelal. Jako v praze kolikrat ani snih neni a je teplo, zatimco jinde jsou jeste zaveje.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:12   Citovat  

Bitkar napsal:
ale vzhledem k tomu jaky je sileny pocasi bych to taky plosne nedelal. Jako v praze kolikrat ani snih neni a je teplo, zatimco jinde jsou jeste zaveje.

No právě! Existuje možnost,že ty "závěje" pak můžou přijít i "do Prahy"... A i když je sucho,tak pod 7st jsou už lepší zimáky...
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:56   Citovat  

Hellborn napsal:
No právě! Existuje možnost,že ty "závěje" pak můžou přijít i "do Prahy"... A i když je sucho,tak pod 7st jsou už lepší zimáky...

mohlo by to pak tu situaci "řešit" tam, kde je větší pravděpodobnost, že závěje nastanou. Ale nejsem fanda týhle myšlenky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 19:44   Citovat  

jvkgrifone napsal:
mohlo by to pak tu situaci "řešit" tam, kde je větší pravděpodobnost, že závěje nastanou. Ale nejsem fanda týhle myšlenky.

No jo,ale kde nastanou? Před 3roky jsem měl v Praze na Civicu 20-30cm, poslední 2 zimy 0,000... Takže zatím to nerozlišíš... A navíc zastávám názor,že kdo nemá na zimní,tak ať v zimě nejezdí... Když obuju zimáky,tak "šetřím" letní a naopak a po 4letech je stejně měním za nový,protože už nefumgují jak mají... I když zimáky bych asi měnil častěji - už druhá třetí zima je na sněhu celkem znát...
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 20:25   Citovat  

Jsem jednoznačným příznivcem zimních gum, ale paušální, byť lokálně ovlivnitelné nařízení mi úplně po srsti není. Ocenil bych spíše nepřímé mechanismy - např. výrazně vyšší tresty při způsobení nehody na nevhodném obutí (či obecně technicky nevyhovujícím vozidlem), odmítnutím plnění z povinného ručení (resp. plnění + následné vymáhání pojišťovnou na viníkouvi) apod. Prostě ať si každý jezdí na čem chce, ale v případě prů:mravenec:, nechť je řádně oceněn.

A z jiného soudku - tak jsem zvědav, co budou dělat ty kamiony koncem dubna - teplota klidně přes 20°C, to ty zimní gumy na hnané nápravě vydrží na D1 zhruba jednou Brno-Praha a zpět Velmi šťastný.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 9:49   Citovat  

ondras to celkem vystihl. Taky nemam rad, kdyz se neco narizuje zcela obecne a pausalne, pak to totiz nemuze nikdy (nebo jen malokdy) fungovat dobre, jen fungovat. Obecny veci jsou nanic. Bud to chce nejak motivovat, by bylo lepsi nez vylozene nutit nebo to chce delat takovy rozhodnuti trochu operativne. Treba merit teplotu vzduchu v pripade nehody pri zjisteni ze dotycny bourajici mel letni pneu. Takze kdyby namerili 5C a clovek co zpusobi nehodu by mel letni, tak by ho za to jeste dodatecne opalkovali. Nebo tak neco, hold vymyslet neco slozitejsiho. Ale aspon ze to nenarizujou celorepublikove, to by bylo jeste horsi.
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 10:20   Citovat  

nelze spolehat na to, že 2roky nesněžilo. ITR jsem koupil ( přelom leden-únor ) na letních a když jsem záhy sehnal kola z CTR, tak jsem na ně koupil i gumy a na zimní nezbylo. Jak jsem potom koukal když v březnu napadl sníh.

prostě se nedá spoléhat na to, že je měsíc hezky, když přes noc může být vše jinak

tak že zimáky ne férovku dané zákonem a je klid. Aspoň prosinec, leden , únor. Listopad a březen na vlastnim uvážení, ale v případě nehody na nevhodném obutí, řádně osolit pokutu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 10:30   Citovat  

Bitkar napsal:
ondras to celkem vystihl. Taky nemam rad, kdyz se neco narizuje zcela obecne a pausalne, pak to totiz nemuze nikdy (nebo jen malokdy) fungovat dobre, jen fungovat. Obecny veci jsou nanic. Bud to chce nejak motivovat, by bylo lepsi nez vylozene nutit nebo to chce delat takovy rozhodnuti trochu operativne. Treba merit teplotu vzduchu v pripade nehody pri zjisteni ze dotycny bourajici mel letni pneu. Takze kdyby namerili 5C a clovek co zpusobi nehodu by mel letni, tak by ho za to jeste dodatecne opalkovali. Nebo tak neco, hold vymyslet neco slozitejsiho. Ale aspon ze to nenarizujou celorepublikove, to by bylo jeste horsi.

Motivaci klidně, ale vymýšlet něco složitějšího? Z toho je pak víc kliček jak se vyhnout... Co by bylo horšího na celorepublikovém nařízení? Každý se o auta nezajímá a je mu celkem jedno na čem jezdí, něco jako vlastnosti letní pneu při nízkých teplotách mu říkají kulový - jak chceš aby takový člověk posoudil, jestli už zimáky nebo ne?

Jak měřit teplotu, která byla při bouračce? V noci spadne teplota celkem rychle,ale než se naše policie dostane k bouračce (obzvlášť,když jsou to jen plechy),tak může být o 2 st. míň...

Ondras napsal:

A z jiného soudku - tak jsem zvědav, co budou dělat ty kamiony koncem dubna - teplota klidně přes 20°C, to ty zimní gumy na hnané nápravě vydrží na D1 zhruba jednou Brno-Praha a zpět Velmi šťastný.

Tak zdraží, nikdo je nebude chtít a náklad by mohl jít na koleje a po silnici by to mohlo být jen z nádraží do firmy... To je ale zbožné přání,co? pořádnej výtlem
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 17:24   Citovat  

byl jsem kamioňák,na velký sklápěčce,a fundovaně říkám,že zimní gumy na nákladní auta neexistují. Myslím,že jen do 7,5 tuny,ale pak fakt nic. Označení m+s u nákladních pneu není totéž co u osobních. Prostě kozel s jednou hnanou nápravou co taha 40 tun je na sněhu a ledu v háji,kdyby tam měl chemoprén ve vzorku Hihi prostě je to o chopvání lidí vůči sobě,což zejména v čr je velký problém!

Nicméně jsem zastáncem nařízení mít povinně zimní pneu,i kdyby bal sníh jen 2 dny v zimě. Namrzlých úseků ve stínu u lesa je hafo i když na slunci zalité silnici vše vypadá v poho. Taktéý mosty atp. A sjednotil bych je se změnou času.

Investice navíc se jistě vrátí na zdraví,majetku a to nejen toho našeho,což je sice nehmatatelné a tudíž pro velkou část čechů nezajímavé. a teď do mě.. muhehe
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 17:27   Citovat  

no az na to sjednoceni se zmenou casu to beru.. kdy ze se to meni cas? mam pocit ze na tyhle ucely dost blbe.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 17:30   Citovat  

kaccerr napsal:
byl jsem kamioňák,na velký sklápěčce,a fundovaně říkám,že zimní gumy na nákladní auta neexistují. Myslím,že jen do 7,5 tuny,ale pak fakt nic. Označení m+s u nákladních pneu není totéž co u osobních. Prostě kozel s jednou hnanou nápravou co taha 40 tun je na sněhu a ledu v háji,kdyby tam měl chemoprén ve vzorku Hihi prostě je to o chopvání lidí vůči sobě,což zejména v čr je velký problém!

Nicméně jsem zastáncem nařízení mít povinně zimní pneu,i kdyby bal sníh jen 2 dny v zimě. Namrzlých úseků ve stínu u lesa je hafo i když na slunci zalité silnici vše vypadá v poho. Taktéý mosty atp. A sjednotil bych je se změnou času.

Investice navíc se jistě vrátí na zdraví,majetku a to nejen toho našeho,což je sice nehmatatelné a tudíž pro velkou část čechů nezajímavé. a teď do mě.. muhehe

je to dobrý

Zimní pneu na kamiony mají akorát někde na severu - tuším,že v nich jsou nějaký hřeby (ne že by to D1 mohlo nějak víc poznamenat...)
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 17:30   Citovat  

v březnu a říjnu vždy koncem,takže myslím,že je to optimum.
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 18:15   Citovat  

No nevím proč na tý značce nají zrovna obr. auta..to je spíš zn. Zimní auto....myslím, že srozumitelnější by bylo něco takového:

zk.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
zk.jpg, 17.74 kB
   Návrat  
Matyn je teď offline  Matyn
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 23:20   Citovat  

Já jsem pro klidně celorepublikově i když je fakt, že účinnější by byla nějaká motivace. Páč jak v tom lidi ucejtěj, že by mohli přijít o peníze tak je to zaujme. Ale jinak mě je to jedno zimáky mám a přezouvám podle doporučení pneuservisu když klesne průměrná teplota pod těch 12-13 stupňů. A u nás bych v zimě bez zimních gum nevyjel ani od baráku. Holt podkrkonoší Úsměv
   Návrat  
Bány je teď offline  Bány
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 9:26   Citovat  

Matyn napsal:
Já jsem pro klidně celorepublikově i když je fakt, že účinnější by byla nějaká motivace. Páč jak v tom lidi ucejtěj, že by mohli přijít o peníze tak je to zaujme. Ale jinak mě je to jedno zimáky mám a přezouvám podle doporučení pneuservisu když klesne průměrná teplota pod těch 12-13 stupňů. A u nás bych v zimě bez zimních gum nevyjel ani od baráku. Holt podkrkonoší Úsměv

jaká motivace? já si myslim, že když brzdíš na sněhu zimákama, to je dostatečná motivace, že to dobrzdíš

nemáš zimáky, dostaneš flastr při kontrole, taky dobrá motivace Hihi
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 9:43   Citovat  

Taky myslím že zimní gumy určitě nějaký smysl mají a nemusí být zrovna sníh... jak to řešit, to je otázka Cooo???
   Návrat  
romeo411 je teď offline  romeo411
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 10:41   Citovat  

Ondras napsal:
Jsem jednoznačným příznivcem zimních gum, ale paušální, byť lokálně ovlivnitelné nařízení mi úplně po srsti není. Ocenil bych spíše nepřímé mechanismy - např. výrazně vyšší tresty při způsobení nehody na nevhodném obutí (či obecně technicky nevyhovujícím vozidlem), odmítnutím plnění z povinného ručení (resp. plnění + následné vymáhání pojišťovnou na viníkouvi) apod. Prostě ať si každý jezdí na čem chce, ale v případě prů:mravenec:, nechť je řádně oceněn.

OK
Presne tak. On sito kazdy rozmysli, kdyz se jednou tukne a pojistovna odmitne platit kvuli obuti, nebo sjetym gumam, ale v dubnu uz jsem prezul, protoze po tydnu tepla (kde pres ted bylo v prumeru 15 stupnu ) me prislo fakt nesmyslny si sjizdet zimni gumy.
   Návrat  
Matyn je teď offline  Matyn
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 11:11   Citovat  

Bány napsal:
jaká motivace? já si myslim, že když brzdíš na sněhu zimákama, to je dostatečná motivace, že to dobrzdíš

nemáš zimáky, dostaneš flastr při kontrole, taky dobrá motivace Hihi

Třeba s tím neplněním od pojišťovny je to dobrej nápad - to je motivace nemáš gumy zaplať si tu bouračku sámÚsměv
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 11:21   Citovat  

která pojiš´tovna nebude plnit ? viníkova ? z povinnýho ? nevím no to bych teda nechtěl aby mě někdo takovej složil , se s ním budu roky soudit o prachy a dalších x let je z něj dolovat . Mimo to jen říct" zimní gumy povinně" nestačí , to by se muselo stanovit i jiný minimum pro ně , taková zhulená zimní bude na tom stejně jak letní a to samý stáří gumy. Zajímavý že táta odjezdil desítky zim bez zimních , pouze se na zimu dával nějakej hraboš vzorek a bez problémů . problém je v lidech , neumí jezdit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 11:27   Citovat  

a to sme zase u kamenu urazu, nekdo tu i psal ze lidi nevedi nic o gumach a tak... a to me furt vraci k tomu ze a silnice pusti kde koho, autoskolni vycvik ridicu je v tomle state naprd. Bezne vim treba o lidech (zenach) co nejsou schopny zaparkovat podelne, umej to jen pricne apod. Takovy lidi dle me nepatrej na ulici. Meli by se naucit v autoskole vsechno co je potreba a kdyz to neumej, nedat jim ridicak. To by pak ubylo nehod, ale i zacp apod. Na silnicich by bylo bezpecnejc a nemuseli by pak slapat po lidech jejich bodovyma systemama a ultravysokyma pokutama, narizovat furt neco apod.
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 11:57   Citovat  

monty napsal:
která pojiš´tovna nebude plnit ? viníkova ? z povinnýho ? nevím no to bych teda nechtěl aby mě někdo takovej složil , se s ním budu roky soudit o prachy a dalších x let je z něj dolovat . Mimo to jen říct" zimní gumy povinně" nestačí , to by se muselo stanovit i jiný minimum pro ně , taková zhulená zimní bude na tom stejně jak letní a to samý stáří gumy. Zajímavý že táta odjezdil desítky zim bez zimních , pouze se na zimu dával nějakej hraboš vzorek a bez problémů . problém je v lidech , neumí jezdit.

dědek mi taky povídá, že jezdil na letních pořád a nic se nestalo. A má pravdu, ale on najezdí za rok to samý co já za 1/4 roku a ani bych neopomíjel jakej byl provoz, před 10-20 lety. To se nedá srovnávat a krizová situace na tebe dneska čeká za každym rohem.
Lidi jezdit neumí, ale to je jinej problem

Bitkar napsal:
a to sme zase u kamenu urazu, nekdo tu i psal ze lidi nevedi nic o gumach a tak... a to me furt vraci k tomu ze a silnice pusti kde koho, autoskolni vycvik ridicu je v tomle state naprd. Bezne vim treba o lidech (zenach) co nejsou schopny zaparkovat podelne, umej to jen pricne apod. Takovy lidi dle me nepatrej na ulici. Meli by se naucit v autoskole vsechno co je potreba a kdyz to neumej, nedat jim ridicak. To by pak ubylo nehod, ale i zacp apod. Na silnicich by bylo bezpecnejc a nemuseli by pak slapat po lidech jejich bodovyma systemama a ultravysokyma pokutama, narizovat furt neco apod.

problem je ten, že oni(y) to v autoškole umí, ale pak jezdí a neparkujou tak, protože se bojí. A třeba za dva roky už tak nezaparkují.

další věc je ta, že je auto jen prostředek pro dopravu a spousta lidí ho tak i zcela logicky bere. A tim pádem mu nemusí tolik rozumět. Taky používám PC ( ktrý mě i živý ) ale prd mu rozumim, protože mě elektro prostě nebaví.
stačilo by, aby byli schopni rozumně poradit v servise ( nebo pneuservise ) a byl by klid

jo a znám pár ženských, který za volantem strčí do kapsy kdejakýho chlapa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 12:21   Citovat  

monty napsal:

Ne, myslim, ze jednoduse:
do tebe napali nekdo na letnich (v zimne na snehu). Jeho pojistovna z jeho povvineho ruceni ti proplati proplati skodu. Nasledne bude potom po vinikovy castku vymahat..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 12:55   Citovat  

romeo411 napsal:
Ne, myslim, ze jednoduse:
do tebe napali nekdo na letnich (v zimne na snehu). Jeho pojistovna z jeho povvineho ruceni ti proplati proplati skodu. Nasledne bude potom po vinikovy castku vymahat..

Už vidím naše pojišťovny, jak sena to celý třesou... HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 13:06   Citovat  

Hellborn napsal:
Už vidím naše pojišťovny, jak sena to celý třesou... HaHaaa

Tak oni snad usetri, ne?

Kdyz nemas technickou, do nekoho to naboris, pojistovna to obeti proplati, ale pak to z tebe taky taha. Myslim, ze v tomto problem neni..
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 13:07   Citovat  

Hellborn - Proč? Naprosto stejně to funguje při způsobení nehody v podnapilém stavu apod. Tvá "povinná" pojišťovna plní poškozenému a na tobě to pak vymáhá. Přečti si pojistnou smlouvu a všeobecné podmínky.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Povinné zimní pneu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina