Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak startujete své auto - spojka ...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5

Startuji se sešlápnutým pedálem spojky
ANO
80%
 80%  [ 76 ]
NE
19%
 19%  [ 18 ]
Hlasovalo : 94
Celkem hlasů : 94

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 11:43   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, dojezd ke křižovatce na neutrál má vliv na spotřebu - negativní, protože když dojíždím s rychlstí a brzdím motorem,tak asi do 1500 jsou "odpojené" vstřiky, kdežto na neutrál nějaká spotřeba paliva je. Velmi šťastný

Ještě čekám na jeden mail,pak se uvidí... HaHaaa

Hm, tak když řešíš plivanec benzínu na hodinu neutrálu, tak pak můžu říct že jak brzdíš tak si opotřebováváš brzdy, brzdovou šlapku a zase spojku pořádnej výtlem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 11:44   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, dojezd ke křižovatce na neutrál má vliv na spotřebu - negativní, protože když dojíždím s rychlstí a brzdím motorem,tak asi do 1500 jsou "odpojené" vstřiky, kdežto na neutrál nějaká spotřeba paliva je. Velmi šťastný

Ještě čekám na jeden mail,pak se uvidí... HaHaaa

proč tady řešíte spotřebu ??? Je jasný, že se zařazenou rychlostí, je spotřeba nulová a s neutrálem ne, ale o tomhle tohle téma není ...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 11:47   Citovat  

ja ji vymackavam furt a hlavne v zime je to lepsi pro snadne startovani a pritom nenechavam zarazenou 1cku kdyz parkuju ,rucni mam dobrou tak naco Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 12:02   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ja ji vymackavam furt a hlavne v zime je to lepsi pro snadne startovani a pritom nenechavam zarazenou 1cku kdyz parkuju ,rucni mam dobrou tak naco Velmi šťastný

Takže jako nastartuješ se spojkou a rovnou zařadíš a jedeš, nebo si po startu vyřadíš a pak se rozjedeš?
Just askin..

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 12:28   Citovat  

Danny1987 napsal:
definujte pojem "nová auta" ... to mi hlava nebere
treba 2kova octavia po fl to ma, tam muzes tocit klickem jak chces ale starter ani neskytne a na pristrojovce ti sviti seslapnout spojku

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 12:29   Citovat  

n3uro napsal:
Tady si nejsem jistej, ale neřekl bych že všechny "nový auta" chtějí spojku. Určitě existuje hodně moderních aut, kde je to tak zařízené ale tak tam je to bez debat, že? Úsměv
hele podle me jde hla vne o bezpecnost, protoze existujou pripady kdy lidi na parkovisti bez selapnute spojky startujou s rychlosti a pak zpusobi skodu na jinych autech, tak to timtopojistili.

Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 12:31   Citovat  

Brnďa napsal:
hele podle me jde hla vne o bezpecnost, protoze existujou pripady kdy lidi na parkovisti bez selapnute spojky startujou s rychlosti a pak zpusobi skodu na jinych autech, tak to timtopojistili.

přesně OK Je to blbuvzdorný opatření ...

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0

A ja myslim ze to nebyl vubec spatny napad, kdyz vidim nektere ridice/ridicky...

Rei je teď offline  Rei
0

DOHCVTEC napsal:

Jo, hlavne v zime je ta rucni dobra HaHaaa Jinak taky startuju se spojkou..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 12:36   Citovat  

Danny1987 napsal:
přesně OK Je to blbuvzdorný opatření ...
jojo asi jo, ale proste mi prijde zbytecny takovy veci tu resit, zda spojka vydrzi o par tisic vic ci min s ruznym zachazeni je preci jedno, zas takovou dardu to taky nestoji. TO je jak kdys nekdo resi brzdy proc si nicit brzdy kdys vim ze musim ve vsi zpomalit na 50 a muzu uz kilometr pred vsi pustit plyn a nechat tot am dojet bez brzd ze

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 19:42   Citovat  

[quote="n3uro"]Takže jako nastartuješ se spojkou a ..pak.. zařadíš a jedeš, ..presne tak Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2011 , 20:52   Citovat  

Danny1987 napsal:
proč tady řešíte spotřebu ??? Je jasný, že se zařazenou rychlostí, je spotřeba nulová a s neutrálem ne, ale o tomhle tohle téma není ...

Přečti si na co jsem reagoval, pak kecej... meetallll

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2011 , 20:56   Citovat  

n3uro napsal:
Hm, tak když řešíš plivanec benzínu na hodinu neutrálu, tak pak můžu říct že jak brzdíš tak si opotřebováváš brzdy, brzdovou šlapku a zase spojku pořádnej výtlem

Neřeším (to bych asi neměl 2.4), pouze jsem reagoval na příspěvek.

Jinak mail jsem dostal, takže VTi startováno se spojkou, první výměnu spojky jsem dělal já (ověřeno servisní historiií a majiteli - já byl čtvrtý) ve 250tis. km, Accord startován spíš bez spojky (jeden majitel, ročník +/- 1948), spojku jsem měnil poprvé opět já, a to ve 100tis.km...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2011 , 21:13   Citovat  

Hellborn napsal:
Neřeším (to bych asi neměl 2.4), pouze jsem reagoval na příspěvek.

Jinak mail jsem dostal, takže VTi startováno se spojkou, první výměnu spojky jsem dělal já (ověřeno servisní historiií a majiteli - já byl čtvrtý) ve 250tis. km, Accord startován spíš bez spojky (jeden majitel, ročník +/- 1948), spojku jsem měnil poprvé opět já, a to ve 100tis.km...

No vidíš, u mého auta byla spojka vyměněna v 150k, předchozí majitel. Podle mě by měla s šetrným zacházením vydržet déle.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2011 , 22:40  Naposledy upravil Petr 78 dne 23.5.2011 , 21:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

n3uro napsal:
No vidíš, u mého auta byla spojka vyměněna v 150k, předchozí majitel. Podle mě by měla s šetrným zacházením vydržet déle.

Ano, mohla by vydržet i déle ale startování se spojkou na to vliv nemá.
Spojka se mění když se sjede obložení na lamele. To je první věc která na spojce odejde. A lamela se při startování opravdu nesjede. Jinak 150 000 km je taková minimální životnost spojky, takže to zase není až tak špatnej nájezd.

Nicméně v tomhle téma se neřeší jenom opotřebení a životnost součástí motoru. Díváš se na to moc úzkým pohledem a unikají ti mnohem důležitější důvody jako bezpečnost, schopnost nastartovat v mrazu atd...
Nezlob se na mě, ale tvoje důvody proč startovat bez spojky jsou směšné.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2011 , 7:15   Citovat  

n3uro napsal:

to co "ušetříš" spálíš na prvním trošku agresivnějším rozjezdu,přeřazení.neřeknu kdybyste řešili opotřebení při tahání vozíku nebo při race režimu , ale při startu-rozdíly otáček 00 nic= otěr neznatelnej,hydraulika odejde spíš na nevýměny a korozi z nastřádaný vody(v případe lanka odpadá),ložisko namáhá víc vypínání v otáčkách,jediný co se namáhá víc je přítlačák jeho pružina ,vzhledem k tomu,že se většinou mění ložisko a lamela,tohle opotřebení bych zanedbal.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2011 , 13:50   Citovat  

monty napsal:
to co "ušetříš" spálíš na prvním trošku agresivnějším rozjezdu,přeřazení.neřeknu kdybyste řešili opotřebení při tahání vozíku nebo při race režimu , ale při startu-rozdíly otáček 00 nic= otěr neznatelnej,hydraulika odejde spíš na nevýměny a korozi z nastřádaný vody(v případe lanka odpadá),ložisko namáhá víc vypínání v otáčkách,jediný co se namáhá víc je přítlačák jeho pružina ,vzhledem k tomu,že se většinou mění ložisko a lamela,tohle opotřebení bych zanedbal.
nemám k tomu víc jak Monty OK , jen se mi zdá , že už tuhle diskuzi ženete do extremu

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2015 , 10:27   Citovat  

Trochu ozivim toto tema.I kdyz to neni o startovani, ale o stani se seslapnutou spojkou napriklad na krizovatce nebo v kolone.Co si o tom myslite?Nici se spojka?A co se na ni nici?

Mam totiz znameho, ktery stoji celou cervenou na krizovatce nebo v kolone neustale nohu na spojce a kdyz mu reknu at setri spojku a dava neutral tak mi rika, ze je prece rozpojena kdyz na ni stoji tak jak by se mohla nicit? Velmi šťastný
Jak bych mu tedy mel technicky logicky vysvetlit, aby pochopil, ze na spojce se nema vsude stat?
Dekuji za odpovedi je to dobrý

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2015 , 11:16   Citovat  

Jediné co se ničí/by se mohlo ničit, tak je spojkové ložisko, ne? Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2015 , 19:32   Citovat  

Samozřejmě, že se při tom spojka více opotřebovává.
Když je spojka vyšlápnutá, tak se namáhá spojkové ložisko a lamela.
Stát na spojce je blbost, ale vídám to u hodně řidičů.

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2015 , 22:58   Citovat  

Petr 78 napsal:

Stát na spojce je blbost, ale vídám to u hodně řidičů.

Nejspíš v dnešní době tak kompenzují pro ně otravný systém Start/Stop... Velmi šťastný

jdmbeba013 je teď offline  jdmbeba013
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2015 , 5:39   Citovat  

Při sešlápnutí spojky u stojícího motoru je namáhané pouze lanko, protože se nic netočí, tak pouze odtahuji lamelu od dosedacích ploch. Startování se sešlápnutou spojkou má mnoho důvodů, které zde už byly popsány a její namáhání při tom je minimální. Při běžícím motoru se sešlápnutou spojkou namáhám nejvíce spojkové ložisko, lamelu také, ale závisí to na seřízení a vůlích mezi přítlačným kotoučem, lamelou a setrvačníkem, nebude ale nijak velké.
Co tedy hraje pro startování s vystavenou spojkou je nižší namáhání startéru resp. akumulátoru a bezpečnost.

Styl řazení a rozjíždění byl měl být co nejpodobnější kamionu, kde se dbá na minimální namáhání a opotřebovávání spojky. Takže při rozjíždění minimální otáčky potřebné k rozjezdu, plynule se rozjet a SUNDAT nohu z pedálu spojky (nikdy nenechávat na pedálu nohu, už při minimálním vystavením spojky dochází k prokluzu a opotřebování a dělá to mnoho lidí). Při přeřazování nevystavovat spojku z velkého záběru a při pouštění s plynem zacházet rozumně. Dojíždět na křižovatku se zařazeným kvaltem je snad normální, šetřím tím brzdy a zároveň palivo.

Jízda z kopce s vyšlápnutou spojkou uvádí motor do stejného stavu jako je volnoběh, tedy si bere palivo, nehledě na to, že opět opotřebovávám brzdy, spojkové ložisko... Lepším řešením je zařadit nižší rychlostní stupeň, který mi udrží konstantní rychlost vozidla a nepotřebuji brzdy ani palivo.

Tohle jsou věci ze školy a z praxe, jsem zvědav na připomínky.

Teny85 je teď offline  Teny85
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2015 , 9:06   Citovat  

já se zeptám kapku obecněji. Když občas neberu auto, ale D1 řídí jeden známý, tak jsem si všiml, že se rozjede na 160 km/h, vyřadí a pluje na volnoběh, dokud to jde, pak zas foukne pětku, napálí to a tak dokola (pokud k tomu je vhodná příležitost). Tak se chci zeptat znalců - není to zvrácenost? Mě osobně to prostě připadá divné, tak bych rád věděl, jestli si tím třeba neku.ví vozítko (koncernový atmo benzin). Dík přátele

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2015 , 9:48   Citovat  

jdmbeba013¨

Pri nafte by som niektoré detaily troška upravil a to kvôli prítomnosti DMF. Vibrácie naftového motora sú citeľné hlavne pri nižších otáčkach, a to už beriem tak že DMF poberá znateľnú časť týchto vibrácií keď „pracuje“. Hlavne v cúračkách v meste vidím často ako ľudia jazdia s trápiacou sa dvojkou, bez plynu, a to doslova človek počuje/cíti ako auto trpí, hlavne oblasť spojky a DMF. Osobne radšej vždy dám troška plynu, i keď nie je spojka uplne dosadnutá.
Hlavne 2.2 i-ctdi má tú dvojku troška ťažšiu, a nie úplne do mesta vhodnú.
Kam tým mierim je to, že veľa ľudí „šetrí“ spojku, lenže týmto používaním si varia o to skorší problém so zotrvákom, ktorý stojí dva krát toľko čo spojka... Osobne, radšej budem meniť spojku ako DMF. Viem, malo by sa to meniť naraz, v každom prípade ak je zotrvák OK a má ešte vydržať , tak prečo ho nasilu meniť.

Teny85 napsal:
já se zeptám kapku obecněji. Když občas neberu auto, ale D1 řídí jeden známý, tak jsem si všiml, že se rozjede na 160 km/h, vyřadí a pluje na volnoběh, dokud to jde, pak zas foukne pětku, napálí to a tak dokola (pokud k tomu je vhodná příležitost). Tak se chci zeptat znalců - není to zvrácenost? Mě osobně to prostě připadá divné, tak bych rád věděl, jestli si tím třeba neku.ví vozítko (koncernový atmo benzin). Dík přátele

Každý komponent, keď sa mechanicky navrhuje, sa počíta i na tzv. cyklickú únavu. To jest, aj spojka sa takto navrhuje, konkrétne napr. prítlačný tanier. Určite si si všimol že keď ohýbaš napr. hliníkový plech 2x alebo 10x, tak sa sú tie rozdiely markantné - po 2x je ten plech stále v pohode, po 10 ohyboch už sú vidieť napr. trhlinky a podobne. Je pravda, že v spojke sú materiály navrhnuté tak, aby vydržali toho oveľa viacej, lenže keď niekto jazdí takto denno denne, tak sa počet cyklov razantne zvyšuje. Spojkový prítlačný tanier je proste najradšej keď tam hodíš 5 ku a koniec, ideš stále rovno. Sústava sa ustáli, motor pracuje v jednom ustálenom cykle

Je možné, že sa tento zlozvyk nikdy neprajaví na životnosti spojky. Sú tu daľšie vplyvy ako chipovanie, častá jazda plným plynom. Ja si myslím, že každý kto má trošku vzťah k mechanike, veľmi rýchlo si dá do súvislosti spojenie namáhanie-opotrebenie. Proste keď chceme od niečoho častý výkon, tak je jeasné že životnosť ide dolu.. Či už sú to porcie Nm alebo počet cyklov.

Preto sú autá jazdené NORMÁLNYM diaľničným štýlom (nie takýmto nepochopiteľným...) často v lepšej kondícii i po 250 000km ako autá po 100 000 km v meste. Honda

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2015 , 22:34   Citovat  

Když už tu eřšíte start se spojkou nebo bez, zamyslel se někdo nad rozdílem v namáhání axiálních ložisek se sešláplou a bez sešláplé spojky a množství oleje co na tech axiálách po dnu až dvou stání bude?

Jinak také startuji se sešláplouspojkou, jendoduše proto že musím Velmi šťastný ( nová auta ) a když pak sednu do staršího co to nevyžaduje je to otázka zvyku - proste ze zvyku zmáčknu.

Na jendom UK webu sem četl docela zajímavou stujdii a rozbor práve ohledne tech axiál a byl tam dokonce toyotí motor u kterého se porkázalo že jeho verze která je v poface modelu a vyžaduje zmáčknutou spojku při startu vykazovala zvýšené opotřebení axiálních ložisek už po 65tis milích..

alvi je teď offline  alvi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2015 , 23:01   Citovat  

na minulem Accordu jsemmel spojku originalni ,
a kdybch ho v necelych 400k nezboril vydrzela by snad 1M.
Takze bud mnohem horsi material Toyoty nebo divna studie z UK .
Od prvniho Zigula startuji stale s vyslapnutou spojkou (i dnes rano....) .

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2015 , 6:58   Citovat  

alvi napsal:
přesně tak, nejen že ulehčíš startéru aby zbytečně netočil ztuhlý olej i s převody ale i baterce, mam to už z autoškoly a navíc jako bonus CR-V bez vyšláplý spojky nenatočím.

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2015 , 9:32   Citovat  

Teny85 napsal:

hlavně za někym takovym jeď když mu neustále lítá rychlost nahoru a dolu Tak to valím bulvy až to příště udělá tak mu za mě lískni

mimochodem tohle je nějaká paranoidní verze eko jízdy. Nicméně je to nesmysl. nejvíc ušetří když se pověsí do aerodynamickýho krytu za nějakej kamion. Jedeš pomalu ale zase prakticky bez plynu

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2015 , 13:55   Citovat  

alvi napsal:

Četl jsi vubec co píšu? nidkde nezminuji spojku od toyoty Úsměv

alvi je teď offline  alvi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2015 , 18:02   Citovat  

[quote="Idaho"]......
Na jendom UK webu sem četl docela zajímavou stujdii a rozbor práve ohledne tech axiál a byl tam dokonce [u][b]toyotí[/b][/u] motor u kterého se porkázalo ..................[/quote]

ze bych Tvuj text spatne pochopil je docela mozne , nebranim se ......

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak startujete své auto - spojka ...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina