Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vývojář H-C appky Android/iOS ?
Fórum: Klubové záležitosti
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 21:59   Citovat  

Vážení pohrávám si s myšlenkou posunout trošku naši garáž na mobilní -> použitelnou úroveň.

Hledám tedy touto formou partnera-vývojáře-firmu, která by takovou appku vyvinula a dále rozvíjela za nějakou "sponzorskou" cenu. Tzn tak, aby to vývoji nebylo líto a zároveň aby to nestálo honda-club.cz mnoho - přecejen to děláme pro sebe a lidi okolo Hondy že jo Úsměv.

Je na čase investovat peníze z příspěvků, prodeje zboží a především komerční inzerce do nějaké nové přidané hodnoty, sic jsme server už zda-se odladili Úsměv

Pomocí aplikace bude možnost editovat svůj profil v garáži - tzn. přidávat nové opravy a úpravy / auta a samozřejmě prohlížet své/ostatní a to pohodlněji, než přes tento web.

Smyslem je udržovat nějakou historii vozidel především po technické stránce - taková virtuální servisní kniha. Další funkce by pak už mohly následovat.

Já osobně používám v mobilu nějakou appku od ruských tvůrců, je to všechno fajn, ale kdyby se mi to párovalo tady s garáží, tak by to byla pecka a přesně to se mi zdá, že by mohlo zajímat více lidí.

Pokud by vše fungovalo, mohli bychom pak zauvažovat o rozšíření aplikace směrem k čtečce příspěvků, SZ atd ...

Možná budeme v této souvislosti i uvažovat o převodu stránek na nový systém, což je ale na dlouhé lokty a protože už web administruji prakticky sám, tak až nereálné Úsměv

Prvotní vývoj bych viděl pro Android (ano, protože to je jediný správný systém Velmi šťastný) a pak bychom se mohli vrhnout na portaci pro iOS. Jestli to dělat na nějakém multiplatformním prostředí (java a spol) to už je otázka, záleží jestli vůbec někdo bude ochotný se na tomto podílet. Ideálně nějaký začínající programátor, který potřebuje trošku naexpit je to dobrý

Tak sakra netlačte se, proč se hlásíte všichni?! Dyť nebojujeme s uprchlíky Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
iNtEgRaCZ je teď offline  iNtEgRaCZ
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 10:42   Citovat  

noooo coz o to, nakodit by se to asi dalo Se stydím

záleží na pár "drobnostech", například, jak se dostat k datům z fóra? Máme nějaké API nebo to bude na hulváta url na garáž, přeparsování DOM atp?
S androidem nemám problém, ios/win už trošku jo (chybí HW na ozkoušení Cool ). Podle požadavků a možností by se možná dala použít i nějaká ta univerzální přegenerovaná JS varianta...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 11:34   Citovat  

API bychom vyrobili podle potřeb, to je celkem bez problému, může vracet třeba XML nebo cokoliv jiného, co se nachá v php generovat, to už by bylo na domluvě s kodérem.

Na iOS klidně pečem na startu, ale bylo by potřeba to nějak tvořit s ohledem na portaci je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 16:57   Citovat  

XML, JSON to je asi celkem jedno. Hlavni by bylo se pevne domluvit na strukture dotazu a odpovedi. Mas rozmysleno co vsechno to ma do budoucna umet?

cross platform vyvoj by snad nemel byt problem...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 17:10   Citovat  

Nemám úplně přesnou představu, co vše, ale protože mám velmi málo volného času, tak nejdříve zjišťuji, jestli to půjde ... pak se můžu věnovat analýze a vývoji konceptu.

Takže jak s tebou? Máš chuť a čas? Je to tam.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 18:38   Citovat  

iNtEgRaCZ napsal:
noooo coz o to, nakodit by se to asi dalo Se stydím

záleží na pár "drobnostech", například, jak se dostat k datům z fóra? Máme nějaké API nebo to bude na hulváta url na garáž, přeparsování DOM atp?
S androidem nemám problém, ios/win už trošku jo (chybí HW na ozkoušení Cool ). Podle požadavků a možností by se možná dala použít i nějaká ta univerzální přegenerovaná JS varianta...

Toto bych řešil i na tom Androidu formou betatesterů, skupinku lidí, co by to používala a dávala ti (tedy jako vývojáři přátele je to dobrý ) zpětnou vazbu, než by se to pustilo ven, abys pak nebyl zahlcen hlášeními. Aby ses v tom testování nemusel topit úplně sám Mrk Ale řekl bych, že toto znáš Mrk PS: já jsem v programování laik, takže jen toto mě napadlo Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 19:08   Citovat  

Daver: pokud není deadline např. do konce ledna, tak se můžem domluvit Mrk (Chuť by byla, s časem to je všelijaký Velmi šťastný )
HIGHTOWER: Testování bude rozhodně potřeba. U androidu je to easy, proste natahnu a jedu. U WP si nejsem úplně jistý jak dostat apku do telefonu mimo store. U iOS je to úplně ujetý - roční platba za apple store, schvalování každý verze, ... jak by to bylo u jailbreaknutych jablek netušim Úsměv tahle platforma mě holt nikdy neoslovila
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 22:04   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 23:16   Citovat  

iNtEgRaCZ napsal:
Daver: pokud není deadline např. do konce ledna, tak se můžem domluvit Mrk (Chuť by byla, s časem to je všelijaký Velmi šťastný )
HIGHTOWER: Testování bude rozhodně potřeba. U androidu je to easy, proste natahnu a jedu. U WP si nejsem úplně jistý jak dostat apku do telefonu mimo store. U iOS je to úplně ujetý - roční platba za apple store, schvalování každý verze, ... jak by to bylo u jailbreaknutych jablek netušim Úsměv tahle platforma mě holt nikdy neoslovila

Určitě není deadline do konce ledna ... vzhledem k tomu že času i na mé straně je poskrovnu, tak to prostě budeme nějak pytlíkovat až něco uděláme Úsměv

Fáze bych si velmi nahrubo od pasu představoval takto (bez analýzy):

1) návrh API, konstrukce na straně serveru
2) mezitím tvorba klienta a nárhu nějaké univerzální komunikační třídy s API
3) návrh lokální databáze v zařízení, která se bude se serverem synchronizovat, k tomu třídu v API
3) umíme načíst data z databáze a zobrazit zatím na základě zadaných vyhledávacích parametrů (prování API na serveru)
4) umíme vložit data do databáze - návrhy formulářů pro vložení atd
5) hrajeme si s prostředím - grafika atp.

Další funkce mimo garáž může být třeba rychlé vložení fotografie z galerie nebo přímo fotoaparátu do HONDA DNES ... jen pro představu, jak zeširoka při návrhu objektů uvažovat. Samozřejmě platí i pro stranu API Úsměv

JardaBar napsal:
https://www.visualstudio.com/features/mobile-app-development-vs

Ciwe to už to MS hulí zadáčo? Krutě!
   Návrat  
Dava858 je teď offline  Dava858
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 0:02   Citovat  

Davere, nemyslíš, že by bylo rozumnější investovat do mobilní verze HC?

Vyvíjíme appky a není to fakt levná záležitost.

Myslím, že kdyby se udělal responzivní design, tak by to bylo ideální řešení. Úsměv
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 9:20   Citovat  

Dava858 napsal:

Myslím, že kdyby se udělal responzivní design, tak by to bylo ideální řešení. Úsměv

Jo to je taky možnost, určitě se nad tím zamyslím.

Appky jsou drahé, protože to je tak určeno trhem, asi dobré pro vývojáře, hůř pro zákazníka ... se současnými nástroji mi to trošku připomíná mobilní operátory v ČR, ale co už ... neřeším.
   Návrat  
kidd.hombre je teď offline  kidd.hombre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 13:32   Citovat  

i web je drahej, kdyz ho budes chtit mit poradne. Ale vyhoda webu je zrejma v tom, ze to spustis na vicemene vsech zarizenich. Otazka je, jestli to co zamyslis, je v pohodlne realizovatelne pres web. Podle toho co si vypsal nazacatku mi prijde, ze by to nemel byt problem, ale nevim ja weby nedelam Úsměv
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2015 , 3:39   Citovat  

Dava858 napsal:

osobně se mi líbí jak je udělaná tudy odkaz

schválně si zkus prohlídnout stránku na telefonu. Hezky to pracuje s viewportem (osobně nastavuju minimální šířku viewportu na 720p - většina mobilních zařízení má rozlišení 720x1280 nebo vyšší)

třeba super je vkládání fotek do příspěvků fóra, zrovna tak se mi líbí možnost likování příspěvků... celkem to maj vymakaný hoši
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2015 , 21:55   Citovat  

čeče mi ta karma moc přehledná teda nepřijde ... mají to prostě jen smrsklé na šířku, pár elementů přesunutých, tak ti nevím ... webka má jednu nevýhodu, že musíš být online a pohodlí appky je realizovatelné jen když máš dobré spojení a server se zrovna nudí že jo to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2015 , 22:46   Citovat  

83427 napsal:
osobně se mi líbí jak je udělaná tudy odkaz

schválně si zkus prohlídnout stránku na telefonu. Hezky to pracuje s viewportem (osobně nastavuju minimální šířku viewportu na 720p - většina mobilních zařízení má rozlišení 720x1280 nebo vyšší)

třeba super je vkládání fotek do příspěvků fóra, zrovna tak se mi líbí možnost likování příspěvků... celkem to maj vymakaný hoši

Upřímně to vypadá jak nějaký velmi nepovedený open source. Nepřehledné, zbytečné postranní panely, atd. Na mobilu jsem to nezkoušel. Třeba je to víc "user friendly" Velmi šťastný

Daver napsal:
Jo to je taky možnost, určitě se nad tím zamyslím.

Appky jsou drahé, protože to je tak určeno trhem, asi dobré pro vývojáře, hůř pro zákazníka ... se současnými nástroji mi to trošku připomíná mobilní operátory v ČR, ale co už ... neřeším.

Mohli bychom se domluvit na určité podobě sponzoringu. Už delší dobu vám to chci nabídnout. Jednak mohu poskytnout server a třeba bych vám i mohl nabídnout ten responzivní design.

Kdyby tě to zaujalo, napiš mi SZ. Úsměv
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2015 , 23:54   Citovat  

tvoje bába je nepovedenej open source, napsal to jeden z adminů (dejme tomu taková anglická obdoba třeba davera). netvrdim že je to nějakej ideál krásy a whatever ale chtěl jsem demonstrovat jak to maj hondaři jinde (funkce a provázanost například profilu, garáže, showroomu)... a hlavně jde o to jak se to tváří a používá na mobilu Chápeš!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 0:38   Citovat  

Jako příklad ok, díky za odkaz, ale s honda-club.cz to má opravdu společné jen asi sympatii ke značce. Úsměv
Opravdu je to nepoužitelný web. Úsměv

Nevěřím, že je na HC majoritní podíl návštěv z mobilu, takže právě o to vůbec nejde, ale nebudu ti tady dělat přednášku. Velmi šťastný

Promiň za offtopic
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 22:39   Citovat  

hlásím se jako tester aplikace, na vývoj není tolik času Úsměv
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 22:52   Citovat  

tuž tak uvidíme, na jaře bychom snad něco mohli mít ... jak budu mít nějakou mízu ... včera jsem jí nechal hodně na upgrade eshopu a vůbec všechno kolem toho, aby jsme konečně po letech měli alespoň nějaké dárky pro pacienty pod stromeček Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vývojář H-C appky Android/iOS ?
Fórum: Klubové záležitosti
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina