Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
sportove zvody 4-2-1 pre B16A1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 21:18   Citovat  

Zdravim pani!

mate niekto sportove zvody na motore B16A1? kupoval som teraz SRS, su uz v aute, ale robia mi problem lambda sondy. Tie SRSka maju dva otvory na lambdu, akurat ze jeden je hore a druhy dole pred katalyzatorom. Jednu lambdu som teda nadkabloval a potiahol dole, ECU mi to vsak stale vyhadzuje ako chybu lambdy (chyba 2, prip. aj 44). Da sa s tym nejako vybabrat alebo musim navarit otvor na druhu lambdu tiez hore?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 21:22   Citovat  

Měl jsem podobné problémy, obě lambdy jsem přemístil zpátky nahoru. A je klid.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 21:31   Citovat  

Tiez sa mi to javi ako jedine riesenie... Na ktore valce ich mam vsak umiestnit? Na vyfuku druheho valca je otvor uz original, kde mam vsak dat ten druhy? Bude to na vyfuk prveho valca o.k.?
Origo zvody maju jednu lambdu tam, kde uz je spojeny prvy so stvrtym, a druha lambda je na druhy s tretim, tak mam trosku obavu ci to bude fungovat, ked to bude solo len jedna na prvom a jedna na druhom...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 21:35   Citovat  

Já je mám na třetím a čtvrtým. Čili na těch dvou nejblíž u rozdělovačeÚsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 21:38   Citovat  

jasneeee, tie som mal na mysli, akurat som ich odratal opacne...
ale uz aspon viem, co s tym dalej. Diky moc, snad to uz potom pojde tak jak si predstavujem...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 21:45   Citovat  

Určitě. Ty lambdy nejsou vyhřívaný (na rozdíl od motorů B16A2) a potřebujou určitou teplotu pro správnou funkci. A tu prostě dole pod motorem nemají.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2008 , 21:53   Citovat  

zvlast ked tam chyba kat... Velmi šťastný
este raz diky!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2008 , 11:43   Citovat  

chlapci, je mi do revu! minuly tyzden sme tam navarili druhy otvor, teraz su obe lambdy hore, jedna na tretom a jedna na stvrtom valci, chyba c.2 z ECU zmizla (teda chyba druhej lambdy), ostali vsak chyby 43 a 44, tak ako aj pred tym.. uz ma z toho asi drbne! co mozem este vyskusat?!? Pred vymenou zvodov som problemy s tym nemal. Dat ich do zberu naštvanej alebo este cosi vyskusat.... to mi hlava nebere

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2008 , 12:49   Citovat  

A jak má lambda sondy umístěné B16A1 v seriovém stavu?
Z principu je nevhodné měřit obsah zbytkového kyslíku jen z jednoho válce, nebo regulační sondou z jednoho válce a kontrolní sondou z druhého, u staršího motoru jsou tam drobné rozdíly. Na co vlastně má B16A1 dvě lambda sondy? To asi nebude kvůli emisní normě euro 3... HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2008 , 13:18   Citovat  

Ivoss napsal:
A jak má lambda sondy umístěné B16A1 v seriovém stavu?
Z principu je nevhodné měřit obsah zbytkového kyslíku jen z jednoho válce, nebo regulační sondou z jednoho válce a kontrolní sondou z druhého, u staršího motoru jsou tam drobné rozdíly. Na co vlastně má B16A1 dvě lambda sondy? To asi nebude kvůli emisní normě euro 3... HaHaaa

ahoj, no, v sérii je to tak, že 1 lambda kontroluje 1. a 4. valec tam kde už sú spojené, a druhá lambda 2. a 3. valec, tiež tam kde už sú spojené. Tie SRSká to majú tak že je jeden origo otvor na 3. valec, a druhý otvor sme navárali na 4. valec. keď to zoberiem cez striedanie taktov v jednotlivých valcoch z pohľadu lambdy, vychádza to teraz tak že nasledujú 2 výfuky za sebou (na každú lambdu jeden) a ďalšie 2 takty bez výfuku, na origo zvodoch to vychádza tak že každý druhý takt je výfuk, teda malo by to byť pravidelnejšie. Z tohto pohľadu by bolo lepšie mať lambdu na šport.zvodoch asi na 2. a na 3. valci (síce teda len na jednej vetve), ale pravidelne striedané takty a každý druhý výfuk, teda podobne ako na origo zvodoch. Ale veď už len pri 3000 ot/min je to toľko krát za sekundu, že to tá lambda nemôže podľa mňa rozlíšiť nesouhlas
A prečo sú tam tie mršky 2, fakt netuším ale asi to už nezmeníme... Bueee

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2008 , 13:35   Citovat  

Minor napsal:

ahoj! a keď si dal tie lambdy hore tak chyba sa už neobjavila? rozmýšľam- ešte môže byť možno prúšvih inde, spolu s výmenou zvodov som dával robiť pretesnenie hlavy (vtecove tesnenia, tesnenie pod hlavu,...aj keď sanie ostalo v aute), nemôže tam byť ozaj nejaký problém len s palivovou sústavou keď sa to skladalo späť? to mi hlava nebere

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2008 , 15:44   Citovat  

No, můžeÚsměv Jenže ta 43 nebo 44 je strašně neurčitá chyba.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2008 , 21:28   Citovat  

no super, tak dik! Bueee mam taky pocit, ze skusim bachnut naspat seriove zvody a ak pojde motor bez chyb, budu jedny zvody na predaj... to mi hlava nebere inak to asi nerozlusknem...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 12:44   Citovat  

Minor napsal:

Minor, a Ty máš v aute teraz zvody športové a Ti to s tými lambdami hore fachčí alebo si dal naspäť pôvodné origo-zvody?!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 13:00   Citovat  

Sportovní, ale lambdy hezky pěkně u motoru nahoře. Ti to když tak vyfotímÚsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 19:50   Citovat  

Minor napsal:
Sportovní, ale lambdy hezky pěkně u motoru nahoře. Ti to když tak vyfotímÚsměv

dakujem za ochotu, foto uvitam je to dobrý skusal som vymenit este tie lambdy za ine ako si mi radil, zajtra to idem testnut tak uvidim co to povie...
V principe by malo byt ale jedno ktora bude na ktorom valci, alebo nie? resp.inak sa spytam, je v nich rozdiel alebo je to len v tych konektoroch cez ktore sa to zapaja a su take iste... to mi hlava nebere
ze ci by mozno nestacilo prehodit ich medzi sebou...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 20:00   Citovat  

Jsou stejný.

DSC00860.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC00860.jpg, 306.55 kB

DSC00861.jpg

DSC00861.jpg, 285.43 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 20:00   Citovat  

kua, neviem ci som tam ten obrazok prilepil spravne, ja to mam teraz takto

P1010281.JPG

P1010281.JPG, 589.83 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 20:02   Citovat  

To by podle mě mělo fungovat.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 20:04   Citovat  

hmm, v principe to mame rovnako Ble aspon mne to tak pripada...
asi budem musiet problem hladat inde Bueee

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 20:06   Citovat  

nic to, skusim zajtra previest tie druhe lambdy, resp.mam len jednu a jednu pôvodnu, ale to by asi nemuselo vadit, a dalsi krok bude asi ze ich skusim premerat ked sa dostanem ku skusacke...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2008 , 21:05   Citovat  

Zdravim pani!
taky maly technicky dotaz- ako sa da pokazit lambda-sonda?! mam totiz take podozrenie, ze mi lambdy zacali odchadzat na sportovych zvodoch.. Vysvetlim: navaral som druhy otvor pre lambdu hore, je to vsetko v nereze, a lambda v nom (stvrty valec, vyfuk pri rozdelovaci) sa odpali. Najskor som myslel ze origo lambda co tam bola, bola zla, skusal som ich teda medzi sebou prehadzovat, mam taky pocit ze som odpalil aj tu druhu (haluzne cisla pri premerani skusackou, resp. ziadna zmena hodnot na lambde v rôznych otackach). Tak som teda kupil univerzalky, nove, no a dnes ked som ich meral (bo chyba typu 2, 43, 44 nezmizla), tak lambda na tom stvrtom vyfuku je tatam, nevykazuje uz ziadne napatie. na zaciatku bola urcite dobra bo tom som ich tiez meral... moze byt trebars ten otvor navareny trosku vyssie ako by bolo dobre, alebo co by to mohlo byt???

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 8:21   Citovat  

pepo crx napsal:
Zdravim pani!
taky maly technicky dotaz- ako sa da pokazit lambda-sonda?! mam totiz take podozrenie, ze mi lambdy zacali odchadzat na sportovych zvodoch.. Vysvetlim: navaral som druhy otvor pre lambdu hore, je to vsetko v nereze, a lambda v nom (stvrty valec, vyfuk pri rozdelovaci) sa odpali. Najskor som myslel ze origo lambda co tam bola, bola zla, skusal som ich teda medzi sebou prehadzovat, mam taky pocit ze som odpalil aj tu druhu (haluzne cisla pri premerani skusackou, resp. ziadna zmena hodnot na lambde v rôznych otackach). Tak som teda kupil univerzalky, nove, no a dnes ked som ich meral (bo chyba typu 2, 43, 44 nezmizla), tak lambda na tom stvrtom vyfuku je tatam, nevykazuje uz ziadne napatie. na zaciatku bola urcite dobra bo tom som ich tiez meral... moze byt trebars ten otvor navareny trosku vyssie ako by bolo dobre, alebo co by to mohlo byt???
V jaký vzdálenosti ji máš , nemůže se přehřívat ? lambda v pořádku musí kmitat od 0 do 1,2 V

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 12:12   Citovat  

Je to na tom obrazku vyššie, je v rovnakej výškovej úrovni ako druhá lambda, ale keďže na tom štvrtom vyfuku je ohyb skôr ako na treťom, je to možno o nejaké 3 cm bližšie motoru ako lambda na treťom výfuku, kde funguje fpohode. Mohlo by to byť tým? príliš vysoká teplota? Dal som ich tam cca. pred tromi týždňami, premeriaval som ich, ale boli to len univerzálky, tak napätie bolo príliš vysoké na neutráli (cca. 0,8 V, manuál píše o intervale od 0,4 do 0,6 V, resp. o vyššom napätí pri plnom otvorení škrtiacej klapky nad 5000 ot. a nižšom napätí pri pustení plynu). Medzitým som bol autom na dovolenke a teraz som sa chcel s tým pobaviť, kúpil som odpory, aby som skutočné napätie dostal na požadovanú hodnotu, ale tá jedna lambda už ukazuje 0,0 V pri hocijakej záťaži. Takže je v čudu.
Aké napätie by mala mať origo-honďácka lambda na neutráli? Chcem to skúsiť ešte zapojiť tak, aby som z jednej lambdy ťahal údaj pre obidva káble vedúce do ECU, ale neviem vlastne ani presnú hodnotu, ktorá by mala byť východisková. Cez odpor ju viem dosiahnuť, kým uni-lambda vykazuje vyššie hodnoty...
Uff, je to veda, začínam ľutovať že som tie zvody kupoval... Bueee

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 12:27   Citovat  

pepo crx napsal:
Je to na tom obrazku vyššie, je v rovnakej výškovej úrovni ako druhá lambda, ale keďže na tom štvrtom vyfuku je ohyb skôr ako na treťom, je to možno o nejaké 3 cm bližšie motoru ako lambda na treťom výfuku, kde funguje fpohode. Mohlo by to byť tým? príliš vysoká teplota? Dal som ich tam cca. pred tromi týždňami, premeriaval som ich, ale boli to len univerzálky, tak napätie bolo príliš vysoké na neutráli (cca. 0,8 V, manuál píše o intervale od 0,4 do 0,6 V, resp. o vyššom napätí pri plnom otvorení škrtiacej klapky nad 5000 ot. a nižšom napätí pri pustení plynu). Medzitým som bol autom na dovolenke a teraz som sa chcel s tým pobaviť, kúpil som odpory, aby som skutočné napätie dostal na požadovanú hodnotu, ale tá jedna lambda už ukazuje 0,0 V pri hocijakej záťaži. Takže je v čudu.
Aké napätie by mala mať origo-honďácka lambda na neutráli? Chcem to skúsiť ešte zapojiť tak, aby som z jednej lambdy ťahal údaj pre obidva káble vedúce do ECU, ale neviem vlastne ani presnú hodnotu, ktorá by mala byť východisková. Cez odpor ju viem dosiahnuť, kým uni-lambda vykazuje vyššie hodnoty...
Uff, je to veda, začínam ľutovať že som tie zvody kupoval... Bueee

tak ještě jednou "lambda v pořádku musí při stechiometrický směsi kmitat od 0 do 1,2 V" potřebuješ něco co změří rychlou změnu ,buď udělátko nebo líp osciloskop. to co naměříš klasickým voltmetrem je něco středního .
no 3cm by mohli udělat svoje ale nedokážu odhadnout -jakou barvu má svíčka na tom válci ? není tam chudá směs (skrz přicpanej vstřik třeba ), pak by nahoupla teplota a mohlo by to zlobit

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 13:00   Citovat  

No, mám k dispozícii len ten voltmeter tak vychádzam z údajov ktoré mám k dispozícii, teda len zo stredných hodnôt... ...ale keď tie sú 0,0 V, tak to je asi už neskoro to merať osciloskopom... Ble
A keby bola chudobná zmes, ako bude zafarbená tá sviečka? Aby som to upresnil, dával som generálkovať hlavu, v honde, no a spolu s tým sa vymenili aj origo-zvody za športové. Pred tým problém s lambdami nebol, teraz je, možno tam ozaj niečo nefunguje tak ako má akurát že teraz si to odnesie tá lambda.
A myslíš, že môže lambda odísť aj vplyvom príliš vysokej teploty? Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2008 , 14:10   Citovat  

monty napsal:
tak ještě jednou "lambda v pořádku musí při stechiometrický směsi kmitat od 0 do 1,2 V" potřebuješ něco co změří rychlou změnu ,buď udělátko nebo líp osciloskop. to co naměříš klasickým voltmetrem je něco středního .
no 3cm by mohli udělat svoje ale nedokážu odhadnout -jakou barvu má svíčka na tom válci ? není tam chudá směs (skrz přicpanej vstřik třeba ), pak by nahoupla teplota a mohlo by to zlobit

Inak keď už sme tak pri tom, aj honďácky manuál k B16A1 popisuje kontrolu funkčnosti lambdy pomocou voltmetra (spomínané rozmedzie 0,4 - 0,6 V. ak pri plnom plyne nie je hodnota nad 0,6 a pri pustení plynu pod 0,4 má sa lambda automaticky vymeniť, takže úplne len také orientačné to asi nebude), preto by ma zaujímala stredná hodnota napätia pri voľnobežných otáčkach... Se stydím

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2008 , 15:47   Citovat  

To bys musel vzít ručkovej voltmetr, kterej měří střední hodnotu, pak budeš měřit ty hodnoty co jsou uvedené v manuálu. Digitál ti na kmitavým signálu měří totální bludy nebo v lepším případě maximální hodnotu, buď lítá nebo ukazuje víc.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2008 , 7:20   Citovat  

monty napsal:

No, tu sú sviečky, mám pocit že neplechu nerobí štvrtý, ale tretí valec, ale neviem, sviečky sa mi zdajú byť fpoho... čo vy na to?!

P1010175.JPG

P1010175.JPG, 623.25 kB

P1010174.JPG

P1010174.JPG, 627.75 kB

Moderátor
0