Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vylepšení světel Honda Accord CE95 2,2 Vtec
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Zerosion je teď offline  Zerosion
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2015 , 20:08   Citovat  

Zdarte hondaři, mám dotaz na profíky. Jelikož nemám skoro žádnou zkušenost z designovejma úpravama exterieru a jsem v tom nováček, mám dotaz jak by šlo vylepšit vzhled předních a zadních světel. U předních světel by mě zajímalo to že pokud mám skla ze šrafováním, tak jestli by šli nějakým způsobem upravit tak aby byla čirá pač se na tuhle hondu neprodávají Angel Eyes... a u zadních světel v podstatě to samé bylo by hezké kdyby byla čirá a dal bych do nich ledkové žárovky. Děkuju za rady a tipy. ocením jakýkoliv názor a pokud je to blbej dotaz tak se omlouvám ale opravdu se v tom neorientuju. Díky moc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2015 , 20:39   Citovat  

5G accorda tady někdo už tunil.Myslím,že byl světle zelený ale na nick si nevzpomenu.Měl tam i upravené zadní světla.

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 24.12.2015 , 3:18   Citovat  

přední skleněné lampy jdou rozleštit brusnýma kotoučema pod vodou, accorda teda zatím nikdo nedělal, ale viděl jsem staršího civica se zabudovanýma bixenonama, na fb profilu honda clubu je tam dost vidět, je modrý, a jak rozleštit lampy mi někdo posílal link do mého topicu, a zadní lampy ledkové jsem dělal já, měl jsem v plánu i ty přední se zabudováním bixenonu, ale v mém věku už se nechci moc dohadovat s pojicajtama, takže jsem nechal pokovit staré vypálené paraboly a nechám to zatím originálně, i když to nesvítí nic moc, a zadní lampy mám momentálně rozdělané a budu tam dávat led pásky, které svítí v kuse a budu je kombinovat s reflexní červenou páskou, která se používá u kamionů...snad to budu mít hotové do konce ledna, protože času moc není, to původní vypadalo sice dobře, ale brzda nebyla dost silná, a celkově mě to pak přešlo...kdybys chtěl s něčím poradit, klidně napiš... přátele
EDIT : jinak co se týká předních lamp a rozleštění toho vroubkování, tak pokud tam nechceš zabudovat nějakou čočku, tak to vůbec nedělej, ty vroubky tam jsou z nějakého důvodu a jediné čeho dosáhneš, bude to, že budeš všechny kolem sebe oslnovat a sám toho o moc víc neuvidíš, co se týká zadních lamp, tak vnitřní části jsou rozdílné, vlevo je mlhovka a je tam miska, ale vpravo je ta lampa plochá protože tam ta miska není a červená plocha prakticky nemá využití, takže jediné rozumné k nějakému designovému posunu by bylo je bud zatmavit folií, nebo jak já rozebrat a komplet předělat, ale brousit je dočira by to taky nemělo dobrý efekt, navíc bys to musel brousit pomalu pod vodou zevnitř, a když bys ty vroubky nakonec úspěšně odbrousil, tak si nejsem jistý, jestli by to při finálním rozleštování nepraskalo, protože ty kryty nejsou moc silné, noa hlavně jsou tam odrazky, které jsou tam bud vlisované nebo spíš byly součástí kopyta, a ty jsou hlubší než samotné vroubky, takže je to vlastně dočira nerozleštitelné... Velmi šťastný

joa světle zelený accord byl wittyho, ale ten se světlama nic nedělal, a už je to dlouho

Rimmsi je teď offline  Rimmsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2015 , 3:00   Citovat  

Co se týče uprav/vyměny předních i zadních světel tak osobně nejsem zastánce angel eyes a podobně ... spíš upřednostnuju retrofit ... přední světla se dají poměrně levně a lehce upravit jak po stránce vzhledu tak funkčnosti jak už bylo zmíněno .... bixenony respektive čočky k tomu přímo svádí.... taky mě nebavilo že mi accord nesvítí tak jsem to vyřešil bi-čočkama pro xenony a nějakej ten stajling - černý housing a kravinky ... Úsměv Bavím se ted o plastových origo světlech ... celá tahle sranda mě vyšla třeba na 2 tisice za material je to "hezké" a funkční Úsměv - Acco 6g Coupe .. takže než světla typu andělský oči se s tím raději budu crcat a myslím že to vypadá i líp Úsměv foto pro inspiraci... Úsměv

12404385_1118334338176905_1685587851_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
12404385_1118334338176905_1685587851_n.jpg, 77.88 kB

12421333_1119627371380935_2038319750_n.jpg

12421333_1119627371380935_2038319750_n.jpg, 89.79 kB

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2015 , 10:21   Citovat  

jenže tenhle topic je o světlech na 5g accord a ty tu píšeš o 6g. pátá generace má světla skleněný, ne plastový

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2015 , 12:59   Citovat  

Fák ? sem netušil ... na takovouhle reakci sem uplně čekal .. nic ve zlém Úsměv Zminoval sem že se jedná o plastová světla to co je konkrétně na fotce odemě - pro INSPIRACI .... aby měl dotyčný představu že to není nereálné a dá se to udělat za levno ... světla u A5G a A6G jsou alespon tvarově podobná a čočky se tam určitě při troše snaze vejdou .... a ano bude třeba vyleštit SKLO .... ale s tim já neporadím Mrk bla bla bla Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 26.12.2015 , 13:46   Citovat  

Rimmsi děkuji za inspiraci, upravil si to velice pěkně, naštěstí mi jedna dobrá duše poslala odkaz na světla na Ebay o kterých sem vůbec nevěděl a sou to čirá světla právě na 5g, hlavně se prosím nehádejte, jak říká Rimmsi šlo o inspiraci a ne o to, že bych si měl na 5g koupit světla z 6g a mermomocí je tam nějak vsadit a zamaskovat. pro ty co mají 5g pošlu odkaz na světla. tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2015 , 17:42   Citovat  

Jsem rád že si to pochopil jak jsem to myslel Úsměv ty co jsi sem hodil na odkazu jsou víceméně ve stylu jako jsem to dělal já .. tyhle jsou řekl bych už plastové tak by nebyl problém je rozlepit a vsadit do nich taky čočky .... Mrk je to dobrý

cd7 je teď offline  cd7
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 1:13   Citovat  

a ako chceš dať svetla čo sú pre USa accord na tvoj podla fotiek eu???????

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 12:28   Citovat  

zerosion: jo, tyle světla tam nepujdou jen tak, patří na coupe nebo aerodeck, které jsou US, US A naše EU verze má jiný tvar, samozřejmě se to dá nějak upravit, někdo je tam dokonce má, ale jsou nižší a mám dojem že jsou tvarově jiná jak v horní hraně lampy, tak v místě blinkru, takže nebudou uplně pasovat do blatníku... Ble toho si určitě všimneš při bližším porovnání tvaru a elikosti blinkru na fotce, tak tvého....to mám dojem že by tam šly líp napasovat ty lampy z toho Coupečka od rimmsiho, dokonce mi někdo pošílal rozměry v určitých místech, a mám dojem, že se moc nelišily, už si ani nepamatuju proč jsem se do toho nepustil....jo vlastně protože jsem je nikde nemohl sehnat Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 13:49   Citovat  

Tak taky sem si cose těch blinkrů týče říkal, že tady vypadají kratší ale to by se vyřešilo přehozením těch blinkrů, ale co tak sleduju ten tvar tak je tvarově řekl bych identickej, i těch pacek a co se prodávají tady náhradní světla na accorda 5g tak vypadaj úplně stejně takže podle mě by vůbec neměl být problém je tam zasadit, samozřejmě dokud je nebudu držet v ruce tak o tom můžu jen polemizovat ale dle mého sou skoro identická krom toho zadního plastového krytu. to by chtělo sehnat někoho kdo je má tady ta čirá abych to mohl vidět naživo dříve než to objednám. Pokud ne tak prostě objednám a budu pevně doufat Velmi šťastný ale tak furt menší zlo než tam pasovat světla z jiné generace Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 14:09   Citovat  

A tady tydle podle OE čísla naprosto seděj. Je to pro EU accorda 5G tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 16:02   Citovat  

jestli ten obrázek patří k tomu číslu tak je to špatně, EU lampa ty úchyty má jinak, ty boční na blinkr tam vůbec nejsou, je tam jen jedna nožka naspodu....a ten blinkr má jiné úchyty...ale kup to, třeba to tam napasuješ a já to budu pak mít jednodušší Velmi šťastný

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 16:05   Citovat  

Honda Accord Wagon, E-CE1
Honda Accord, E-CD3, E-CD4, E-CD5

Dle tohoto bych řekl že je to taky na US A5g, už jenom podle uchycení.

Co vím tak tjuning světla na EU A5g (EUx) neexistují

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 16:54   Citovat  

Tak budu pokusnej kralík Velmi šťastný zkusím to a uvidím, jakmile objednám tak se pokusím to zdokumentovat a nějak vás tu informovat jestli to tam jde nebo je to jen vyhození peněz Velmi šťastný zkusit se má všechno tak proč ne tohle Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 16:56   Citovat  

A pokud se přecijen povede tak bych sem dal nějakej návodek jak to upravit aby to tam šlo, pozvu na to odbordelníky a zamyslíme nad tím, to by bylo aby se to tam nedostalo Velmi šťastný

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 16:58   Citovat  

Jinak jediná úprava, co by za něco stala, je vylestit sklo, ale musíš dát do paraboly čočky/projektory jinak ti to bude oslnovat a svítit blbě, to sklo tam takhle není udělaný pro nic za nic. A zkusit udělat třeba černý housing.

Nebo pokud by ti nevadil zásah do karosařiny, tak světla z jiných accordu.

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 17:10   Citovat  

To s tím sklem mě napadlo taky, zásah do karosařiny by mi nevadil, určitě bych sehnal někoho kdo by mi s tím pomohl. jde o to, že hledám cestu nejmenšího zla a já ani netoužím po tom tak rvát čočky, ne že by se mi to nelíbilo ale mě stačí pouze čirá světla s klasickýma parabolama tak sem myslel tady ty, že bych tam zkusil dát a když se chce tak to jde ta světla jsou podle mě z 98% stejná takže s drobnýma zásahama bych to tam mohl nějakým způsobem vpravit a není problém prohodit us blinkr za eu blinkr.

Fincz je teď offline  Fincz
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 1:06   Citovat  

Zdravím, jak to tak vidím, tak vám v tom budu muset udělat trochu pořádek. Se stydím
Jak tu již bylo řečeno, žádné jiné světla jak origo na EU A5G NEJSOU. Všechny možné ostatní jsou bohužel na US A5G. naštvanej
To vím jistě, jelikož jsem přesně toto už řešil a proto se taky do toho zkusím vnést trochu jasno.

Na EU typ lze dopasovat světla z US. Je to docela problém, ale určitě je to reálné. Tvarově si jsou hodně podobné a po dopasování sedí skoro ideálně. je to dobrý

Po vložení US světel do kastle jsem zjistil že je potřeba světla posunout cca 1-2cm pod masku, tím vnikne prostor u blatníku. Takže v podstatě stačí teda vyvařit vzniklý prostor(dnes bych vařil kus blatníku a kus nárazníku, kvůli rovné spáře) a vytvořit nové úchyty, protože původní jsou úplně jinde a je vyhráno. je to dobrý

Jelikož jsem měl světla v jednom kuse, tak o přehození blinkru nic nevím, ale dle mě to nebude moc reálné, ani pěkné.
K leštění, xenonům atd.. se nevyjadřuju, o tom moc nevím.

Pro inspiraci přikládám pár foto. přátele

SDC12547.JPG

SDC12547.JPG, 2.29 MB

SDC12546.JPG

SDC12546.JPG, 2.33 MB

SDC12556.JPG

SDC12556.JPG, 2.28 MB

SDC12588.JPG

SDC12588.JPG, 1.61 MB

SDC12529.JPG

SDC12529.JPG, 924.76 kB

0
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 16:51   Citovat  

Děkuji za objasnění, tudíš už nemám strach z toho, že by to nešlo, a opravdu klobouk dolů velice pěknou jí máš.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vylepšení světel Honda Accord CE95 2,2 Vtec
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina