Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
P4G Startovani - rozdelovac.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2008 , 23:53  Naposledy upravil Frik dne 19.6.2008 , 17:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak sem prave dojel na lane domu...
Auto jelo bez problemu, vytocil sem to na dvojku k omezovaci a hned na to mi chcipnul motor. Pri nastartovani to na neoklikaty pokus chytlo , ale za 2 sekudny hned chciplo, otacky sly dolu okamzite, zadne cukani v motoru, proste jakobych vypnul klickem. Pak jeste 2x se mi to takto povedlo nakopnout a pak uz sem to odtahl domu. Svetla po ceste vystavily baterku, tak az rano zkusim vyblikat chybu.

Bylo tam pred tydnem meneno tesneni pod hlavou, 4-2-1 svody a nova lmbda. Kdyz sem po te vymene dotankoval do plna, ukazal mi to jen 3/4 nadrze, ale po 2km se ten ukazatel paliva postupne zaplnil. Najel sem jen nejakych 230km od te vymeni tesneni.

PLS nejaka rada v cem by to mohlo byt?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 8:51   Citovat  

Mno tak to je zahada.
Ted to startuje. Jenze netusim cim to mohlo byt, takze se to muze kdykoliv objevit znovu Smutný
Vcera sem taky zkousel odpojit baterii, vyradit alarm a nepomohlo.. dneska proste zacal startovat jako dycky aniz by se cokoliv zmenilo, krom toho ze ted byl motor studeny...

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 9:11   Citovat  

Hele s tou nadrzi me to dela taky. Jednou dokonce kdyz sem bral plnou tak si to tak straduju po dalnici a koukam ze nemam benzin. Respektive ze unika moc rychle (pul nadrze/min). Tak sem zasatvil ze strachem, ze me nekde chcije na silnicu ale pohoda. Nastatruju a zase zacal stoupat az do plne. Ulet. Nechapu ale asi bude neco blbe v nadrzi.
K tomu chcipnuti. Zkousel si kdyz ti to nestartovalo, jestli haze jiskru? Preventivne mrkni na svicky, ocisti je. Tim nicemu neublizis. Mrkni na kabliky k nim. Ale jako hlavni bych opet na vine videl rozdelovac. Takze sundej ho. Mrkni do nej. Minimalne ocistit ty kontakty na viku a palci. Pokud je mas delsi dobu a nezdaji se ti kup nove. Nestoji to moc. Dal se mrkni jestli ti tam nechcije olej. Pokud ano vymen gufero (blbe se schani). No a nakonec nejdulezitejsi casti, ktery se moc moc radi serou je modul a civka. Jak je promerit netusim. Me se :mravenec: civka. Koupil sem modul a nic pochopitelne. Tak sem musel koupit jeste civku... Chybka se projevovala tak, ze to nestartovalo vubec nikdy. Jiskru to hazelo ale slabounkou. Nebyla ani videt. Jen ve tme. Ten modul by si teoreticky mohl delat co by chtel. Jako jednou jet a po druhy ne...

Proste zkusit nejak zjistit, jestli kdyz se to stane, jestli haze jiskru. Pokud jo vsechno co sem napsal odpada. Pak se teda mrknout na privod paliva. Videl bych to ale ne tu jisrku...

Dasli klasika je hlavni rele. Ale to me nestimuje, ze by odstrihla benzin v tockach? Nepamatujes si jestli kdyz si to staroval jela pumpa?

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 9:24   Citovat  

citace:
odstrihla benzin v tockach
proč by ne , studeńák se může rozpadnout kdykoli , stačí otřes a není fuel

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 9:39   Citovat  

hlavně je výbornej nápad to brát do omezovače hned po výměně těsnění pod hlavou... KO

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 10:15   Citovat  

Na rozdelovac bych to nevidel, jednak palec a VN civka byla minuly rok menena a mne se to po podarilo 2x startnout na tech par sekund, coz by nechytlo vubec kdyby slo o rozdelovac. Spis vidim na vine neco s tim privodem paliva. ECU nevyblikava ted nic, ale vcera kdyz mi to chciplo za jizdy rozsvitila se kontrolka motoru.

Co vim tak mam trochu pricpanou hadicku na odvzdusnovani nadrze a vcera mne nenapadlo otevrit vicko nadrze abych ten podtlak vyrovnal. Pak to muze byt nejaky studeny kontakt na cemkoliv okolo zapalovani nebo privodu paliva a pokud se projevi jen obcas tak s tim ted kdyz to zas funguje nic neudelam. No budu holt jezdit s casovanou bombou...

PreludeZ>> No prvnich 100km sem jezdil slusne a to jeste kvuli te nove lambde abych ji moc ze startu nezhavil, ale tesneni pod hlavou pokud se dobre udela tak snad neni nutne nejak setrne zajizdet?

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 10:20   Citovat  

Ten zapalovací modul to dělat může, i když to třeba na chvíli nastartuješ. Není to u něj vždycky jen buď - anebo.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 10:27   Citovat  

100km je nic. Doporučená minimální hodnota po výměně těsnění pod hlavou je cca 500km

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 10:30   Citovat  

PreludeZ napsal:
100km je nic. Doporučená minimální hodnota po výměně těsnění pod hlavou je cca 500km

každý říká něco jiného, slyšel jsem i názory(Zemi,atd...) že těsnění se nezajíždí...zajíždí se nová klika, ložiska,ojnice, ale těsnění nee...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 11:28   Citovat  

Takze zkousel sem znovu a jde slyset takovy chrcivy zvuk.
Dam klicek do polohy pred startovanim - kontroly se vsechny rozsviti a ozve se takovy kratky sykavy zvuk, nejspis cerpadlo - to je v poradku tohle to dela vzdy.

Ovsem jeste nez zacnu startovat a necham ten klicek v teto poloze, zacne se ozyvat nepravidelne chrcivy zvuk, ale nepodarilo se mi vysledovat odkud presne. Co se jeste pred starovanim krom cerpadla snazi nejak "rozpohybovat" ? Relatko to zadne nebude, to by byl cvakavy zvuk, ale tohle je spis takove chrceni jako by od nejakeho loziska elektromotorku nebo tak neco.

Presto kdyz pak nastartuju, tak to bez problemu chytne a na volnobeh se toci - jezdit sem s tim jeste nezkousel.

Odkaz

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 11:42   Citovat  

To vypada ze ten zvuk pujde z rozdelovace, zkus ho odpojit a opakuj otoceni klicku. Zaroven zkontroluj kostry motoru, pripadne motor ukostri startovacim kabelem.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 12:29   Citovat  

z rozdelovace? pokud sem spravne pochopil motor se neotaci. nebo?

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 12:40   Citovat  

Zkontroluj rozvodak.. jak jsi to vytocil moh treba o zub preskocit OK

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 13:32   Citovat  

krtekm napsal:
z rozdelovace? pokud sem spravne pochopil motor se neotaci. nebo?

ten zvuk by mohl byt jiskreni.

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 13:40   Citovat  

ten zvuk vypada asi fag na rozdelovac... sundej kryt a podivej se na rozdelovac... a nebo taky svicky;-) jakoby nehazeli jiskru

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 15:12   Citovat  

To byl zvuk aniz bych se snazil startovat, jen klic v poloze kdy byly roznute kontrolky.

Takze sem zas zkoumal, vypojil sem konektory od rozdelovace, zvuk byl slyset porad. Ukostreni motoru galvanicky spojeno. S tim jiskrenim mne napadlo jestli nejde neco do zkratu tak sem meril odber kdyz neni klicek zasunut - po pripojeni ampermetru skocil na 0.9A po 15sec skocil na 0.77 a drzel + zapojeny alarm na 0.86A. V poloze kdy sviti budiky to skocila na 9 A a pak kleslo na 4.44 Ampery. Prijde mi to docela dost skoro ampera aniz bych mel cokoliv zapnuto, krom zarovicky v aute pri otevrenych dverich. Ale na nejaky dramaticky zkrat co by delal jiskreni to rozhodne neni.

Takze po dalsim zkoumani, ac se mi to zprvu zdalo jako blbost, zvuk vychazel z leveho predniho rohu u svetla... tak mne napadlo, ze tam nekde musi byt elektromotorek co ovlada uhel dopadu svetla a skutecne do delal on. Nikdy predtim sem takovy hlasity zvuk s toho motorku neslysel, ale od vcera takhle proste zni. Nastesti to samovolne vrceni motorku je jen v 3. poloze .. v ostatnich se ustali a je klid.

Kazdopadne tohle nema asi nic spolecneho s tim ze mi za jizdy chcipnul motor a zahadne sel nastartovat az rano jak byl motor studeny. Nemuze to treba delat i lambda, kterou sem pred tydnem menil taky? Mam tam neorginalku 4drat od NGK a 250km sem najel bez problemu, spotreba je stejna, ECU zadnou chybu nehlasi.

A preskoceny rozvodak jen tim ze jednou kopnul omezovac se mi moc nezda, ale tohle sam nezkontroluju...
Zvuk od beziciho motoru mi prijde jako vzdycky... slabe cvrlikani u F20A4 sem slysel u kazde preludy, vule ventilu je dobra ta se serizovala pred tydnem taky. A podle zvuku z vyfuku mi prijde ze zapalovani bezi na vsech 4ech valcich v poradku.

Odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 16:08   Citovat  

Prave sem vyjel z garaze... jdu zavrit vrata od garaze.. a motor sam chcipnul...
Na volnobeh mi to bezelo 10 minut a tady satcila pul minuta od vyjeti z garaze.

Kazdopadne ECU zacala vyblikavat 1x dlouhy 5x kratky porad dokola. To by mel byt MAP senzor... Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 16:32   Citovat  

Houby to je chyba 15 - Ignition Output signal
Takze asi prece jen neco v rozdelovaci...

Po hodine chladnuti motoru, to zas naskocilo... ale po 30sekundach zas samo chciplo a uz nenaskocilo.
Co by tohle mohlo v rozdelovaci zpusobovat - po zahrati ztrati konkat po vychladnuti zas ziska...?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 21:12   Citovat  

Takze rozdelovac je rozdelanej a jelikoz bych to zitra rad vyresil, budu muset kupovat primo z hondy, tam by to meli mit skladem. Rad bych koupil pouze to co je nutne. Ma tedy nekdo zkusenost s rozdelovacem, ktery prestal fungovat po zahrati a po schladnuti zas fungoval? V cem konkretne to je - zapalovaci modul treba?

Palec, viko, civka i zapalovaci modul byl meneny pred 2mi roky.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 23:13   Citovat  

Když koukám na tu fotku, jak vypadá zevnitř, tak doporučuju shánět jinej OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 6:10   Citovat  

podle tý chyby tipuju modul, podle toho vnitřku nemáš v tahu ložisko ? takovýho bincu

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 6:58   Citovat  

monty napsal:
podle tý chyby tipuju modul, podle toho vnitřku nemáš v tahu ložisko ? takovýho bincu

jj, a už se začaly "chroustat" snímače

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 9:35   Citovat  

Jestli na te fotce jde videt par pilin, tak to je trocha bordelu ze stolu, lozisko mi prijde ok. Akorat je tam takovy nacervenaly prach. Horsi ale je, ze asi bude gufero okolo loziska netesne. Je tam slaba vrstva oleje a kdyz sem odsrouboval chaldici cast ze zapalovaciho modulu, byl mezi nema olej, coz asi dobre moc nebude co.

Kazdopadne sem nasel stary zapalovaci modul, ktery mi dali pred 2mi lety, kdy menili vse v tom rozdelovaci a nezjistovali co konkretne je spatne, takze je mozne ze bude dobry... jdu to zkusit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 12:51   Citovat  

tipuju to na modul. mel bych mit doma taky jeden. mohl bych to ho poslat na zkousku, abys alespon vedel. vyplati se koupit novej... pokud bys ho chtel tak nejdrive v pondeli. zrovna se stehuju. jinak gufero by to taky chtelo nove. mas tam oleja jak prase...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 14:24   Citovat  

Tak sem zkusil ten stary zapalovaci modul a vzpomel sem si proc se vlastne menil... Nedaval signal na modry drat ve kterem jsou pulsy podle otacek motoru, cili ted mi neukazujou budiky otacky motoru a pocitam ze ECU taky nema tuseni kolik zrovna tocim, takze mi asi dava nejakou defaultni smes.

Kazdopadne i presto ze na nem nejdou otacky najel sem 20km a zatim bez problemu. Ale ten modul a viko rozdelovace musim objednat novy. Viko je mirne praskle a pres to se taky mohl dostavat odparujici se olej.

Uvnitr zapalovaciho modulu je bohuzel vsechno zality epoxidem a nazvy soucastek zacernene takze tezko rict co presne ten modul dela - myslel sem ze galvanicky oddeluje signal z ECU aby priapadny zkrat z VN civky nodpalil celou ECU, ale tezko rict.

Kdyz to shrnu, pokud nekomu pujde nastartovat a po nejake dobe sam motor chcipne a nepujd ehned nastartovat... po vychladnuti pak zas jo na nejakou dobu nez to zas samo chcipne, muze to byt prave zapalovaci modul.

Diky vsem za rady a snad mi uz preludka neudela takove prekvapko přátele

BTW kdyby mel nekdo cely funkcni rozdelovac na P4G F20A4 na prodej za nejakou darovaci cenu, treba pod 3000, vzal bych to.. porad levnejsi vozit pro kazdy pripad sebou nez potom platit odtah BRNO->OSTRAVA Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 11:24   Citovat  

ecu nebere signál otáček z modulu , má jich dost z tdc a cranku , výstup z modulu je čistě pro otáčkoměr takže nemá vliv na jízdu.modul je v podstatě bezkontaktní relé, ovládací impuls z ecu způsobí přikostření výstupu = vstupu cívky a tím přeskočení jiskry.

Obsah fóra Honda-club.cz   
P4G Startovani - rozdelovac.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina