Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor chcípne hned po nastartování
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jarin je teď offline  Jarin
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2016 , 16:56   Citovat  

Zdravím Honda onďáci ,řeším teď na svém C6G takový problém . Když nastartuju ,moto normálně točí až naskoči ,ale hned po vteřině chcípne .Loni mi to udělalo jednou ,ale to motor zůstal běžet snad až na 10.pokus Tak to koukám! , od té doby nic . Letos (i loni) to udělo jen za chladného počasí (přes léto tenhle problém není) ikdyž je motor zahřáty (ikdyž ne uplně na povozní tepltu ) . Mám podezření na pár věcí ,ale je dost možne že to není ani jedna z možností :

1.Palivové relé (kdysi mi to dělalo na C5G ,ale tam motor ani nenatočil)

2.Spínačka,popř. IMO (je dost vychozená ,klič jde vytáhnout i za jizdy Velmi šťastný a Fast tuším rozsvítil kontrolky svojim klíčem od C4G Velmi šťastný G4G )kdyby to byl ale IMO tak zase nenatočí ,ale jen se rožne zelená kontolka klíče

3.Rozdělovač (ten odešel ze dne na den ,dal se jiny použitý ,takže nelze vyloučit že je chyba jak ve starém tak teď v ,,novém''

jinak se asi na autě neměnilo nic co by mohlo mít vliv ,nechám si poradit od zkušenějších VTEC snad jen ještě dodám že jak je teď chladno ,pravidelně nastatuju až na 2.pokus
Díky za rady Jarin
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2016 , 19:56   Citovat  

nikdo nic ? Se stydím

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2016 , 20:01   Citovat  

Nikdo není věštec Úsměv
Relé propájej, ze spínačky sundej vzadu ořech, rozeber ho a vyčisti. Tím jistě nic nezkazíš a pak se holt uvidí dál.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2016 , 20:17   Citovat  

Minor napsal:
Nikdo není věštec Úsměv
Relé propájej, ze spínačky sundej vzadu ořech, rozeber ho a vyčisti. Tím jistě nic nezkazíš a pak se holt uvidí dál.

Jasně Minore to já vím ,taky chápu že mnohem zajimavější je téma Co tady máme za modelky Velmi šťastný sopťa sopťa .
Díky za tipy ,myslíš že by se hlavní rele projevovalo takhle ? ja myslel že to nenastartuju vůbec Se stydím

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2016 , 20:45   Citovat  

Zažil jsem, že se tak projevovalo Úsměv
Rozdělovač se tak většinou neprojevuje, ale holt musíš postupně vylučovat jednotlivé možnosti.

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2016 , 22:17  Naposledy upravil Daver dne 18.1.2016 , 23:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tipoval bych problém s dodávkou paliva ... pokud slyšíš čerpadlo, pak jej můžeš ještě otestovat tak že odmontuješ přívodní trubku z benzínového filtru, naaranžuješ tam nějakou flašku a otočíš klíčkem ... jestli bude čerpat benzín.

Další možností je ucpaný palivový filtr .. to bys zase mohl demontovat z palivové lišty do flašky a uvidíš ...

Je to ideálně práce pro dva, abys viděl tlak jakým to palivo je dodáváno, pokud to jen tak cmrndá, tak je to špatně ...

Dál bych pytlík Haribo za to, že ti tam prostě nejde palivo z nádrže pod správným tlakem ...

Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2016 , 23:23   Citovat  

Můj názor je imobilizér, jednoduše nedostane povel k tomu dál dodávat palivo a vypne. Na pár autech se mi to stalo, motor normálně naběhl ale hned chcípnul. A jestli popisuješ to jak klíč chodí ve spínačce, tak bych hledal problém spíše tam. Na druhou stranu nejsem mechanik, takže tomu prd rozumím, ale třeba jsem se trefil Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 12:56   Citovat  

Diky za tipy .
Nicmene mam dalsi problema to ze auto chcipa i za jizdy ,tim bych vyloucil IMO protoze krouzek cte cip jen pri staerovani ,ale je to dosr o hubu tedkom to mi hlava nebere

Kopy je teď offline  Kopy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:05   Citovat  

Z kdyz dojde ke zhasnuti motoru tak kontrolky zustanou svitit?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:11   Citovat  

No to prave nevim ,jela stim roba a ted mi psala . ale prej se rozsvitil jen klic ,takze to vypada na rele pokud se nepletu

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:22  Naposledy upravil von-pivoj dne 19.1.2016 , 13:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jarin napsal:
Diky za tipy .
Nicmene mam dalsi problema to ze auto chcipa i za jizdy ,tim bych vyloucil IMO protoze krouzek cte cip jen pri staerovani ,ale je to dosr o hubu tedkom to mi hlava nebere

Budeš na to muset jít metodou pokus-omyl, čili vylučovací metodou.
Imobilizérem to nebude, pokud totiž nastartuješ, je již načtený kód z klíče do IMO a ztráta klíče resp. kontaktu na to nemá vliv.
Tak jak zde již bylo zmíněno, zkontroluj palivo. Tedy, jestli ti jde palivo k motoru. Když pootočíš klíčkem, měl bys slyšet sepnutí (natlakování) čerpadla. Pak ještě zjisti, zda čerpadlo má dostatečný tlak a dává palivo kontinuálním přítokem. Budeš potřebovat patrně pomoc ještě někoho. Pokud tomu tak nebude, bude problém buď v čerpadle nebo v relé spínání čerpadla případně v palivovém rozvodu nebo v palivovém filtru. Jestli jsi totiž tankoval extra super levný benzín někde na benzínce v "Horní-Dolní" mohl jsi natankovat pěkný "SHIT" s příměsí vody, parafínu, nafty, biosložek atd a tento koktejl ti postupně mohl zaprasit filtr. Tento bordel má totiž při nízkých teplotách tendenci se usazovat nebo tuhnout a tak filtr postupně ucpavá a snižuje průtok paliva. Tím nechci nějak podlamovat důvěru v některé benzínky nebo podporovat předražené konglomeráty meetallll
Pokud vyloučíš možné závady v předchozím odstavci, pak je možná závada v již zmíněném rozdělovači. Rozdělej, vyčisti a slož.
Další problém by mohl být ve svíčkách, pokud mají svá nejlepší léta za sebou, tak je radši vyměň. Nebo je vyndej a vyčisti, pokud jsi podle prvního odstavce tankoval "SUPER" a případně ti motor ještě papá olejíček, budou elektrody pěkně začouzené a v kombinaci s nízkou teplotou o poznání hůře zapalují obohacenou směs.
Ještě mě tak napadla váha vzduchu nebo klapka, ale nevím, jak to na tvém motoru je řešeno. Např. na mazdě to způsobovalo přehlcení smesi (vysoký spotřeba a špatné emise) nebo nešlo nastartovat vůbec ale tady už vařím z vody a kolegové mě jistě napraví případně upřesní...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:26   Citovat  

Svice jsem menil loni ,oleje neco veme to je pravda ... Na zadnych dedinskych pumpach se benzin nebral ale filtr nevim kd byl meneny ,rele si pujcim jine a uvidim ,vymenin pal. Filtr a koulnu na svicky

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:28   Citovat  

Ja bych to videl spis na spinacku nebo orech. Kdyz mas nastartovano klicek je v druhy poloze, kdyz to zhasne tak klicek zustane porad ve stejny poloze takze by meli svitit kontrolky. Mozna jsem zaslepenej ale zase mi to pripomina pripad kterej se tu resil nedavno na P4G a byl na vine orechspinacky. Jsem na mobilu tak mi nejde poslat odkaz ale kdyby ses podival kam jsem prispival tak to najdes. Zkus procist a vyzkouset....Tyhle priznaky mi to zase pripominaj a vzhledem k popisovanemu stavu spinacky bych rek ze to i timhle smerem miri. Zkus jak psal Minor vycistit a vyzkouset polohy. V tom tematu je to rozepsany. Hodne zdaru je to dobrý

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:29   Citovat  

Jarin napsal:
Svice jsem menil loni ,oleje neco veme to je pravda ... Na zadnych dedinskych pumpach se benzin nebral ale filtr nevim kd byl meneny ,rele si pujcim jine a uvidim ,vymenin pal. Filtr a koulnu na svicky

Olej na to nebude mít vliv, pokud tam nemáš směs oleje a vody, případně benzínu, to už bys slyšel a cítil Mr. Green

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:29   Citovat  

Jeste poznatek ,kdyz normalne chcipne motor ,zustanou svitit konteolky ,ja musim pri tomto chcipnuti vypnout a zapnout zapalovani ,to mi spise sedi na to rele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:36   Citovat  

Jarin napsal:
Jeste poznatek ,kdyz normalne chcipne motor ,zustanou svitit konteolky ,ja musim pri tomto chcipnuti vypnout a zapnout zapalovani ,to mi spise sedi na to rele
Tak to potom jo, ja myslel ze jsi psal ze jen klicek. A kdyz to takhle chcipne tak Ti jde jiskra normalne?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 13:52   Citovat  

No normalne kdyz se rozjizdis a chicpne ti motor tak kontrolky zustanou svitit a muzes hned nastartovat ,ted kdyz to dela tu neplechu a zdechne to tak blika jen imo jako kdyz vypnes motor klicem tak parkrat blikne.
Jinak co myslis tou jiskrou ? Normalne to pak chytne

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 14:21   Citovat  

Jo tak jsem to pochopil prvne dobre. Pokud to tet pri chcipnuti zhasne kontrolky tak se vracim k prvni verzi. Spinacka nebo spis orech Ti nebude drzet kontakt...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 14:46   Citovat  

Myslis ze by si mi tu pak mohl hodit ten odkaz na tu opravu ? Jsem na mobilu tak se mi to soatne hleda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 15:32   Citovat  

jasny neni problem. Ale driv jak v 8vecer se k pocitaci nedostanu. Kdyby Ti to pomohlo tak tema se jmenovalo: Nejde nastartovat!! P4G

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 18:47   Citovat  

hledal jsem ,nenašel jsem ..neumí tady použivat hledání Velmi šťastný když tak mi pošli odkaz do SZ díky ti . Jinak mám druhe rele takže zkusím zitra přehodit a uvidím ... teď najeto přes 100km ,statováno s různě zahřátym motorem a nic ...jsem z toho jelen

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 6:57   Citovat  

Ale jde Mrk : tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 18:11   Citovat  

Tak novy poznatek po tydnu kdy se to neprojevovalo. Klasika ,notor chytne ,chcipne ,kontrolky nesviti. Mezitim co jsem to rozdychaval a predstavoval si jak auto leti z utesu se kontrolky znovu rozsvitily ,zvlastni ale je to ze motor se jaloby pootocil jako bych startoval ,jen cuknul . takze asi opravdu kontakt spinacky. Kopy mi posilal odkaz na jeho problem ,z tpho jsem pochopil ze za to muze jakysi orech . ted bych potreboval poradit jak to rozeprat ,popr vycistit atd at neco nezmrvim

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor chcípne hned po nastartování
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina