Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 12 z 23
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2016 , 21:40   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
tak kola je to nejjednodušší zjistit, že jsou OK nebo KO a věřím, že dost lidí tam má neúmyslně i špatné penu, prostě třeba už jen váhový index nebo rychlostní, holt, kliente plať, mi to zkrátíme jak jen to půjde...

U mě si je taky fotili, i když se jednalo o nabourané moje auto, které bylo zaparkované. Nebyl schopen mi říci, proč fotí kola, prostě musí. Logika = žádná... A neděj bože, abych tam třeba měl nějaké kola třeba jen zatím než se mi opraví poškozené kolo nebo tak něco, to by mě poslali do háje...
protože si to nechas. na zaparkovanem aute bych je poslal do riti tez jsem mel s pojišťovnou problémy nikdy nechteji plnit ale staci si za tim jit rvat a oni zaplati třeba me si poslali i soudniho znalce
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2016 , 21:49   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Změní se hlavně emise od 1.7. A STK je na každém technikovi, a pokud by časem někdo na MD třeba pár údajů a fotek zkontroloval a padaly by flastry, tak zase to bude horší. Teď je taková vyčkávací doba. Jak vidno, někde pohoda, někde problém, než se to pořádně sjednotí a bude jasná metodika...
co se zmeni? jen ze bude protokol o vycteni chyb soucasti emisi a jinak nic. Když prijedu s autem kteráe ma sportovni sedacky volant podvozek brzdy tak co? jako doted přes známého který udela fotky ze predu z boku kol,vin na nich zadna z těchto uprav videt nebude takze at si kontrola kouka na fotky jak chce, A ze te s tim zastavi na silnici dokaz technikovy ze te s tim pustil ze jsi si to nevymenil po TK. NIC VUBEC NIC jen ze s vrakem neprojdes to je jedine a je to spravne na cem vsem jsem doted dokazal udelat STK snad radsi ani nevzpomínat kolikrat jsem se stydel. proste si každý vezme před stk PU penu kit barvu ve spreji natre disky třeba stetkou a niiiiic se nezmeni to by musel technik kazdou stk natáčet kamerou každý ukon.Ted je doba kdy je každý zmateny jak vcelka pos.... jak zachod a boji se za par mesicu to bude zase při starem
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.1.2016 , 22:06  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 21:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2016 , 22:10  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 21:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 0:07   Citovat  

skritek napsal:
protože si to nechas. na zaparkovanem aute bych je poslal do riti tez jsem mel s pojišťovnou problémy nikdy nechteji plnit ale staci si za tim jit rvat a oni zaplati třeba me si poslali i soudniho znalce

Tu nejde o zaparkované auto. Stačí keď nejaký blbec to napáli od zadu a má havarijné a je vymaľované. A súdiac podľa toho čo stretávam na cestách, sa to môže stať veľmi ľahko. Naozaj to nechcem nikomu privolávať, ale stať sa to proste môže. Dneska len blbá octavia stojí bezproblémov 500 tisíc, tak si človek lahko spočíta kolko to stojí ked si to rozdá s niekým od zadu...
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 8:53   Citovat  

FastCivic napsal:
Potvrzuji. Na sportovní volant nebo podvozek se nedivaji, ale rozměr kol ano

aneb jak je dobrý mít u C4g napsaný 15" v TP.....uff Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 8:58   Citovat  

markos napsal:
Tu nejde o zaparkované auto. Stačí keď nejaký blbec to napáli od zadu a má havarijné a je vymaľované. A súdiac podľa toho čo stretávam na cestách, sa to môže stať veľmi ľahko. Naozaj to nechcem nikomu privolávať, ale stať sa to proste môže. Dneska len blbá octavia stojí bezproblémov 500 tisíc, tak si človek lahko spočíta kolko to stojí ked si to rozdá s niekým od zadu...
apsolutne nechapu co mi chces ric tve vety mi nedavaji smysl
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 10:20   Citovat  

me taky ne.
Mam pocit ze na to existuje v CR precedens, ze je na pojistovne aby dokazovala, ze ta ci ona nezpapirovana uprava mela pricinnousouvislost se skodni udalosti. Tzn. oni ti strhnou z plneni, treba deset patnact procent, a je na tobe jestli si to nechas libit. A jiste, i tech deset procent muze byt dost, ale rozhodne neplati, ze rozstrelis autem co ma jeden spojler navic oktavku za pul mice a plnis mu sám.
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 13:13   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
problém jsou ty emise, jak jsem psal. Uvidíme, jak to bude, co já mám info přímo od technika dělající emise, tak to prostě v té verzi, jak to od 1.7. bude, je problém, aby prošlo i 3 roky staré auto...

co ma spolecneho stari auta s tim jestli projde emisema ? 2 roky stare auto muze byt horsi nez to ktere ma sest

na emisich se ani po 1.7. dohromady nic nezmeni, jen budou navic cist pamet zavad a readiness kod ( coz delaji uz ted ) pojede to online ( ted to jeste neni ) a pak se bude klasicky merit jako ted

zmeni se jedine to ze ti co byli nauceni dat tam jen papiry , protoze se to nejak zaridi, budou muset neco na aute i udelat

a krasne bude videt jak se s emisema podvadelo, v roce 2015 neproslo kazde dvacate auto, ted neprojde kazde pate, a urcite to nebude tim ze by se tak najednou zhorsily emise na autech
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 17:34   Citovat  

kandik napsal:
me taky ne.
Mam pocit ze na to existuje v CR precedens, ze je na pojistovne aby dokazovala, ze ta ci ona nezpapirovana uprava mela pricinnousouvislost se skodni udalosti. Tzn. oni ti strhnou z plneni, treba deset patnact procent, a je na tobe jestli si to nechas libit. A jiste, i tech deset procent muze byt dost, ale rozhodne neplati, ze rozstrelis autem co ma jeden spojler navic oktavku za pul mice a plnis mu sám.

Ptal jsem se na to sveho pojistovaka a melo by to tak byt i u nas, tj. v zemi, kde se to bere jeste prisneji. Potom podle prava obecne platneho v cele EU to nemuze byt jinak ani v CR. Za jakoukoli nehomologovanou upravu na aute muzu po havarii platit nejakou pokutu, prip. me budou nutit dil homologovat nebo auto uvest do puvodniho stavu (pokud se po me budou chtit vozit), ale pojistovna samotna po me nemuze chtit zadne plneni z me kapsy a ani zadnou spoluucast za to, ze mam na aute nejaky dil, ktery evidentne zadnym zpusobem nemohl prispet ke konkretni skodne udalosti.
Jina vec je potom ta, kdyby bylo auto evidentne ve stavu, kdy neni technicky zpusobile pro provoz na pozemnich komunikacich (at uz diky spatnemu technickemu stavu, nebo evidentnich nehomologovanych masivnich upravach vozu, i kdyby se tim jeho technicky stav nakrasne vylepsil). Pak muze pojistovna i policie uspesne argumentovat s tim, ze nejde o detail, ktery nesouvisi s nehodou, ale o celkovy stav vozu, ktery v zadnem pripade neodpovida stavu povolenemu pro provoz na verejnych komunikacich a s takovym jeho majitel nesmi ani vyjet z garaze. Protoze o takovem stavu musi vedet. Pak se muze dohledavat vina i na STK, kterou takovy vuz prosel. Resp. nemel projit, pokud byl tenhle stav i v momentu provedeni STK a k tomu jako dukaz muzou pomoci i ty zakladni fotografie.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 18:21   Citovat  

Ad fotky - je někde nějaká metodika nebo předpis, jak mají konkrétně vypadat ty fotky?

Jako né že bych měl nějakej velkej problém, nicméně to moje sundané tažné zařízení, které mám pečlivě schované v garáži... Nechce se mi ho nechat odepsat z techničáku a ani se mi moc nechce ho tam dávat jenom kvůli TK...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 19:06   Citovat  

SaKaL napsal:
Ad fotky - je někde nějaká metodika nebo předpis, jak mají konkrétně vypadat ty fotky?

Jako né že bych měl nějakej velkej problém, nicméně to moje sundané tažné zařízení, které mám pečlivě schované v garáži... Nechce se mi ho nechat odepsat z techničáku a ani se mi moc nechce ho tam dávat jenom kvůli TK...

mám čerstvou zkušenost, že TZ na autě být musí ... ale neznamená, že to někde nemusí projít HaHaaa
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 19:24   Citovat  

Rom. napsal:
mám čerstvou zkušenost, že TZ na autě být musí ... ale neznamená, že to někde nemusí projít HaHaaa

Jsem ochoten ho privezt sebou v kufru v krabici, pro overeni, ze je to origo zrudnost od Hondy... Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 19:35   Citovat  

SaKaL napsal:

maji v mobilu aplikaci podle ktere foti , tazne ti urcite nikdo fotit nebude, akorat pochybuju ze mu bude stacit kdyz ho privezes v krabici Velmi šťastný teda pokud mu to treba nevadilo pred dvema roky a trefis na toho stejneho tak mu to mozna zas vadit nebude, protoze se zmenilo akorat to ze se foti, jinak skoro nic , a to jak se tu psalo ze SUV foti i ze spodu to je takova informace jako ze kamarad ma kamarada a jeho svagr ma kamarada ktery slysel od kamarada ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 19:37  Naposledy upravil marek.82 dne 23.1.2016 , 19:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rom. napsal:

pokud je v TP tak vzdycky byt "muselo" ne ? nebo to myslis tak ze treba i bajonetove tam musis hodit na STK ?
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 19:40   Citovat  

skritek napsal:
apsolutne nechapu co mi chces ric tve vety mi nedavaji smysl

Myslím že to bully dobre zhrnul. A sem napr. disky mimo povolených rozmerov, znížený podvozok a pod. rozhodne patria - jedná sa o technický zásaho do vozidla.
   Návrat  
Alias je teď offline  Alias
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 20:00   Citovat  

S focením podvozku to nemá nic společného ale některá SUV jsou na rámu a určitě fotí vin rámu Úsměv
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 20:00   Citovat  

tam kam jezdím já, mají stacionární kamery, co fotí šikmo zepředu a šikmo zezadu
technici fotí foťákem jen VIN, štítky a tachometr
rozlišení kamer je velmi dobré, že přečte bez problémů rozměr pneu ap. ... tak jde o to, jestli si technik troufne nechat vyfotit auto bez tažného a v případě kontroly zaplatit masnou pokutu a případně se nechat vyhodit z práce ...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 20:03  Naposledy upravil SaKaL dne 23.1.2016 , 20:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tam pošlu manželku v minisukni a bude klid Úsměv
Spíš mi šlo o to, zda se bude známý známého HaHaaa cukat hodně, protože to bude na těch fotkách lehce dohledatelné nebo zda to bude bez problémů a půjde to dejme tomu nafotit tak, že to nebude moc dobře vidět...

edit: Rom. přátele
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 20:38   Citovat  

Mě čeká STK v březnu. Všiml jsem si,že mám v TP v dalších záznamech napsáno toto:
(Alternativní provedení vozidla:
*19: TŘÍDA A50-X )
Na autě žádné tažné není a nikdy nebylo,ptal jsem se na to při koupi majitele. Tak doufám že s tím budu mít problémy...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 20:41   Citovat  

u nas to je taky ze foti kamery sikmo predek/zadek ale pry tam je rozliseni na dve veci, i kdyz by to asi melo byt tak ze budou nejake minimalni parametry ktere kamery budou muset mit na kazde stk

tazne nemusi byt videt ani na kamerach, kolikrat ho nevidis dokud nelehnes vedle auta

VIN na ramu mit muze ale to foti VIN ramu, zalezi jen na technikovi jak to nafoti
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 20:43   Citovat  

SaKaL napsal:
Tam pošlu manželku v minisukni a bude klid Úsměv
Spíš mi šlo o to, zda se bude známý známého HaHaaa cukat hodně, protože to bude na těch fotkách lehce dohledatelné nebo zda to bude bez problémů a půjde to dejme tomu nafotit tak, že to nebude moc dobře vidět...

edit: Rom. přátele

a denni sviceni v dalkovych mas povolene ? Velmi šťastný
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 20:48   Citovat  

Takže vzhledem ktomu, že mám možnost srovnání s praktickou situací v terénu dovolil bych si tu demonstrovat jeden příklad:

kamarád ze školy, který si několik let stavěl Felicii se mi ozval, že by chtěl pojistit auto (zákonné + havarijní)..
zakonná = žádný problém, s havarijkem problém, protože prakticky krom jedné pojišťovny to odmítnul kdokoliv pojistit právě kvůli úpravám.. zástupce jedné nejmenované pojišťovny mi po zaslání dotazu s fotogalerií odpověděl: "jasně, není problém, to do pojištění vemem".. každá úprava se vypsala jako zvláštní položka nestandardní výbavy se svojí pojistnou částkou, to vše se podložilo fotodokumentací..
co čert nechtěl cca rok na to nedal přednost na hlavní - byl tedy bezpochyby viníkem na plné čáře.. poškozený s odškodněním ze zákonné pojistky spokojený, kamarád po odečtení spoluúčasti dostal asi 60 000,- (někde bych možná i dohledal fotky po nehodě)

pár fotek pro představu, jak auto vypadalo přikládám.. verdikt? pokud Vás jednou pojišťovna přijme do pojištění (pochopitelně po odsouhlaseném stupni úprav), tak není klička, kterou by se z případné škodné události "vyvlékla" z plnění..
tato zakořeněná antipatie vůči pojišťovnám většinou pramení z neznalosti, lidi nečtou a pak se diví Tak to valím bulvy

koda Felicia (1).jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
koda Felicia (1).jpg, 647.58 kB

koda Felicia (2).jpg

koda Felicia (2).jpg, 634.48 kB

koda Felicia (3).jpg

koda Felicia (3).jpg, 630.15 kB

koda Felicia (4).jpg

koda Felicia (4).jpg, 571.23 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 21:46   Citovat  

marek.82 napsal:

Úsměv Tak ono to vyndani jedne pojistky je ponekud mensi opruz nez tam davat ty dve "ploutve" a tu traverzu...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.1.2016 , 21:48   Citovat  

marek.82 napsal:

To se vypne... Velmi šťastný
   Návrat  
CZento je teď offline  CZento
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2016 , 21:52   Citovat  

mate nejake info nekdo? mam c6g a nevim co čekat mam tažne seriove auto krom svodu jsou bez katu jedna se o motor D15Z6 zbytek vyfuku serie proc se napojuji na nejaky konektor kontroluji i abs? sviti mi chyba asi čidlo bude stačit jak vytahnu žarovku z budiku?
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2016 , 21:57   Citovat  

CZento napsal:
mate nejake info nekdo? mam c6g a nevim co čekat mam tažne seriove auto krom svodu jsou bez katu jedna se o motor D15Z6 zbytek vyfuku serie proc se napojuji na nejaky konektor kontroluji i abs? sviti mi chyba asi čidlo bude stačit jak vytahnu žarovku z budiku?

co svody ,na tech nezjistis jestli jsou origo ,ale xo emise bez katu nebo snim kdyz je KO ...
   Návrat  
Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2016 , 22:01   Citovat  

CZento napsal:

A já se bojím že na technický budou ABS řešit
   Návrat  
9turion je teď offline  9turion
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.1.2016 , 22:09   Citovat  

CZento napsal:
S tena zavadama tam ani nechod..... Oni nejsou blbi....poznaji,ze auto ma ABS a nesviti mu kontrolka....Ona se rozne stejne jako SRS a po nastartovani ma zhasnout,ne?
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.1.2016 , 22:10   Citovat  

Tak tak.... pokud máš ABS a nefunguje, tak to znamená opakovačku. S žárovkou to sice zkusit můžeš, ale pokud se ti připojí diagnostikou a tam tuhle chybu objeví, tak to máš stejně marný.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina