Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 275, 276, 277 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 276 z 333
wassil je teď offline  wassil
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 21:26   Citovat  

piskot napsal:
Si přihřeju polívčičku... Jsem to přeci říkal...Úsměv

Osobně jsem v podstatě nepřemýšlel, a nechal kdysi vyměnit lambdu v autorizovaným servisu. Než laborovat s nějkou z vrakáče, či Bosch, atp. Jo, taky u ní odešlo vyhřívání.

Jen tak pro zajímavost kolik tě ta sranda tehdy stála ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2016 , 7:02   Citovat  

wassil napsal:
Jen tak pro zajímavost kolik tě ta sranda tehdy stála ?

Těch cca. 6 tisíc.

Jak jsem to tu pročítal, vychází mi, že ty lambda sondy "umírají" na to vyhřívání.
Perlička je, že s takto postiženou lambda sondou jsem v pohodě prošel na emisích...Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.1.2016 , 8:28   Citovat  

piskot napsal:
Těch cca. 6 tisíc.

Jak jsem to tu pročítal, vychází mi, že ty lambda sondy "umírají" na to vyhřívání.
Perlička je, že s takto postiženou lambda sondou jsem v pohodě prošel na emisích...Úsměv

Ono je to možné.Vyhřívání lambdy je nutné po startu motoru aby se lambda dostala na provozní teplotu v co nejkratším čase. Pak už je vyhřívána výfukovými plyny. Takže závada na vyhřívání se nejspíš projeví při startu studeného motoru kdy jsou emise stejně vyšší kvůli bohatosti směsi. Jakmile jsi přijel na emise tak byl motor zahřátý a možná lambda hlásila správné hodnoty. Spíš si myslím že technik na ME neměl auto se svítící MIL připustit na měření (i když vlastně mu to může být jedno a firma to dostane zaplaceno 2 x pokud neprojdeš Velmi šťastný )

Ale výměna lambdy je tak jednoduchá záležitost jako výměna zapalovací svíčky. (pokud jde povolit bez spec klíče Velmi šťastný )
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2016 , 10:36   Citovat  

wassil napsal:
Ono je to možné.Vyhřívání lambdy je nutné po startu motoru aby se lambda dostala na provozní teplotu v co nejkratším čase. Pak už je vyhřívána výfukovými plyny. Takže závada na vyhřívání se nejspíš projeví při startu studeného motoru kdy jsou emise stejně vyšší kvůli bohatosti směsi. Jakmile jsi přijel na emise tak byl motor zahřátý a možná lambda hlásila správné hodnoty. Spíš si myslím že technik na ME neměl auto se svítící MIL připustit na měření (i když vlastně mu to může být jedno a firma to dostane zaplaceno 2 x pokud neprojdeš Velmi šťastný )

Ale výměna lambdy je tak jednoduchá záležitost jako výměna zapalovací svíčky. (pokud jde povolit bez spec klíče Velmi šťastný )

Svítící kontrolku ECU jsem si ohlídal, aby nesvítila...Úsměv A taky jsem návštěvu na STK načasoval tak, abych nečekal a s teplým motorem šel rovnou na řadu...

To už jsem se párkrát podivoval, když jsem četl příspěvky o samo-domo výměně lambdy. Asi s tím počítali a lambda je z matroše, který se do svodů nezapeče.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.1.2016 , 15:48   Citovat  

piskot napsal:
Svítící kontrolku ECU jsem si ohlídal, aby nesvítila...Úsměv A taky jsem návštěvu na STK načasoval tak, abych nečekal a s teplým motorem šel rovnou na řadu...

To už jsem se párkrát podivoval, když jsem četl příspěvky o samo-domo výměně lambdy. Asi s tím počítali a lambda je z matroše, který se do svodů nezapeče.

Spíše je to měděnou vazelinou která se na závit lambdy nanáší při montáži. I když se divím že vydržela 216 tkm. Je originální. Auto jsem kupoval když mělo 122 tkm a v servisce o výměně nic není. A opravdu stačilo WD40 + jednou jemně klepnout po klíči a povolila.
   Návrat  
mikos je teď offline  mikos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 19:37   Citovat  

Ahoj, musí se při výměně předního světla sundavat nárazník?
   Návrat  
Hybatel je teď offline  Hybatel
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.1.2016 , 21:20   Citovat  

mikos napsal:
Ahoj, musí se při výměně předního světla sundavat nárazník?

musí KO
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dandydanik je teď offline  dandydanik
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 10:12   Citovat  

Jen něco pro pobavení, taky mě čeká rozebírání světla, ale až na jaře, tady vidíte jaky jsem blb Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Vyndání žárovky se nezdařilo Velmi šťastný

12511297_1106406266037584_269764013_o.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
12511297_1106406266037584_269764013_o.jpg, 232.89 kB

12557882_1106819609329583_2082070687_o.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
12557882_1106819609329583_2082070687_o.jpg, 412.49 kB
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 10:48   Citovat  

dandydanik napsal:
Jen něco pro pobavení, taky mě čeká rozebírání světla, ale až na jaře, tady vidíte jaky jsem blb Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Aspoň nemusíš vytahovat krabičku až budou chtít cajti vidět náhradní žárovku pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2016 , 15:08   Citovat  

dandydanik napsal:

A nešla by chytit tím ohebným nástavcem s magnetem na konci?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2016 , 8:22   Citovat  

Na tohle nepotřebuješ rozebírat světlo Tak to valím bulvy. Vezmi špejli, na konec namotej oboustranku a máš to venku za minutu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.1.2016 , 16:41   Citovat  

Je to v dálkové světle, díra na H1 -> hrozně malý průzor kudy se neprotáhne ta LEDka a dírou na parkovačku jsem to vzdal Velmi šťastný
   Návrat  
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2016 , 10:20   Citovat  

Čaute, nevalí se někomu z Vás doma plechový kryt svodů? Mě už jednou praskl a začal rezonovat tak jsem ho svařil ale teď praskl na dalším místě a kus se odlomil a někde ztratil a opět to dost nepříjemně rezonuje. Tak by jsem ho koupil.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.1.2016 , 12:40   Citovat  

Neřešil bych, sundal bych plech a maximálně bych svody omotal termoizolační páskou na svody

[quote="forever222"]Čaute, nevalí se někomu z Vás doma plechový kryt svodů? Mě už jednou praskl a začal rezonovat tak jsem ho svařil ale teď praskl na dalším místě a kus se odlomil a někde ztratil a opět to dost nepříjemně rezonuje. Tak by jsem ho koupil.[/quote]
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 15:13   Citovat  

Měnili jste někdo už těsnění na dveřích? Příjde mi, že teď hodně slyším "vítr" v autě. V jiných autech to téměř neslyším. Že by bylo už otlačené?
   Návrat  
Plašan je teď offline  Plašan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 17:12   Citovat  

forever222 napsal:
Měnili jste někdo už těsnění na dveřích? Příjde mi, že teď hodně slyším "vítr" v autě. V jiných autech to téměř neslyším. Že by bylo už otlačené?

Já je mám potrhaný Velmi šťastný a vyřešil jsem to černou elektrikářskou páskou...Obávám se, že se dá sehnat leda originál, a to jsem ani cenu nezjišťoval. Kdyby ses ptal, dej vědět Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 18:00   Citovat  

Plašan napsal:
Já je mám potrhaný Velmi šťastný a vyřešil jsem to černou elektrikářskou páskou...Obávám se, že se dá sehnat leda originál, a to jsem ani cenu nezjišťoval. Kdyby ses ptal, dej vědět Úsměv

No dnes jsem tam pro zajímavost volal a 1718 kč za přední dveře :O Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 21:41   Citovat  

Když jsem se sem po dlouhé době dostal tak toho mám víc Velmi šťastný Přijde mi taky, že nějak hodně slyším práci podvozku. Ne, že by něco bouchalo to ne. Ale prostě v jakém kolik jiném autě i ve felicii nebo fabii je ta práce podvozku na nerovnostech, kanálech, propadech a diletačních spárách mnohem tišší. Říkal jsem to mechanikovi ale nikde není žádná vůle. Mechanik říkal: Buďto to je prostě normální pro tohle auto, a nebo jsou již ztvrdlé a vymačkané silentbloky (i přesto že nemají vůli?) Jelikož předemnou bylo auto servisováno v Hondě tak podle vinka se na podvozku měnily jen přední horní ramena. Já měnil poté zbylé čepy plus kosti stabilizátoru a uložení stabilizátoru ve předu i vzadu a vzadu taky uložení tlumičů. Jinak je vše původní a má to 320 000km. Tak co si myslíte? Úsměv
   Návrat  
Žemli je teď offline  Žemli
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 22:05   Citovat  

mě to dělá na atr taky a to je to tak 2000 po kompletnim servisu nápravy z Hondy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 9:45   Citovat  

forever222 napsal:

tudy odkaz
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 10:27   Citovat  

forever222 napsal:
Když jsem se sem po dlouhé době dostal tak toho mám víc Velmi šťastný Přijde mi taky, že nějak hodně slyším práci podvozku. Ne, že by něco bouchalo to ne. Ale prostě v jakém kolik jiném autě i ve felicii nebo fabii je ta práce podvozku na nerovnostech, kanálech, propadech a diletačních spárách mnohem tišší. Říkal jsem to mechanikovi ale nikde není žádná vůle. Mechanik říkal: Buďto to je prostě normální pro tohle auto, a nebo jsou již ztvrdlé a vymačkané silentbloky (i přesto že nemají vůli?) Jelikož předemnou bylo auto servisováno v Hondě tak podle vinka se na podvozku měnily jen přední horní ramena. Já měnil poté zbylé čepy plus kosti stabilizátoru a uložení stabilizátoru ve předu i vzadu a vzadu taky uložení tlumičů. Jinak je vše původní a má to 320 000km. Tak co si myslíte? Úsměv

budou to ty silenty. zrovna řešíme stejnou věc ve vlákně o A7G. Vyměnil jsem všechno možný kromě těch silentů a na nerovnostech je slyšet klepání. I při přezouvání kol jsme si všimli, že jsou vytrhané.
   Návrat  
Plašan je teď offline  Plašan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 20:33   Citovat  

Taky se může stát, že nemusí být dostatečně utáhnutý šrouby na silentech, například u horních ramen. Občas od nich slyším lupnutí - tedy že se malinko otočil. Pamatuju si, že nám to dělalo i na c5g.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2016 , 17:07   Citovat  

Díky za odkaz. Jinak v nápravách nelupe tím to určitě nebude.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 9:28   Citovat  

Plašan napsal:
Taky se může stát, že nemusí být dostatečně utáhnutý šrouby na silentech, například u horních ramen. Občas od nich slyším lupnutí - tedy že se malinko otočil. Pamatuju si, že nám to dělalo i na c5g.

Tak konkrétně na horních silentblocích by se silentblok točit neměl. Montáž ramena by se měla dělat s horním ramenem postaveným v rovnoběžné poloze, proto jsou v podběhu 2 6 mm díry na prostrčení kulatinky která drží rameno ve správné poloze. Pokud by se šroub dotáhl a rameno nebylo ve správné poloze hrozí rozškubání silentbloku během krátké chvíle tak jako se to stalo i mně. Yamato mi vydrželo kvůli špatné montáži cca 15 tis. km. Holt chybami se člověk učí.
Takže pokud se silentblok protáčí je zralý na výměnu.
   Návrat  
Pedro Gonzales je teď offline  Pedro Gonzales
PříspěvekZaslal: 31.1.2016 , 15:35   Citovat  

Nazdar, tak jsem teda taky majitelem accorda, konkrétně 1.8vtec (F18B2) z roku 2000, výbava SE
Ve velkém nadšení jsem si koupil bluetooth adaptér na diagnostiku a další blbiny, a když konečně přišel z číny tak jsem zjistil že ho nemám kam zapojit Velmi šťastný
místo obd2 zásuvky na mě zírá jen díra v plechu.
Hledal jsem všude možně, ale vypadá to že ho tam prostě nemám. přitom i tady na foru jsou lidi co na stejným autě odb2 mají.
našel jsem jen tohle téma, ale je staré a nic nového jsem se nedozvěděl.
tudy odkaz
Pak jsem našel anglické, kde se snaží rozjet diagnostiku přes nějaký 5pinový konektor pod kastlíkem, ten ještě pohledám.
tudy odkaz

Máte s tím někdo zkušenost?

Stále doufám že vše není ztraceno a prostě se ta mrcha schovává někde kde bych ji nečekal, třeba v kufru.
   Návrat  
Hybatel je teď offline  Hybatel
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2016 , 18:45   Citovat  

je tam u místa spolujezde a nikde jinde, jestli jí nemůžeš najít tak je podle mne zapadlá dovnitř jelikož to není 2x dobře připevněný konektor takže to odstroj a podívej se kde zapadla
   Návrat  
bzuk001 je teď offline  bzuk001
PříspěvekZaslal: 31.1.2016 , 20:41   Citovat  

Do roku 2000 měl Accord blikací kody, tak abys to nehledal zbytečně.
   Návrat  
bzuk001 je teď offline  bzuk001
PříspěvekZaslal: 31.1.2016 , 20:44   Citovat  

Mám dotaz ohledně předních světel, svítí m blízko před auto a nejde to už víc zvednout, tak mě napadlo zkusit je podložit. Co Vy na to, je to dobrý nápad, půjde to nebo si jen udělám hezké odpoledne s demontáží předního nárazníku a opětovnou montáží s nulovým výsledkem??? Velmi šťastný
   Návrat  
Pedro Gonzales je teď offline  Pedro Gonzales
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 10:23   Citovat  

zkoušel jsi je seřizovat ručně? pokud ti třeba motorek exnul a zůstal úplně v dolní poloze, stejně by to mělo jít seřídit ještě dvěma seřizováky, které tam musí být, už z principu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 10:56   Citovat  

Pedro Gonzales napsal:
zkoušel jsi je seřizovat ručně? pokud ti třeba motorek exnul a zůstal úplně v dolní poloze, stejně by to mělo jít seřídit ještě dvěma seřizováky, které tam musí být, už z principu

Jsou tam, na horizontální korekci u patice žárovky, pro vertikální je díra v čelu nad světlem, blízko spoje čelo-blatník.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 275, 276, 277 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina