Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Založení OSVČ - daň
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 20:02   Citovat  

Hezký dobrý den hondisti a hondistky... je to dobrý
Touto cestou hledám nějakou hodnou duši, která má zkušenosti se založením OSVČ a výběrem zda být či nebýt platič DPH.
Mám toho hrozně moc, načtené, ale vůbec mi to už nedává smysl a popravdě jsem z toho tak zamotanej, že už skoro ani nemám chuť v něčem podnikat. Je to tam.

Nejlepší by bylo, kdyby to byl někdo ze zlínského kraje... aby se dalo sejít osobně. Někam dojet pro opravdovou radu co zakládat, co odepsat, co nepřiznat to mi hlava nebere ... bych asi už šel i na světa kraj - takže by nebyl tak velký problém dojet téměř kamkoliv.

Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o přivýdělek a nejedná se o nic obrovského... tak si prostě potřebuju vše pořádně propočítat abych nakonec jen neprodělal čas a taky peníze.

Je tu někdo taková hodná daňová duše? Je to tam.
Odměna je na domluvě Úsměv pifko
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 20:08   Citovat  

jestli byt/nebyt platce DPH taky zalezi podle toho pro koho budes delat

hodne lidi/firem kteri jsou platci jdou jinde pokud ty nejsi platce, takze zalezi co pro koho budes delat
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 20:11   Citovat  

Já budu vyrábět a výsledné produkty prodávat rovnou koncovým zákazníkům... normálním lidem. je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 20:15   Citovat  

tak to mas asi jednodussi nebyt platce, mas uz treba hned o zbytecne kontrolni hlaseni DPH min, i kdyz to by stejne asi resila ucetni, pokud nejakou budes mit
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 20:18   Citovat  

ale jako neplátce... což je asi jednodušší nemůžu uplatnit žádné úpisy dph,ne? Notebook, auto, PHM... ne? Ani reklamní předměty, ne? Čímž bych mohl vždy zmenšit už tak malý zisk a tím pádem i daň z příjmu, ne?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 20:44   Citovat  

No to bys nemohl, taky zalezi kolik to bude sypat, neco jineho je kdyz z toho budes mit 5 000 mesicne a neco jineho kdyz 50 000. Dph a dan na konci roku mas neco jineho, dane se daji snizovat i jinak ale to uz ti vysvetli dobra ucetni
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 21:01   Citovat  

Pokud něco vyrábím... zájímá někoho kde jsem to vyrobil? Jakože mám výrobky z cnc ale mašinu doma nemám a žádnou fakturu taky ne... až doklad o prodeji zákazníkovi.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 21:19   Citovat  

Bez se zeptat dobryho ucetniho a za tu radu mu zaplat. A musis mu prinyst vstupni podminky, tzn. vedet zhurba kolik ti to bude sypat, jak drahy budou vstupy ( tzn. naklady - benzin, reklama, auto, cnc masina nebo co, notas atd. , pronajem kanclu) komu to budes prodavat - platci nebo neplatci DPH, jestli jen v cechach, nebo i cizina vc. slovenska atd. atd.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 21:28   Citovat  

To je to... kde sehnat slušnýho učetního.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.1.2016 , 22:29   Citovat  

Na výrobu to nebude upe sranda, protože pokud budeš něco prodávat, jednou se někdo zeptá, odkud to bereš a v takovém případě bys měl mít vstupní výdaje minimálně na odpovídající nákup materiálu. Jestli to pak ošulíš pilníkem nebo cnc už nikoho nezajímá. Informuj se také, jestli je taková činnost možná v rámci některé z volných živností ... to ti zdarma poradí na tvém živnostenském úřadu.

Pořiď si účetní software (kdybys chtěl pohodu, tak tu mám licenci LITE navíc, takže ti jí můžu prodat za 2tis - tudy odkaz a zaplatíš si jen aktualizaci na 2016 - 1113,- Kč) ... rozmysli se, jestli si chceš vést sklad nebo jestli to vošéfuješ, podle toho, kolik toho budeš točit.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 6:36   Citovat  

Jagi napsal:
Pokud něco vyrábím... zájímá někoho kde jsem to vyrobil? Jakože mám výrobky z cnc ale mašinu doma nemám a žádnou fakturu taky ne... až doklad o prodeji zákazníkovi.

pokud budes neco prodavat a nebudes mit naklady na vyrobu nebo nakup tak budes mit vyssi zisky , protoze to ziskas za nula a prodas treba za 1000,-,

divne jim to byt muze ale nekterym financakum staci ze platis a vic se nestaraji

ale jinak nejjednodussi tak jak napsal kandik je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2016 , 22:50   Citovat  

Seženu někde v okolí prostě nějakou účetní a snad se doberu výsledku Úsměv
   Návrat  
Dava858 je teď offline  Dava858
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 1:31   Citovat  

Napíšu ti takový souhrn. Úsměv
Klidně se můžeme sejít a poradím ti a samozřejmě nic za to nebudu chtít. Jen chci vědět, co budeš vyrábět pořádnej výtlem

1. Pokud budeš prodávat koncovým zákazníkům, určitě běž první do NEPLÁTCE DPH. Pokud to je jen přivýdělek, tak předpokládám, že to chceš mít jako vedlejší činnost a tím pádem jsi limitovaný tržby. Vysvětlím osobně.

2. Kontrolní hlášení se podává nad 10 000,- Kč. Jinak Marek nejspíš myslel "odevzdání DPH" Finačnímu úradu za určité období. Teď už každý měsíc.

3. Uplatnění DPH za majetek nemůžeš (v případě, že nebudeš plátce dph), ale do nákladů samozřejmě jde. Krátkodobý do 40 000,- ihned, dlouhodobý několik let podle odpisové třídy. Reklamní předměty nejsou daňové uznatelné tak i tak. Tím pádem si právě ponížíš výnosy a zaplatíš menší daň z příjmů. (15%)

4. Výroba. Samozřejmě musíš mít fakturu za koupený materiál, výrobu, výkresy, popř. nářadí atd. Materiál se bohužel nemůže jen tak zjevit Velmi šťastný Asi nejdůležitější bod. Pokud máš někoho kdo ti bude dělat jen nějakou fušku, nemůžeš přemýšlet o oficiálním obchodu.

5. Účetního ti zajistím, pokud budeš chtít, ale daňovou evidenci zvládneš klidně i sám.

6. Pokud budeš něco vyrábět, tak na 90% je to živnost řemeslná a v daném odvětví budeš muset mít školu a praxi nebo garanta.

7. Nechci Daverovi kazit obchod, ale pro tvou potřebu jsou softwary zcela zdarma, které ti vše podstatné udělají a zbytek dopočítáš. Pohoda nebo Money jsou profi účetní systémy.

8. Pokud něco vyrábíš, nemůžeš mít vstupní náklady 0,-. Divné jim to 100% bude a do 5 let je finanční úřad povinen tě zkontrolovat několik let dozadu.

Snad jsem pomohl. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 7:53   Citovat  

Dava858 napsal:

2. Kontrolní hlášení se podává nad 10 000,- Kč. Jinak Marek nejspíš myslel "odevzdání DPH" Finačnímu úradu za určité období. Teď už každý měsíc.

kontrolni hlaseni podava kazdy platce dph. u fyzickych osob se kontrolni hlaseni podava podle toho jestli si mesicni nebo ctvrtletni platce dph
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2016 , 14:26   Citovat  

Pravda. Spletl jsem si to s tou "novinkou". Zapomněl jsem jak se to jmenuje, ale je to speciální dokument pro faktury nad 10 000,-
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2016 , 19:14   Citovat  

Dava858 napsal:
Napíšu ti takový souhrn. Úsměv
Klidně se můžeme sejít a poradím ti a samozřejmě nic za to nebudu chtít. Jen chci vědět, co budeš vyrábět pořádnej výtlem

1. Pokud budeš prodávat koncovým zákazníkům, určitě běž první do NEPLÁTCE DPH. Pokud to je jen přivýdělek, tak předpokládám, že to chceš mít jako vedlejší činnost a tím pádem jsi limitovaný tržby. Vysvětlím osobně.

3. Uplatnění DPH za majetek nemůžeš (v případě, že nebudeš plátce dph), ale do nákladů samozřejmě jde. Krátkodobý do 40 000,- ihned, dlouhodobý několik let podle odpisové třídy. Reklamní předměty nejsou daňové uznatelné tak i tak. Tím pádem si právě ponížíš výnosy a zaplatíš menší daň z příjmů. (15%)

4. Výroba. Samozřejmě musíš mít fakturu za koupený materiál, výrobu, výkresy, popř. nářadí atd. Materiál se bohužel nemůže jen tak zjevit Velmi šťastný Asi nejdůležitější bod. Pokud máš někoho kdo ti bude dělat jen nějakou fušku, nemůžeš přemýšlet o oficiálním obchodu.

5. Účetního ti zajistím, pokud budeš chtít, ale daňovou evidenci zvládneš klidně i sám.

6. Pokud budeš něco vyrábět, tak na 90% je to živnost řemeslná a v daném odvětví budeš muset mít školu a praxi nebo garanta.

7. Nechci Daverovi kazit obchod, ale pro tvou potřebu jsou softwary zcela zdarma, které ti vše podstatné udělají a zbytek dopočítáš. Pohoda nebo Money jsou profi účetní systémy.

8. Pokud něco vyrábíš, nemůžeš mít vstupní náklady 0,-. Divné jim to 100% bude a do 5 let je finanční úřad povinen tě zkontrolovat několik let dozadu.

Snad jsem pomohl. Úsměv

Odkud prosímtě jsi? Úsměv

Na úřadě mi bylo řečeno, že se jedná o živnost volnou, stejně jako přeprodej který budu taky mít i když v menší míře.
Vstupní náklady na výrobek [materiál] budu mít samozřejmě vždycky s fakturou Úsměv
Jelikož, si ty výrobky budu ale dělat z velké části sám a přemýšlím, že asi to budu celé dělat sám z důvodu dokazování odkud se mi to stvořilo Úsměv takže v dílně mám stroje... a u kamaráda můžu vyrábět na CNC 5tiosce, taky sám.

Na to, že si to udělám sám mi snad nikdo nic říct nemůže Velmi šťastný a jen povrchovka bude další doklad, protože tu sám neudělám no.

Rád bych se s tebou o tom pobavil víc, ale asi raději buď osobně a nebo po telefonu Úsměv i bych vysvětlil proč jsem chtěl být plátce dph... ale nevím zda to má smysl. to mi hlava nebere

přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 0:03   Citovat  

Uherské Hradiště.

No jenže ty stroje, CNC, atd. musíš mít v majetku "firmy" jinak jsi v háji. Jedině, že bys měl zase nějakou fakturu na pronajmutí strojů.

Trochu tuším, kam to spěje a budeš mi nejspíš konkurovat. Velmi šťastný

Ale klidně se můžeme sejít. Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 9:04   Citovat  

nevim co delas ale ver ze sance ze ti budu konkurovat je opravdu mala. spise muzeme oba zjistit moznosti a treba si i vypomoct.

nahod do sz cislo Úsměv ja ti cinknu a nejak se domluvime na setkani.. Úsměv

ps pisu z mobilu Velmi šťastný nejsem retard VTEC
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 9:09   Citovat  

Osobně si nemyslím, že by musel vykazovat opracování materiálu ... to že si to někde ufušuje zadarmo a náklady si neodepisuje je jen dobře pro finančák ... ten rozporuje pouze odpisy a samozřejmě prodej něčeho, co nemáš kde vzít ... pokud ale nakoupíš materiál a prodáš výrobek, je každýmu putna, jak si k němu došel Úsměv

Btw kšeft z Pohodou mi nekazí nikdo, jen jí tu mám, tak jsem jí nabídl ... nevím kolik softů existuje zadarmo, mého času to byl snad jen ABRA Classic ... ale klidně se to nechá mrskat v excelu ... stejně se svými znalostmi bude jagi potřebovat účetní, takže je to šumák ... může si koupit i tiskopis a čmárat to ručně, je to sice rarita, ale funguje Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Založení OSVČ - daň
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina