Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přechod z 1.4 na 1.5 vtec-e
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Kocis je teď offline  Kocis
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 17:36   Citovat  

Zdravím mám takovej dotaz mám civic 6g hatchback 1.4 66kW d14a4 odešla mi spojka a motor už má taky dost za sebou. Uvažuji že bych tam narval 1.5 vtec-e d15z6 co všechno musím vyměnit? Motor, spojku, převodovku a řídící jednotku? Je něco co se musí předělat nebo změnit nějaký uchycení nebo cokoliv...? Nebo stačí jen vymenit a jezdit? Nejsem znalez každá ráda bude dobrá Úsměv předem díky.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 17:51   Citovat  

Jak budes resit pripadnou technickou? Nebude ti sedet cislo motoru. Jinak motor ti tam sedne bez uprav,jen el.a ecu bude muset byt jina. Co cekas od te upravy? Necekej,ze to bude lepsi...naopak 1,4 spraska 1,5 na rozjezd jak nic... Kdyz uz menit motor tak B16,18...ale to jsi cenove nekde jinde. Udelej spojku,kup d14 s mensim najezdem(stoji par korun) a mas klid a zadny problem

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 17:58   Citovat  

Oukej díky. Jasně že z 1.6 nebo 1.8 bych byl šťastnější ale to si zatím nemůžu dovolit. Myslel jsem že 1.5 pozene víc no ale jak se říká myslet znamená h*ovno vědět Velmi šťastný ještě jednou díky. Dám na tvoje slova. Úsměv

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 18:02   Citovat  

blbost, dej 1.5 a nech prevodovku z 1.4, cislo motoru jde polecit lip jak u napadne dvouvacky, elektricky to jde taky predelat

AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 18:03   Citovat  

Kocis napsal:
Oukej díky. Jasně že z 1.6 nebo 1.8 bych byl šťastnější ale to si zatím nemůžu dovolit. Myslel jsem že 1.5 pozene víc no ale jak se říká myslet znamená h*ovno vědět Velmi šťastný ještě jednou díky. Dám na tvoje slova. Úsměv
Pockej na reakci ostatnich,ale podle me to nema cenu....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 18:07   Citovat  

[quote="Becky"]blbost, dej 1.5 a nech prevodovku z 1.4, cislo motoru jde polecit lip jak u napadne dvouvacky, elektricky to jde taky predelat[/quote]
Jasný no ale jak bych vyřešil tu technickou?

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 18:23   Citovat  

překlepáním kodu motoru...

Jinak ano za mě taky 1.5ka s převodovkou z 1.4ky.. jinak obecně... 1.4 jede jakoby odspodu líp protože má 16v furt... ale ta 1.5 je ekonom... ale o tom si přečti jinde je to dobrý

Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 18:35   Citovat  

po pravdě 1,5 mam, měl sem jak origo skříň, tak z 1,4, teď krátkou, určitě alespoň z té 1,4! ale za mě bych do toho nešel. pokud píšeš, že to děláš z finančních důvodů, raději si dej do kupy za pár peněz co máš ať to jezdí a došetři si a pak kup jak ti již radily, něco novějšího! koupíš 18 let starou 1,5, bůh ví co a jak na ní bylo dělané, co s ní je, narveš do ní peníze a pak jí dáš pryč, protože budeš pořizovat něco jiného, neekonomické i u ekonoma :o)

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 20:47   Citovat  

nikdo tu nic o novějším nepsal. Spíše o výkonějším, protože proto se většinou swap dělá. Já musím říct, že yto starší hondy jsou v některých věcech o mnoho lepší než novější ročníky... ať už vychytanosti možných závad, přes dostupnost všech dílů, jednoduchost a podle mě je i lepší zpracování. Takže ne vždy platí že ho novější výjde na míň... ono je lepší koupit 18 let starý auto než třeba 6let starý auto. Protože to ještě tak nekleslo cenou ale kazit se bude uplně stejně Velmi šťastný ale většina lidí ti to nepřizná Velmi šťastný přece neřekne že dali 200tyček za něco co mohli defakto mít za třeba pade Velmi šťastný

Za mě opakuji 1.5 s 1.4 přebodovkou... díly skoro zdarma, držák, nežere, docela jede, slouží, pohodka. Problém je spíše slušnou 1.5ku sehnat. Protože v době prodeje to stalo dardu a tak si to většinou koupil asi jen ten co si spočetl že ušetřené korunky za spotřebu mu vynesou víc než úspora při nákupu 1.4 - jinak řečeno s tím prostě najezdil ročně dardu kilometrů. přátele

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přechod z 1.4 na 1.5 vtec-e
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina