Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
SMAZAT
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 22:05  Naposledy upravil gizmi dne 27.2.2018 , 10:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Myslim ze to bude zajimat i vice lidi..Jak je to s prevozkama? Ted mam zaplaceny zlute a hodne lidi (a i na netu to pisou) tvrdi ze jsou jen po Nemecku. Takze to znamena ze u nas snima nemuzu ? Od toho jsou cervene, ze? Myslim ze to tak i je, ale uz dva lide me tvrdi ze ne a ze mohu litat i na zlutych.. je to dobrý Takze jak to je? Hlavne by me zajimala odpoved ESA, ktery ted myslim tohle resil s poldou..(pokud se nepletu) Smutný Nerad bych dopadl stejne totiz.. Ju a jak je to s pojistkou? Ta musi byt kazdopadne?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.6.2008 , 23:07  Naposledy upravil Rom. dne 20.6.2008 , 6:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Sice nejsem Esso, ale odpovím ti taky.
Žluté převozky tzv. transportkennzeichen, jsou pro převoz auta v rámci EU,
červené jsou tzv. zollkennzeichen, značky pro vývoz mimo EU, je na ně o mnoho dražší pojistka i samotné pořízení

Jezdit na oba dva typy můžeš do té doby, dokud na ně platí Německé pojištění.

Snad jsem to vysvětlil dostatečně srozumitelně Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 0:57   Citovat  

žluté jsou: Kurzzeitkennzeichen
červené jsou: Ausfuhrkennzeichen

OK
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 5:52   Citovat  

gizmi napsal:
Myslim ze to bude zajimat i vice lidi..Jak je to s prevozkama? Ted mam zaplaceny zlute a hodne lidi (a i na netu to pisou) tvrdi ze jsou jen po Nemecku. Takze to znamena ze u nas snima nemuzu ? Od toho jsou cervene, ze? Myslim ze to tak i je, ale uz dva lide me tvrdi ze ne a ze mohu litat i na zlutych.. je to dobrý Takze jak to je? Hlavne by me zajimala odpoved ESSA, ktery ted myslim tohle resil s poldou..(pokud se nepletu) Smutný Nerad bych dopadl stejne totiz.. Ju a jak je to s pojistkou? Ta musi byt kazdopadne?

hned si to oprav, nebo až to Eso uvidí, tak ho klepne. Upozorňuje tě na to pořád Velmi šťastný
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 6:16   Citovat  

kurňa je to Eso = karta, ne Esso = benzinka co je na tom tak složitýho. jak by se ti líbilo když by ti někdo furt říkal gimzi
   Návrat  
Dzem je teď offline  Dzem
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 7:42   Citovat  

Můžeš jezdit i na žlutých značkách, ale jak už někdo psal, tak je musíš mít platné+pojištění, a u sebe zelenou kartu. Je to asi měsíc zpátky co jsem si takhle dovezl auto z DE.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 10:25   Citovat  

Kluci: OK, omlouvam se.. Se stydím Se stydím Snad mi to promine.. svatoušek ani nevim proc me to vzdy laka napsat automaticky s dvema

Rom.: OK, dekujuuuuu!! Takze na nich tedy mohu litat, dokud je platne cislo na znacce? (tim padem i platna pojistka) Pro jistotu si zajedu dneska pojistit u nas jeste OK Platnost mam do nedele a chtel jsem jet na chatu do Rokycan je to dobrý

Dzem: OK, teeeez dekujuuuu je to dobrý Ja vzdy vozil na podvalu, tak vim prd, ale tentokrat mel otec nejake jednani pomerne daleko, tak jsem jel snim a zvolil prevozky.. je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 14:20   Citovat  

...ke kurzzeitkennzeichen si sjednáváš pojištění jen v Německu...pokud vím, tak vydání zelené karty trvá asi 4 dny...a bez zelené karty ti pojištění v jiné zemi neplatí...takto mi to bylo dnes řečeno na pojišťovně...a byl jsem i na magistrátu...a zbytečně...zbytečně lidi strašíš!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 16:56   Citovat  

Lukas a ostatni: taaaakze prave jsem mluvil s clovekem asi nejkompetentnejsim a to pravnik a celnik v jedne osobe.. Zlute prevozky jsou jen pro Nemecko, Rakousko a Polsko, jinam nikoliv a auta se driv za dob hranic posilala zpet.. Neni v tom pojistka a je to jako kdyz se jede bez SPZ je to dobrý Od toho jsou drazsi cervene, ktere plati pro EU.. Momentalne jsem zridil pojistku a budu doufat ze nenarazim na nekoho kdo bude zlej a bude tohle vedet.. Jinak pokud nekdo neverite, tak se mate podivat na netu, protoze ten muj kamarad to mel na celnici jasne prelozene jako stanovisko Nemeckeho uradu a TAK JEST.. do CR na zlutych nema byt vozidlo vpusteno (drive) a dneska kdyz potkam celni zpravu, tak muze byt vozidlo odstaveno.. je to dobrý
   Návrat  
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 17:14   Citovat  

celé to je debilní...taky u těch převozek mohlo být pojištění po celé EU, zelenou kartu mají dát na místě..tak musím někde shánět pojištění za hranicemi, to je v pytli..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 17:41   Citovat  

Dave1984: spravne mas mit cerveny, ktery jsou 2x drazsi..a jinak udajne klasickej polda bude vedet prd a projde to na nase pojsteni a zlute SPZ, ale kdyz narazis na celniky, tak mas provar.. je to dobrý Bylo me receno ze na takovych jako jsem ja se oni radi vyradi.. Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 20:23   Citovat  

...jsem byl na magistrátu woe...tam to jako neví jo Se stydím ukazovali mi tam plný štos těch značek...

A teď jedna příhoda ze života...vezl jsem na kurzzeitkennzeichen CRXko...nebyl Schengen...zastavil jsem na hranicích...odstavil jsem vozidlo...jdu za celníkama a říkám jim: "mám tady nafaxované povinné ručení...dáte mi ho prosím" A oni..."V pohodě už ho tu máte...šťastnou cestu...
Říkám jim ještě..."Je to ručení k těm značkám fakt potřeba?"...a oni "No nám to je jedno, ale policajti to vidět chtějí..."

A ještě druhá...vezu EG2...taky na žlutých...taky není ještě Schengen...zastaví mě němečtí celníci...chtějí vidět všechny doklady...dávám jim vše co mám...celník něco mele...ukazuji mu tedy české ručení...a on..."ja, ja...OK...gute Fahrt..."

Ale jak jsem ti už psal...rozmoluvat ti to nebudu...voz si to klidně na červených...a jak říká můj kámoš z Kazachstánu...neboj se a klapne to! Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 20:44   Citovat  

Lukas: nerikam ze to neklapne, ale kdyz narazis na vola, tak proste smula a tu pokutu dostat muzes.. dle zakona to proste tak byt nema.. mas jako se vsim.. je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2008 , 21:36   Citovat  

...a já tvrdím, že všechny podmínky které zákon stanovuje jsou splněny...a jak u zákonů platí...co není zákonem výslovně zakázáno je dovoleno...
I kdybych narazil na vola...tak s ním utřu...a pokutu si dát nenechám...jsem si dost jistý legálností tohoto postupu...

...zajímalo by mě kdo za to, že vezl auto na kurzzeitkennzeichen dostal pokutu...jestli tady zmiňuješ Esa...tak mám dojem, že se to asi týkalo českých trvale manipulačních (zelených) značek...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
SMAZAT
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina