Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž - Únor 2016 - Výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 9:25  Naposledy upravil SaKaL dne 1.3.2016 , 8:42, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vážené Hondařky a Hondaři,
dovoluji si vyhlásit Fotosoutěž na měsíc únor na nový kalendář pro rok 2017! Fotky můžete posílat do 29.2.2016.
Těším se na vaše snímky a přeji vám dobré světlo, pevnou ruku, nabitou baterku atd. Úsměv!

1. FORMÁT A VELIKOST

Je možné zasílat pouze fotky ve formátu JPG, s orientací na šířku (povolen je formát 3:2 i 4:3, vitězná fotka může být při použití do kalendáře oříznuta na jednotný formát v rozmezí cca 10%. Není možné zasílat fotky na výšku, panoramatická fotka je povolena pouze v případě, ze finální formát bude odpovídat rozmezí uvedenému poměru stran. Není povoleno k fotce dodávat žádné barevné ani ozdobné rámečky, pouze čistá fotka. Pokud na tom autor trvá, je možné do fotky vložit svůj podpis (na originální verzi pro kalendář však být nesmí).

a) Zmenšené foto do soutěže: formát JPG (komprese max 70%), delší strana 1024 pixelů, kratší v závislosti na formátu, tj. 683 pixelů u poměru 3:2 a 768 pixelů u poměru 4:3; (+- pixel, závisí na editoru).
b) Originální foto do kalendáře: formát JPG v maximální kvalitě, velikost min. 5 mpix.

Není možné zasílat foto z mobilu, fotografie bude vyřazena. Neodstraňujte prosím z fotografií úmyslně EXIF.

2. ÚPRAVY

Jsou povoleny úpravy jako úprava kontrastu, barev, lokální korekce, drobné retuše vad či rušivých míst, úpravy perspektivy, ořez, redukce šumu, rozostřovací či doostřovací filtry, hdr, kolorování, multiexpozice apod. Dovoleno je vymazat znaky a číslice z RZ a nahradit je.

Je zakázáno provádět jakékoliv fotomontáže, dodávání různých pozadí či objektů z jiných fotek, dokreslování, zásadní změny objektů (např. virtual tuning).

3. AUTORSTVI A PODMINKY

Soutezit muze pouze autor zaslane fotografie a kazdy muze zaslat maximalne 1 fotografii za mesic. Jestlize nekdo posila fotku ciziho auta napr. zde z klubu, bylo by vhodne ho o tom informovat (pokud je to mozne). Pokud autor se svou fotkou zvitezi, nemuze se nasledujici 4 mesice fotosouteze zucastnit (kazdy tedy muze mit maximalne 3 vitezne fotky v kalendari). Zvitezi-li fotka s konkretnim autem, nemuze jiz stejne auto byt objektem soutezni fotografie v danem roce (sledujte proto pozorne fotosoutez). Autor fotografie zaroven s jejim zaslanim dava OS Honda Club souhlas ke zverejneni.

4. PREDMET

Hlavnim predmetem fotografie musi byt vyrobek se znackou HONDA, predevsim tedy automobil, popr. motocykl (berte v potaz, ze jsme server zamereny predevsim na auta, tzn. ne napr. doplnky z butiku). Motiv fotografie by mel v idealnim pripade korespondovat s obdobim soutezniho mesice. Neposilejte prosim letni fotku do lednove souteze, nebo fotku se snehulakem v srpnu apod. . Moderator si z techto duvodu vyhrazuje i pravo ev. presunu viteznych fotografii z jednotlivych mesicu do jinych. Na fotografii mohou byt i lide, avsak vzdy by meli byt obeznameni s tim jak bude tento snimek pouzit. Fotka by mela byt vzdy porizena v souladu s dobrymi mravy a nemela by byt prvoplanove nejakou formou reklamy nebo inzerce.

5. ZASILANI FOTEK A HLASOVANI

Fotky muzete zasilat ve zmensene verzi na adresu fotosoutez@honda-club.cz pouze po predem urcenou dobu souteze vyhlasenou moderatorem. Do nazvu souboru nezapomente napsat svuj nick! Pro usnadneni prace moderatorovi toto muzete udelat i s "predmet"em Vaseho mailu. Po prijeti Vam moderator vzdy potvrdi prijeti, popr. Vas upozorni, ze fotka nesplnuje podminky a muzete sjednat napravu. Obcas se, z neznameho duvodu, stane, ze fotka nedorazi. Pokud Vam moderator nepotvrdi prijeti fotografie, tak se, prosim, ozvete.

Nasledne budou vsechny fotografie zverejneny, a to v poradi, v jakem dorazily, a zacne hlasovani. Kazdy hodnotici ma pravo dat hlas az trem fotografiim, hlasovani bude probihat 7 dni. Pote budou vyhlaseni vitezove a autor prvni vitezne fotografie bude pozadan o zaslani fotografie v originalnim rozliseni. Soutezici, jehoz foto skonci druhe, bude taktez pozadan o zaslani fota, z nejz bude vytvoren wallpaper v designu H-C.

Poznamky - dulezite!
Moderator, potazmo OS Honda Club, si vyhrazuje pravo na zmenu pravidel a vyrazeni jakekoliv fotografie nesplnujici uvedene podminky. V pripade zjisteni zamerneho podvodu hrozi autorovi zakaz ucasti v soutezi po cely rok nebo dokonce i ban.
Tento rocnik se uz odehrava primo v konkretnich kalendarnich mesicich, pokud mozno tedy i s tematem odpovidajicim danemu mesici (viz bod 4.).

01 Karkulka.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
01 Karkulka.jpg, 284.26 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 11:14   Citovat  

Taková škoda že nebudu pár měsíců u kompu Tak to koukám!
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 11:38   Citovat  

Prechazis na tablet? HaHaaa
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 13:10   Citovat  

To si trefil, "přecházet" je zrovna to co pár měsíců nepůjde Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 17:29   Citovat  

Zatím všude ticho a klid... Smutný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 7:22   Citovat  

Počet soutěžících = 0 (doufám, že jenom zatím...)
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 9:11   Citovat  

Takže když něco pošlu,tak vyhraju? Velmi šťastný

Nového nic nemám,ale projedu archiv... Snad něco zimního nebo aspoň lezavýho najdu...
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 9:30   Citovat  

Já půl hodiny prolizal mobil a pak mi došlo, že se stejně nemůžu účastnit Tak to koukám! to je pech velebnosti...
   Návrat  
Monia je teď offline  Monia
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 11:20   Citovat  

A nepřemýšlíte o změně pravidel...? V dnešní době už jsou i na mobilu hodně dobrý foťáky... to mi hlava nebere
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 11:33   Citovat  

No to bych taky rád věděl proč se nemůžou účastnit telefony. Připadá mi že můj telefon dělá lepší fotky než můj kompaktní fotoaparát a to jsem laik...Z mobilu mi přijdou hezčí,porovnáváno oboje na monitoru počítače samozřejmě...
Zrcadlovka bude asi jinde,ale tu nemá každý.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 11:53   Citovat  

Já si myslím, že by povolení mobilů přispělo k více fotkám, protože když to vezmu podle sebe, tak abych si někdy vyšetřil čas a jel něco někam fotit se se zrcadlovkou, to fakt nehrozí Velmi šťastný Vím, že to je kvůli kvalitě, ale někdy, když jsou dobrý světelný podmínky tak i telefon dokáže udělat slušnou foto Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 12:02   Citovat  

Nooo,
už se to tu probíralo několikrát, Bully i SaKaL to vysvětlovali, že sice mobily mají dnes už pěkné fotky, leč ve finále, když se to hodí na kalender v tom velkém rozlišení, tak to stále není ono, Petře, prosím, kdyžtak to uveď na pravou míru.
přátele
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 13:30   Citovat  

Tuhle debatu sem rozpoutat nechtěl HaHaaa já to myslel tak, že mám stopku na 3 měsíce. Já s pravidly souhlasím. (V mobilu sem hledal fotky z foťaku) je to dobrý
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 13:36   Citovat  

njn napsal:
Tuhle debatu sem rozpoutat nechtěl HaHaaa já to myslel tak, že mám stopku na 3 měsíce. Já s pravidly souhlasím. (V mobilu sem hledal fotky z foťaku) je to dobrý

Já jsem nepsal že s pravidly nesouhlasím,je mi to jedno,prostě nikdy nic nepošlu,protože nemám zrcadlovku...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 13:55   Citovat  

Nepotrebujes zrcadlovku. Snad kazdy automat udela lepsi fotku nez skoro jakykoli mobil. Dneska uz sice existuje nekolik mobilu s relativne vysokou kvalitou fotoaparatu, ze predci aspon par zakladnich automatu, v drtive vetsine pripadu je tomu ale porad presne naopak a nechtel bych byt ten, kdo bude rozhodovat prave o tom, jestli z tohoto konkretniho mobilu ano a z tohoto uz ne. Navic vzhledem k vyvoji technologii, kdy je to dneska tak a zitra jinak.
Je to proste zakladni eliminacni sito. Neco na zpusob, jeko ze te na trackdays normalne nepusti s autem bez STK, i kdyby bylo v dobrem technickem stavu. Zjednodusil jsem to, ale ten princip snad pochopit jde přátele
BTW i se zrcadlovkou muzes vzdycky zmrsit fotku tak, ze nebude ke koukani, v tom to neni.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 14:16   Citovat  

Bully napsal:

BTW i se zrcadlovkou muzes vzdycky zmrsit fotku tak, ze nebude ke koukani, v tom to neni.

Jo, o tom něco vím... Se stydím HaHaaa
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 18:08   Citovat  

M@jk napsal:
Nooo,
už se to tu probíralo několikrát, Bully i SaKaL to vysvětlovali, že sice mobily mají dnes už pěkné fotky, leč ve finále, když se to hodí na kalender v tom velkém rozlišení, tak to stále není ono, Petře, prosím, kdyžtak to uveď na pravou míru.
přátele

problém je v tom, že je jak se to jednou povolí, tak nejsi schopnej pravidlama regulovat, která fotka je v použitelný kvalitě a která je zobrazitelná tak maximálně na displeji telefonu (stejně většina lidí si s touhle prohlídkou vystačí a vůbec netušej, jak hnusná fotka ta fotka ve skutečnosti je). a co když vyhraje fotka, která sice v náhledu vypadá dobře, jenže je nepoužitelná pro tisk?

To by se musela zpřetrhat přímá vazba mezi vítěžstvím ve fotosoutěži a měsícem v kalendáři. Prostě by se soutěžilo s fotkama a na konci roku by editor vybral 12 nejlépe hodnocených fotek z celýho roku v dobrý kvalitě a ty by šly do kalendáře.

druhá věc je, že lidi jsou ochotni investovat do mobilu 15 - 20 tisíc ale do foťáku, se kterym je tak hrozně baví fotit a chtěli by do fotosoutěže nejsou ochotni zainvestovat ani trojku a a pak argumentujou, že jejich mobil fotí líp KO
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 21:05   Citovat  

Zejtra má nasněžit, tak třeba budete mít poslední šanci ještě něco opravdu zimního nacvakat...
A k mobilům se už vyjadřovat nehodlám, páč je to pořád dokola. Stačí si pročíst stará kola fotosoutěží přátele
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 21:39   Citovat  

83427 napsal:
problém je v tom, že je jak se to jednou povolí, tak nejsi schopnej pravidlama regulovat, která fotka je v použitelný kvalitě a která je zobrazitelná tak maximálně na displeji telefonu (stejně většina lidí si s touhle prohlídkou vystačí a vůbec netušej, jak hnusná fotka ta fotka ve skutečnosti je). a co když vyhraje fotka, která sice v náhledu vypadá dobře, jenže je nepoužitelná pro tisk?

To by se musela zpřetrhat přímá vazba mezi vítěžstvím ve fotosoutěži a měsícem v kalendáři. Prostě by se soutěžilo s fotkama a na konci roku by editor vybral 12 nejlépe hodnocených fotek z celýho roku v dobrý kvalitě a ty by šly do kalendáře.

druhá věc je, že lidi jsou ochotni investovat do mobilu 15 - 20 tisíc ale do foťáku, se kterym je tak hrozně baví fotit a chtěli by do fotosoutěže nejsou ochotni zainvestovat ani trojku a a pak argumentujou, že jejich mobil fotí líp KO

Tučné 1: To je pravda, protože hranice mezi krásnou a hnusnou fotkou se nedá pevně stanovit a bylo by kolem toho hromada dohadů a práce OK

Tučné 2: Nejde o investování, myslím, že foták má doma každý, spíš je to o tom, že foták netaháš všude sebou a nenajde se chvíle jet a učelově něco vyfotit Úsměv

Sorry za offtopic
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 20:34   Citovat  

Hellborn napsal:
Takže když něco pošlu,tak vyhraju? Velmi šťastný

Nového nic nemám,ale projedu archiv... Snad něco zimního nebo aspoň lezavýho najdu...

Když to nebudeš řikat moc nahlas... HaHaaa Každopádně šance stoupá každou minutou směrem k půlnoci...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 8:43   Citovat  

Dovolím si vyhlásit oficiální výsledky hlasování:

1. Karkulka

Gratulace vítězi!

A požádám o zaslání fotografie v plném rozlišení na adresu fotosoutěže...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 8:44   Citovat  

to mi hlava nebere
Hmm, asi to už vážně nemá smysl...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 8:49   Citovat  

SaKaL napsal:
to mi hlava nebere

Zima je holt okurkový období... Než člověk někam dojede, tak je auto na focení nepoužitelné... Smutný Vyzkoušeno včera.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 9:11   Citovat  

A my chceme aspoň tu fotku vidět... Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 9:31   Citovat  

Monia napsal:
A my chceme aspoň tu fotku vidět... Úsměv

Dyk je nahoře v prvním příspěvku jako vždy...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 9:40   Citovat  

SaKaL napsal:
Dyk je nahoře v prvním příspěvku jako vždy...

ajooo Úsměv omlouvám se Mrk nevšimla jsem si HaHaaa
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 9:52   Citovat  

SaKaL napsal:
to mi hlava nebere

kdyby se poupravil bod 3. AUTORSTVI A PODMINKY, tak by se možná četnost fotek zvedla, co ten zákaz zkrátit? Lucy (konkrétní auto je jasný...)
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 10:50   Citovat  

83427 napsal:

blbost. Neni to vo stupidite utraceni za mobily. Je to o tom, ze proste ten kram ssebou netahas.
Mam Lumii, Nikon V1 nebo jak se to jmenuje a Canona DSLR. Kdyz jedem do chorvatska, beru Nikon a Lumii. A muzes hadat kolikrat ten Nikon za tech deset dni vytahnem.....
Od doby co mam foticí telefon, se mnozstvi obrazovyho materialu, zejmena rodinnyho znásobilo. Stejne tak exponencialne rostou prilezitosti vyfotit neco zajimavyho ohledne aut, protoze je tlf proste furt po ruce. A horsi kvalitu osobne naprosto jbu, fotka musi mit atmosferu, kompozici, tema a tyhle aspekty. Pixly a šumy jsou pro technologicky honibrky.
Nicmene chapu, ze pokud ma na konci byt tisteny vystup, je to ponekud jina situace. Ale jen ponekud, porad plati, ze radsi se budu divat na zasumenou, zablitou fotku ktera ma kule, nez na technologicky vycizelovanej optickej balast.

doporucuju napr. shlednout tvorbu Jindricha Štreita například......

EDIT: a aby bylo jasno - rozhodne nepohrdam kvalitnim remeslem - to co tu predvadeji nekteri mistni borci, Xenonem pocinaje, rozhodne obdivuju - kde se potka remeslo s talentem, je to o to lepsi. Ale v amatersky discipline bych to remeslo tak trochu "odpoustel".
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 12:52   Citovat  

xenon04 napsal:
kdyby se poupravil bod 3. AUTORSTVI A PODMINKY, tak by se možná četnost fotek zvedla, co ten zákaz zkrátit? Lucy (konkrétní auto je jasný...)

Asi jsem pro, dáme to podobně jako u fotbalu se dvěma žlutejma kartama - po výhře bude jeden "zápas" stopka a pak už zase do akce... s jiným autem... Úsměv Něco navrhnu...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 12:53   Citovat  

Monia napsal:
ajooo Úsměv omlouvám se Mrk nevšimla jsem si HaHaaa

To chapu, vzdyt furt nekde honis bobra... Je to tam.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž - Únor 2016 - Výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina