Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
MAP senzor.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ari1 je teď offline  ari1
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 10:57   Citovat  

Mám takovej dotaz.MAP senzor řídí předstih,vstřik paliva,bohatost(snad je to tak) na základě podtlaku Se stydím A o co mi jde.Co když tu hadičku na podtlak přemístím tak aby tam byl buď větší nebo menší podtlak to mi hlava nebere Při větším podtlaku by to mohlo dát více paliva na vstřik nebo obráceně?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 11:01   Citovat  

ari1 napsal:
Mám takovej dotaz.MAP senzor řídí předstih,vstřik paliva,bohatost(snad je to tak) na základě podtlaku Se stydím A o co mi jde.Co když tu hadičku na podtlak přemístím tak aby tam byl buď větší nebo menší podtlak to mi hlava nebere Při větším podtlaku by to mohlo dát více paliva na vstřik nebo obráceně?
no spíš ecu řídí na základě hodnot i z mapu předstih a vstřik. Noa o tím chceš docílit ? kde vezmeš větší podtlak ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 11:46   Citovat  

monty napsal:
no spíš ecu řídí na základě hodnot i z mapu předstih a vstřik. Noa o tím chceš docílit ? kde vezmeš větší podtlak ?

no mám větší klapku a o něco i vačky a vstřiky,tak více fuelu by bylo vhod VTEC No a větší podtlak by šel vzít buď přímo na sání nebo ze sání od filtru.To originál od klapky má malej průměr vývodu.No spíš se ptám jestli se tím dá něco docílit nebo co by se eventuelně mohlo tím změnit kouř

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 11:59   Citovat  

podle mého laického názoru pokud máš větší klapku tak si MAP sám pohlídá podtlak a pošle ECU hodnoty které potřebuje né?? nebo se něco změnilo?? Úsměv

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 12:03   Citovat  

ari1 napsal:
no mám větší klapku a o něco i vačky a vstřiky,tak více fuelu by bylo vhod VTEC No a větší podtlak by šel vzít buď přímo na sání nebo ze sání od filtru.To originál od klapky má malej průměr vývodu.No spíš se ptám jestli se tím dá něco docílit nebo co by se eventuelně mohlo tím změnit kouř

Když jsem dával větší klapku a komoru sání, jelo to sice bezva, ale měl jsem trochu chudou směs. Chtělo by to asi naladit ecu.

Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 12:10   Citovat  

Minor napsal:
Když jsem dával větší klapku a komoru sání, jelo to sice bezva, ale měl jsem trochu chudou směs. Chtělo by to asi naladit ecu.

Ted sem se chtel priklonit k Medovo nazoru, ze MAP si to ohlida a vice paliva doda leda lepsi palivove cerpadlo...Ono to tak skutecne neni?
Ja jen, ze planuju taky vetsi klapku, tak jestli jsou zapotrebi i jiny upravy...

Z toho teda chapu, ze je treba doladit mnozstvi paliva v ECU, takze jinou mapku, pripadne stavajici poupravit?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 12:11  Naposledy upravil monty dne 22.6.2008 , 12:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ari1 napsal:
od filtru nic brát nemůžeš ,map musíš mít až za klapkou ne před ní.těsně za klapkou je to kvůli tom abys měl lepší odezvu na změnu tlaku v závislosti na poloze klapky , když to dáš jinam nebude to ono. velikost trubky nemá vliv na velikost tlaku , pouze na objem který jí projde, u tohohle není potřeba velký množství , ba naopak větší by působilo horší citlivost.Pokuds dělal upravy tak si spíš nech doladit jednotku , bude to lepší a přesnější než se to pokoušet nějak oblbovat.
do určitý míry si s tím ecu (ne map ,ten pouze sejme hodnotu-asi jako kdyby jste u počítače rozlišovaly výkon podle toho jakou má připojenou myš)poradí , v součinnosti s lambdou, ale při max otevření klapky kdy jede jen podle map v ecu už nemá korekce podle čeho dělat , takže klidně pojede na chudou směs a pouze vyhodí chybu lambdy (ta bude mimo rozsah ale ne kvůli vadě ale proto že vyhodnocuje směs která tam být nemá)
přesněji by to asi řekl dark nebo vti(906team).

Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 12:14   Citovat  

monty napsal:
od filtru nic brát nemůžeš ,map musíš mít až za klapkou ne před ní.těsně za klapkou je to kvůli tom abys měl lepší odezvu na změnu tlaku v závislosti na poloze klapky , když to dáš jinam nebude to ono. velikost trubky nemá vliv na velikost tlaku , pouze na objem který jí projde, u tohohle není potřeba velký množství , ba naopak větší by působilo horší citlivost.Pokuds dělal upravy tak si spíš nech doladit jednotku , bude to lepší a přesnější než se to pokoušet nějak oblbovat.

Ok, ted si mi odpovedel, co sem chtel vedet... přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 12:27   Citovat  

monty napsal:
do určitý míry si s tím ecu (ne map ,ten pouze sejme hodnotu-asi jako kdyby jste u počítače rozlišovaly výkon podle toho jakou má připojenou myš)poradí , v součinnosti s lambdou, ale při max otevření klapky kdy jede jen podle map v ecu už nemá korekce podle čeho dělat , takže klidně pojede na chudou směs a pouze vyhodí chybu lambdy (ta bude mimo rozsah ale ne kvůli vadě ale proto že vyhodnocuje směs která tam být nemá)
přesněji by to asi řekl dark nebo vti(906team).

no dal jsem 70 klapku od Skunka a ten vývod na podtlak jsem tam musel ze spodu udělat.čerpadlo mám Walbro svody,výfuk atd.ALE auto jede od spoda do 3000tis.ot.pak je mezera na 4500 začne troubit Vtec a nic naštvanej nárust výkonu je až pak přes 6000tis.ot.Pořád přemýšlím proč to nejde rovnoměrně,ale asi budu muset nechat udělat ecu přímo na dané věci.Chip tam mám od Jakuba.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 12:29   Citovat  

ari1 napsal:
no dal jsem 70 klapku od Skunka a ten vývod na podtlak jsem tam musel ze spodu udělat.čerpadlo mám Walbro svody,výfuk atd.ALE auto jede od spoda do 3000tis.ot.pak je mezera na 4500 začne troubit Vtec a nic naštvanej nárust výkonu je až pak přes 6000tis.ot.Pořád přemýšlím proč to nejde rovnoměrně,ale asi budu muset nechat udělat ecu přímo na dané věci.Chip tam mám od Jakuba.
co to je jakub ?čip stavěnej na tyhle věci ? serie jede bez problémů ?jakou máš ecu ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 12:33   Citovat  

monty napsal:
co to je jakub ?čip stavěnej na tyhle věci ? serie jede bez problémů ?jakou máš ecu ?

Chip od Jakuba Krále.Nechat naladit chip přímo na ůpravy které mám.Serie nevím jak jede proto že ji zálohovanou nemám a ecu obdo.Motor B16A1.

Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 13:28   Citovat  

Pokud jsi dával větší vstřiky, tak tim tam máš i víc benzínu, hejbat s nějakejma hodnotama co jdou z MAP senzoru je blbost, nejlepší je naladit ECU přímo na daný upravy...
Co tam máš za vačky? Jak velký vstřiky?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 13:48   Citovat  

Wheelman napsal:
Pokud jsi dával větší vstřiky, tak tim tam máš i víc benzínu, hejbat s nějakejma hodnotama co jdou z MAP senzoru je blbost, nejlepší je naladit ECU přímo na daný upravy...
Co tam máš za vačky? Jak velký vstřiky?

Vačky z B18C4 a vstřiky RC Saturated Honda 440.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 13:59   Citovat  

pokud tam máš mapu která se používala na seriovejch vstřikách, tak to se divim že to vůbec jede Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 15:24   Citovat  

Wheelman napsal:
pokud tam máš mapu která se používala na seriovejch vstřikách, tak to se divim že to vůbec jede Úsměv

no právě že to jede ale ne tak jak bych chtěl.Na závodech ztrácím na 1,8 T VW 600 kg všteřinu a půl na kolo.jede to prostě až ve vysokejch otáčkách.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 15:51   Citovat  

Wheelman napsal:
těžko říct doufám že v tom čipu je aspoń přepočet na ty vstřiky , jinak to je utopený jak....
seriová mapa na b16 není problém,ale s těma vstřikama by to nefungovalo , musel bys vrátit taky seriový.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 16:07   Citovat  

monty napsal:
těžko říct doufám že v tom čipu je aspoń přepočet na ty vstřiky , jinak to je utopený jak....
seriová mapa na b16 není problém,ale s těma vstřikama by to nefungovalo , musel bys vrátit taky seriový.

uprauju tlak na liště tak že zas tak utopené to není VTEC ale v těch středních otáčkách to může být. to mi hlava nebere

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 16:22   Citovat  

ari1 napsal:
uprauju tlak na liště tak že zas tak utopené to není VTEC ale v těch středních otáčkách to může být. to mi hlava nebere
takže máš menší tlak na liště ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 17:01   Citovat  

monty napsal:
takže máš menší tlak na liště ?

Jak kdy,ale žádný rozdíl v tom nevidím jen brmlání ve vejfucku když jedu bez plynu je to dobrý

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 17:10   Citovat  

ari1 napsal:
Jak kdy,ale žádný rozdíl v tom nevidím jen brmlání ve vejfucku když jedu bez plynu je to dobrý
aha no tak to asi nemá cenu tady řešit , to chce udělat jednotku tak aby to chodilo jak má, jinak to nemá cenu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 17:35   Citovat  

monty napsal:
aha no tak to asi nemá cenu tady řešit , to chce udělat jednotku tak aby to chodilo jak má, jinak to nemá cenu.

Asi jo.Myslel jsem jestli se nedá něco dohonit tím map senzorem. přátele

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 21:40   Citovat  

když už jste u této diskuze...

máte někdo nějaké doporučení kde naladit ECU...
jestli jen Dark a VTI z 906 nebo někdo jiný? Cooo???

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 22:45   Citovat  

OsekSpider napsal:
když už jste u této diskuze...

máte někdo nějaké doporučení kde naladit ECU...
jestli jen Dark a VTI z 906 nebo někdo jiný? Cooo???
Velmi šťastný a co monty nebo fish Velmi šťastný Velmi šťastný a ještě je tu Dany

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 23:14   Citovat  

Meda napsal:
Velmi šťastný a co monty nebo fish Velmi šťastný Velmi šťastný a ještě je tu Dany

medo jde mi o klasické nalazení "napevno" nikoli přes eprom jako dělá Fíša a Monty

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 23:37   Citovat  

OsekSpider napsal:
medo jde mi o klasické nalazení "napevno" nikoli přes eprom jako dělá Fíša a Monty

Klasický nalazení na pevno? Co to znamená?

Jiný nalazení než upravou Epromky teda neznám, podle poměru paliva a vzduchu se dělá mapa paliva a jedině na brzdě nebo "poslechem detonací" se dá udělat mapa zapalování, ale oboje je "přes epromku"

Já osobně jsem si zatim s pár autama hrál, všechny zatim jezděj, jedou řekl bych tak jak maj, možná že tam nějaký rezervy sou, ale to jedině na brzdě doladit...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2008 , 23:49   Citovat  

Wheelman napsal:
Klasický nalazení na pevno? Co to znamená?

Jiný nalazení než upravou Epromky teda neznám, podle poměru paliva a vzduchu se dělá mapa paliva a jedině na brzdě nebo "poslechem detonací" se dá udělat mapa zapalování, ale oboje je "přes epromku"

Já osobně jsem si zatim s pár autama hrál, všechny zatim jezděj, jedou řekl bych tak jak maj, možná že tam nějaký rezervy sou, ale to jedině na brzdě doladit...

myslel jsem to trochu jinak, že se tam nedává žádnej přepínač na klasickou mapu a upravenou ale že to jede jen na upravenou

sorry Se stydím

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 4:48   Citovat  

OsekSpider napsal:
myslel jsem to trochu jinak, že se tam nedává žádnej přepínač na klasickou mapu a upravenou ale že to jede jen na upravenou

sorry Se stydím

tak tohle je záležitost jedný propojky . prostě místo vypínače ji jen spojíš. Pokud se bavíme o obd1, u obd0 se mění celá paměť tam nejde přepínat- musí se vytáhnout paměť a zasunout nová.

martinbm je teď offline  martinbm
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2014 , 19:05   Citovat  

Dobrý den, rád bych se zeptal kde najdu MAP senzor u motoru D13B2 u civicu r. 1995. Nejlepe i s fotem. Nějaké návody na čištění MAP senzoru jsem tu už našel, ale ne na můj motor.Když jsem se jej pokoušel najít tak jsme jej nenašel. Děkuji za rady.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2014 , 23:28   Citovat  

nechci kecat ale myslím že D13B2 map nemá pač je to karbec..

Obsah fóra Honda-club.cz   
MAP senzor.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina