Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Všetko o svetlách (halogén, HID, LED)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 9:06   Citovat  

Ahojte, vzhľadom na pribúdajúce diskusie ohľadom osvetlenia našich miláčikov, som sa rozhodol založiť diskusiu ohľadom tejto témy.

Priebežne budem do tejto témy dopĺnať novinky, ktoré som objavil a sú použiteľné pre naše vozítka. Na úvod ešte uvediem, ak má niekto záujem o konkrétne riešenie jeho problému, tak mi kludne napíšte SS.

Ďakujem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 10:55   Citovat  

je to dobrý
Tak mě by zajímal jaký je rozdíl mezi prestavbovou čočkou pro HID a pro halogen
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 11:08   Citovat  

Prestavbové čočky priamo pre halogén som ani nevidel. Možem dneska skúsiť dať do Mini H1 žiarovku H1 čo to spraví.
Ak by si chcel, tak budem mať asi jedny projektory z Accocrd 7G z halogénov na predaj..
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 11:46   Citovat  

Já jsem zvědav na LED potkávací světlomety místo Xenonu... Acco je sice již postarší a i když má najeto něco málo přes 165, přesto se mi zdá, že již výkon potkávacích světel je o dost nižší kvůli stáří. DRL nemám a stále ještě o tom uvažuji, samozřejmě s tím bude spojena, dle tvých rad a dostupných informací i výměna nových DS2 výbojek. Ale pokud se osvědčí zmíněné LED paraboly jakožto náhrada za Xenonové paraboly a cena bude přijatelná, nemá smysl již řešit nějaká DRL a nové výbojky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 13:41   Citovat  

Do životnosti projektoru vstupuje veľké množstvo faktorov. Nechce sa mi tu teraz rozpisovať detaily iných projektorov.

Accordácke (A7G) projektory sú pomerne kvalitné, ale už po 100-150 tisíc km už majú dačo za sebou. Ešte horší vplyv má však prach, špina ktorá sa usadí na čočkej z vnútra a tým uplne ničí celkový output. Takže ak chcete na začiatok svojim svetlám pomocť, dajte ich dole, vytiahnite paraboly a prečistite to, a prípadne dajte nové výbojky. Už to, aj pri troška "zajetom" projektore urobí dosť, verte mi. Minimálne čistenie máte zadarmo a zaberie Vám to pol soboty.

Dnes mi bol odoslaný nový typ D2S projektoru od dodávateľa, jedná sa o bixenónový projektor, ktorý by sa mal bezproblémovo zmestiť od zadného otvoru do svetla, jediné čo bude k tomu treba je už iba "redukčný rámček", pretože má iné montážne otvory. To už je ale "in progress" Úsměv

Taktiež prebehne test novej značky výbojok, ktoré majú podľa dostupných recenzií super svietovisť a dobrú cenu. Takže, nežente sa ib za LED, lebo to je v móde, HID vobecn ie je mimo hru. Veď ako často za životnosť auto riešito projektory a výbojky...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 15:02   Citovat  

Ja bych klidně dával HID všude. Ale štve mě ta komplikovaná legalizace. (na autě kde jsou obyčejné paraboly.
Teď jsem si vzpomněl že mi někdo (možná ty) psal že existuje i výbojka do paraboloveho (nečireho) světla. Je to pravda? Byl by nějaký odkaz?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 18:21   Citovat  

Bez číreho skla to nemá žiadny význam. Dneska som skúsil dať žiarovku H1 do Mini H1. Výsledok je vcelku zaujimavý, ale bojím sa že to nebude svietiť dostoatočne do šírky. Sorry za tú fotku, urobil som ju iba na rýchlo. Urobím to tak že porovnám priamo parabolu Stanley čo je v OEM v A7G a Mini H1 s rovnakými žiarovkami.

Ono upraviť clonku nie je vobec problém. Ale bez číreho skla v predu, to všetko nemá žiadny význam....

WP_20160415_002.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_20160415_002.jpg, 217.61 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 17:38   Citovat  

7,5 W T20 + výkonové odpory. Cez víkend nahadzujem Úsměv

WP_20160418_002.jpg

WP_20160418_002.jpg, 219.59 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 18:27   Citovat  

markos napsal:
7,5 W T20 + výkonové odpory. Cez víkend nahadzujem Úsměv
kam to budes davat a na co tam jsou ty odpory? Aby nehazelo chybu praskle zarovky?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 18:52   Citovat  

Smerovky. A7G nemá hlásenie o žiarovkách, ale prerušovač pracuje s výkonom žiarovky (ked tam nedáš odpory, bude ti to rýchlo blikať).Takže to navodí stav "normálnej" prevádzky.

tudy odkaz

Skús tento link, jeden z SK clubu to už má a vyzerá to naozaj efektne. Zatiaĺ riešim iba predné, potom aj zadné.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 20:04   Citovat  

a ta ledka blika oranzove nebo je za oranzovym sklem? Vypada to luxusne je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 21:17   Citovat  

Takto to svieti

tudy odkaz

Aj cena je podla mňa OK

P.S. Už si vydumal ako zleštiť tie svetlá? Idem o chvíľu robiť veľkú objednávku, tak ak chceš projektory Mini H1, tak povedz... Resp. sú aj iné projektory ktoré by sa tam dali namontovať. A so 4300K mi ver že to okaté nebude Úsměv

LED_orange.jpg

LED_orange.jpg, 28.49 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 21:33   Citovat  

Inak ja idem do takéhoto niečoho. Akurát nechcem tie čo sa vypĺňajú, a LED nebudú tak okato rozdelé ale sú umiestnné s všpeciálnom plaste aby sa to "rozptýlilo". Homologované to samozrejme nie je, preto si bude ešte dávať nejaké minimalistické DRL svietenie s homologáciou nech mám pokoj.

I tak mám ale trošku strach že to už pánov Zelených upúta. Asi to uribím vypínateľné, keď sa bude jazdiť cez oblasti, ktoré sú "policajno problematické" Velmi šťastný. Ale vyzerá to dobre Úsměv

Odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 21:58   Citovat  

na te S2000 by to bylo pekne, kdyby do toho uz neblikal ten puvodni blinkr. Ted jsou to moc kolotoče. Bud aby ho zrusil uplne, nebo bych z nej udelal oranzovou pozičku. Jinak se mi to taky libi Úsměv

Ja na ty svetla ted nemam vubec cas Smutný musim resit jine veci, do kterych jde i zbytek penez, tak čočky musi pockat.
Ale kdyz uz, tak bych asi cocky nedaval do C4G, kde bych musel svetla pracne rozlestovat, ale dal bych je do anglana kde by stacilo vyndat to vnitrni nepruhledne sklo a venkovni cire zustane. Tam by to bylo o dost jednoduzsi.

Jinak asi vic lidi by zajimala cena tech cocek... OK
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 22:23   Citovat  

Tam je něco takového? tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2016 , 5:53   Citovat  

Myslíš tieto?

Kolotoče sú to hlavne lebo je vidieť že tie LED sú rozdelené, a to postupné vypĺnanie je príliš pomalé.

Kmóďa - jj niečo podobné ako posielaš, ale nemá to tú plastovú koncovku. Takéto niečo:

IMAG2823.jpg

IMAG2823.jpg, 575.1 kB

LED.jpg

LED.jpg, 54.72 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2016 , 7:34   Citovat  

markos napsal:
Myslíš tieto?

:

Ano, co si o tom myslíš?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2016 , 7:48   Citovat  

Más SS Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2016 , 11:45   Citovat  

FastCivic napsal:
kam to budes davat a na co tam jsou ty odpory? Aby nehazelo chybu praskle zarovky?

Již to bylo polopatě řečeno nicméně i já se k tomu vyjádřím.
Odpor před LED se dává kvůli ochraně samotné diody. V případě proudových špiček (zapínání, kolísání napětí z důvody vyšší spotřeby elektro-soustavy atd) by mohlo zapříčinit poškození diody. Dioda, jakožto diskrétní součástka je limitovaná napětím při kterém otvírá přechod. Toto napětí na diodě je stálé a s kolísajícím napětím nebo napěťovými špičkami, by mohl diodou protéct vyšší než povolený proud a poškodit (prorazit) polovodičový přechod. Tyto napěťové výkyvy kompenzuje předřadný odpor, ve kterém se toto kolísání přemění na ztrátové teplo a to je vyzářeno do okolí. Toť teorie. Acco 7G nemá hlídání poškozené žárovky. Toto hlídání je realizováno jednotkou která to vyhodnocuje na základě odebíraného proudu, defacto je v obvodu zapojen odpor, na kterém se měří napětí, je-li obvod přerušen, neprotéká tímto odporem proud, tudíž na něm není měřitelné napětí a dojde k vyhodnocení závady na konkrétním okruhu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2016 , 11:50   Citovat  

markos napsal:
Inak ja idem do takéhoto niečoho. Akurát nechcem tie čo sa vypĺňajú, a LED nebudú tak okato rozdelé ale sú umiestnné s všpeciálnom plaste aby sa to "rozptýlilo". Homologované to samozrejme nie je, preto si bude ešte dávať nejaké minimalistické DRL svietenie s homologáciou nech mám pokoj.

I tak mám ale trošku strach že to už pánov Zelených upúta. Asi to uribím vypínateľné, keď sa bude jazdiť cez oblasti, ktoré sú "policajno problematické" Velmi šťastný. Ale vyzerá to dobre Úsměv

Odkaz

Běžící LED světlo je fajnové, taky jsem o tom uvažoval, hlavně když jsem potkal jednu Audi a jeden novější mercedes, kterému krásně blikaly směrovky, respektive běžící LED ve směru kam odbočoval.
Budu nad tím přemýšlet, chtěl bych to nacpat do směrovek v zrcátkách, do hlavních světlometů se mi vrtat nechce.
Každopádně je to velice fajnová fičůrka.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2016 , 11:52   Citovat  

Správne píšeš, ale takpovediac všetky tieto LED žiarovky majú už odpor v sebe. Pridávanie daľších, hlavne výkonových odporov, je už z uvedených dovodov
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2016 , 12:03   Citovat  

markos napsal:
Správne píšeš, ale takpovediac všetky tieto LED žiarovky majú už odpor v sebe. Pridávanie daľších, hlavne výkonových odporov, je už z uvedených dovodov

Dík za info, před pár lety jsem si pár LED diod kupoval a ty již měly integrovaný předřadný odpor, teď je již situace jinší.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2016 , 11:46   Citovat  

Tu ho máme!

Takže - zmestí sa cez zadný otvor do svetla pre Accord 7G! Jediné čo je treba, dať dole jeden plastový pin vo vnútri svetla, resp z neho kúštik dať preč, pretože málinko zavadzia. Jedná sa však kozmetickú záležitosť

WP_20160421_001.jpg

WP_20160421_001.jpg, 432.32 kB

WP_20160421_002.jpg

WP_20160421_002.jpg, 276.33 kB

WP_20160421_005.jpg

WP_20160421_005.jpg, 351.38 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2016 , 16:14   Citovat  

To je ten bixenonový projektor na D2S výbojku? To je ta parabola takhle odkrytá?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2016 , 20:55   Citovat  

Čau, ano je to pre D2S. Je to normálne, napr. projektory Hella, to tak majú. To že stanley projektory sú zakryté, je iba záležitosť konštrukcie.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2016 , 21:44   Citovat  

Čaute, takže dnes som sa pozriel detailnejšie na ten nový projektor D2S, ktorý je potenciálnym kandidátom na ľahkú prestavbu A7G na bixenón.

• Montáž bude reálna, budú potrebné dve kozmetické úpravy (2 plastové "piny" na plaste svetla zavadzajú, tak sa iba ucviknú). Tento zásah nebude mať vply na možnú spetnú montáž povodných projektorov(!!!). Viac foto dodám potom
• Bude potrebný iba veľmi jednoduchý redukčný rámik. Jeden otvor pasuje veľmi blízko originálnej montážnej diere nového projektoru, tak ju iba troška zveším a tým pádom to bude pasovať. Podložka pre kompenzovanie bude súčasťou sady.

Každý projektor, takto ponúknutý, bude otestovaný na mojej zostave, t.j. ho namontujem, otestujem, zmeriam výkon, a následne celé zabalím spet. Nebudem ponúkať nič, čo sám neotestujem. Súčasťou toho bude i protokol o meraní výkonu (luxmeter).

Sorry za punk prostredie, žiaľ nemal som dnes nič iné k dispozícii. Projektor veľmi pekne farbí "cut off" , a to je pri 4300K, na 5500K výbojkach to musí byť naozaj pestrofarebné.

WP_20160423_002.jpg

WP_20160423_002.jpg, 198.83 kB

WP_20160423_005.jpg

WP_20160423_005.jpg, 205.32 kB

WP_20160423_004.jpg

WP_20160423_004.jpg, 149.87 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2016 , 22:33   Citovat  

Vypadá to pěkně,jsem zvědav na měření. Jinak moc nechápu kde co se bude muset ucvaknout...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2016 , 22:40   Citovat  

Zajtra pošlem foto. To sú také plastové výstupky, v podstate kolíky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 14:09   Citovat  

Čaute! Takže, prvý redukčný rámik už je hotový! Redukčný rámik sa vlastne prichytí na 2 povodné otvory, a nový prokjektor sa prychití na 2 otvory v redukčnom rámiku.

Zvyšná diera bude v projektore, ktorú vrtám ja na mieru, a bude priamo pasovať s povodným montážnym otvorom. Povodné projektory držali na 3 skrutkách, rovnako to bude aj na novom projektore.

Tu Vám prinášam video, ako sa to tam ľahko dá vložiť. Celé mi to zabralo asi minutu. Následne sa iba dotiahnu 3 skrutky a šmitec. Na videu nie je montáž skrutiek, lebo sa mi podarilo poškodiť závit na plaste (časté robozberanie), tak čakám kým uschne tmel. Jednu skrutku bude treba dávať novú, lebo povodná je krátka.

Odkaz

WP_20160424_009.jpg

WP_20160424_009.jpg, 1.16 MB

WP_20160424_012.jpg

WP_20160424_012.jpg, 950.83 kB

WP_20160424_011.jpg

WP_20160424_011.jpg, 928.71 kB
   Návrat