Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic Ep2 D16xx?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Grinsh je teď offline  Grinsh
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 19:27   Citovat  

Delší dobu přemýšlím o výměně EG za EP. Už mě nebaví ty všelijak vyvařovaný a domlácený 4,5,6g... Takže bych viděl budoucnost v něčem novějším. Jenom nechci zkončit jako většina majitelu Ep1,2 na tom, že to prostě nejede... Zajímá mě, jestli se někdo pustil do úprav D16V1 popř. swapu jinýho D16Z6,Y8 nebo D17A2 z EM2. Podle fotek se zdá, že uchyceni motoru je stejný. Ale nikde jsem nenašel jak je to s převodovkou. A už vůbec nevim jestli by nebyl problem s elektrickym posilovačem nebo s čím vším dalším. Nějak se nechci spokojit s názorem, zě jediná smysluplná úprava ep2 je výměna za ep3. Ale po netu se s moji angličtinou nedá nic ňajít Úsměv. A další otázkou je jak je to s kompatibilitou podvozkovych dílů z ep3? Jestli to dobře chápu, tak krom rozteče by měli pasovat 300mm brzdy, tmumiče jsou shodné a stabilizátory??? Takže dokáže někdo odpovědět na tuhle šílenou změť otázek a úvah? Určitě nejsem první kdo přemýšlí o tom jak ze Sporta udělat 7g VTI Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 19:41   Citovat  

Napiš Simarikovi...

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 20:04   Citovat  

Grinsh napsal:
Určitě nejsem první kdo přemýšlí o tom jak ze Sporta udělat 7g VTI Velmi šťastný

Ze sporta vti nikdy neuděláš a řešit swap pro 15 koní ? zmatenej

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 20:12   Citovat  

Taky jsem si kdysi v C7g sedan říkal, že to nejede (po přesednutí z C5g sedan), za chvilku jsem se divil, že se King (v té době měl nacouváno víc než já naježděno) s C5g tak courá a my jsme na tý okresce měli kolem 130... Velmi šťastný C8g taky nejede, dokud nekoukneš na tacho, kde bude kolem 160... Velmi šťastný Prostě vnímání rychlosti v novějším autě je potlačena (asi abychom se nebáli). Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 20:17   Citovat  

hopit napsal:
Ze sporta vti nikdy neuděláš a řešit swap pro 15 koní ? zmatenej

Máš pravdu že 15 koní není žadňý zázrak. Ale určitý potenciál k dálším úpravám by z toho měl vzniknout. Ideálni by byl swap hlavy ze Y8 a zachovat bezkontaktovy zapalovani a snimac klepani. Ale jaka ECU si s tim poradi?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 22:22   Citovat  

jediný smysluplný "swap neswap" by byl K20A. 110-116 kW jako je ve faceliftovém 5d Sport nebo USDM Si
1.6ka už má na C7g malý krouťák ... to fungovalo v C4g

_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 22:46   Citovat  

Turbo.. Pac Turbo vladne svetu Mrk Velmi šťastný

zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 22:54   Citovat  

no vzhledem k tomu, jak se vyvíjí situace na stk, tak bych šel raději do ep3 to mi hlava nebere

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 6:33   Citovat  

EP2 vs. starší generace - uchycení není stejné, C7g má navíc spodní rám (ale třeba tam za louží nějaký blázen už něco SWAPoval)
Převodovka a řazení - jiné.
Tlumiče a stabilizátory lze přehodit z EP3, brzdy jsem nezkoušel, ale veškeré díly tu mám, tak by nebyl asi problém porovnat.
Nevím jak ostatním, ale když potřebuju, tak EP2 jede (asi by bylo dobré se v tom nejdřív svézt).. pokud by to nestačilo, pak jich sice u nás není moc, ale sem tam se objeví 2.0 Si, což je předdimenzovaná K20 s výkonem mezi EP2 a EP3, tudíž pro Tebe asi to pravé. Předpokládám, že do EP3 se Ti nechce kvůli pořizovací ceně slušné ojetiny a příp. rizikům nákladného servisu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 7:13   Citovat  

Tak děkuji za první názory a postřehy. Ano s STK to bude asi už jen horší, koupě ep3 by určitě byla rozumnější, ale kouskům za 120tis prostě nevěřím Smutný Porovnávám běžně dostupný info o motorech atd. Vrtánixzdvyh stejný jako ostatní d16, ale jestli nesedi starší motory na novější převodovky, tak je problém vyrešený... S ep2 jsem jel,ale bohužel jen tak langsam Velmi šťastný. Otázka ohledně motoru zůstává proč je D16V1 marný? Jediný co jsem se dočetl je: Je to eco vtec=je to nahov**, na přeplňováni=je to nahov**, na další úpravy=je to nahov** Ale proc? A v čem by byl problém při swapu jiné hlavy? K20 z 5d by byla ideální volbou ale sehnáni bude asi dost náročné, pokud bych stále přemýšlel o swapu do 3d

Bill de Kybl je teď offline  Bill de Kybl
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 7:24   Citovat  

Co vím, tak nejčastější úpravou je manifold (D16Y8 kupříkladu) plus nějaké další věci a ty kluci se dostávají na nějakých 140 koní, bohužel co se týče manifoldů, tak to není jen plug & play, čili třeba pro mě celkem neřešitelné Mrk Tak to valím bulvy

tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 8:39   Citovat  

Jsem o 3D taky kdysi uvazoval, ale fakt to svezeni byla nuda. Sedan ci coupe bude urcite lepsi volba, uz treba kvuli te 1,7 co je v coupecku (nemusis nic swapovat), rozlozeni vahy a taky vazi o 100kg mene nez 3D. Takze krom toho ze Sport vizualne pripomina Type-R, tak na tom pro me nic zajimaveho neni.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 10:10  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 26.4.2016 , 10:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Grinsh napsal:
Tak děkuji za první názory a postřehy. Ano s STK to bude asi už jen horší, koupě ep3 by určitě byla rozumnější, ale kouskům za 120tis prostě nevěřím Smutný Porovnávám běžně dostupný info o motorech atd. Vrtánixzdvyh stejný jako ostatní d16, ale jestli nesedi starší motory na novější převodovky, tak je problém vyrešený... S ep2 jsem jel,ale bohužel jen tak langsam Velmi šťastný. Otázka ohledně motoru zůstává proč je D16V1 marný? Jediný co jsem se dočetl je: Je to eco vtec=je to nahov**, na přeplňováni=je to nahov**, na další úpravy=je to nahov** Ale proc? A v čem by byl problém při swapu jiné hlavy? K20 z 5d by byla ideální volbou ale sehnáni bude asi dost náročné, pokud bych stále přemýšlel o swapu do 3d

neplacej nesmysli ,je jich jak nasjano Tak to valím bulvy tudy odkaz resis uplne zbytecne veci , az scitas ty upravy tak budes na 150tis ani nebudes viedet ,mit tve dilema tak koupim rovnou tohle nebo accorda se 2.0 ... tudy odkaz

jinak hellborn ma pravdu ,to auto jede,ja ho mel a ikdyz se nekdy ukvaltujes a mas pocit,ze to nejede a pak to z nekym srovnas tak zjistis ze to jede slusne akorat to neni vti nebo CTR ,jen to tak nevnimas diky odhlucneni a vetsi vaze .. motokara to neni a nikdy nebude jako 4,5G ...i se tezkym accordem 2.0 pojedes starsi modely,je to taky na ridici ..nemuzes chtit novejsi a aby ses citil jak v motokare .. musis vedet co cches vice .. jet rychle v novejsim ,nebo vice motokary a sahnes po VTI ..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 10:23   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
neplacej nesmysli ,je jich jak nasjano Tak to valím bulvy tudy odkaz resis uplne zbytecne veci , az scitas ty upravy tak budes na 150tis ani nebudes viedet ,mit tve dilema tak koupim rovnou tohle nebo accorda se 2.0 ... tudy odkaz

On chce motor z 5D Sport, ne celé auto... Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 10:35   Citovat  

Hellborn napsal:
On chce motor z 5D Sport, ne celé auto... Velmi šťastný

jo ja taky schanim motor z NSX do accorda ,ale nedari se mi to HaHaaa

jinak u mne byla 3D verze u 7G civica jen negativum .. a taky jsem premejslel ,ze po CTR koupim 5D sport ,ale je to nesmysl ,kdyz za ty penize muzes mit accorda a je proste hezci a lepsi ve vsech smerech nez jakejkoliv civic 7G ,kluk musi vedet co vlastne chce a jak dlouho mu to vydrzi Velmi šťastný pak at si spocita ztraty a uvidi co ma smysl..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 14:34   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jo ja taky schanim motor z NSX do accorda ,ale nedari se mi to HaHaaa

jinak u mne byla 3D verze u 7G civica jen negativum .. a taky jsem premejslel ,ze po CTR koupim 5D sport ,ale je to nesmysl ,kdyz za ty penize muzes mit accorda a je proste hezci a lepsi ve vsech smerech nez jakejkoliv civic 7G ,kluk musi vedet co vlastne chce a jak dlouho mu to vydrzi Velmi šťastný pak at si spocita ztraty a uvidi co ma smysl..

Však já s tebou souhlasim Úsměv Koupit Sporta za rekneme 80 a nastrkat do něho dalších 70tis je holý nesmysl. To právě nechci. A souhlasim s tebou i s tim ze nez kupovat 5d Si je lepší koupit A7g za stejny penize. Ted mám A5G a až ho budu chtit vyměnit tak to bude pravě za 7G Aerodeck. Bavim se o nahradě za C5G esi, která by dynamikou a projevem byla podobná (ne nechci placatou motokaru)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2016 , 18:37   Citovat  

Grinsh napsal:
Však já s tebou souhlasim Úsměv Koupit Sporta za rekneme 80 a nastrkat do něho dalších 70tis je holý nesmysl. To právě nechci. A souhlasim s tebou i s tim ze nez kupovat 5d Si je lepší koupit A7g za stejny penize. Ted mám A5G a až ho budu chtit vyměnit tak to bude pravě za 7G Aerodeck. Bavim se o nahradě za C5G esi, která by dynamikou a projevem byla podobná (ne nechci placatou motokaru)

kup potom vti ,nebo setri a kup CTR ..nebo rovnou 7G coupe ,trhac asfaltuu to nebude ,ale jako novejsi nahrada esiny je dostacujici je to dobrý je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2016 , 18:59   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
kup potom vti ,nebo setri a kup CTR ..nebo rovnou 7G coupe ,trhac asfaltuu to nebude ,ale jako novejsi nahrada esiny je dostacujici je to dobrý je to dobrý

Uz nechci placatou mrchu do ktery se musim se 194cm nejdrive zlamat a pak nastoupit Velmi šťastný Doufam jsem ze se nekdo podeli o zkusenosti, popr nejake plany s upravami ep2. Jeste musim prolezt polsky fora, nechce se mi verit ze by nikdo nevymyslel jak probudit nejaky potenciál u tohohle motoru

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2016 , 20:40   Citovat  

Napsal si tomu Simarikovi, nebo o tom, že chceš info, jenom mluvíš?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2016 , 21:54   Citovat  

Grinsh napsal:
Uz nechci placatou mrchu do ktery se musim se 194cm nejdrive zlamat a pak nastoupit Velmi šťastný Doufam jsem ze se nekdo podeli o zkusenosti, popr nejake plany s upravami ep2. Jeste musim prolezt polsky fora, nechce se mi verit ze by nikdo nevymyslel jak probudit nejaky potenciál u tohohle motoru

7G coupe je nizsi asi o 2cm ,nevim o jaky placce mluvis ,kokpit a prostor uvnitr i dvere jsou stejne dlouhy jen rozvor a auto celkove je delsi .. Tak to valím bulvy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 4:28   Citovat  

Stepa napsal:
Napsal si tomu Simarikovi, nebo o tom, že chceš info, jenom mluvíš?

Ne nemluvim. S tim uz jsme prohodili par zprav

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 4:34   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
7G coupe je nizsi asi o 2cm ,nevim o jaky placce mluvis ,kokpit a prostor uvnitr i dvere jsou stejne dlouhy jen rozvor a auto celkove je delsi .. Tak to valím bulvy

Plackou jsem myslel 4,5,6g. Coupe EM by nemuselo byt spatny, skoda ze u nás jich je málo. A ano vim ze existuje i zahranicni trh, nez mi zacnete hazet linky na mobile.de...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 5:54   Citovat  

tomyks napsal:
Jsem o 3D taky kdysi uvazoval, ale fakt to svezeni byla nuda. Sedan ci coupe bude urcite lepsi volba, uz treba kvuli te 1,7 co je v coupecku (nemusis nic swapovat), rozlozeni vahy a taky vazi o 100kg mene nez 3D. Takze krom toho ze Sport vizualne pripomina Type-R, tak na tom pro me nic zajimaveho neni.

Nechtelo se mi verit, ze by 3d vazilo opravdu o tolik vic, kdyz je opticky mensi. Ale opravdu vsude pisi ze ano a jeste o hodne vic nez 100kg! Co muze udelat takovy rozdil?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 6:15   Citovat  

A to si vezmi, že hatch je na délku ještě kratší Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 6:40   Citovat  

Stepa napsal:
A to si vezmi, že hatch je na délku ještě kratší Úsměv

Proto mi to nejde do hlavy. To ma v sedackach olovo a v kufru traverzu? Coupe neni tolik konstrukcne odlicne ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 6:53   Citovat  

Evidentně asi je...na základě toho jsem o tom něco hledal a nic nenašel. Motorem to být nemůže, oba jsou Dčka a budou vážit podobně.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 11:12   Citovat  

Grinsh napsal:
Proto mi to nejde do hlavy. To ma v sedackach olovo a v kufru traverzu? Coupe neni tolik konstrukcne odlicne ne?

CTR vazi 1205kg ,sport nevazi 1265kg se 1.6 ,tolik vazi az 3D 1.7 nafta nebo 5D sport se 2.0 a az v 5D automat nafta vazi 1300kg ,dokonce ani 5D 4x4 verze pro japonsko se 1.5 nevazi vice nez 1270kg ,hatch sport 1.6 vazi dle vybavy a prevodovky od 1130-1160kg ..a coupe vazzi se 1.7i od 1130kg do 1160kg taky ,wikipidenii musis brat s rezervou .. kdyby sport vazil o 150kg vice nez coupe tak by mel z 0-100 za 12s a ne 9,9s .. klidne jsi to projdi tudy odkaz a narazis treba na verzi se 1.5 nebo 1.7 ,nebo 4x4 v hatch a sedanu ,nebo sedan RS a 130ps Velmi šťastný co dostava evropa je jen zlomek .. dle toho co pises ti bohate postaci coupe a kdo chce peknej kousek musi hledat vice nezli v okresu Úsměv takze ti nic jineho nezustava nez hledat zde tudy odkaz
pac u nas kdyz se takovej kus objevi tak je bud predrazenej nebo vrak.. v DE sezenes do kila peknej kus i z dopravou.. jinak doporucuji hledat vtecovou verzi se 125ps Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 12:18   Citovat  

to DOHC: to máš těžký, když každý zdroj uvádí jiné váhy. Kde bereš tu jistotu, že tady to je OK?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 12:26   Citovat  

já našel CTR pohotovostní 1270-1280kg... To samé +/- s D16V. Coupe 1170-1270...

Bill de Kybl je teď offline  Bill de Kybl
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2016 , 13:11   Citovat  

Házim očko na TP a provozní hmotnost EP2 SPORT (D16V1) poface je 1227- 1259kg meetallll

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic Ep2 D16xx?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina