Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Strana 41 z 57
shaka je teď offline  shaka
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 11:25   Citovat  

ked uniroyal tak ale XL OK

IMG_1582.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_1582.JPG, 29.97 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 14:03   Citovat  

shaka napsal:
ked uniroyal tak ale XL OK
Ty jsou taky k ničemu když v 195/50 R15 nemají MFS

Turek777 je teď offline  Turek777
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 18:31   Citovat  

FastCivic: Můžu se zeptat, proč ti tak moc záleží na té ochraně ráfku? To jako bez toho se nedá jezdit nebo to má ještě nějaký jiný vliv kromě toho, že si musíš dávat trochu bacha u obrubníků?
(neber to jako nějaké rýpání, jen se ptám)

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 18:33   Citovat  

Tak třeba mě se to líbí hlavně po estetické stránce, když ty disky jsou do pneu zapuštěný Se stydím Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2016 , 22:05   Citovat  

Turek777 napsal:
FastCivic: Můžu se zeptat, proč ti tak moc záleží na té ochraně ráfku? To jako bez toho se nedá jezdit nebo to má ještě nějaký jiný vliv kromě toho, že si musíš dávat trochu bacha u obrubníků?
(neber to jako nějaké rýpání, jen se ptám)

vazne mi jde fakt nejvic o tu ochranu rafku, nekdy je potreba rychle zastrcit auto do mezery v uzke ulici, kdy uz za mnou cekaji dalsi netrpelivi projizdejici, a neni vzdy cas opatrne couvat a cumet pri tom do zrcatka
druhy duvod je ten ze vzdycky pneu s ochranou ma tuzsi bocnici je to dobrý
treti duvod je ten ze to lip vypada
bez ochrany je to takove octaviacke, s ochranou je to vic japan race style Je to tam.
přátele

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 13:56  Naposledy upravil M@jk dne 25.4.2016 , 22:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

FastCivic napsal:
vazne mi jde fakt nejvic o tu ochranu rafku, nekdy je potreba rychle zastrcit auto do mezery v uzke ulici, kdy uz za mnou cekaji dalsi netrpelivi projizdejici, a neni vzdy cas opatrne couvat a cumet pri tom do zrcatka
druhy duvod je ten ze vzdycky pneu s ochranou ma tuzsi bocnici je to dobrý
treti duvod je ten ze to lip vypada
bez ochrany je to takove octaviacke, s ochranou je to vic japan race style Je to tam.
přátele

hej kemo,
to jako fakt? Tak to je super. Mno, tím se potvrzuje, proč to auto vždy na gumách fungovalo. To jsem rád, že už to vím.

M.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 17:40  Naposledy upravil Bully dne 25.4.2016 , 17:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

V zivote jsem neslysel o tom, ze by mely pneu s ochranou rafku tuzsi bocnici. Skoro vsechny bezne plaste ochranu rafku maji a jejich bocnice jsou naopak obecne dost mekke jedny vic, druhe mene), oproti tomu drtiva vetsina semislicku zadnou ochranu nema a pritom jsou podstatne tuzsi.
Stejne tak ze pneu "zmolkovati jako semislick" je taky dost zavadejici informace, nerika nic o kvalite samotne pneu. Zmolkovati kazda pneu, kdyz se zahreje. Na rozdil od semislicku se ale obycejne pneu ohrivaji dlouho a pak nasleduje jen kratky okamzik ke stavu, kdy se prehreji. Potom se tavi a ujizdeji jak po blate. Semi/slicky, ktere se ohreji podstatne driv, zmolkovati, ale neprehreji se rozhodne tak rychle, mnohem delsi dobu si drzi svoje optimalni vlastnosti. Jasne, jenom pri spravne zvolene pneu ke konkretnimu autu.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 17:40   Citovat  

Mna to napadlo načo si Fastcivic stojí za ochranou ráfika že bočnica je tým pádom tvrdšia Je to tam. chalani tak si rovno kupte SSR plášte a máte pokoj gumy na dojazd aj prázne a bude len pláš ma tak z povodných 10kg 15kg HaHaaa a to sa vám asi nelúbi pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 18:01   Citovat  

Dopis napsal:
No já s těma Falken ZIEX ZE914 nějak extra spokojený nejsem. Po půl sezóny loni (12tkm) je půlka vzorku v háji a navíc jsou pilovitě sjeté vnější okraje. Je to částečně možná i tlumiči Kayaba, které jsou trochu tužší (mají najeto 90tkm), ale zas byly na zadní nápravě. Taky jsou dost hlučné a to s nima budu muset ještě celou sezónu žít Smutný A nájezd taky nejspíš nebude žádná hitparáda.

Prozatím se mi nejvíc osvědčily Uniroyaly Rainsport 3 a to včetně výdrže.

Rozměr 225/45/17 na A7g Tourer 2,4.

Jojo, vždy záleží na autě a rozměru, každopádně tu hlučnost bude způsobovat ta "pila" na vzorku (a ta nevznikne kvůli kvalitě pneu, spíš je chyba někde na podvozku), protože bych řekl, že tyhle pneu patří k těm tišším Úsměv ale vzorek ubývá o trochu rychleji to je pravda, ale s tím třeba já u japonských/korejských pneu počítám, prostě mají měkkčí směs, lepší přilnavost a rychlejší sjetí. Za ty peníze je to slušná pneu. Každopádně existují horší, na CRX mám Kumha KU36 a jestli na nic dám 10-15 tisíc tak budu rád Velmi šťastný

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 18:49   Citovat  

Bully napsal:
V zivote jsem neslysel o tom, ze by mely pneu s ochranou rafku tuzsi bocnici. Skoro vsechny bezne plaste ochranu rafku maji a jejich bocnice jsou naopak obecne dost mekke jedny vic, druhe mene), oproti tomu drtiva vetsina semislicku zadnou ochranu nema a pritom jsou podstatne tuzsi.
Stejne tak ze pneu "zmolkovati jako semislick" je taky dost zavadejici informace, nerika nic o kvalite samotne pneu. Zmolkovati kazda pneu, kdyz se zahreje. Na rozdil od semislicku se ale obycejne pneu ohrivaji dlouho a pak nasleduje jen kratky okamzik ke stavu, kdy se prehreji. Potom se tavi a ujizdeji jak po blate. Semi/slicky, ktere se ohreji podstatne driv, zmolkovati, ale neprehreji se rozhodne tak rychle, mnohem delsi dobu si drzi svoje optimalni vlastnosti. Jasne, jenom pri spravne zvolene pneu ke konkretnimu autu.

OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 20:48   Citovat  

jestli guma zmolkovati nebo ne me nezajima, ale ze pneu s ochranou ma tuzsi bocnici, za tim si budu stat az do morku kosti
Taky me nezajima zadna jina pneu nez ty co jezdim ja, cili 195/50 R15. A uz jsem si osahal neco pneu (prace v pneuservisu) a pokazde kdyz nekdo prijel prezouvat prave ten muj rozmer, tu bocnici jsem si ohmatal.
Minimalne je ta bocnice vzdy pevnejsi v te spodni zhruba jedne tretine, az cca do poloviny bocnice, kam az prave ta ochrana zasahuje. Bez ochrany je bocnice mekka vzdy cela od behounu az po patku.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 21:24   Citovat  

Som natom podobne faste Velmi šťastný každú jednu pneu čo sa mi dostane pod ruku si pozrem a uvažujem či by mi vyhovovala, bočnica je dost doležita vec ale ako tu bolo už napísane nemožeme očakávat od gumy ktorá dobre drží aby vydržala aj na počte najazdeních KM-to je nereálne Hihi

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2016 , 22:10   Citovat  

Bully napsal:

Výborně,
takže teď si raději asi sednu k PC a začnu studovat, abych ty různé výroky na stejnou věc byl človek uvést na správnou míru minimálně sám pro sebe.

Upřímně, každý říká něco jiného na základě nějakých svých zkušeností. No já ty gumy rovnou koupím a jezdím a zkouším samozřejmě na základě doporučení, recenzí apod.

Díky za další názor.
přátele

Betjuska je teď offline  Betjuska
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2016 , 12:51   Citovat  

Čauky,
maličko Vám vstoupím do debaty, snažila sem se to přečíst, ale prostě to nejde Velmi šťastný
Nečekaně sháním gumy na ATR 215/45 R17, byli mi doporučené Toyo, mají zesílenou bočnici a tak Velmi šťastný
tyto : Toyo Proxis T1R RF a nevypadají vůbec marně, každopádně se ptám na zkušenost nebo nějakou lepší alternativu?
Mě osobně se líbili Dunlop SP sport maxx, ale docela rychle mi je vymluvili Velmi šťastný
Cenově se pohybují hodně podobně, takže něco okolo 2-2,5tisíc za gumu je ideál Úsměv

Jo a jak je to s tou ochranou ráfku? Gumy sou širší a když vezmu obrubník, tak to odsere jenom guma? Chápu to správně? Velmi šťastný

Díky za info Úsměv VTEC je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2016 , 22:41   Citovat  

Betjuska napsal:
Čauky,
maličko Vám vstoupím do debaty, snažila sem se to přečíst, ale prostě to nejde Velmi šťastný
Nečekaně sháním gumy na ATR 215/45 R17, byli mi doporučené Toyo, mají zesílenou bočnici a tak Velmi šťastný
tyto : Toyo Proxis T1R RF a nevypadají vůbec marně, každopádně se ptám na zkušenost nebo nějakou lepší alternativu?
Mě osobně se líbili Dunlop SP sport maxx, ale docela rychle mi je vymluvili Velmi šťastný
Cenově se pohybují hodně podobně, takže něco okolo 2-2,5tisíc za gumu je ideál Úsměv

Jo a jak je to s tou ochranou ráfku? Gumy sou širší a když vezmu obrubník, tak to odsere jenom guma? Chápu to správně? Velmi šťastný

Díky za info Úsměv VTEC je to dobrý

T1R jsou prej shit. Neměl jsem je ale přečetl jsem o nich tolik že bych si je nikdy nekoupil. Jinak s pneu jako Continental, Goodyear nebo Dunlop nejde šlápnout vedle. Všechno jsou kvalitní gumy za rozumný peníz.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 19:20   Citovat  

Tak ty Falkeny se pěkně projevujou Smutný

Na středu vylezl nějaký nepravidelný pruh jiné barvy a je i vystouplý...No soudruzi v Thajsku, či kde to do wc splácali, někde udělali chybku naštvanej

Nějak to doklepu a před dovolenou pryč s nima a pořídím něco schopnějšího Tak to valím bulvy

Ziex 914.jpg

Ziex 914.jpg, 781.32 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 19:51   Citovat  

každá pneu je konštruovana z viacej zmesí a sedem polotovarov ked brúsim rezy každá ma v strede ako keby špičku a je to zmes spod behúna možno je taka maaká ta falkena že ked sa zahreje vybehne to na povrch zajtra vám to odfotím až viete lepšie tažko sa to vysvetlujke laikom Je to tam.

zitnyp je teď offline  zitnyp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 20:20   Citovat  

Dopis: Continental SportContact5 me udelal to samy asi pred 3ma rokama.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 22:12   Citovat  

shaka napsal:
každá pneu je konštruovana z viacej zmesí a sedem polotovarov ked brúsim rezy každá ma v strede ako keby špičku a je to zmes spod behúna možno je taka maaká ta falkena že ked sa zahreje vybehne to na povrch zajtra vám to odfotím až viete lepšie tažko sa to vysvetlujke laikom Je to tam.

Úplný laik v tomhle nejsem, mimochodem v práci vyrábíme jednu z hlavních komponent gumárenských směsí.

Neříkám, že je to vada na rozpadnutí gumy, ale takhle nehomogenně rozložené směsi by v pneumatice nejspíš neměly být a už vůbec né "cestovat".

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2016 , 16:53  Naposledy upravil shaka dne 31.5.2016 , 19:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dopis -nemyslel som vás všetkých sorry chlapci tu je slúbená foto tiež tam vidiet vrchol zmesi v strede behúna je to dobrý
Myslím že tieto pneu by sa lúbili Fastcivicovi Velmi šťastný ochrana ráfika hrubá bočnica pořádnej výtlem

IMG_1626.JPG

IMG_1626.JPG, 33.62 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 18:18   Citovat  

Tak už jsem to psychicky nedal a Ziex 914 jdou k recyklaci. Asi nejhorší volba, co jsem zatím na A7g tourerovi měl.

Pořídil jsem Semperit Speed life 2 v ne-XL verzi. Uvidím, jestli bude komfortnější. Tužší bočnice je jen v okolí patky a ochrany ráfku.

A pro provnání vezmu nejpíš i nějakou lisovanou tmu (např. Membat).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 18:48   Citovat  

Dopis napsal:
Tak už jsem to psychicky nedal a Ziex 914 jdou k recyklaci. Asi nejhorší volba, co jsem zatím na A7g tourerovi měl.

Pořídil jsem Semperit Speed life 2 v ne-XL verzi. Uvidím, jestli bude komfortnější. Tužší bočnice je jen v okolí patky a ochrany ráfku.

A pro provnání vezmu nejpíš i nějakou lisovanou tmu (např. Membat).

To je dost divný, obul jsem jich hromadu a zouval i sjety na plátno, ale nikdy nebyly zdeformovany apod. V jakem je mas rozměru?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 20:20   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
To je dost divný, obul jsem jich hromadu a zouval i sjety na plátno, ale nikdy nebyly zdeformovany apod. V jakem je mas rozměru?

Klasika 225/45/17. Nevím, prostě to nějak nefungovalo, nájezd lehce přes 20tkm. Jinak držely pěkně, na vodě taky (ale to může být i váhou auta), jen ten hluk a mizerná výdrž.

No nic, zkouším další značky...

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 20:22   Citovat  

Dopis napsal:
Klasika 225/45/17. Nevím, prostě to nějak nefungovalo, nájezd lehce přes 20tkm. Jinak držely pěkně, na vodě taky (ale to může být i váhou auta), jen ten hluk a mizerná výdrž.

co vahovej index ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 20:29   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
co vahovej index ?

94, XL

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 22:41   Citovat  

Dopis napsal:

ty jo hej jak casto ty menis gumy? A zkousis je vsechny na tom tourerovi jo? přátele je to dobrý
To je mega test OK , ktere teda byli zatim nejlepsi co jsi kdy mel a proc? Nejhrosi uz teda vime Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 22:46   Citovat  

Dopis napsal:
94, XL

tak to byl peknej sit .. setrit na gumach kvuli 100e je nonsense ..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 8:13   Citovat  

hmm .... a ještě k tomu v XL, fakt zajímavý, co je pravda, že ubývají rychleji. Co se týče toho hluku, tak je řadím k tichým pneu, takže mi z toho vychází nějaká nepovedená várka, asi neměli co slisovat, tak tam naházeli co našli kolem továrny HaHaaa já je mám v rozměru 215/55/16 na accu, ted 2 sezonu a mám na nich přes třicet tisíc v dost náročném provozu a zátěži a zatím žijou Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 10:43   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
hmm .... a ještě k tomu v XL, fakt zajímavý, co je pravda, že ubývají rychleji. Co se týče toho hluku, tak je řadím k tichým pneu, takže mi z toho vychází nějaká nepovedená várka, asi neměli co slisovat, tak tam naházeli co našli kolem továrny HaHaaa já je mám v rozměru 215/55/16 na accu, ted 2 sezonu a mám na nich přes třicet tisíc v dost náročném provozu a zátěži a zatím žijou Velmi šťastný

co jsem ja zistil tak neni guma jako guma ... maj jeste ruzne oznaceni a ikdyz to je conti 5 225/45/17 94W .. tak muzou byt homologovane na mercedes ,jaguar a pod .. a stejne se lisi necim co ti nikdo radne nerekne ..

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 12:09   Citovat  

Na tech falkenech jsem privez ats,mely tak 5mm a vydrzely sezonu,na zadku se nerovnomerne sjizdely(u jinych gum zima/leto to nepozoruju).

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina