Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CIVIC 4D - cukání motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Karel Dopita je teď offline  Karel Dopita
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2016 , 16:28   Citovat  

Ahoj,
jsem tu nový a doufám, že mi odpustíte mou uživatelskou úroveň a přístup k plechovému miláčkovi. Přečetl jsem docela dost příspěvků a některé byly fakt blízko, ale ne úplně přesně na můj problém. I když by někdo mohl říct, že bychom se měli auta asi zbavit, dost jsme si ho se ženou oblíbili, a proto se snažím zabojovat a žádám Vás všechny o radu a pomoc.

Typ auta je ES55, motor D16W7.

Problémy začaly záhy po koupi v bazaru.V servisu byla objevena silikonová záslepka na kontrolce "chyba motoru". Zkusili vyměnit svíčky a cívku, ale nepomohlo to. Diagnostika hlásí chybu na 2 4 3 válci, 2 a 4 potvrzená chyba.

Problém se projevuje jako cukání u "studeného" motoru v situaci, kdy jsou otáčky kolem 2000 a lehce pošimráte plyn. Jelikož jsem neobjevil nikoho, kdo by na řešení problému přišel, jezdili jsme dál. Po několika měsících mi najednou začal vypínat motor při 4000 otáčkách. Vypadá to ale, že tento problém souvisí s nízkou hladinou oleje, jak jsem se dočetl v jednom příspěvku tady na fóru.

Z nasávání moudrosti z různých článků, mě napadlo, že by mohla být poškozena nějaká součástka podílející se na aktivaci V-TECu VTEC . Nebo možná klapka v sání?

Moc, no vlastně vůbec Velmi šťastný , autům nerozumím a rozhodně nejsem s to, si případnou opravou poradit. Mohli byste mi dát taky tip na někoho, kdo by se s tím uměl popasovat a má garáž nejlépe někde poblíž Olomouce?

Dík za odpovědi
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2016 , 19:38   Citovat  

Jak vypíná ten motor?

Mně Jazz taky škubal kolem 2000ot. a občas přestal reagovat na plyn a otáčky padaly až na nulu a musel se znovu startovat. Nakonec to byl jen opálený kontakt u čidla snímače otáček kliky...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Karel Dopita je teď offline  Karel Dopita
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2016 , 12:14   Citovat  

No, při 4000 ot. to prostě vypne vstřikování (asi) a naskočí asi za 2-3 vteřiny. Že by padaly otáčky, to ne. Pokud nejdu přes 4000, tak je to v poho, teda až na to cukání Úsměv

paulreedsmith je teď offline  paulreedsmith
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 0:50   Citovat  

Hellborn napsal:
Jak vypíná ten motor?

Mně Jazz taky škubal kolem 2000ot. a občas přestal reagovat na plyn a otáčky padaly až na nulu a musel se znovu startovat. Nakonec to byl jen opálený kontakt u čidla snímače otáček kliky...

Ahoj! Před pár dny jsem koupil Civica se Vtecem rv 2001 a cukání v motoru občas zaregistruju taky, taktéž spíš při rozjezdu v nižších otáčkách. Není to žádný drama, ale semtam to udělá. Zmiňuješ čidlo snímače otáček tak mě napadá, pokud by to byla opravdu příčina, mělo by to vliv na špatně ukazující budík otáčkoměru? To je totiž můj další problém - ručička se nepohybuje plynule, semtam se zasekne ačkoliv otáčky rostou... Díky!

Obsah fóra Honda-club.cz   
CIVIC 4D - cukání motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina