Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odborník na Hondu S2000
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
JardaS2000 je teď offline  JardaS2000
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2014 , 23:43   Citovat  

Ahoj, potřeboval bych doporučit člověka, který se vyzná v Hondě S2000, jelikož mám se svým vozem (rok 2000, najeto 78000km) problém a to ten, že "plave". Při průjezdu zatáčkou pod plynem vůz relativně drží, jakmile pustím plyn, stává se nestabilním a byť nehnu jinak volantem, vůz začne více zatáčet ve zvoleném směru, jako by se stal mírně přetáčivým ve chvíli, kdy pustím plyn. Na podvozku vše zkontrolováno, nic se nezdá volné, nic nebouchá.. Pneu nové, tlak předepsaný, rozměry dle výrobce.

Další věc, při akceleraci občas něco vibruje, ale ne vždy.. to mi hlava nebere

Budu rád za jakékoli rady. Děkuji. Jsem z Jablonce nad Nisou.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 7:00   Citovat  

JardaS2000 napsal:
Ahoj, potřeboval bych doporučit člověka, který se vyzná v Hondě S2000, jelikož mám se svým vozem (rok 2000, najeto 78000km) problém a to ten, že "plave". Při průjezdu zatáčkou pod plynem vůz relativně drží, jakmile pustím plyn, stává se nestabilním a byť nehnu jinak volantem, vůz začne více zatáčet ve zvoleném směru, jako by se stal mírně přetáčivým ve chvíli, kdy pustím plyn. Na podvozku vše zkontrolováno, nic se nezdá volné, nic nebouchá.. Pneu nové, tlak předepsaný, rozměry dle výrobce.

Další věc, při akceleraci občas něco vibruje, ale ne vždy.. to mi hlava nebere

Budu rád za jakékoli rady. Děkuji. Jsem z Jablonce nad Nisou.

Čau jsem z Liberce a sice nejsem odborník, ale řekl bych že AP1 prostě víc kouše Úsměv samozřejmě záleží jaký máš gumy a na jakém povrchu jedeš a v neposlední řadě taky na tom jaký jsi řidič, je spousta možností jak ovládat plyn či brzdy i volant Úsměv koukni na tohle video, je tam porovnání ap1 vs ap2 na konci je pak rozbor a srovnání jak se vozy chovaj Úsměv třeba ti to pomůže Úsměv

Odkaz

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
honzaS je teď offline  honzaS
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 8:45   Citovat  

Popisuješ standardní chování diferáku Torsen Úsměv S tím nic nenaděláš, musíš si na to leda zvyknout...
Učení je o to obtížnější, že reakce je závislá na poloměru zatáčky, rychlosti i otáčkách motoru. Někdy to je příjmené a někdy jseš rád, žes zůstal na asfaltu HaHaaa
Diskuze k diff z poslední doby je třeba zde

0
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 9:17   Citovat  

Koukal jsem na to, je vidět že ta druhá generace je o poznání stabilnější v zatáčce, nicméně pokud je to standartní projev, nic s tím nenadělám, taky už jsem si na to zvykl, držet ji pod plynem. Podezíral jsem nějakej silentblok.. Pokud jsem dobře pochopil, druhá generace má zřejmě kromě jiného i jinej diferák?

A k těm vibracím, to už mi úplně normální nepřijde..

K pneu, nový přední i zadní, vpředu Dunlop SP Sport (205/55/16) a vzadu jsem dával Hankook, typ teď z hlavy netuším.. (225/50/16).

0
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 9:37   Citovat  

Diff je stejný, na Torsenu nic nenastavíš, měnily se výrazně pružiny a stabíky.
K vibracím ti těžko někdo od pc neporadí ... od jakých do jakých otáček, jak nastupují, někde rezonance, "tvrdost" zvuku, to se musí slyšet naživo.

ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 11:11   Citovat  

K vibracím: Jde vibrace od zadku ? Pokud ano, začni tím, že prohodíš mezi sebou klouby poloos. (jsou stejné) Pokud to nepomůže, zkontroluj kardan. přátele

pomper je teď offline  pomper
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 20:47   Citovat  

Také nejsem odborník na poloosy, ale u své EE9 jsem měl problém s vibracemi jak při výkonové zátěži a to i na rovince, tak bez zátěže ve vyšší rychlosti nad 90km/h, měl jsem vymlácené satelity na levém vnitřním homokynetickém kloubu a klepání i vibrace zmizely...

0
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 23:08   Citovat  

ARMIK napsal:
K vibracím: Jde vibrace od zadku ? Pokud ano, začni tím, že prohodíš mezi sebou klouby poloos. (jsou stejné) Pokud to nepomůže, zkontroluj kardan. přátele

Určitě od zadku, to auto je celkem vyjímečné, tak to kazí jízdní požitky Úsměv pomůže prohodit vnější klouby poloos?

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2014 , 10:58   Citovat  

JardaS2000 napsal:
Určitě od zadku, to auto je celkem vyjímečné, tak to kazí jízdní požitky Úsměv pomůže prohodit vnější klouby poloos?

vnitrni klouby ne venkovni

0
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 7:21   Citovat  

Předpokládám když to nepomůže je to na nové poloosy, dají se sehnat? Respektive dají se třeba koupit jen klouby samotné? Koukal jsem po internetu a našel jsem jen nějaké zesílené, pár za 24000,- s DPH.. to snad ne Jít do nějakých starších je riziko..

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 8:15   Citovat  

JardaS2000 napsal:

prohoď celé poloosy (pravou za levou) a budeš mít po problému

ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 9:58   Citovat  

Rom. napsal:
prohoď celé poloosy (pravou za levou) a budeš mít po problému

Ony sou prave ze malinko jinak dlouhe, takze jen ty klouby prohodit přátele

Branislav je teď offline  Branislav
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 10:44   Citovat  

Predtym ako prehodis poloosy , skus zistit ,ze sa znizovalo auto.
Potom skus zistit ,ci sa v minulosti dotahovali axle nuts (34 matka co dotahujes os o naboj) Treba to dotiahnut ,od vyroby je to slabo dotiahnute a vydali nato hondaci service buletin . Skusim sem hodit video ako to spravit ( tudy odkaz ) . Mne to potom prestalo robit a aj kamosovi na AP2. Nezabudnut este to aj trocha namazat. Na nete je kopec instruktazi ako to spravit.
K tym vymenam poloosi ,vymienaju sa ,ked sa auto znizuje ,chalani z US tam davaju take vymedzovacie podlozky ( tudy odkaz ) . Dovod je ten ,ze vnutorny klb (na diferaku) sa znizenim auta trocha povysunie von a viacej sa opotrebuje ,take partizanske riesenie je vymena vnutornych klbov medzi sebou.
A hlavne treba davat potom do differaku spravny olej ,ktory doporucuje vyrobca v manualy (nie v predaniach honda, tam ani nevedia kolkokrat co je to diferak)
Dufam ,ze som aspon trocha pomohol

0
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 21:52   Citovat  

Diky, zkusime to nejdrive dotahnout, pak pripadne ty poloosy, jsem s mechanikem domluven na utery, rikal ze to prohazovani delal i u Octavie a taky klid.. Ve stredu bych si ji chtel vzit na okruh do Mostu, maji jizdy pro verejnost G4G VTEC

0
PříspěvekZaslal: 19.8.2014 , 18:50   Citovat  

Tak, zadek je uz vyresen, je to ok, prohodili jsme ty klouby poloos a je klid Mrk dekuji Mrk ted jeste nejak omezit to "plavani"...

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2014 , 19:16   Citovat  

V jakém stavu jsou gumy a co geometrie? Mě Sko AP2 začlo "plavat" když byl vzorek zadních pneu pod 3mm. Dále je také celkem háklivé na pneumatiky. Měl jsem Yokohama S-drive vzadu a to byla tragédie. Bridge RE050 po sjetí na cca 2-3mm udělali taky auto extrémně neklidné. Po instalaci Bridge S001 na zadek zase ok. Jinak to co popisuješ ukazuje opravdu na difer, kdy v něm byl měněný olej? Mám 17" kola 215/45 a 245/40.

0
PříspěvekZaslal: 19.8.2014 , 19:51   Citovat  

JardaS2000 > Přijedeš zítra do Mostu ?
LK7R > Ty máš na zadku S001 a co na předku ?

Branislav je teď offline  Branislav
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2014 , 22:28   Citovat  

tiez mam v zadu 245/40 (255/40) a plavanie nepocitujem ani ked mam zoslahane gumy . Kedy si bol naposledy na geometrii?Plavanie ako take moze byt aj zbiehavostou na zadnych kolach ,Je pravda ,ze mam AP1 ale nastavenu geometriu mam z AP2 (kvoli 17),ale aj na 16 to neplave a drzi ako ma. Ake tlaky mas v pneu?

0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 22:57  Naposledy upravil JardaS2000 dne 28.8.2014 , 23:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pneu mam nahustene dle vyrobce, tedy dle stitku na aute.
Olej v diff planuju udelat ted na podzim, vcetne nejakych dalsich mensich uprav Mrk
Pneu mam nove, vpredu Dunlop Sport SP01, vzadu Hankook, typ z hlavy nevim, rozmery predepsane vyrobcem..
Geometrie je stara max 3tydny, bylo to sice rozhozene, nicmene zjevne to geometrii nebylo.. to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 23:03   Citovat  

A ted maly offtopic

Zakoupil jsem mezi sedacky vetsi wind deflector, cili do original ramecku se sklem, ktere je vzadu mezi sedadly, prijde namontovat jiny kus skla. Nicmene ramecek je lepeny a nejde od sebe (paradoxne jsem pri pokusu o oddeleni stran ramecku nadaval na Japonskou kvalitu... Velmi šťastný ). Ma s tim nekdo zkusenosti, jak to rozlepit a nez---vit ho? Smutný

image.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
image.jpg, 228.96 kB

sevca2308 je teď offline  sevca2308
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2016 , 13:51   Citovat  

zkus zkontrolovat silentbloky motoru, me se po vyndani rozpadly oba dva v ruce na dve pulky... vymenil jsem za tvrdsi od megan racing i se silentama prevodovky a auto je mnohem vice stabilni. Pocit plavani na silnici jsem mel taky a svadel jsem to spise na starsi podvozek ale po vymene silentbloku to uplne zmizelo... jestli mas auto jako daily nebo spise na vylety doporucoval bych OEM silenty, tvrdsi gumove sice zlepsuji jizdni vlastnosti ale pri volnobehu auto lehce vibruje stejne tak ve vyssi rychlosti lehce do sedacky ale to spise protoze mam skorepiny

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odborník na Hondu S2000
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina