Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dovolená v zemích Západního Balkánu :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 12
hubby je teď offline  hubby
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 12:23   Citovat  

Kde má být ta uzavírka ve Vídni? Jezdím tama skoro každou noc a jediné kde to je občas zavřené je Kaisermuhlen ale to je zdržení max 5 minut.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 12:40   Citovat  

hubby napsal:
Kde má být ta uzavírka ve Vídni? Jezdím tama skoro každou noc a jediné kde to je občas zavřené je Kaisermuhlen ale to je zdržení max 5 minut.

Už to hledám právě: tudy odkaz a hlavně tady Vídeň: tudy odkaz

My letos mezi 19.-26.8. jedeme: Maďarsko-Srbsko-Černá Hora a Bosna a Hercegovina a Chorvatsko ne, je to tam levnější, méně lidí, krásně tam je a pohoda. Zlatarské jezero, Most přes řeku Taru, Žabljak a Durmitorský národní park, Skadarské jezero, Ulcinj, Ada Bojana, Budva, Kotor, Boka Kotorska, možná Dubrovnik, Mostar a Sarajevo a zpět.

Tak uvidíme.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 12:43   Citovat  

v nějakém článku na TN.cz byla tato tabulka:

1877876.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1877876.jpg, 117.13 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 12:53   Citovat  

Na těch mostech se už dělá ve Vídni asi dva roky,některé bourali a teď je dělají znovu. V noci to není žádnej problém (staženo do dvou nebo třech pruhů) akorát přes den jsou tam stau. Jen ten tunel je občas zavřenej, jinak je to pohoda.

V těch zúženích místech je úsekové měření tak bacha je tam 60.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 13:02   Citovat  

hubby napsal:
Na těch mostech se už dělá ve Vídni asi dva roky,některé bourali a teď je dělají znovu. V noci to není žádnej problém (staženo do dvou nebo třech pruhů) akorát přes den jsou tam stau. Jen ten tunel je občas zavřenej, jinak je to pohoda.

No právě, tak opravuje se dálniční obchvat/okruh Vídně A23, po těch letech provozu. Holt oni teď sanýrujou snad vše ... postupně ... Velmi šťastný je to dobrý

Tak nemusí se jezdit přes Vídeň, ale na jih, Budějovice-Linz, vychází to i kratší a stejná doba.

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 13:24   Citovat  

Pokud jedeš z Prahy tak ano ale budeš platit za tunely z Linze do Grazu(něco kolem 15€). Té Vidně se ale nemusíte bát v noci je to pohoda.

Nevíte jak je to s ubytováním kolem Dubrovníka chtěl bych jet na blind 2.7
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 13:28   Citovat  

hubby napsal:
Pokud jedeš z Prahy tak ano ale budeš platit za tunely z Linze do Grazu(něco kolem 15€). Té Vidně se ale nemusíte bát v noci je to pohoda.

Tunely mi nevadí, 15€ je 360,- pro mne a máš klid, ale zajedu si trochu nooo, tak je to o prioritách.

Kamarád tam byl a ubytování toho je plno, ale ty ceny, 20-40€ oproti tomu v Černé Hoře za pár šlupek, spíše možná vzít Boku Kotorskou a udělat si výlet do Dubrovníku ... ale to je fuk. Krásně je tam všude.

přátele
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 15:52   Citovat  

hubby napsal:

záleží aké ubytko by si chcel ak chceš čosi lepšie tak je problém ja by som už na blink nešiel a záleží aj koľko vás ide ale ak ti vyhovuje ubytovanie aj 500M od mora a moc od toho neočakávaš tak určite čosi nájdeš .
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 16:43   Citovat  

rudy5 napsal:
záleží aké ubytko by si chcel ak chceš čosi lepšie tak je problém ja by som už na blink nešiel a záleží aj koľko vás ide ale ak ti vyhovuje ubytovanie aj 500M od mora a moc od toho neočakávaš tak určite čosi nájdeš .

Asi tak OK, je to ale o štestí, ale letos to bude si myslím ještě horší z důvodu světové situace, myslím že Chorvatsko bude plný, doporučuju zamířit někam na ostrovy, protože spoustu lidí odradí placení trajektu Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 17:15   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Asi tak OK, je to ale o štestí, ale letos to bude si myslím ještě horší z důvodu světové situace, myslím že Chorvatsko bude plný, doporučuju zamířit někam na ostrovy, protože spoustu lidí odradí placení trajektu Úsměv

Mám kamaráda z klubu, který dělá do cestovního ruchu: pro letošek - zatím, jsou bezpečné ostrovy: Zkyntos, Rhodos či Korfu - sám by tam jel - bez uprchlíků. Já bych právě z toho důvodu nejel do HR, ale když už, tak klidně na blind, přijet po obědě a najít si něco, vždy se něco najde. Proto valíme do Černé Hory, určitě nebude problém v Bulharsku či Rumunsku - nebál bych se toho, jezdili jsme tam za Caucessca, byli jsme tam i po revoluci, tak dnes už nás nemůže nic překvapit.

A Chorvatsko nebude plný Čechama tak úplně - lidi hodně berou akce (vouchery a slevy) přes internetové portály v ČR a SR, takže spíše zůstávají doma - bojí se!!! Masáž médií.

A kdo se bojí, tak kálí v síni!!!
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 18:02   Citovat  

Tak zrovna Chorvatska, Černé Hory atd. by jsem se asi nebál... ani Iónských, potažmo asi celkově Řeckých ostrovů. Jde spíš o to, že lidi (Evropani) kteří by normálně byli spíš v Egyptě, Turecku apod. budou zrovna v takových destinacích, což ad1 zmenšuje výběr, ad2 zvyšuje cenu a "zalidněnost".
Kdo někam jezdil a někam jet znovu chce to chtě nechtě musí registrovat..
Ještě jedna věc... a neber to prosím Tě osobně, ale radši se X krát pos...u v síni, než by jsem vystavil rodinu i kdyby malému nebezpečí... Ale to není Tvůj případ... Tam kam se chystáš budeš v klidu... A o tom to je..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 18:03   Citovat  

Černá hora je pěkná OK je tam klid a nádherná příroda, neni to tam tak poznamenaný člověkem jako třeba v hrvatsku, je tam vidět pouze takový pomalý rozvoj Úsměv letos pokud se do chorvatska dostanu tak bych chtěl do Černý hory udělat alespon výlet OK jinak já to mám s ubytováním jednoduchý, páč jsem kempař až za hrob Velmi šťastný a co se týče těch ostrovů, myslel jsem ty chorvatský - Brač, Hvar, Korčula, Vis, ale dík za info o těch ostatních OK a masáž médií je velká, právě proto bych rád kouknul na vlastní oči jak to ve skutečnosti je Úsměv myslím, když člověk dodržuje nějaký "pravidla", chová se normálně, nevyhledává konflikty apod. dává pozor kolem sebe, tak není problém cestovat VTEC a užít dovču naplno šuk HaHaaa

Edit: Já jenom doufám, že se to tu nezvrtne v bitku jestli po dálnici nebo po starý silnici jako vloni pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 18:07   Citovat  

Fafos napsal:
Tak zrovna Chorvatska, Černé Hory atd. by jsem se asi nebál... ani Iónských, potažmo asi celkově Řeckých ostrovů. Jde spíš o to, že lidi (Evropani) kteří by normálně byli spíš v Egyptě, Turecku apod. budou zrovna v takových destinacích, což ad1 zmenšuje výběr, ad2 zvyšuje cenu a "zalidněnost".
Kdo někam jezdil a někam jet znovu chce to chtě nechtě musí registrovat..
Ještě jedna věc... a neber to prosím Tě osobně, ale radši se X krát pos...u v síni, než by jsem vystavil rodinu i kdyby malému nebezpečí... Ale to není Tvůj případ... Tam kam se chystáš budeš v klidu... A o tom to je..

Jasná,
máš pravdu.

Ale od toho jsou informace: net, ověření si jich, ambasády, kde si můžeš aktuální informaci zjistit. Ono právě to pokálení v síni je o tom, že pak lidi zbytečně propadají panice a bojí se a z toho ostatní profitují.

Nemysli, že jsme se nebáli, když jsme byli v roce 1994 v Zadaru, i když válka tam, už skončila ... no smutné.

Dnes ta negace na tebe je tlačená úmyslně pod tlakem, aby si utrácel, za lepší, bezpečnější destinace. Z toho profitují Chorvati - zdražují. Ubytování tam mnohdy stojí to, co s ženou platíme v SRN či Rakousku. Proto se snažím nebát a než propadnu panice, zjistím informace. Ale díky, čerpám i zkušenosti ostatních.

přátele
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 18:17   Citovat  

byl někdo v Chorvatsku na ostrově Rab ? jedu tam 10.7. , nějaké tipy ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 18:19   Citovat  

Znám člověka, který se po devadesátém roce, proplítal mezi tanky, když jel s rodinou na dovču Velmi šťastný

Jinak co se týče zdražování, tak to souhlasim - potraviny (nejlepší ceny má tradiční Konzum nebo Studenac), nějaký běžný služby atd. zatím OK, ale to ubytování a vyložení turistický věci je masakr jak to vylezlo za posledních 5 let. Třeba na tom kempování je to znatelný nejvíc OK a zpoplatnění motorových člunů do 3 metrů délky a 5hp je taky na nic wc skoro všude v Evropě je to volně a hrvati dělají drahoty a chtějí průkaz Vůdce malého plavidla a platit vinětu - ikdyž zase si za to třeba lidi můžou samy, protože ty bezmozci, který dají "full trottle" pět metrů od břehu, plavec neplavec jsou na přes dr**u.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 18:42   Citovat  

rudy5 napsal:

Pojedem 4 a ubytování nepotřebujem žádnej luxus, půjdem se tam akorát vyspat takže 500m od moře nevadí ale klimoška na spaní by se hodila.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 18:52   Citovat  

hubby napsal:
Pojedem 4 a ubytování nepotřebujem žádnej luxus, půjdem se tam akorát vyspat takže 500m od moře nevadí ale klimoška na spaní by se hodila.

Nemáš rád horko nebo co? Velmi šťastný jestli to bude jako minulý rok (Horké počasí bez deště + poloostrov Pelješac + obrovský požár 5km ode mě = dusných 35°C v jednu v noci, tak potěš koště muhehe
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 19:22   Citovat  

Mě by se např. líbila Kalábrie... Má to ale několik "ale"... přestože rád řídím a vlastně na mě hodně platí to otřepaný, že i cesta může být cíl, tak máme docela malý a hlavně neklidný děti... takže cesta by byla tak trochu očistec jak pro nás, tak pro ně... Mezi další " ale " patří cena, která je docela vysoká... Nepotrpím si na luxus, na druhou stranu si říkám, že je třeba si to užít... No a jsme u toho... takže Kalábrie ve 4 letecky allinclusive... No a co myslíte? Jedeme tak akorát do pr.... Velmi šťastný Leda udělat kompromis... jet autem, cestu rozdělit dejme tomu na půl a tam prodávat indulonu a silonky a nakoupit Bravíčka... Tak to koukám!
Husákovo děti vědí... Velmi šťastný
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 20:19   Citovat  

Letos pojedeme poprvé s oběma dětma (dřív jsem jezdil jen s klukem), takže opět hotel s all inc. Sice to není nejlevnější, ale když už, tak už.

Protože vyrážíme ze severovýchodu, tak bude trasa SK, HU, HR. Schválně se chci vyhnout AT a SLO, tam to bude masakr Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 20:28   Citovat  

kámoš chodí do Kalábrie už asi 5 rokov autom s 3 deťmi a idú tam vždy na 2 týždne a povedal že okolo 1300EUR auto ma služobné cesta zadarmo je to ubytovanie a jedlo a chválil si že kľud všetko v pohode a posledný rok išiel na jazero lago di garda a tam sa mu páčilo idú tam aj tento rok zajednal to cez nejaký portál cez zľavami.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.6.2016 , 21:36   Citovat  

Tak ta cena je super... záleží, ale co vše obsahuje. Jak jsem psal výše. Od CK na 10-11 dní letecky 4 os allinclusive kolem 80tis Kč. Egypt ve stejné kategorii by byl tak za 45-50 a co si budem nalhávat Rudý moře je bomba... No ale jak píšeš... Ten klid tam prostě nemáš...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2016 , 4:33   Citovat  

v egypte som bol 2X raz v decembri to bolo OK a raz v lete a to už nikdy viac vonku som išiel iba večer čo sa cez tie horúčavy nedalo a ani more ťa nezchladilo čo bolo také teplé .a 4 hviezdičkový hotel je ako u nás 1 hviezda Velmi šťastný personál zadrbaný ako cigáni no moc ma to tam úž neláka .
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2016 , 6:02   Citovat  

pokud to nekoho zajima, dneska v noci jsme se vratili z Ch. Uz treti rok jsme byli v PineBeach Pakoštane, v pripade vlastnictvi vicero malych deti ( u nas 3ks) bych celkem vrele doporucil. Bydli se v chysich bez el. coz nepovazuju za nedostatek, ale za fičuru/vyhodu, celej areal pod security, vyborna kuchyn, more par kroku. Nejsme cestovaci/dovolenkovy typy, spis jsem zvyklej pracovat, takze nemam moc prehled co ma/muze stat dovolena, nicmene 7 dni cca 23tis. all inc. za 2 dospeli a 3 deti + doprava + nejaky to pivicko,zmrzlinka, vstupny atd....
Doprava v pohode, slovinci i rakusaci zda se stavej uz ty zbytky dalnice co na "Vidensky" variante chybej...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.6.2016 , 7:37   Citovat  

To je pěkný... OK s tou elektrikou trochu hardcore, ale co... možná je to vážně fajn...
Edit : přemýšlím ještě o týdnu na konci prázdnin. Ty to bereš přes booking?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2016 , 8:55   Citovat  

jo naprimo.
Durazne bych doporucoval se tam snazit dostat prvni dva az tri tydny v cervnu, nebo v zari. V hlavni sezone tam bude dost nesnesitelne narvano ( sam jsem nezazil, nicmene i holky na recepci ti to doporucej Úsměv )
Samozrejme v cervnu pocasi obecne studenejsi, cca 25 az 30stupnu, nicmene z 3 pobytu, tj. cca 27 dni prselo radove 5 a kde zazijes koupel v mori v prutrzi mracen:). Voda byla vzdycky teplejsi nez v lomech na Lipnici nad Sazavou ( muj benchmark Úsměv ). Obecne jsem z celkem studenyho chovu.

Ta absence elektriky v chatrcich je skutecne vyhoda, stejne jako wifina dostupna jen par desitek metru od recepce a báru Úsměv.
Jako nadrzenej postpubertak bych tam se svoji bič asi nejel ( i kdyz...) ale s malyma detma idealni.....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2016 , 11:14   Citovat  

kandik napsal:
jo naprimo.
Durazne bych doporucoval se tam snazit dostat prvni dva az tri tydny v cervnu, nebo v zari. V hlavni sezone tam bude dost nesnesitelne narvano ( sam jsem nezazil, nicmene i holky na recepci ti to doporucej Úsměv )
Samozrejme v cervnu pocasi obecne studenejsi, cca 25 az 30stupnu, nicmene z 3 pobytu, tj. cca 27 dni prselo radove 5 a kde zazijes koupel v mori v prutrzi mracen:). Voda byla vzdycky teplejsi nez v lomech na Lipnici nad Sazavou ( muj benchmark Úsměv ). Obecne jsem z celkem studenyho chovu.

Ta absence elektriky v chatrcich je skutecne vyhoda, stejne jako wifina dostupna jen par desitek metru od recepce a báru Úsměv.
Jako nadrzenej postpubertak bych tam se svoji bič asi nejel ( i kdyz...) ale s malyma detma idealni.....

Kandas,
moje řeč, tohle jsou přesně ty typy, jak mají být. Dovolená je klid a pohoda.

Termíny červen/červenec ideální. Naši tak jezdili vždy a byla pohoda, jak v: bývalé Jugoslávii, Řecku, Turecku, Rumunsku či Bulharsku. I do Alp se vyplatí jezdit červen/září, má to svůj smysl.

Díky za tip na příští rok.

přátele

Dopis napsal:
Letos pojedeme poprvé s oběma dětma (dřív jsem jezdil jen s klukem), takže opět hotel s all inc. Sice to není nejlevnější, ale když už, tak už.

Protože vyrážíme ze severovýchodu, tak bude trasa SK, HU, HR. Schválně se chci vyhnout AT a SLO, tam to bude masakr Ble

Lubo,
přesně tak. Možná bych to zlomil přes Srbsko, problémy tam nejsou, no uvidíš. Trochu mám obavy z Bosny a Hercegoviny, ale budu volat na konzuláty, tak pak dám vědět.

Čerpán informace z BESIPU a je to tam vše pěkně popsané, což je super. Překvapila mne Černá Hora, která má vlastně silniční limity jako ve Švýcarsku a už pár let synchronizují právní řád s EU. Uvidíme.

tudy odkaz

přátele
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 17:45   Citovat  

hubby napsal:

tak ta Vídeň bude asi taky problém.. mám v plánu vyjet v pátek mezi 20-21.h, takže v noci si tam asi postojím, nebo zkusim objet
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 22:30   Citovat  

Já bych se na Vídeň vykašlal, začal jsem jezdit přes Linz>Graz>Maribor platí se tedy tunely, ale je to mnohem lepší cesta. Při cestě tam jsem unavený a mel jsem na ty 80-ce ve Vídni vždycky krizi.
Koukni na to, ale vem to z Jílového na Benešov a přes Budějovice do Rakouska... Ikdyz na ty benešovský E50, budou taky omezení, ale večer to nebude tak hrozný a dole najedeš na D3...
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2016 , 6:43   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Já bych se na Vídeň vykašlal, začal jsem jezdit přes Linz>Graz>Maribor platí se tedy tunely, ale je to mnohem lepší cesta. Při cestě tam jsem unavený a mel jsem na ty 80-ce ve Vídni vždycky krizi.
Koukni na to, ale vem to z Jílového na Benešov a přes Budějovice do Rakouska... Ikdyz na ty benešovský E50, budou taky omezení, ale večer to nebude tak hrozný a dole najedeš na D3...

tuhle trasu jsem jel loni a na pohodu.. poplatky za tunely tam nějaké jsou, ale nebylo to nic drastického
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.6.2016 , 8:08   Citovat  

RIZ3K9 napsal:

covece jeli jsme pres Linz ted cestou tam a pres Viden zpatky ( Cilem Ricany). A pres Linz mi to pripada teda jako fakt pruda. Zacnes okreskou pres Benesov, pak kousek dalnice s pomerne dlouhou opravou u Tabora. Pak pres Budejovice a pekelna Okreska do Dolniho Dvoriste. A pak dalnice na Graz, kde je permanentne 100kmh a tunely za ktery das nejakych 20euro nebo kolik...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dovolená v zemích Západního Balkánu :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina