Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 264, 265, 266 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 265 z 486
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 20:02   Citovat  

Zdarec soudruzi
Taky mi nesviti VSA a jeste mi do toho zaclo hucet prave zadni lozisko Mrk GRRRR A TO MI JESTE KONCI TECHNICKA A ABYCH JI UDELAL MUSIM ZITRA VYMENIT OLEJ,FILTR A PRI TE PRILEZITOSTI MUSIM SUNDAT TYCKY NA NAKLAPENI XENONU JELIKOZ JSOU OBE ZLOMENE VEJPUL A ZKUSIT JE NECHAT V PRACI vyrobit a pak budu doufat ze naklapeni zacne fungovat...... Ufff
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 20:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
To je divné. Hlavně kontrolka VSA se má rozsvítit a normálně svítit ne? Blikat chybu má kontrolka ABS?

Jinak při jízdě když byl problém se mi vždy rozsvítili tři kontrolky a ne jen VSA...

prostě se to chová, jako by bylo vše OK Velmi šťastný kontrolka VSA se mi rozsvítí až po chvilce jízdy..
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 21:26   Citovat  

jakubM napsal:
prostě se to chová, jako by bylo vše OK Velmi šťastný kontrolka VSA se mi rozsvítí až po chvilce jízdy..

Pokud propojíš piny 4 a 9,zapneš klíček,rozsvítí se kontrolky ABS, !, VSA,potom ABS na chvíli zasne,znovu se rozsvítí a všechny tři stále svítí. To je situace pokud není problém. Pokud ti to vše zhasne tak nemáš propojené piny 4 a 9...
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 21:48   Citovat  

jakubM napsal:
Propojil jsem piny 4 a 9 a nic neblika... VSA se rozsviti po otoceni klicku a normalne zhasne, dal nic

tu je video:

Odkaz

Ak máš problém s VSA/ABS a pod tak by to malo vyblikať vadu :/
   Návrat  
Jumbo je teď offline  Jumbo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 23:01   Citovat  

DworiBak napsal:
Diagnostika toho moc nepoví to spíš měřák Honda na bateri kde lze otestovat i alternátor je to dobrý

Tak v tom případě na to kašlu a prostě se vymění alternátor. Měl bych jeden dostat, takže jen pakec s prací. Na baterii zůstává i po nastartování 12V, tzn. od alternátoru tam nic neleze... to mi hlava nebere
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 8:19   Citovat  

Možná se to tu už řešilo, ale nevšiml jsem si toho..ohledně vrzání zadních dveří.
Vím co to způsobuje, viděl jsem tady na to návod, ale chtěl jsem se zeptat, jestli se neprodává celý ten mechanismus třeba i v lepší kvalitě, že bych to rovnou celý vyměnil za nový, než do toho rýpat a třeba něco zkonit..nemáte někdo zkušenosti se sháněním tohoto dílu?
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 12:46   Citovat  

r080 napsal:
Ahoj, ma nekdo osobni zkusenost s rozdilem mezi 5-ti a 6-ti kvaltem? Jde mi hlavne o rozdil v presnosti a vubec pocitu pri razeni.

Kamarad si poridil poface ctdi, 6kvalt, najeto tam je napsano, ze 220k, rok 2006. Ja mam predface ctdi, 5kvalt, napsano tam mam 260k, 2005. Kdyz jsem to ridil, tak to jeho auto je ve vsem neskutecne precizni, razeni je tuhy, velice presny. To moje, to je proti tomu rozhrkana potvora, kterou bych tipoval nejmin o 100k vic nez tam mam napsano

Já když přesednu z Acco do Mazdy, která je skoro o 20 let starší tak mám pocit, že jedu v něčem preciznějším, tedy aspoň co se řazení týče. Na 323f BA je 5-ti kvalt ale je neuvěřitelně přesný, tuhý no prostě jak z učebnice. Když sednu do Acco 7g 2.4i 6-ti kvalt, tak mi řazení příjde o mnoho volnější, méně přesné. Tím samozřejmě nechci říci, že by bylo řazení nepřesné, jen je to dáno pocitem, že řadící páka má při zařazené rychlosti větší vůle. Dáno je to i celkovou délkou, u Mazdy je krátká.
Mazda má něco přes 206tis a ještě jsem neměnil olej v převodovce, Acco má 165tis a olej jsem preventivně měnil, přeci jen je mladší a z pohledu rodiny perspektivnější auto jak krpatá, malá a splašená mazda, která při ostřejší jízdě pěkně zatopí plombám v zubech VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 13:10   Citovat  

Squixx napsal:
Možná se to tu už řešilo, ale nevšiml jsem si toho..ohledně vrzání zadních dveří.
Vím co to způsobuje, viděl jsem tady na to návod, ale chtěl jsem se zeptat, jestli se neprodává celý ten mechanismus třeba i v lepší kvalitě, že bych to rovnou celý vyměnil za nový, než do toho rýpat a třeba něco zkonit..nemáte někdo zkušenosti se sháněním tohoto dílu?

Já jsem dával 3xkrát návod do technické sekce, doposud jej nezveřejnili. Asi je příliš jednoduchý nebo nic nevypovídající.
Co se týče toho vrzání, tak je to dáno zanešenou brzdou (mechanickou blokací) dveří. Pokud to vrže a klape i po promazání tak jsou zbroušené kuličky. Nevím o tom, že by se vyrábělo něco lepšího, co by na Acco pasovalo. Ale oprava je docela jednoduchá.
Demontuješ tapecír dveří (2 šrouby pod klikou a 2 šrouby v madle), vyloupneš krytku sloupku v zadní části okna, pak odpojíš konektor od stahování oken a vyhákneš lanko s bovdenem od kliky a vysuneš směrem nahoru. Odlepíš fólii ze dveří, demontuješ mechanismus ze dveří a táhlo z rámu auta. Celý machanismus vytáhneš ze dveří, vyklepneš kolík zarážky na táhle sundáž doraz z táhla, pak vyklepneš táhlo z celého mechanismu a obnaží se ti vnitřek brzdy. Celý mechanismus opereš v petroleji nebo v naftě, já odtud vypral hrozný bordel, vyloupneš z tama zhoblované kuličky (původně měly průměr cca 12mm a dáš tam obdobné kuličky z kuličkového ložiska, mě se osvědčily kuličky s průměrem 11.5 a 11mm. Celé to pak promažeš mazacím tukem (já použil grafitovou pastu ale zde lze použít i MOS nebo klasický mazací tuk) poskládáš a zavíráš jak pán. Tiše a elegantně je to dobrý
Někde o pár stránek dál se tu válí můj zkrácený návod.
Já dělal oboje zadní dveře v rozestupu cca 2 měsíců. Holt se to už nedalo.
Problém je hlavně ve zbroušených kuličkách, které se neodvalují po táhle a v místě výstupku (tedy v místě táhla, kde má dojít zablokování dveří v určité poloze), po překonání hrany dojde působením protilehlých pružin k vystřelení (rázu) domečků s kuličkami do doliny táhla. Další achilovou patou jsou špatné prachovky, které dostatečně důkladně nestírají prach z táhla a dochází tak k zanášení mechanismu a tady i ke vzniku brusné pasty, která v důsledku způsobí zbroušení oněch kuliček.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 13:43   Citovat  

markos napsal:
tu je video:

Odkaz

Ak máš problém s VSA/ABS a pod tak by to malo vyblikať vadu :/

aha, na tom videu propojuje jiné piny... myslel jsem, že ty piny jsou číslované tak jak jdou po sobě..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 13:46   Citovat  

Tam sú čísla napísané...nie všetky ale tak aby sa to dalo zistiť ktorý je ktorý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 14:04   Citovat  

markos napsal:
Tam sú čísla napísané...nie všetky ale tak aby sa to dalo zistiť ktorý je ktorý

takže se mám řídit podle tohoto ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 14:06   Citovat  

Prosím Ťa, pozri sa na ten konektor. Sú tam 4 čísla - vždy na začiatku riadku a na konci riadku (2 riadky). Je možné že to pasuje aj s tým čo si postol, ale keĎ sa pozrieš na ten konektor, tak si si 100 % istý či to zapájaš OK.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 14:09   Citovat  

markos napsal:
Prosím Ťa, pozri sa na ten konektor. Sú tam 4 čísla - vždy na začiatku riadku a na konci riadku (2 riadky). Je možné že to pasuje aj s tým čo si postol, ale keĎ sa pozrieš na ten konektor, tak si si 100 % istý či to zapájaš OK.

OK je to dobrý
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 14:21   Citovat  

von-pivoj napsal:
Já jsem dával 3xkrát návod do technické sekce, doposud jej nezveřejnili. Asi je příliš jednoduchý nebo nic nevypovídající.
Co se týče toho vrzání, tak je to dáno zanešenou brzdou (mechanickou blokací) dveří. Pokud to vrže a klape i po promazání tak jsou zbroušené kuličky. Nevím o tom, že by se vyrábělo něco lepšího, co by na Acco pasovalo. Ale oprava je docela jednoduchá.
Demontuješ tapecír dveří (2 šrouby pod klikou a 2 šrouby v madle), vyloupneš krytku sloupku v zadní části okna, pak odpojíš konektor od stahování oken a vyhákneš lanko s bovdenem od kliky a vysuneš směrem nahoru. Odlepíš fólii ze dveří, demontuješ mechanismus ze dveří a táhlo z rámu auta. Celý machanismus vytáhneš ze dveří, vyklepneš kolík zarážky na táhle sundáž doraz z táhla, pak vyklepneš táhlo z celého mechanismu a obnaží se ti vnitřek brzdy. Celý mechanismus opereš v petroleji nebo v naftě, já odtud vypral hrozný bordel, vyloupneš z tama zhoblované kuličky (původně měly průměr cca 12mm a dáš tam obdobné kuličky z kuličkového ložiska, mě se osvědčily kuličky s průměrem 11.5 a 11mm. Celé to pak promažeš mazacím tukem (já použil grafitovou pastu ale zde lze použít i MOS nebo klasický mazací tuk) poskládáš a zavíráš jak pán. Tiše a elegantně je to dobrý
Někde o pár stránek dál se tu válí můj zkrácený návod.
Já dělal oboje zadní dveře v rozestupu cca 2 měsíců. Holt se to už nedalo.
Problém je hlavně ve zbroušených kuličkách, které se neodvalují po táhle a v místě výstupku (tedy v místě táhla, kde má dojít zablokování dveří v určité poloze), po překonání hrany dojde působením protilehlých pružin k vystřelení (rázu) domečků s kuličkami do doliny táhla. Další achilovou patou jsou špatné prachovky, které dostatečně důkladně nestírají prach z táhla a dochází tak k zanášení mechanismu a tady i ke vzniku brusné pasty, která v důsledku způsobí zbroušení oněch kuliček.

Čau, ty tento návod je v sekci návody nebo jak se to jmenuje a podle něj bych se řídil, pokud bych to vytahoval..jenom na to potřebuju sehnat svěrák, kuličková ložiska a snad se mi nezlomí ty plastové panýlky, co jsou na zadních dveřích a kryjí šroubky..z toho mám fakt strach..po těch letech je to celkem zkřehlý bych řekl..ale asi to vypadá, že to budu muset rozdělat, protože za ten zvuk se fakticky stydím zmatenej
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 14:42   Citovat  

jakubM napsal:
takže se mám řídit podle tohoto ?

To je nějaký zrcadlově obráceně jak na tom videu...

konektor.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
konektor.jpg, 2.9 MB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 16:34   Citovat  

Nemáte někdo na prodej použitý altik na accord? 2.2 ictdi rv 2006?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 17:27   Citovat  

Jumbo napsal:
Nemáte někdo na prodej použitý altik na accord? 2.2 ictdi rv 2006?

Nebo respektive jsou i dobré zkušenosti s.repasem?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 18:43   Citovat  

Kmóďa napsal:
To je nějaký zrcadlově obráceně jak na tom videu...

hmmm.... tak Jágrova chyba, č. 68 Velmi šťastný Brake pedal position switch... co to je, kde to je, jak se to může rozbít? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 19:10   Citovat  

senzor pozicie brzd pedalu. najdes to teda pri pedali. ako sa to pokahi snad netreba rozpisovat.
vymenit za novy
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 21:29   Citovat  

von-pivoj napsal:
Já když přesednu z Acco do Mazdy, která je skoro o 20 let starší tak mám pocit, že jedu v něčem preciznějším, tedy aspoň co se řazení týče. Na 323f BA je 5-ti kvalt ale je neuvěřitelně přesný, tuhý no prostě jak z učebnice. Když sednu do Acco 7g 2.4i 6-ti kvalt, tak mi řazení příjde o mnoho volnější, méně přesné. Tím samozřejmě nechci říci, že by bylo řazení nepřesné, jen je to dáno pocitem, že řadící páka má při zařazené rychlosti větší vůle. Dáno je to i celkovou délkou, u Mazdy je krátká.
Mazda má něco přes 206tis a ještě jsem neměnil olej v převodovce, Acco má 165tis a olej jsem preventivně měnil, přeci jen je mladší a z pohledu rodiny perspektivnější auto jak krpatá, malá a splašená mazda, která při ostřejší jízdě pěkně zatopí plombám v zubech VTEC

Před nedávnem jsem to taky řešil. Po netu jsou rady, jak vyměnit malinké "silenbloky" na konci lanek na převodovce. Já tam při kontrole vůli nenašel, ale možná by tvrdší materiál zlepšil pocit při řazení.

Hlavní problém je v mechanice boxu s fofr klackem, tak jsou mezi jednotlivými díly docela vůle a spolu s délkou páky je výsledek jaký je.

Chystám se sehnat z nějakého vraku ten box a zkusit některé díly udělat z hliníku na fréze.

Jinak dá se koupit "tjůnink" box řadičky z kovu, ale to už je cenově někdě mimo Ble
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 22:31   Citovat  

Squixx napsal:

Po face ma uz lepsi ty omezovace i na nekterych predface modelech se to menilo v zauruce.

Dandie33 napsal:
Zdarec soudruzi
Taky mi nesviti VSA a jeste mi do toho zaclo hucet prave zadni lozisko Mrk GRRRR A TO MI JESTE KONCI TECHNICKA A ABYCH JI UDELAL MUSIM ZITRA VYMENIT OLEJ,FILTR A PRI TE PRILEZITOSTI MUSIM SUNDAT TYCKY NA NAKLAPENI XENONU JELIKOZ JSOU OBE ZLOMENE VEJPUL A ZKUSIT JE NECHAT V PRACI vyrobit a pak budu doufat ze naklapeni zacne fungovat...... Ufff

nejdriv otesuj jestli ti nivilace vubec chodi jestli neni vyrezla,popripade mam starsi tahla nebo par novych.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2016 , 7:48   Citovat  

Táhla kúpiť ak tak na CR-V, na A7G sa vraj samostatne nepredávajú.
Tie samotné snímače sa dajú kúpiť výhodne na toyotu tuším, Alias o to vie viacej.
   Návrat  
miniwop je teď offline  miniwop
PříspěvekZaslal: 15.6.2016 , 20:23   Citovat  

Squixx napsal:

Já oba omezovače koupil v H+ , taky mě to štvalo. Jsou už bez vrzajících kuliček.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2016 , 20:47   Citovat  

miniwop napsal:
Já oba omezovače koupil v H+ , taky mě to štvalo. Jsou už bez vrzajících kuliček.

Cena?
   Návrat  
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.6.2016 , 21:54   Citovat  

DworiBak napsal:
nejdriv otesuj jestli ti nivilace vubec chodi jestli neni vyrezla,popripade mam starsi tahla nebo par novych.

Zdarec
Tak ty tahla jsem sundal a bohuzel jsem zjistil ze to jen tak vyrobit nejde a ted vim ze to nejde ani zavarit Smutný cidla jsou sice v pohybu jenze se mi nehnou svetla,tak nevim jestli nejdou a nebo to je jen zanesene a pomuze mi je sundat a popripade je jen vycistit... co bys chtel za ta tahla,beru je vsema deseti Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 9:56   Citovat  

markos napsal:
senzor pozicie brzd pedalu. najdes to teda pri pedali. ako sa to pokahi snad netreba rozpisovat.
vymenit za novy

tak zajímavé, trochu jsem ho "prohmatal", prstem otřel hrot toho čidla k protikus na pedále a od té doby se to nerozsvítilo Úsměv tak asi nějaký bordýlek, nebo vyskočený kontakt..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 12:27   Citovat  

Dandie33 napsal:
Zdarec
Tak ty tahla jsem sundal a bohuzel jsem zjistil ze to jen tak vyrobit nejde a ted vim ze to nejde ani zavarit Smutný cidla jsou sice v pohybu jenze se mi nehnou svetla,tak nevim jestli nejdou a nebo to je jen zanesene a pomuze mi je sundat a popripade je jen vycistit... co bys chtel za ta tahla,beru je vsema deseti Velmi šťastný

Tady čti a držím palce...
tudy odkaz
Táhla pasují z CR-V stejný modelový rok, samostatně se pro Acco neprodávají, nikde jsem je nenašel, jen pro CR-V. Cenu neznám. Co se týče čidel, tak by mohly jít opravit. Mám s tím docela velké zkušenosti, pokud teda není úplně zničená odporová dráha.
Kdyžtak pošli SZ.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 12:49   Citovat  

jakubM napsal:
tak zajímavé, trochu jsem ho "prohmatal", prstem otřel hrot toho čidla k protikus na pedále a od té doby se to nerozsvítilo Úsměv tak asi nějaký bordýlek, nebo vyskočený kontakt..

Taky jsem teď měl problém s VSA a při diagnostice mi to krom problému s ABS čidlem na pravém předním kole vyblikalo chybu podpětí na baterii a chybu tohoto spínače. Nejde mi do hlavy, co by se tam mohlo pos*at. Zkusím vytáhnout a vyčistit.
Neví někdo náhodou cenu nového, případně, kde sehnat? Do H+ se mi moc nechce.
Za celou dobu co to mám, jsem byl v H+ jen kvůli svolávačce s airbagy.
   Návrat  
Alias je teď offline  Alias
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 13:48   Citovat  

Mě taky zlobil brzdový spínač, nejdřív s ním stačilo zahýbal a byl klid ale pak už to nepomohlo, tak jsem musel z nutnosti (auto u krámu a nemohl zařadit - mám automat) do autokelly. Náhodou byl skladem, a cena tuším cca. 300,-. Výměna asi 3 minuty.
   Návrat  
miniwop je teď offline  miniwop
PříspěvekZaslal: 16.6.2016 , 19:05   Citovat  

markos napsal:
Cena?

přesně už nevím ale cca 1200,-/ks
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech