Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuta za jiná kola
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
plisa je teď offline  plisa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 22:06   Citovat  

čau nevíte náhodou někdo kolik dávaj policajti pokuty (popř. body) za to že máte na autě jiný kola nebo pneu než je povolený v techničáku? celkem by mě to zajímalo...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 22:24   Citovat  

Myslím,že je to za auto nezpůsobilé k provozu na silnici,ale kolik to je...
   Návrat  
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 22:25   Citovat  

plisa napsal:
čau nevíte náhodou někdo kolik dávaj policajti pokuty (popř. body) za to že máte na autě jiný kola nebo pneu než je povolený v techničáku? celkem by mě to zajímalo...

no zamysli se kamo, jak zjisti jaky mas zapsany kola v technicaku?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 22:27   Citovat  

ChuCky napsal:

Nijak,ale někomu už vyfotili autíko (asi nějaký šílený límce venku z podběhů) a pak přišla pozvánka na úřad s tím,že má donést velkej TP...
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 22:29   Citovat  

plisa napsal:

mne by zajímalo jak na to přijdou je to jen ve velkým který u sebe nemáš takže pokud nespácháš nehodu při které nikoho zraníš či zabiješ nebo se na tobě bude chtít někdo svézt a tím pádem se to bude vyšetřovat a oni zjistí že máš jiné kola a svedou to na kola že být tam origo tak se to stát nemuselo atd. tak na to při běžné kontrole nepřijdou a pokud budou vyšetřovat tak už ti bude asi jedno jestli to bude o 1000 víc a nebo ne a body ti dají stejně jen za jeden přestupek Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 22:31   Citovat  

ChuCky napsal:

Nevím co je na tom pravdy, ale údajně si můžou dopraváci vytáhnout údaje z tvého techničáku přes databázi přímo v terénu. Ale nevím jestli to dělají.
   Návrat  
OzzyVti je teď offline  OzzyVti
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 23:26   Citovat  

ono i kdyz arazis na kretena ktery se v tom bude stourat a budes mit spravyn rozmer ale v TP budes mit pechace a na aute hliny tak muze mit kecy. ale vetsinou se tohle da ukecat OK
   Návrat  
daviii je teď offline  daviii
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 23:28   Citovat  

No já bych se bál i toho že když se stane nehoda (ne tvojí vinou třeba někdo nabourá tebe) a pojišťovna se v protokolu dočte že si tam měl jiný kola než si měl mít tak tě nechá všechno zaplatit. Nevím jak to je v praxi ale myslím že by s tím mohl být problém, to je stejný jako s tou vinou na nehodě, takže to chce kola mít zapsaný v TP a je klid OK
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 23:31   Citovat  

Petr 78 napsal:
Nevím co je na tom pravdy, ale údajně si můžou dopraváci vytáhnout údaje z tvého techničáku přes databázi přímo v terénu. Ale nevím jestli to dělají.

Probud se a zamysli se kde zijes HaHaaa
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2008 , 0:34   Citovat  

daviii napsal:
No já bych se bál i toho že když se stane nehoda (ne tvojí vinou třeba někdo nabourá tebe) a pojišťovna se v protokolu dočte že si tam měl jiný kola než si měl mít tak tě nechá všechno zaplatit. Nevím jak to je v praxi ale myslím že by s tím mohl být problém, to je stejný jako s tou vinou na nehodě, takže to chce kola mít zapsaný v TP a je klid OK

No dá se to tak říct, pojišťovny to mají přímo ve VPP a vlasně je to i zakotveno v přísluěném zákonu. Nemusí to být zrovna jiný kola, prostě "vizidlo nezpůsobilé k provozu". Pojišťovna to zaplatí ale pak to po pojistníkovi může vymáhat, jestli to říkám správně.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 9:41   Citovat  

Ivoss napsal:
No dá se to tak říct, pojišťovny to mají přímo ve VPP a vlasně je to i zakotveno v přísluěném zákonu. Nemusí to být zrovna jiný kola, prostě "vizidlo nezpůsobilé k provozu". Pojišťovna to zaplatí ale pak to po pojistníkovi může vymáhat, jestli to říkám správně.

Jasně takhle to je přesněji OK No žádná sranda Mrk
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 9:50   Citovat  

Já jsem auto koupil s 6J x 14 a v techničáku mám jen 5J x 14 (5,5J x 14).
Liťáky to jsou honďácký, starý, možná už z výroby za příplatek (to fakt nevim), tak by mě zajímalo, proč tam nejsou napsaný naštvanej
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 10:21   Citovat  

dík chlapy po tom co sem si tu přečetl si tam asi nechám ty co tam maj bejt protože bych fakt nechtěl aby mě někde sejmul nějakej blbeček s audinou a já pak kvůli těm kolům musel všechno zaplatit...
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 10:54   Citovat  

plisa napsal:
dík chlapy po tom co sem si tu přečetl si tam asi nechám ty co tam maj bejt protože bych fakt nechtěl aby mě někde sejmul nějakej blbeček s audinou a já pak kvůli těm kolům musel všechno zaplatit...

jeste jsi nenapsal co je to za rozmer? jsou urcity alternativy ktery se daji nechat dodatecne zapsat, u kazdyho modelu jsou tusim od hondy povoleny nejaky rozmery ktery se daji zapsat dodatecne, ale ja o tom moc nevim, kdyz budes hledat tak najdes uz se to resilo...
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 10:57   Citovat  

daviii napsal:
jeste jsi nenapsal co je to za rozmer? jsou urcity alternativy ktery se daji nechat dodatecne zapsat, u kazdyho modelu jsou tusim od hondy povoleny nejaky rozmery ktery se daji zapsat dodatecne, ale ja o tom moc nevim, kdyz budes hledat tak najdes uz se to resilo...

Honda má na konkrétně na Civic alternativní rozměry až od 7g... zjišťoval jsem to u své 6g a v Hondě ČR mi řekli,že na mou 1.5 mají psané 14´´ a nic jiného nepovolí.

Druhá možnost je přes kola - pokud k nim člověk dostane typový list, že kola byla schválena k provozu na typu auta.
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 11:13   Citovat  

typový list je asi ta nejjednoduší možnost jak je tam zapsat ale já sem kupoval kola na svoje 5G VTI a dodavatel mi k tomu list slíbil. Typový list sice mám ale na něm Civic od roku 1995 že na tarší se nedělal a výrobce mi tvrdí že se vztahuje i na moje auto ale na technický mi ho nikdo nepotvrdí protože muj civic neni od 95. tak že sme ted na mrtvém bodě a moc nevěřim že se to nějak vyřeší
   Návrat  
Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 11:15  Naposledy upravil Zuz@ dne 24.6.2008 , 11:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak trochu pravdy tu má každej, dělala sem ted 3 měsíce s pojišťovnama a likvidátoři byly fotit auto u nás v servisu, měli sme tam i pána, kterej nezpůsobyl DN, byl jako poškozený a když mu dali dýchnout tak nadychal zbytkovej a zkuste typnout co udělala pojišťovna, za 150 tis. auto opravila a vyplatila a peugoet měl na sobě 17 a v TP pouze 14...... Nikdo se o tohle nestaral a na foto to opravdu bylo vidět. Když to člověk s velikostí alu nepřežene, nemá se co bát.

Kola pojišťovna neřeší, když má člověk vše vpořádku. Do protokolu od Policistů se pouze píše rozsah poškození a příčina, místo, víník, dat. údaje postup při opravě(občas), cena přibližná, ale je tam dovětek, že tento protokol neslouží jako podklad pro výplatu z pojištovny, jen spíše takové potvrzení. Teď podle nového zákona nemusí ani volat policii k DN, pakliže nepřesáhla cena snad 100tis. nebo už to opět změnili ??? Pokud člověk zavolá a je tam tukanec do 50tis. tak je to pěkná pokutička, samozřejmně tam může být zranění takže pak se zase postupuje trošíčku jinak Hihi

Jinak z praxe, na C6G hatch mám 15 (jsou zapsaný v tp) a u C5G jsou také 15 a máme 7krát 16, prošli sme evidenčkou i technickou na kolech a bez problémů u 8palcovejch to tak jednoduchý už není
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 11:22   Citovat  

daviii napsal:

no povolený tam mám jen 13" což je fakt málo a celkem mě to :mravenec:... nejradši bych tam dal třeba 15" ale jak tak na to koukám tak mám asi smůlu
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 11:57   Citovat  

ninja napsal:
Probud se a zamysli se kde zijes HaHaaa

nechci te strasit ale ja uz sem to i videl,tak aby ses potom nedivil Mrk
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 12:03   Citovat  

plisa napsal:
no povolený tam mám jen 13" což je fakt málo a celkem mě to xxxx... nejradši bych tam dal třeba 15" ale jak tak na to koukám tak mám asi smůlu

Kup si je u Alcaru nebo na e-pneumatiky.cz - tam by Ti měli dát na určité značky kol ten typový list. Nevím,proč to u nás nejde jako v německu - Můj C4g má zapsané v TP 13, 14, 15...
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 12:06   Citovat  

Hellborn napsal:
Honda má na konkrétně na Civic alternativní rozměry až od 7g... zjišťoval jsem to u své 6g a v Hondě ČR mi řekli,že na mou 1.5 mají psané 14´´ a nic jiného nepovolí.

Druhá možnost je přes kola - pokud k nim člověk dostane typový list, že kola byla schválena k provozu na typu auta.

Jj, ale typové listy jsou tuším jen ke kolům, které importuje firma Alcar. Ti jako jediní mají schválení od MDČR. Nebudu špekulovat nad tím čím to zavání, každopádně já sem si z jejich sortimentu nevybral a tak nemám kola zapsaná v TP. Co jsem zjišťoval tak jediná možnost by byla nechat si to individuálně schválit a to je na dlouhý lokte. Ale nedávno mě napadla jedna věc při umejvání kol... takhle vybrousit číslo KBA atestu a nechat tam vygravírovat jaký potřebuju, půjčit si od někoho příslušný TS a zajet s tím na STK...
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 12:06   Citovat  

dle mých zkušeností ti na kola každý kašle, stavěli mě xkrát s různýma kolama a gumama a nikdo to nikdy neřešil, např. při ťukanci (fízlové sepisování,pojišťovna..) jsem tam měl 8J 195/45 14" a každýmu to bylo ukradený...
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 12:10   Citovat  

Ivoss napsal:
Jj, ale typové listy jsou tuším jen ke kolům, které importuje firma Alcar. Ti jako jediní mají schválení od MDČR. Nebudu špekulovat nad tím čím to zavání, každopádně já sem si z jejich sortimentu nevybral a tak nemám kola zapsaná v TP. Co jsem zjišťoval tak jediná možnost by byla nechat si to individuálně schválit a to je na dlouhý lokte. Ale nedávno mě napadla jedna věc při umejvání kol... takhle vybrousit číslo KBA atestu a nechat tam vygravírovat jaký potřebuju, půjčit si od někoho příslušný TS a zajet s tím na STK...

Ještě e-pneumatiky.cz..
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 13:04   Citovat  

Zuz@ napsal:
Tak trochu pravdy tu má každej, dělala sem ted 3 měsíce s pojišťovnama a likvidátoři byly fotit auto u nás v servisu, měli sme tam i pána, kterej nezpůsobyl DN, byl jako poškozený a když mu dali dýchnout tak nadychal zbytkovej a zkuste typnout co udělala pojišťovna, za 150 tis. auto opravila a vyplatila a peugoet měl na sobě 17 a v TP pouze 14...... Nikdo se o tohle nestaral a na foto to opravdu bylo vidět. Když to člověk s velikostí alu nepřežene, nemá se co bát.

Kola pojišťovna neřeší, když má člověk vše vpořádku. Do protokolu od Policistů se pouze píše rozsah poškození a příčina, místo, víník, dat. údaje postup při opravě(občas), cena přibližná, ale je tam dovětek, že tento protokol neslouží jako podklad pro výplatu z pojištovny, jen spíše takové potvrzení. Teď podle nového zákona nemusí ani volat policii k DN, pakliže nepřesáhla cena snad 100tis. nebo už to opět změnili ??? Pokud člověk zavolá a je tam tukanec do 50tis. tak je to pěkná pokutička, samozřejmně tam může být zranění takže pak se zase postupuje trošíčku jinak Hihi

Jinak z praxe, na C6G hatch mám 15 (jsou zapsaný v tp) a u C5G jsou také 15 a máme 7krát 16, prošli sme evidenčkou i technickou na kolech a bez problémů u 8palcovejch to tak jednoduchý už není

to jako že ten pán nadýchal alkohol a pojištovna mu neodmítla plnění? To jsem ještě neslyšel. Jinak pokud máte havarijní pojištění, tak policii musíte volat VŽDY, mají to i v pojistných podmínkách, že v případě nepřivolání žádné plnění nebude.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 13:28   Citovat  

Střelec napsal:
to jako že ten pán nadýchal alkohol a pojištovna mu neodmítla plnění? To jsem ještě neslyšel. Jinak pokud máte havarijní pojištění, tak policii musíte volat VŽDY, mají to i v pojistných podmínkách, že v případě nepřivolání žádné plnění nebude.

Pozor, rozlišuj Havarijní pojištění a Povinné ručení Mrk
   Návrat  
Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 13:37   Citovat  

Střelec napsal:

Bylo to týden v řešení a pak přišlo vyrozumnění, že můžeme auto opravit, samozřejmně havarijku měl, na základě potvrzení od PČR(výsledek o naměřeném alkoholu) byla PÚ vyplacena podle vystavené FA za opravu. Havarijku měl na 10% spolučast. Nehodu nezavinil. Ale ty 17 byly na tom hrozný. KO Každopádně pro pojišťovnu to nebyl problém i s nafocenou fotodokumentací
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 13:55   Citovat  

Hellborn napsal:
Kup si je u Alcaru nebo na e-pneumatiky.cz - tam by Ti měli dát na určité značky kol ten typový list. Nevím,proč to u nás nejde jako v německu - Můj C4g má zapsané v TP 13, 14, 15...

no problém je v tom, že mě v dohledný době čeká stěhování, takže si nemůžu dovolit vysolit prachy za nový kola a musim se spokojit s nějakejma staršíma... původně sem měl v plánu tam prostě hodit kola jaký chci a kašlat na policajty, který to stejně kontrolujou jen výmečně a na ty pokuty sem se ptal jen tak ze zajímavosti, ale po těch argumentech s pojištovnou se na to asi vykašlu a nebudu riskovat, že by se v tom náhodou někdo šťoural... prostě tam dám ty 13" a i tak to bude vypadat 100krát líp než s těma plecháčema a poklicema co tam mám teď
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 14:35   Citovat  

já si myslím že do nějakejch 15 palců se standardní šířkou a ET nění čeho se bát, takový kola jsou na většině aut a nijak nevyčnívaj z normálu, něco jinýho by byly 17,18 palcový široký kola to je pak už na první pohled jasný že by tam asi neměli být...jo jinak jestli máš auto jen na ježdění a ne na koukání tak si myslím že ty 13" budou mít stejně lepší jízdní vlastnosti protože jsou lehký(lehčí) a menší, takže jestli máš nějaký hezký třináctky tak na ně dej kvalitní pneu s nějakým nižším profilem a je to...
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 15:12   Citovat  

Vztahuje se to pouze ke kolum nebo i pneumatikam? Co kdyz mam seriove kola trochu jine pneu? Bere se to pak jako nespravny rozmer?
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2008 , 15:18   Citovat  

daviii napsal:
já si myslím že do nějakejch 15 palců se standardní šířkou a ET nění čeho se bát, takový kola jsou na většině aut a nijak nevyčnívaj z normálu, něco jinýho by byly 17,18 palcový široký kola to je pak už na první pohled jasný že by tam asi neměli být...jo jinak jestli máš auto jen na ježdění a ne na koukání tak si myslím že ty 13" budou mít stejně lepší jízdní vlastnosti protože jsou lehký(lehčí) a menší, takže jestli máš nějaký hezký třináctky tak na ně dej kvalitní pneu s nějakým nižším profilem a je to...

tak jasný že chci, aby to auto vypadalo dobře, ale zas ho mám hlavně na to ježdění a ne na to, abych se s nim chlubil na tuning-srazech, takže asi jak říkáš, hodim tam pěkný 13" a bude to
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuta za jiná kola
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina