Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mýty a fakta o brzdách
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2016 , 9:07   Citovat  

odkaz na článek v češtině
zdroj článku v angličtině

brakemyths.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  brakemyths.pdf
 Velikost:  351.2 kB
 Staženo:  1138 krát

Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2016 , 9:43   Citovat  

velmi zajimavy, diky

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2016 , 10:20   Citovat  

Jojo,
už jsem toto četl od Autodíly-cardo.cz.

Pravda pravdoucí.
je to dobrý přátele

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2016 , 21:13   Citovat  

Ten clanok asi vyriesi moj problem. Dik za neho.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 8:02   Citovat  

je to dobrý přátele

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 8:25   Citovat  

Nevím jak vy ostatní, ale já se bohužel ještě nesetkal s tím, že by mi přišly brzdy u kterých by byl napsán postup zahoření.

EDIT: Tak ReNo mi psal, že to je prý v každých, se musím teda doma podívat do krabičky co se mi tam válí.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 12:10   Citovat  

Docela zajímavý článek, ale s termínem zahoření jsem se nesetkal. Co jsem se doslechl, a to je v podstatě napsáno i v tomto článku, je že po instalaci nových kotoučů/ destiček, je nutné zajetí. Což by měla být série intenzivnějšího brždění a s tím spojené i chlazení.
Až budu měnit kotouče, tak to zkusím dle článku. Koukal jsem na ty CRYO kotouče a cenově mi příjdou dost zajímavé.
Ještě mě tak napadlo, pokud s tím má někdo zkušenosti, zda lze na kotoučích za rozumný peníz udělat dodatečné drážky případně odvětrávací otvory, které lze vidět u dražších aut nebo sportovních vozů. Pokud by to samozřejmě mělo u Acco 7G tourer nějaký výsledek. O SWAPu brzd ale neuvažuji.

autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 12:58   Citovat  

Velice zajímavý článek.

Bohužel musíme souhlasit, že většina zvlněných kotoučů vzniká špatnou montáží a to převážně neočištěním dosedací plochy náboje. Kolikrát přijde kotouč s tak drsnou dosedací plochou, že by se na něm dal strouhat parmezán.
Nejčastější příčinou "kopání" brzd je opravdu nepravidelný nános materiálu brzdových destiček na ploše kotouče, ale ke zvlnění (kroucení) kotoučů může též dojít i při zahřátí kotouče a následnému projetí vodou. Materiál, který v sobě má vnitřní napětí neustále pracuje a pokud projde takovýmto teplotním šokem, nezůstane to bohužel bez následků. Po velmi výrazné brzdě a následnému zchlazení vodou dost kotoučů i praskne. Kolikrát jsme toto viděli i na amatérských sprintech v Březně u Chomutova. A i poté polovina řidičů danou kaluží znovu projelo.
Zároveň ale potkáváme i spoustu originálních kotoučů z autorizovaných servisů, které už z výroby mají zbytkové vnitřní pnutí a i při naprosto správné instalaci a následnému zajíždění stejně dojde ke zvlnění. Pravidelně měříme vybrané produkty pomocí certifikovaných mikrometrů před a po kryogenním zpracování a vidíme srovnání materiálu i v řádech desítek mikrometrů.
Z tohoto důvodu stále více kryogenně zpracováváme brzdové kotouče pro autorizované servisy. Těch dodávek co umírá s tímto problémem (osobně si myslím, že to bude hlavně váhovým přetížením daných dodávek a pak chudák brzdy - ReNo), ale neexistuje způsob usvědčení klienta a tak servis většinou na své náklady kotouče zákazníkům vymění.
Kryogenně pro ně zpracováváme brzdové kotouče a další komponenty už rok a zatím se žádný díl nereklamoval.

Kryogenní úprava je úprava procesem pomalého mrazení v hlubokých minusových teplotách (-187°C) a následným náběhovým opakovaným popouštěním. Proces probíhá v rozsahu velkých řízených teplotních výkyvů a důsledkem je, že v takto upraveném materiálu se srovná krystalografická mřížka do své ideální polohy, čímž se odstraní zbytkové pnutí materiálu z výroby a materiál je tím pádem stabilní, pevný, více otěruvzdorný a produkt jako takový je zcela rozměrově stabilní. Při procesu vznikají taktéž drobné karbidy v návaznosti na uhlík, které mřížku ještě doplní a materiál je poté koherentnější.
Nestabilní austenit se mění na stabilnější martenzit. Atomová mřížka materiálu je tedy celkově stabilnější a pevnější. Takto upravená litina pak i díky těmto krystalografickým změnám lépe odvádí teplo ze svého středu a celý kotouč se tak lépe a rovnoměrně ochlazuje i při velké zátěži.
Asi největší výhodou kryogenního procesu je, že zasahuje do celého objemu materiálu, nejen na povrchu, takže o tyto vlastnosti materiálu s opotřebením povrchové části kotouče nepřicházíte.

Co se týče vzniku cementitu = karbidu železa (Fe3C) v materiálu, který je opravdu velmi tvrdý (cca 10x tvrdší než ocel) a zároveň je velmi křehký. V kryogenně upravené litině, kde atomy železa i uhlíku prošly řízenou teplotní změnou, se mění zbytkový austenit na plně martenzitickou stabilní strukturu a z uhlíku, železa a legujících prvků vznikají maličké částice = karbidy, které se srovnaly do absolutně ideální mřížky. Proces tvoření nárazového cementitu tedy též kryogenní proces eliminuje.

Kryogenní proces tedy dokáže eliminovat jakékoliv nepravidelné změny materiálu a přehřívání. V neposlední řadě i kroucení materiálu vlivem zbytkových pnutí.

Na kryogenní zpracování je tu ale případně téma s názvem Autodíly CarDo - kryogenní zpracování, kde v těchto obou případech můžeme nabídnout velké zmírnění zde popisovaných následků. Následky nesprávné montáže ale bohužel prozatím eliminovat nedokážeme
Smutný

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 16:42   Citovat  

Jen pro doplnění kryogenní zpracování není novinka, vyvíjí se od 60let. Dle použitého materiálu výrobcem kotoučů se můžou vlastnosti ,,získané,, mražením měnit značku od značky právě v závislosti na použitém vstupním materiálu a to dost výrazně. Aby si někdo nekoupil jedny vymrzlý kotouče od jednoho výrobce a po jejich oddělání si koupí jiné a bude překvapený, že vydrží mín, nebo víc než předchozí. Bez marketingových frází o martenzitu, austenitu a mřížek (neříkám že to není pravda, ale tahle informace je pro většinu zbytečná ale napsat bez skrupulý že je to prostě tvrdší je marketingově špatně) Úsměv. A jak jsem psal výše, některý víc, některý méně podle vstupního materiálu. A tím samozřejmě větším žroutem a katem destiček.
Pro výrobce kotoučů je to samozřejmě známý proces ale ekonomicky nevýhodný, pánšto by prodali méně a za více nákladů žejo. A my chceme co...přesnej opak.
A praktická rada. Může se Vám stát, že kotouče nebudou fungovat s deskama, se kterýma vám ,,fungovaly,, před mražením a projdete si zase cestu hledání ideálního brzdiva.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 17:32   Citovat  

crxmann:
Zprvu souhlasy :
Ano, společnost 300 Below se věnuje výzkumu v oblasti kryogenního zpracování již 50 let. Zrovna nedávno slavila výročí.
Ano, velice záleží na procesu kryogenního zpracování. Proto společnost European Cryogenic Institute, zpracoval našich zakázek, velice úzce spolupracuje s majitelem většiny patentů a leaderem v této oblasti zmíněnou společností 300 Below. Díky tomu má vždy přesné informace o nastavení procesu pro různé druhy materiálu. Ostatně je i na jejich stránkách v kontaktech.
Ano, bylo osloveno pár výrobců. Ano, budeme prodávat méně produktů a .....
Vstupní materiál je vždy důležitou komponentou. Obecně platí, že čím více uhlíku materiál má, tím vyššího zlepšení otěruvzdornosti kryogenním zpracováním dosáhneme. Ale i materiály bez obsahu uhlíku mají po zpracování mnoho benefitů. Ne v podobě zlepšené otěruvzdornosti, ale například v podobě odstranění vnitřního pnutí materiálu.

Nesouhlas:
Materiál po kryogenním procesu není zásadně tvrdší. Jedná se o změnu v rámci několika procent, jak ukazuje i zveřejněná studie ze Západočeské Univerzity. Nikde ani nevidíme, že bychom psali, že je materiál tvrdší. Prosím, neplést si s pevností.
Co ale opravdu slyšíme poprvé, že by poté materiál brzdových destiček fungoval jinak na upraveném kotouči. Ne, opravdu toto se nám nikdy nestalo.
Možná jsi to bral obecně, že jsou kotouče tvrdší. Jak jsme již ale napsali, nejsou tvrdší. Naopak i destičky vydrží déle o několik desítek procent na dobře zpracovaném kotouči. Brzdové destičky se mimochodem zásadně nemrazí. Pak by možná hrozila ona změna.

Možná by i nebylo na škodu, neboť vím, že děláš v zajímavém oboru, poslat nám ke zpracování nějaký vzorek. Zdarma Ti ho upravíme a můžeš testovat.

Více informací si můžeš nalézt zde. Jsou tam i oficiální testy Západočeské Univerzity (včetně vlivu na tvrdost). Můžeš si tam i zavolat. Je tam velmi příjemný kolektiv Úsměv

(ReNo)

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2016 , 20:25   Citovat  

autodily-cardo.cz napsal:
Co ale opravdu slyšíme poprvé, že by poté materiál brzdových destiček fungoval jinak na upraveném kotouči. Ne, opravdu toto se nám nikdy nestalo...
(ReNo)

Tak s tímto jsem se osobně setkal v praxi v roce 2012, ale opravdu pouze u závodní aplikace...
Dostali jsme nabídku z Anglie a vzali jedny identické kotouče ze tří sad z jedné várky kryogenně upravené... Na test...
Nedokážu samo úplně přesně říct, že kotouče byly "zmrazeny" správně, ale praxe opravdu byla taková, že setup, který do té doby fungoval správně, nejednou nefungoval stejně, došlo k posunutí brzdných bodů bohužel k horšímu, brzdný účinek byl "jakoby slabší"... Po přemýšlení co a jak se nakonec nasadily "ostřejší" destičky což bohužel vedlo k poměrně brzkému prasknutí kotouče...
Zase nevím, jak moc se na tom podepsala výrazně vyšší agresivita destiček, ale ve chvíli, když se původní sada destiček nasadila na nový neupravený kotouč, vše fungovalo stejně jako jsme byli zvyklí...
Nutno ještě podotknout, že i použití neupravených kotoučů s agresivními destičkami (jako v tom případě výše s upravenými kotouči) v pozdější době testování, kdy jsme přešli na kratší vytrvalostní závody do 12h, nevedlo nikdy k výrazně kratší životnosti těch kotoučů ve srovnání s kryogenně upravenými...

Jak jsem řekl úvodem, nevím zda vše kolem kryogenní úpravy bylo provedeno správně, ačkoli o tom nemám důvod pochybovat, takže to neberu jako objektivní ale pouze jako subjentivní doměnku...
Ale zase na druhou stranu by mě zajímalo, jak to je ve skutečnosti a pomohlo by mi to zpětně ten problém pochopit...

Nemám nic hmatatelného, co by mě opravňovalo zpochybňovat kryogenní úpravu, ale mé skromné zkušenosti s kryogenně upravenými kotouči nevedli k posunu lepším směrem, co se účinnosti a životnosti týká...

Osobně nejvíce souhlasím s tím, že nejdůležitější je správný záběh brzd a hlavně správná instalace kotoučů s očištěním montážních ploch, to je minimálně 90% úspěchu...

Toshi Hanada je teď offline  Toshi Hanada
BananaMan [5]
-1
PříspěvekZaslal: 23.7.2016 , 21:53   Citovat  

Dany napsal:
Tak s tímto jsem se osobně setkal v praxi v roce 2012, ale opravdu pouze u závodní aplikace...
Dostali jsme nabídku z Anglie a vzali jedny identické kotouče ze tří sad z jedné várky kryogenně upravené... Na test...
Nedokážu samo úplně přesně říct, že kotouče byly "zmrazeny" správně, ale praxe opravdu byla taková, že setup, který do té doby fungoval správně, nejednou nefungoval stejně, došlo k posunutí brzdných bodů bohužel k horšímu, brzdný účinek byl "jakoby slabší"... Po přemýšlení co a jak se nakonec nasadily "ostřejší" destičky což bohužel vedlo k poměrně brzkému prasknutí kotouče...
Zase nevím, jak moc se na tom podepsala výrazně vyšší agresivita destiček, ale ve chvíli, když se původní sada destiček nasadila na nový neupravený kotouč, vše fungovalo stejně jako jsme byli zvyklí...
Nutno ještě podotknout, že i použití neupravených kotoučů s agresivními destičkami (jako v tom případě výše s upravenými kotouči) v pozdější době testování, kdy jsme přešli na kratší vytrvalostní závody do 12h, nevedlo nikdy k výrazně kratší životnosti těch kotoučů ve srovnání s kryogenně upravenými...

Jak jsem řekl úvodem, nevím zda vše kolem kryogenní úpravy bylo provedeno správně, ačkoli o tom nemám důvod pochybovat, takže to neberu jako objektivní ale pouze jako subjentivní doměnku...
Ale zase na druhou stranu by mě zajímalo, jak to je ve skutečnosti a pomohlo by mi to zpětně ten problém pochopit...

Nemám nic hmatatelného, co by mě opravňovalo zpochybňovat kryogenní úpravu, ale mé skromné zkušenosti s kryogenně upravenými kotouči nevedli k posunu lepším směrem, co se účinnosti a životnosti týká...

Osobně nejvíce souhlasím s tím, že nejdůležitější je správný záběh brzd a hlavně správná instalace kotoučů s očištěním montážních ploch, to je minimálně 90% úspěchu...

Hodlám v nejbližší době pořídit brzdný set na CRX, Ferodo Premier. Kolik mě vyjde úprava na všechny 4 kotouče ?? A kam je popř. poslat (donést) ?? Díky za info.

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2016 , 11:38   Citovat  

Toshi Hanada napsal:
Hodlám v nejbližší době pořídit brzdný set na CRX, Ferodo Premier. Kolik mě vyjde úprava na všechny 4 kotouče ?? A kam je popř. poslat (donést) ?? Díky za info.

To je vtip Toshi, že jo ? Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2016 , 13:00   Citovat  

Dany:

Předem zdůrazňujeme, že tu nechceme spouštět žádnou zbytečnou diskuzi.
Opravdu nevíme, kdo Vám je a jakým postupem zpracoval. Stačilo ale následně špatně tepelně popouštět a materiál mohl nabrat nezvyklou tvrdost. Tedy špatný postup kryogenního zpracování.
Na kryogenně upravených dílech, nejen kotoučích, jezdí závodní svět již desítky let. A to včetně F1, Nascar apod.
V civilu na upravených kotoučích jezdí americká společnost USPS, nově "nazbrojila" například i policie New York.
Naše společnost, dříve než začala naskladňovat kryogenně upravené kotouče, si nechala udělat nezávislé testy na zmíněné ZCU (katedra strojírenské metalurgie). Poslali jsme tam klasické ATE kotouče na vůz Škoda Octavia.
Nechtěli jsme prodávat něco "možná funkčního". Výsledky jejich testů nás naprosto přesvědčily. Dnes dodáváme upravené kotouče lidem, servisům a i někteří majitelé autorizovaných servisů na nich prohánějí své vozy.

Je tedy opravdu možné, že Vámi testované kotouče neprošly správným postupem. Stačí nám zaslat SZ s názvem firmy a my okamžitě zjistíme, zda má daná společnost přístroj a přístup k definici zpracovatelských postupů společnosti 300 Below.
Bohužel jsme se již mnohokrát setkali s kryogenně upraveným dílem tak, že to pár hodin leželo v oblasti kryogenní teploty (cca -300F) a kolikrát se daný produkt ani následovně nepopustil. V tom případě je naopak takový díl silně znehodnocen.
Případně nás můžete kontaktovat na uvedeném kontaktu a my pro Vás nějaký díl zdarma zpracujeme správným postupem a můžete poté zkusit testovat.

Toshi Hanada: Potřebné informace naleznete zde.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2016 , 21:16   Citovat  

Dany:

Předem zdůrazňujeme, že tu nechceme spouštět žádnou zbytečnou diskuzi.
Opravdu nevíme, kdo Vám je a jakým postupem zpracoval. Stačilo ale následně špatně tepelně popouštět a materiál mohl nabrat nezvyklou tvrdost. Tedy špatný postup kryogenního zpracování.
Na kryogenně upravených dílech, nejen kotoučích, jezdí závodní svět již desítky let. A to včetně F1, Nascar apod.
V civilu na upravených kotoučích jezdí americká společnost USPS, nově "nazbrojila" například i policie New York.
Naše společnost, dříve než začala naskladňovat kryogenně upravené kotouče, si nechala udělat nezávislé testy na zmíněné ZCU (katedra strojírenské metalurgie). Poslali jsme tam klasické ATE kotouče na vůz Škoda Octavia.
Nechtěli jsme prodávat něco "možná funkčního". Výsledky jejich testů nás naprosto přesvědčily. Dnes dodáváme upravené kotouče lidem, servisům a i někteří majitelé autorizovaných servisů na nich prohánějí své vozy.

Je tedy opravdu možné, že Vámi testované kotouče neprošly správným postupem. Stačí nám zaslat SZ s názvem firmy a my okamžitě zjistíme, zda má daná společnost přístroj a přístup k definici zpracovatelských postupů společnosti 300 Below.
Bohužel jsme se již mnohokrát setkali s kryogenně upraveným dílem tak, že to pár hodin leželo v oblasti kryogenní teploty (cca -300F) a kolikrát se daný produkt ani následovně nepopustil. V tom případě je naopak takový díl silně znehodnocen.
Případně nás můžete kontaktovat na uvedeném kontaktu a my pro Vás nějaký díl zdarma zpracujeme správným postupem a můžete poté zkusit testovat.

Toshi Hanada: Potřebné informace naleznete zde.

Taky nechci rozjíždět žádné FLAME... Píšu to jen proto, že jsem se s tím taky setkal... Nemá cenu to dále řešit, ale nemyslím si, že ta úprava byla udělaná špatně... Můžeme to případně probrat, ale ideálně spíš osobně nebo po emailech, tady to nemá cenu...

Díky za nabídku, ale mám problém, že prostě to testování je pro mě moc riskantní a drahé... Vůbec nejde o cenu nějaké kryogenní úpravy, ale pokud pak nebude ta sada kotoučů dobrá, nebo nebude fungovat jak potřebuji, ztráty jsou pak moc velké a my to asi během 20min testů nezjistíme, takže se nechci již touto cestou pokusů moc pouštět... Nemám žádný problém, který by mě k tomu nutil... Máme odladěné setupy brzd, které v závodním nasazení vydrží 6h, 9h, 12h ale i 24h a ty vytrvalostní závody jsou specifické právě tou délkou (kotouče nám vydrží zhruba 24h závodu, což je okolo 3000 závodních km)... Ale ještě jednou díky za nabídku...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2016 , 21:42   Citovat  

Dany:
Není zač.
Materiál se nikdy nemůže zhoršit, pokud byl kryogenní proces správně proveden a dokončen. To potvrdí i každý znalec z oboru metalurgie. Jediný problém by byl, kdyby byl zpracovávaný díl nalomen či jinak obdobně poškozen ještě před mražením.
Rozumíme ale situaci, že kryogenní zpracování není u Vás zapotřebí přátele

Pro volnočasaře se slušnou angličtinou doporučujeme stránky společnosti 300 Below

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2016 , 22:15   Citovat  

Dany:
...
Materiál se nikdy nemůže zhoršit, pokud byl kryogenní proces správně proveden a dokončen. To potvrdí i každý znalec z oboru metalurgie. Jediný problém by byl, kdyby byl zpracovávaný díl nalomen či jinak obdobně poškozen ještě před mražením.

Jen poslední věc, nevím, zda jste to četli pozorně... Nikde jsem neřekl, že se materiál zhoršil, ale dle mě změnil své vlastnosti což nebylo zrovna u nás ku prospěchu věci, prostě to s těmi samými deskami brzdilo o něco hůře, setup byl "jako-by slabší", tím pádem se musely použít agresivnější desky a tím pádem nastaly ty problémy s opotřebením atd. atd...

Podstatou příspěvku nebylo polemizování jestli materiál lepší nebo horší, jen jsem poukázal na zkušenost, že byl prostě po kryogenní úpravě "jiný" což vedlo pak k mým subjektivním problémům... Samo používáme kotouče z litiny s vyšším obsahem uhlíku a prostě na mě to také dělalo dojem, že kotouče "jako-by ztvrdly" a najednou na ně byly destičky "jako-by moc měkké"... No a to nám způsobilo komplikace...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2016 , 22:59   Citovat  

Dany:
Reagoval jsem na Tvoji větu : Vůbec nejde o cenu nějaké kryogenní úpravy, ale pokud pak nebude ta sada kotoučů dobrá, nebo nebude fungovat jak potřebuji ....

Z toho by mohlo někomu vyznít, že sada byla dobrá a po procesu už není. Bylo to upřesnění pro lidi.

Jinak obecně platí, že čím více uhlíku má daný materiál, tím lepšího zlepšení v otěruvzdornosti dosáhneme z důvodu komplexnější změny austenitu na martenzit, kdy je zapotřebí velmi nízkých teplot (přiložený obrázek). U oceli D2 je to zlepšení až o 700%.
Tvrdost materiálu není ovlivněna mražením, ale následným popouštěním. Řekl bych, že daný materiál byl popouštěn na vyšší než doporučenou hodnotu, proto mohl nabrat vyšší tvrdost (vyšší teplota = vyšší tvrdost).
Ale to už je opravdu na technickou debatu.
Každopádně je nám líto, že máte takovou zkušenost, ale chápeme to.

diagram.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
diagram.jpg, 254.4 kB

BananaMan [5]
-1
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 1:32   Citovat  

Daver napsal:
To je vtip Toshi, že jo ? Velmi šťastný

Proč vtip? Když něco nevim, tak se zeptám... To je důvod k posměchu ??

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 8:30   Citovat  

Toshi Hanada napsal:
Proč vtip? Když něco nevim, tak se zeptám... To je důvod k posměchu ??

Protože je tu v tom vlákně přímo několik linků na dodavatele a ještě na hlavní stránce svítí banner, jako kráva, který odkazuje na patřičné vlákno a ty se zeptáš nejen špatné osoby (ikdyž Dany by to asi taky uměl zařídit), ale ještě ve špatném vlákně.

Jen mě to pobavilo, nic ve zlém Úsměv

BananaMan [5]
-1
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 9:37   Citovat  

Daver napsal:
Protože je tu v tom vlákně přímo několik linků na dodavatele a ještě na hlavní stránce svítí banner, jako kráva, který odkazuje na patřičné vlákno a ty se zeptáš nejen špatné osoby (ikdyž Dany by to asi taky uměl zařídit), ale ještě ve špatném vlákně.

Jen mě to pobavilo, nic ve zlém Úsměv

Já totiž můžu mít brzdovej set za supr cenu, tak mě zajímala pouze cena úpravy. V mobilu na sluníčku jsem to nechtěl celý projíždět, proklikávat, apod.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mýty a fakta o brzdách
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina