Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
brzdeni
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Merhule je teď offline  Merhule
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 20:20   Citovat  

Caute, chtel jsem se zeptat. Pri brzdeni se na predni naprave ozyva silenej zvuk a naprosto vubec netusim, co by to mohlo byt. Ten zvuk se zvysuje se snizujici se rychlosti vozu a zvuk je podobny, jako kdybych trel nejakou gumou velmi silne o kov. Pokud nekdo budete vedet, tak mi napiste. Ted casto jezdim do Brna a nerad bych, aby mi na dalnici vypovedeli brzdy.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 20:25   Citovat  

me to delalo to stejne na anglicanovy a zaboha sem na to neprisel ale jen vzdy po zahrati, nevim co to bylo, ale brzdy no problem tak nevim

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 20:28   Citovat  

BrnďaCivic napsal:
me to delalo to stejne na anglicanovy a zaboha sem na to neprisel ale jen vzdy po zahrati, nevim co to bylo, ale brzdy no problem tak nevim

Presne, to bude urcite ono. Pres zimu skoro nic a ted mi to dela cim dal tim vic. Dela mi to na Civicu 5G a mam docela obavy, ze bych to pri 140 nedokazal ukorygovat, kdyz jezdim jeste na zimakach!!!

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 20:34   Citovat  

Merhule napsal:
Presne, to bude urcite ono. Pres zimu skoro nic a ted mi to dela cim dal tim vic. Dela mi to na Civicu 5G a mam docela obavy, ze bych to pri 140 nedokazal ukorygovat, kdyz jezdim jeste na zimakach!!!

proste me priso jako kdybych mel nejakej bordel mekej v brzdach Úsměv ale brzdilo to dobre

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2008 , 19:51   Citovat  

Tak opet se u me vyskytl problem, ktery sem uz 2x zaplatil, aby byl vyresenej. Volant se mi zacal opet pri brzdeni silne trepat. Uz 2x sem si zaplatil prebrouseni kotoucu, ale to je porad dokola. Nechapu, jak je mozny, ze mi to vydrzi jen mesic a uz to opet lita. Auto bylo v minulosti bourane, ale pochybuju, ze by to melo na to vliv. Jinak jeste dotaz, ktery sem moc nepatri, ale zajimalo by me, kdy se vam spina vetrak na chladici? Jel jsem dnes v Brne v tom teple v kolone a teplotu sem mel lehce pod cervenym polem a stale nic!!! Musel sem zapnout teplej vzduch a poustel sem si to k sobe, tak si asi dovedete predstavit, jak sem byl spocenej v pravy poledne.

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2008 , 22:35   Citovat  

cidlo na spinani ventilatoru na chladici 150kc me to delallo taky ale lezlo to jen tak do 3/4

Bigless je teď offline  Bigless
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 0:15   Citovat  

Řeším to samý. Zrovna je to v servisu Podle mě máš zkroucený přední kotouče. Nový destičky, nový kotouče a geometrii si nech udělat. V minulosti jsi na to někde musel pěkně hamtnout.. Mě se to stalo když jsem zablokoval kola ve 120kilometrové rychlosti..snad ani ABS mi neseplo.. Tak to valím bulvy Jakmile se ten kotouč jednou zkroutí tak je přebrušování dle mého jen dočasné řešení...názor..

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 7:08   Citovat  

obcas se stava ze na tom naboji kola je necistota a porad dokola kupujete novy kotouce a oni porad hazou z volantem - poradne ocistit pred nasazenim

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 7:51   Citovat  

joo , vleklej problem i u me. Zatim jsem jen posbiral seznam cim vsim by to mohlo byt, k reseni jsem ale nedosel:
1) krive kotouce - sesoustruzeni pomuze jen do urcity miry, protoze a) sesoustruzujou jakousi tvarovou chybu, ale vnasej nestejnou tloustku materialu cili kontinuelni problem b) kotouce se ( pry ) mohou zkroutit jen pri zahrati, po vychladnuti se zase srovnaji, protoze maji uz jaksi " pokrivene vlastnosti pri zahrivani - takze novy kotouce, novy desky
2) na naprave musi byt vsechno pevne - volny cepy nebo ramena v kombinaci treba s mensim ET muzou generovat pomerne zajimavy rezonance a vibrace pod zatizenim brzdenim - auto pri brzdeni visi v cepech
3) kupodivu pry i loziska - ale men je preventivne, kdyz nevis jestli to nebude na čiču, udajne v nekterych pramenech se uvadi vymena kotoucu i s lozisky, nevim
4) kotouce mohou byt jaksi " nerovnomerne poslintane" smesi z desek, a vznika nerovnomernost brzdeni - nekdo tu uz vysvetloval jak se toho zbavit ( intenzivni brzdeni)

u me, vzhledem k tomu ze se nekdy rozklepe volant a nekdy ne, to vidim na ty cepy a ramena, nekdy se proste tyhle vule do rezonance dostanou , nekdy ne, taky casto staci brzdeni prerusit, a pak zabrzdit znova a vic - naprava si " srovna kosti" a zatizi se jinak ( omlouvam se za tyto detinske expresivni vyrazy)

Bigless je teď offline  Bigless
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 8:06   Citovat  

Třeba já to ve volantu pocítil jen když jsem brzdil z rychlosti 90kmh a více..pod tuto hranici to nebylo znát.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 9:35   Citovat  

Bigless napsal:
Třeba já to ve volantu pocítil jen když jsem brzdil z rychlosti 90kmh a více..pod tuto hranici to nebylo znát.

Diky za rady.

Jinak co se tyce toho, co citim, tak je to tak, ze kdyz sem ho koupil, tak mi to hazelo od 80 vys. Pak byli prebrouseny, ale po chvili zacali hazet od 60 - 90 a ted opet to samy, takze uz po treti s tim jdu do servisu a premyslim, jestli by nebylo rozumejsi to dat nejakemu cloveku, co se specializuje primo na Hondy

snk. je teď offline  snk.
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 10:44   Citovat  

ja mam na aute,ze kdyz se zahrejou(asi,pac je to po dlesi dobe a vicero brzdeni) tak zacnou "trit" pri brzdeni,nekdy to delaj i kdyz nebrzdim.Podle me je to krivejma kotoucema.

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 16:20   Citovat  

Vykašli se na servis a nějaký soustružení.Stejně je už budeš mít sjetý, takže rovnou kup nový. Věř osvědčeným značkám, dle mé zkušenosti nekupuj FERODO (stejný problém co popisuješ) přidej se třeba k objednávce brzd od EBC z británie od člena Padam vyjde to cenově hodně zajímavě.Teď o víkednu je budu nahazovat na auto.Celý auto komplet + přední desky keramický. Už se těším.
EDIT: hodně doporučovaná kombinace tady podle fora je Brembo max + ATE desky, neboj se není to žádná raketa za ty Bremba.

snk. je teď offline  snk.
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 17:09   Citovat  

muzes sem dat nejaky ceny?kotouce i desky prosim?

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 17:12   Citovat  

tady máš přímo odkaz na vlákno o té koupi EBC tudy odkaz
jinak ceny jsou na těch odkazech v librách 1libra cca 31kč ceny jsou za pár nebo sadu destiček.U kotoučů počítej 300kč jako dopravu za jedny..ostatně je to v tom vlákně napsaný Velmi šťastný
EDIT: jinak celkem dobrý shop na brzdy je ještě tudy odkaz ale to asi budete znát.Kupoval jsem tam tlumiče a kámoš nedávno brzdy.Dodání super a komunikace také. Jediná nevýhoda je objednávání po mailu ale nebral jsem to jako závažný nedostatek

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2008 , 18:33   Citovat  

Tak ty kotouce uz budou KO, takze urcite koupim nove, ale tyto jeste musim nejakou chvili mit na aute, ponevadz nemam momentalne na nove, takze chce to cas a premyslel jsem o koupi kotoucu od ATE a k tomu zrejme desticky take od ATE nebo Nipparts. Rikal jsem si, ze vrtany na D15B2 nejsou zapotrebi a dam kompletne zkontrolovat podvozek, abych se uz vyhl minimalne 40 tisic kilaku jakemukoliv meneni cehokoliv.

Obsah fóra Honda-club.cz   
brzdeni
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina