Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
A7G 2.4 automat vs manuál
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5

automat vs manuál
automat
35%
 35%  [ 17 ]
manuál
64%
 64%  [ 31 ]
Hlasovalo : 48
Celkem hlasů : 48

sliff je teď offline  sliff
PříspěvekZaslal: 30.7.2016 , 11:39   Citovat  

Ahoj všem. Vím, že podobná věc se tu už řešila, ale zajímal by mě váš aktuální názor.
Rád bych pořídil mého vysněného Accorda 7g, sedan, 2006-2008 facelift, benzin 2.4, manuál.
Bohužel těchto aut ve faceliftu s manuálem je fakt málo, proto zvažuju vzít i automat.
Jelikož nemám s automatem vůbec zkušenost a sám nemůžu porovnat, tak by mě zajímal váš názor.

Takže:
Kdo by složitě hledal nějaký zachovalý manuál v pěkné výbavě?
Kdo by si užil pohodlnějšího výběru v automatech?

Zkuste brát v úvahu vše co k tomu patří, radost z jízdy, pohodlnost, dynamiku, spotřebu paliva, případné servisní náklady,... a bohužel i tu dostupnost modelu. S nákupem zas tolik nespěchám, 2-3 měsíce není problém.

Jen doplním:
1. na auto mám 200 tisíc (ale tuším, že na zachovalý kus budu asi muset něco přidat)
2. až mi pomůžete s rozhodnutím automat vs manuál, tak někoho z vás dobráků mi asi bude muset pomoct takové auto sem i dotáhnout:D (ale to hrozně předbíhám)

Mějte se a díky moc za každý názor.
Michael
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2016 , 16:31   Citovat  

zalezi jakej mas styl jizdy ,jaky jsou tvy pozadavky a naco jsi zvyklej ,ani jedna volba neni spatna .. jde jen o zvyk .
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.7.2016 , 17:31   Citovat  

Jsem zvyklý na manuál - ale s automatem sem nikdy nejel, takhže ho jednoduše zavrhnout nemůžu.
Řadit mě baví, stejně tak i motor občas pěkně vytočit. Jde o to, že sehnat manuál bude asi fakt problém. Proto sem otevřel toto hlasování - jestli opravdu radši shánět klasiku v podobě manuálu, nebo se spokojit s automatem.

Manuál ted momentálně na mobile.de vůbec žádný, na autoscout24.de 4 kusy různě po evropě Bueee

Místní člen doporučil švýcarsko, tam sem toho našel víc, ale kdo tam semnou pojede? Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2016 , 20:51   Citovat  

kolik nebo v jaky barve ho chces ? tudy odkaz tudy odkaz tudy odkaz tudy odkaz tudy odkaz tudy odkaz
a to jsem ani nehledal a az napises ,ze drahy ,tak hledej rovnou predface ,tech je do haleluja ...
to nemas ve svem okoli nekoho kdo mluvi anglicky nebo nemecky ? Domluv po telefonu par kusu na jedne trase a proste jed ..
a z jednim se urco vratis .. nebo popros Romana at ti to priveze ..
   Návrat  
Punisher je teď offline  Punisher
PříspěvekZaslal: 31.7.2016 , 8:52  Naposledy upravil Punisher dne 31.7.2016 , 8:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Měl jsem poface oba kusy, jak manuál, tak i automat. Kdybych volil teď znovu, jdu do automatu. Když se u něj pravidelně mění olej v převodovce, je bezporuchový. Konkrétně jeden kus jsem koupil v Německu a měl 90 tis najeto, prodával jsem ho při 166tis. a bez jediné poruchy.

Manuál je pro trochu svižnější jízdu, ale fakt jen o trochu. AT jsem rychle ocenil já a především manželka. Je to hodně návykové, ale po městě je to super, oceníš to i na dálnici kde točí méně otáček než manuál a malinko míň žere. Já teda jezdil podíl 40% dálnice, 30 okresky a 30 město a dlouhodobá spotřeba byla 9,5 litru na 100. Dálnice počítej při 140km/h tak 8,5 litrů, město za 12 a okresky za 7. U manuálnu se dalo dostat na 9. Čili rozdíl půl litru podle mě za to stojí.

Accorda v AT jsem nakonec prodal jednomu týpkovi, který chtěl taky původně manuál, ale žádný dobrý kusy nenašel. Den dva se svezl a stejně jako v minulosti já, na AT si rychle zvyknul a vychvaloval si ho. Ano, není to nejnovější AT, jako u jiných značek, ale spolehlivost je veliká. Já osobně už bych volil právě AT je to mnohem příjemnější svezení.

Nabídka těch aut je fakt mizerná, možná bych prověřil tohle odkaz, i když o AUTO ESA si myslim svý. Tak šťastnej výběr.
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.7.2016 , 11:10   Citovat  

Měl jsem předFL sedana manuál a teď mám poFL Tourera automat. Pokud máš rád řazení a automat vyloženě nepotřebuješ třeba do města nebo jako já kvůli manželky, doporučuju manuál.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 9:53   Citovat  

Ahoj,
díky všem za odpovědi. Přesně takové srovnání sem potřeboval. Díky moc

Polský trh mě nenapadl, dík za tip. Auta jsou to krásná, ale s celkem velkým nájezdem. Nicméně většina těch aut je stejně nejspíš dovezena nějakým polským překupníkem právě ze švýcarska.

Uvítal bych opravdu radši manuál, řadit mě baví, svižnější jízda, malinko menší minimální spotřeba,... a sakra motor 190 koní a nemít manuál???

Ale ještě nejsem rozhodlý, uvidíme.
Každopádně když vidím ty ceny kde to je už k 250 tisícům, tak zvažuju jestli nepřidat a nevzít novější 8G.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 10:56   Citovat  

sliff napsal:
Ahoj,
díky všem za odpovědi. Přesně takové srovnání sem potřeboval. Díky moc

Polský trh mě nenapadl, dík za tip. Auta jsou to krásná, ale s celkem velkým nájezdem. Nicméně většina těch aut je stejně nejspíš dovezena nějakým polským překupníkem právě ze švýcarska.

Uvítal bych opravdu radši manuál, řadit mě baví, svižnější jízda, malinko menší minimální spotřeba,... a sakra motor 190 koní a nemít manuál???

Ale ještě nejsem rozhodlý, uvidíme.
Každopádně když vidím ty ceny kde to je už k 250 tisícům, tak zvažuju jestli nepřidat a nevzít novější 8G.

protoze zase budes s kilometrama nekde jinde ,radeji vem facelift z najezdem pres 150tkm nezli 8G se 250tkm ..
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 11:31   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
protoze zase budes s kilometrama nekde jinde ,radeji vem facelift z najezdem pres 150tkm nezli 8G se 250tkm ..

Pise,ze by neco pridal..asi penize na nakup svatoušek
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 11:58   Citovat  

spoon napsal:
Pise,ze by neco pridal..asi penize na nakup svatoušek

tak ty se hodi na prvotni servis ,ja kdyz kupuji auto nikdy za vsechny prachy co na auto mam a radeji po koupy hned do nej vrazim co jen jde aby auto bylo v top technickem stavu pokud to jde .. ja hnedka menil vsechny naplne filtry ,brzdy ,
novy kola a obuti na leto/zimu a pod.. ale je to kazdyho vec .. jestli jsi priplati tak ,ale minimalne dalsi kilo aby mel A8G s km kolem 60000-100000km ,kde vymeni jen olej a ma klid na chvily Velmi šťastný
ale co vim kolik jich je s manualem tak hodne stesti v hledani Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 12:21   Citovat  

Ale my nevime,kolik ma pod polstarem nebo kolik je ochotnej do koupe auta vrazit.Jsou lidi,co se zadluzej,ale i taci,co se v prachach koupou,ale maj strop,pres kterej auto nekoupej,pze je to nejztratovejsi investice..
Btw u 7g jsem mel pri koupi novy brzdy,zanovni gumy na leto i zimu.U 8g novy desky,novy letnaky,slusny zimaky a na cestu jsem dostal olej a filtry do kufru.Vcera jsem prodal ctyrkolku,ktera mela od garancni prohlidky a opravy najeto 50km.Pred par tydny OII,ta mela od velkyho servisu ve skodovce 10tkm a letos kupovany zimni i letni gumy..
Taky zalezi od koho se kupuje a jestli se jde vylozene po cene..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 12:37   Citovat  

S tou 8mou generací to byla jen sranda. Já jen že zachovalý 7G stojí zhruba stejně jako hodně jetý 8G.
Pod polštářem mám na auto nachystáno 200 (kde ten polštář je nikomu neřeknu Velmi šťastný ). Tuším, že za 200 zachovalý poface bude problém. Předface nechci, takže budu muset přidat, nebo koupit nějaké jiné přibližovadlo z nižší třídy (třeba tuctového golfa či oktávu...)
Accorda bych chtěl, ale fakt v tom zatím nemám jasno...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 12:39   Citovat  

V tom pripade ma pravdu DOHC Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 12:41   Citovat  

spoon napsal:
Ale my nevime,kolik ma pod polstarem nebo kolik je ochotnej do koupe auta vrazit.Jsou lidi,co se zadluzej,ale i taci,co se v prachach koupou,ale maj strop,pres kterej auto nekoupej,pze je to nejztratovejsi investice..
Btw u 7g jsem mel pri koupi novy brzdy,zanovni gumy na leto i zimu.U 8g novy desky,novy letnaky,slusny zimaky a na cestu jsem dostal olej a filtry do kufru.Vcera jsem prodal ctyrkolku,ktera mela od garancni prohlidky a opravy najeto 50km.Pred par tydny OII,ta mela od velkyho servisu ve skodovce 10tkm a letos kupovany zimni i letni gumy..
Taky zalezi od koho se kupuje a jestli se jde vylozene po cene..

tak i to je mozny ,zalezi na cene a km kdy se meni dulezite casti .. jen pisu ,ze kdyz chce peknyho A8G z manualem tak at jsi pripravy minimalne 350000kc a pevny nervy pri hledani, ja treba A7G kupoval hodne pod cennou a brzdy a gumy je jendna vec ,ale zbytek zase jina ,uz nikdy bych nespolehal nato co kdo kdy menil jen dle slova prodavajiciho ,pac jsem uz zazil prodej auta se serviskou ,fakturama od dilu a v aute nic z toho nakonec poradne nebylo ...radeji koupit pod cenu a udelat a koupit si vse sam ,dle svyho gusta.. je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 12:52   Citovat  

DOHCVTEC:jel jsem se podivat na jednoho a toho jsem si privez.Cenove byl nekde na stredu nemecky nabidky.
Sel do Hondy i k p.Kuhnelovi,nikdo se nevyjadril spatne.
Vymenil jsem oleje,filtry,svicky,abych mel prehled.
Stejne tak i 7g,ale oba jsou od stejnyho dealera,k soukromnikovi bych uz dneska asi nejel,kdyz tomu nerozumim(ja).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 12:58   Citovat  

O tom žádná... lepší si udělat vše sám a mít jistotu.
Každopádně situace u mě je taková:
na auto mám 200 a A7G sem vždycky hrozně moc chtěl, proto cílím na A7G.
vím, že nákupem auta to utrácení teprve začíná, ale A7G je auto které fakt chci, nechce se mi cílit na auto za 150 (třeba tu oktávku v nižší třídě, kterou vlastně vůbec nechci), jen aby mi 50 zbylo na servis.
Bohužel v tomhle nevybírám jen hlavou, ale k accordu mě to prostě táhne - vždyt je to Honda jestli accord klapne, tuším že budu muset pár korun přidat
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 13:18   Citovat  

PO úvodných 3000 km s automatom na tourerovi môžem povedať iba jedno, automat mi plne vyhovuje, predtým som jazdil na sedane s manuálom a dieslom a jazda po meste = utrpenie. Teraz mi je jedno ked vidím mesto ,kolónu a tak, je to mega pohodlný pocit a viacej sa dá jazdit tak na pohodu, v jednej ruke volant druhá z auta vonku alebo so šejkom v ruke.

Záleží na čo auto chceš, ano Honda nemá nejaký DSG automat ale že by to s tým neťahalo, to ani náohodu a keď oželieš nejakú polsekundu zrýchlenia tak je to potom jedno. Určite by som si rád zajazdil občas s manuálom, ale kúpu automatu neľutujem ani sekundu....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 13:30   Citovat  

sliff napsal:
O tom žádná... lepší si udělat vše sám a mít jistotu.
Každopádně situace u mě je taková:
na auto mám 200 a A7G sem vždycky hrozně moc chtěl, proto cílím na A7G.
vím, že nákupem auta to utrácení teprve začíná, ale A7G je auto které fakt chci, nechce se mi cílit na auto za 150 (třeba tu oktávku v nižší třídě, kterou vlastně vůbec nechci), jen aby mi 50 zbylo na servis.
Bohužel v tomhle nevybírám jen hlavou, ale k accordu mě to prostě táhne - vždyt je to Honda jestli accord klapne, tuším že budu muset pár korun přidat

tak se vykasli na poface a 8G a najdi peknyho predface se 150tkm+ a urcite ti zbyde i na svicky filtry,naplne a nakej ten silent nebo lozisko Úsměv a casem si treba muzes udelat z toho poface jako ja Úsměv
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 13:36   Citovat  

Vydržať, být připravený na rychlou akci, hledat a věřit Velmi šťastný . A7G poFL je dobrá volba...
Já dovezl z Berlína v Březnu 2006ku s 203tkm za 6400E s mouchama (odešel altík, př. brzdy na výměnu, prorezlá trubka od chlazení př.oleje, poblikávající displej, koroze LZ lemu. Když bych posčítal dovoz s opravama, tak v tom jsem asi za 210tkč. Reálně auto spolklo více protože přestavba na LPG, jiné kola, reflash ECU, kamerka, parkováky atd. ale to je jiný příběh...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 13:44   Citovat  

Radši bych fakt poface. Co čtu, tak ty vylepšení, které to auto má stojí zato. Už jen ten volant...
Trochu se bojím, že budu muset šáhnout po předface, bo poface v tom manuálu prostě skoro vůbec nejsou
   Návrat  
Sobuls je teď offline  Sobuls
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 14:03   Citovat  

sliff napsal:
Radši bych fakt poface. Co čtu, tak ty vylepšení, které to auto má stojí zato. Už jen ten volant...
Trochu se bojím, že budu muset šáhnout po předface, bo poface v tom manuálu prostě skoro vůbec nejsou

jaky rozdil ve volantu, myslis, ten stred, nebo podsviceni, tak podsviceni volantu mela i predface, ale musela to byt 2005, kdy accous prosel malym faceliftem (pribylo podsviceni volantu, elektrická sedacka spolujezdce v executivu)

mel jsem prave acco tourer 2005, 2,4 automat, a nemuzu si na nej stezovat, koupil jsem ho ve 173 tisicich, prodal ve 220 tis za 4 roky a prevodovka radila porad krasne, zadny cukani, chce to hlavne najit auto, ktery ma jasnou historii a u automatu vymenovany olej v prevodovce a myslim, ze je realny najezd pres 300 tisic bez vetsiho servisu na motoru nebo prevodovce
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 14:24   Citovat  

Newtom napsal:
Vydržať, být připravený na rychlou akci, hledat a věřit Velmi šťastný . A7G poFL je dobrá volba...
Já dovezl z Berlína v Březnu 2006ku s 203tkm za 6400E s mouchama (odešel altík, př. brzdy na výměnu, prorezlá trubka od chlazení př.oleje, poblikávající displej, koroze LZ lemu. Když bych posčítal dovoz s opravama, tak v tom jsem asi za 210tkč. Reálně auto spolklo více protože přestavba na LPG, jiné kola, reflash ECU, kamerka, parkováky atd. ale to je jiný příběh...

No a já koupil v r. 2010 jednoho z prvních (provoz 10/2003) s 96tis.km, původ ČR, za 199tis. a od té doby se víceméně vozím a provádím údržbu... Se stydím Velmi šťastný Co je koroze zatím nevím, ale v Německu je agresivnější sůl...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 14:39   Citovat  

sliff napsal:

ja vtom krome vzhledu predku nevidim nic co by me nadchlo pro koupy mnohem drazsiho poface, zadny extra lepsi veci nema ..
motorove a podvozkove to je to to samy auto ,jestli kukupjes poface kvuli podsviceni a vzhledu volantu tak nevim HaHaaa
mne akorat omrzel predface type s vzhled tak jsem prodal KIT a za ty penize koupil predni poface naraznik a zadni kridlo
a jsem spokojenej Úsměv

Newtom: vidis a ja mam 2003/120tkm za 4800e i s kompletnim servisem po koupy a neresil jsem zatim ani jedno z toho co ty
a otom mluvim ,ze zalezi na stavu auta a ne rocniku, nevybirat auto dle navigace ,podsvecenyho volantu a kde ceho
a zato priplacet 2000e zmatenej kdyz tyhle drobnosti se daji resit za mnohem mene ,ikdyz dle mne jsou zbytecny ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 17:04   Citovat  

Presne ako píšu chalani , treba čakať a klikať on príde Úsměv

Ja Za 6000€ , type S Tourer - 130 000 km, kniha vypísaná , olej menený každých 15 000 km...
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 6:15   Citovat  

Vím, že nechceš předface ale ta cena se mi zdá poměrně dobrá, poud je i auto v dobrym stavu. Interier vypada zachovale. viz: tudy odkaz

Ale jsem si jistý, že už jsi ji viděl. Já sám jsem o ní uvažoval ale já si spíš začínám hrát s myšlenkou, že bych našel nějaký dobrý 7g / 8g v motorizaci 2.0 nebo 2.2 protože těch 2.4 v manuálu fakt není.... :/ vlastně ani těch 2.0 ve výbavě jakou bych si představoval. A diesel jsem ještě nikdy neměl Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Willy Fog je teď offline  Willy Fog
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 16:16   Citovat  

Zdar,a co takhle dvě auta-jednoho "dělníka",třeba AG7 2.2(i v tom se svezeš a seženeš pof) a k tomu něco staršího v Ba třeba v automatu jako víkendovku?Já šel nakonec touhle cestou...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 17:24   Citovat  

Ahoj,

trochu pravda, že ve faceliftu byly jen drobné změny, ale všechny mi příjdou pozitivní a jako celek na mě působí dobře-dělají auto hezčí a modernější.
Ohledně volantu, poface je příjemně menší (o předface někdo říka, že je jak kormidlo), má silnější věnec, je líp tvarovaný a prostě se mi mnohem víc líbí a působí luxusněji. Taky tu padlo, že předface má přeposilované řízení (asi trochu věc názoru), může to být teoreticky dáno tím větším volantem a jakoby větší pákou. Ale nevím, jen spekuluju. Ano, na volantu mi záleží. Možná by šel na předface vyměnit za poface nevím.

Další poface úpravy se mi také líbí: předek, zadek, nový tvar řadičky, multi-informační displej, palubní počítač, VSA stabilizace (některé předface myslím nemají?), ACC adaptnivní tempomat,... Bluetooth u verze s navigací může být taky fajn, ale to už chci moc:D

Je mi jasný, že mi ted odpovíte, že za 200 mi nikdo takové auto neprodáVelmi šťastný Uvidíme, co se naskytne.

tudy odkaz

O tomhle fakt přemýšlím, cena pěkná. Těžko říct jestli jsou ty kilometry pravdivé, ale stav vypadá na fotkách moc dobře
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2016 , 8:04   Citovat  

Výmenu poface volantu, budíkov ti urobí užívateľ "rumy", registruj sa na fóre tudy odkaz a napíš mu. On ti vie asi i všetko zohnať a povie tie všetky podrobnosti.

Vždy je to o kompromisoch, a radšej ako nejaký poface mať poriadny predface, ktorý si porobíš. Poface verzie si neskutočne držia ceny a je ich ako šafranu...
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2016 , 8:42   Citovat  

Vzhledem k tomu, že aktuálně též sháním Acco 7 / 8g, tak jsem čím dál více nakloněný tomu, vzít 2.2 (nemám absolutně zkušenost) nebo 2.0i, ale samozřejmě v executive výbavě - raději lepší stav a nájezd. Tu 2.4 asi fakt jen tak neseženem i přes to, že těch penízek mám o něco málo více. Možná bych šel spíš do 2008/9 - 8g. Jak říká markos, je to hold o kompromisech. nechceš-li Fábii 1.2 TSI Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.8.2016 , 8:46   Citovat  

sliff napsal:

tudy odkaz

O tomhle fakt přemýšlím, cena pěkná. Těžko říct jestli jsou ty kilometry pravdivé, ale stav vypadá na fotkách moc dobře

Můj Tourer 2003 se cca před měsícem přehoupl přes 170tis.km - a za ně ručím (první majitel servisoval jen v Hondě = historie včetně km - v 5/2010 to bylo 96tis.km, pak ho mám já), takže proč by 2004 nemohla mít podobně?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
A7G 2.4 automat vs manuál
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina