Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
O motoru b16a2...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dankrata je teď offline  dankrata
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 19:10   Citovat  

Zdravím všechny Hondaře,

Uvažuji o koupi C6G s tímto motorem, ale předtím bych se vás rád zeptal na různé poznatky, co se údržby týče a na co si dát pozor. Začnu asi základem, zda snese Natural 95, a jaký do toho má přijít olej. Jakékoli další rady a tipy ohledně motoru jsou vítány. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 20:25   Citovat  

prosím Tě odkud jsi? raději si domluv pokec s hondařem než to tady psát všechno Úsměv

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 17:18   Citovat  

Zkus googlit. Našel jsem hned po 3 vteřinách článek, který Ti řekne základní info.

Obecně platí:
- když motor nebude vylítaný a bude o něj dobře pečováno, tak má výdrž
- bolest vidím ve VTEC ventilu (občas teče) a LMA (často nedělají svou práci správně) - nákladově položky v řádu tisícovek
- dle infa přímo od Bartyzala z Hondy by doporučovali oleje viskozity 5W-40 a 10W-40 (osobně jezdím po GO 5W-40 od Shell a není žádný problém)
- motor je dobře upravitelný pro NA aplikace, ale díly na úpravy jsou leckdy řádově dražší než pro motory řady D
- je nutné počítat, že s tímhle motorem málokdo jezdí v rukavičkách (ono to svezení stojí fakt za to), takže dát pozor, co kupuješ
...

Ale jak psal Lukáš, je lepší se s někým potkat a pokecat. přátele

Rosa je teď offline  Rosa
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2016 , 6:41   Citovat  

Jak píše SpaceMan je to dobrý

Tuším, že N95 by měl motor snést v pohodě, i na víčku nádrže je psané min. N95.. takže tak, jezdil sem na no name N95 asi tři roky a auto se nechovalo nijak zle, jen pro dobrý pocit jsem teď přešel na 100 oktan. Někde sem tuším četl, že primárně by motor měl být naladěný na N98, ale nevím jestli to neplatí jen pro asijský trh... Každopádně teď liju Benzinu Vervu 100, což je 98čka.. rozdíl je stejně tak koruna až 2 od N95 což je cca.+ 40-80 Kč na nádrž, to není tak hrozné a palivo by to mělo být méně škodlivé bez E5..

Jinak o oleji je tu celkem obsáhlé téma "Kdo leje jaký olej?" ve kterém se stejně nakonec dozvíš, že je vlastně téměř jedno jaký leješ olej(myšleno značku, né viskozitu), hlavní je dodržovat pravidelné výměny 7-10k kilometrů podle toho jestli jezdíš krátší nebo delší trasy.

Co se údržby týče, tak největší výdaje co za auto mám tak je benzín, olej a pneumatiky HaHaaa je to zřejmě tím že jsem auto koupil ve skvělé kondici s malým nájezdem, proto se nějaké vady ještě nestihli vytvořit/projevit.

Co mě ještě tak napadlo tak třeba sání, je lepší nechat originál, než utrácet za nějaké high end kity. Třeba tam dát jen vložku KN. A pravidelně čistit, podle výrobce co 20000km, ale dělám to každoročně před sezonou.

Tak doufám, že mé psaní ti v něčem pomohlo, je to zábavné auto které si, pokud nekoupíš špatně, ihned zamiluješ. Takže přeji šťastnou ruku a příjemný VTEC

dankrata je teď offline  dankrata
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2016 , 8:29   Citovat  

Díky moc za postřehy. Mám teď 1.4 is, a už ta mě hrozně baví, kolem podvozku a karoserie tak nějak tuším, co a jak, proto jsem se ptal přímo na motor. Úsměv

Ale asi, až bude čas, se s někým ještě sejdu, ať to vidím i fyzicky.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2016 , 12:34   Citovat  

Rosa napsal:
Jak píše SpaceMan je to dobrý

Tuším, že N95 by měl motor snést v pohodě, i na víčku nádrže je psané min. N95.. takže tak, jezdil sem na no name N95 asi tři roky a auto se nechovalo nijak zle, jen pro dobrý pocit jsem teď přešel na 100 oktan. Někde sem tuším četl, že primárně by motor měl být naladěný na N98, ale nevím jestli to neplatí jen pro asijský trh... Každopádně teď liju Benzinu Vervu 100, což je 98čka.. rozdíl je stejně tak koruna až 2 od N95 což je cca.+ 40-80 Kč na nádrž, to není tak hrozné a palivo by to mělo být méně škodlivé bez E5..

Jinak o oleji je tu celkem obsáhlé téma "Kdo leje jaký olej?" ve kterém se stejně nakonec dozvíš, že je vlastně téměř jedno jaký leješ olej(myšleno značku, né viskozitu), hlavní je dodržovat pravidelné výměny 7-10k kilometrů podle toho jestli jezdíš krátší nebo delší trasy.

Co se údržby týče, tak největší výdaje co za auto mám tak je benzín, olej a pneumatiky HaHaaa je to zřejmě tím že jsem auto koupil ve skvělé kondici s malým nájezdem, proto se nějaké vady ještě nestihli vytvořit/projevit.

Co mě ještě tak napadlo tak třeba sání, je lepší nechat originál, než utrácet za nějaké high end kity. Třeba tam dát jen vložku KN. A pravidelně čistit, podle výrobce co 20000km, ale dělám to každoročně před sezonou.

Tak doufám, že mé psaní ti v něčem pomohlo, je to zábavné auto které si, pokud nekoupíš špatně, ihned zamiluješ. Takže přeji šťastnou ruku a příjemný VTEC

Ano, B16A2 pro evropský trh umí spalovat i N95. Japonský trh je od vše ostatních velmi specifický, ať už trošku jinak naladěnou řídící jednotkou (vyšší výkon), kvalitnějším benzínem či speciální edice a příplatkové výbavy. Osobně se nějak zásadně N95 nevyhýbám, ale když je možnost vzít kvalitní benzín s vyšším oktanovým číslem, tak jej vezmu.

Co se týče benzínu, tak jsem si udělal tak nějak vlastní názor. Zda prémiový nebo neprémiový je pak věcí finančních možností. Od začátku roku si vedu poměrně podrobnou knihu spotřeby pro auto i motorku a jezdím od začátku roku jen na prémiový benzín. Na motorce jsem poznal rozdíl výrazněji, než u auta, tak zkusím popsat v krátkosti své zkušenosti s prémiovými palivy různých značek.

Benzina - Verva 100
Verva 100 NENÍ 98 oktanový benzín. Je to 100 oktan vozený z Rakouska a doaditivovávaný na čerpacích stanicích modrý aditivem. Moje zkušenost s ním je jedna z nejlepších. Motorka po něm jela o dost víc, než s klasickým N95. Tankuji ji taky do všech aut i motorek přes zimu, protože neobsahuje biosložky.
- moje hodnocení: 4 z 5

MOL - Evo Natural 100+
Relativně nové palivo v našich luzích a hájích. Opět by se mělo jednat o 100 oktanový benzín. Z počátku jsem měl pocit, že oproti Vervě to není zase takový rozdíl. Nicméně dojezd se na tenhle benzín oproti Vervě zvětšil cca o 30km. Zajímavé je, že oproti Vervě má úplně jinou vůni. Takovou "tlumenou". Co se týče projevu motorky, tak je srovnatelný s Vervou.
- moje hodnocení: 5 z 5

RobinOil - SuperPlus 98
Měl jsem tu čest se s ním potkat jen jednou a tahle zkušenost je asi nejcennější. Tankoval jsem ji večer jako nouzovku na Vysočanské radiále ve směru na Prosek. Motorka s tímhle benzínem úplně ztratila výkon. Jako by někdo za motorku přidal obrovskou železnou kouli. Motorka se točila točila, ale výkon nepřicházel. Po druhé už jsem to neriskoval, tak nemůžu hodnotit dlouhodobě. Hodnocení tedy je poněkud zkreslené jednou zkušeností.
- moje hodnocení: 1 z 5

Shell - V-Power Nitro+ Racing
Narazil jsem na tenhle benzín u Shellky na Průmyslové. Když jsem si na stojanu přečetl, že se nejedná o aditivovanou 98 jako u V-Power Nitro+, tak jsem říkal, že za zkoušku nic nedám. Natankoval jsem tedy do plné, když předchozí tankování bylo u MOLu jejich Evo Natural 100+, takže 100 oktan ku 100 oktanu do nádrže. Musím, říct že skoro nebyl cítit (nebo já mám rýmu), na projevu motorky to bylo poznat ihned. Motor se tak nějak ztišil, jde velmi snadno do otáček, velmi ochotně akceleruje i z nižších otáček. Řekl bych, že tam, kde jsem po Praze jezdil na 4 mohu teď v klidu na 5. Podruhé jsem jej ještě netankoval, tak nemůžu hodnotit dlouhodobě. Hodnocení tedy je poněkud zkreslené jednou zkušeností. Za to velmi pozitivní. Bohužel sráží ho cena, ale u 16 litrové nádrže motorky do které tankuji jednou až dvakrát za měsíc mě to vůbec netrápí. Úsměv
- moje hodnocení: 5 z 5

Za sebe když budu mít možnost do motorky (a v podstatě i do auta) natankovat MOL, BENZINU nebo SHELL, tak asi nebudu váhat a tak nějak si vždy jednu z nich vyberu. Všechny 3 mají kvalitní benzín, všechny jsou potom v motorce skoro stejné. Shell mě překvapil, ale na hodnocení je ještě brzy, musím najet ještě min. 2-3 nádrže, abych mohl posoudit s MOL a BENZINOU, které jezdím již dlouho.

Ještě by se slušelo říct, co že je testovací motorka:
Kawasaki ZXR 400
r.v.: 1998 (modelový rok 1999, označení L9)

odkaz na můj profil na Motorkáři.cz: tudy odkaz
odkaz na technické podrobnosti: tudy odkaz

Tak to byl trošku větší offtopic nicméně věřím, že bude přínosem.

Obsah fóra Honda-club.cz   
O motoru b16a2...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina