Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda accord 6g - emise
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dejv je teď offline  Dejv
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 10:19   Citovat  

Zdravím chlapi. Mám acco 2.0 2000 r.v. a dnes jsem byl na emisích, projel jsem více stanic a nikde mi nedokázali emise udělat, že prý nemohou najít nějaký konektor. To co mi ukazovali, tak jsem u auta nikde neviděl, vím jen o servisním konektoru u spolujezdce a na to koukali jak z jara.
Nevím co teď mám dělat, technickou mám již propadlou a nikde mi nejsou schopní udělat emise...
Procházel jste již někdo emise tento rok s a6g?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 10:27   Citovat  

Dejv napsal:
Zdravím chlapi. Mám acco 2.0 2000 r.v. a dnes jsem byl na emisích, projel jsem více stanic a nikde mi nedokázali emise udělat, že prý nemohou najít nějaký konektor. To co mi ukazovali, tak jsem u auta nikde neviděl, vím jen o servisním konektoru u spolujezdce a na to koukali jak z jara.
Nevím co teď mám dělat, technickou mám již propadlou a nikde mi nejsou schopní udělat emise...
Procházel jste již někdo emise tento rok s a6g?

U spolujezdce jsou konektory dva, jeden k ECU, tuším pětipinový, druhý, dvoupinový pro nouzové vyblikání chyby.
Ale vůbec netuším, proč to chtějí. To už nestačí jen strčit sondu do pr..., ehm, do výfuku? Tak to koukám!

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 10:37   Citovat  

Od noveho roku nestaci no.... pry...

U spolujezdce mam jen ten dvoupinovy... takze fakt nevim co ted s tim Smutný

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
1
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 10:57   Citovat  

Myslím žě řešení je tady:
tudy odkaz

isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 11:58   Citovat  

Jak napsal ninja, řešení je velmi jednoduché a na 100% ho tam máš takhle pěkně schovaný. Na druhou stranu je problém na stanici Emisí! Oni by měly být schopni OBD najít a když neví, mají dělat Emise po staru kouř

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 12:02   Citovat  

Chlapci moc diky, mrknu na to, skoda ze tam asi budu muset kuchat nozem Velmi šťastný

Presne jak pises, mel by to byt jejich problem a pokud to neumi najit - po staru. Jako nemam to za zle jim, je to asi taky s*re, ze musej delat dalsi ukon navic, ale tohle by meli vedet nebo umet vyresit... Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 12:40   Citovat  

Tak je tam, dokonce je tam i nejaky dalsi Úsměv tak diky chlapci Úsměv

gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 17:24   Citovat  

Mozna bych napsal mail na ministerstvo dopravy. Kdyz to chteji kontrolovat meli by mit katalog aut kterych se kontrola tyka s navodem kde se konektor nachazi ... navic vedi I pocty jednotlivych aut a kdy zhruba na emise pujdou, a kazde auto ma homologaci. Lidi na emisich opravdu nemuzou znat kazde auto a ridic to taky nemusi znat.

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2016 , 20:26   Citovat  

Zajímalo by mě. kdo ví, co se změnilo na měření emisí, že "lezou" do servisního konektoru.
V jakém předpise je to? To vyčítají závady z ECU? Kontrolují, zda auto není čiplé?
Už takhle se na emisích třesou, že dostanou "pozornost", když se motor "nevejde". Teď ještě tohle...? Tak to koukám!

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 20.9.2016 , 16:11   Citovat  

Dnes jsem byl na emisích a nemam pro Vás dobrou zprávu. Jak již bylo psáno, nově od 2016 se před samotným měřením emisí musí auto napojit na diagnostiku a vytisknout protokol,že v ecu nejsou žádné chyby. Bohužel na emisích jsou schválená jen taková zařízení,která nekomunikují se starýma hondama,takže civic 6g a starší, Accord 6g a starší nepripojí a tím pádem emise nejsou. Dalo by se to vyřešit napíchnutím v Hondě,ale na emisích neuznávají protokol z Hondy. Zajímalo by mě,jak to tedy všichni na H-C řeší?

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2016 , 16:28   Citovat  

Jo s tímhle už byl opruz u více lidí z mého okolí. Variant je vícero:

- na některých ME stačí trvat na tom, že auto z roku 1992 nemůže mít OBD2 diagnostiku, protože v té době ještě žádný OBD2 standard ani neexistoval, a že prázdná paměť závad se prokazuje nesvítící kontrolkou motoru
- C6g a A6g jdou napojit na některá diagnostická zařízení v módu ISO9141-2 jako K-Line bez inicializace po L drátu (zařízení musí používat pětibajtové pakety)
- no a jako poslední záchrana samozřejmě funguje dvoustovka srolovaná a zasunutá v lehce vyčuhujícím módu pod izolační bužírkou drátařiny u vyblikávacího konektoru, ale nikoho k tomu samozřejmě nenavádím

Kdo by měl čas a náladu, pošlete někdo žádost dle zákona č.106/1999 Sb. na Ministerstvo dopravy, jaká současná legislativní úprava závazně platí pro veškeré měření emisí na vozech bez připojitelné schválené diagnostiky..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2016 , 16:33   Citovat  

dj-bobr napsal:
Jo s tímhle už byl opruz u více lidí z mého okolí. Variant je vícero:

- na některých ME stačí trvat na tom, že auto z roku 1992 nemůže mít OBD2 diagnostiku, protože v té době ještě žádný OBD2 standard ani neexistoval, a že prázdná paměť závad se prokazuje nesvítící kontrolkou motoru
- C6g a A6g jdou napojit na některá diagnostická zařízení v módu ISO9141-2 jako K-Line bez inicializace po L drátu (zařízení musí používat pětibajtové pakety)
- no a jako poslední záchrana samozřejmě funguje dvoustovka srolovaná a zasunutá v lehce vyčuhujícím módu pod izolační bužírkou drátařiny u vyblikávacího konektoru, ale nikoho k tomu samozřejmě nenavádím

Kdo by měl čas a náladu, pošlete někdo žádost dle zákona č.106/1999 Sb. na Ministerstvo dopravy, jaká současná legislativní úprava závazně platí pro veškeré měření emisí na vozech bez připojitelné schválené diagnostiky..

Docela mě tím dnes šokovali. Auto schválené pro provoz ti na emisích odmítnou změřit,protože nemáš "správnou" zásuvku. To je zase bordel. Navíc stanice,které takovou diagnostiku mají,tak těm už neprodlouží licence. Tak pecka Velmi šťastný

Jinak Civic 6g má stejný servisní konektor jako 5g, 2pin na vyblikání a 3pin na komunikaci. Až Civic 7g má jejich "správnou" zásuvku.

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2016 , 17:11   Citovat  

Ale můžou změřit, jen si narazil na blbce co si neumí přečíst metodické pokyny pro měření.
Na těhle strejch verglech se diagnostika může přeskočit Úsměv
V pokynech se jasně píše:
Za vozidla bez OBD se pro účely této metodiky považují i vozidla z neevropských zemí, vybavená některou z verzí OBD, uvedená do provozu nejpozději do 31. 12. 2000.
Vozidla bez OBD se diagnostikují v souladu s pokyny výrobce vozidla. V případě, že výrobce vozidla kontrolu řídicího systému výslovně nepředepisuje, uvede se tato skutečnost do příslušné kolonky protokolu ve znění "Není předepsána" a vozidlo se z hlediska kontroly paměti závad nehodnotí.

Takže jediný co musí udělat je napsat do poznámky: "Není předepsána"

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2016 , 17:23   Citovat  

Jarek napsal:
Ale můžou změřit, jen si narazil na blbce co si neumí přečíst metodické pokyny pro měření.
Za vozidla bez OBD se pro účely této metodiky považují i vozidla z neevropských zemí, vybavená některou z verzí OBD, uvedená do provozu nejpozději do 31. 12. 2000.
Vozidla bez OBD se diagnostikují v souladu s pokyny výrobce vozidla. V případě, že výrobce vozidla kontrolu řídicího systému výslovně nepředepisuje, uvede se tato skutečnost do příslušné kolonky protokolu ve znění "Není předepsána" a vozidlo se z hlediska kontroly paměti závad nehodnotí.

Tak díky,třeba to někomu dalšímu pomůže na emisích,až budou prudit.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2016 , 17:30   Citovat  

Jarek napsal:

presne tak,s Legendem sem nemel vubec problem.
klasicky udelaly emise a pak technicka a hotovo.
kdyz nekde nevedi co maji delat,tak si nechat vratit penize a jet jinam!

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda accord 6g - emise
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina