Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 122, 123, 124 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 123 z 158
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 11:37   Citovat  

LK7R napsal:
Díky za info i foto. Pokud se vejde 55L nádrž, tak už je to poměrně zajímavé řešení. S malou nádržkou bych byl u pumpy furt a to moc nejezdím...

Taky mám 55ltr a nikde nic nevyčnívá. Nejvíce se mi podařilo natankovat 46ltr, běžně ale kol 44ltr což odpovídá těm 80%
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
VenaRD je teď offline  VenaRD
0

Střelec napsal:
DOHC VTEC předělával A7G a já Audi A4 u tudy odkaz Za ty peníze (čtyřválec za 22tis.) spokojenost. Chystám se znovu.

Díky, ceny vypadají slušně. Prozradíš mně prosím jaký máte na V-TECu systém? Chtěl bych, aby to bylo absolutně bezproblémové klidně i za trošku vyšší cenu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0

Střelec napsal:
DOHC VTEC předělával A7G a já Audi A4 u tudy odkaz Za ty peníze (čtyřválec za 22tis.) spokojenost. Chystám se znovu.

jj ten tourer ma foto je muj Velmi šťastný

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 12:59   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jj ten tourer ma foto je muj Velmi šťastný

Taky jsem se tam našel Velmi šťastný tudy odkaz

VenaRD napsal:
Díky, ceny vypadají slušně. Prozradíš mně prosím jaký máte na V-TECu systém? Chtěl bych, aby to bylo absolutně bezproblémové klidně i za trošku vyšší cenu.

Já měl klasiku Magic, DOHC měl u Hondy to samé.

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 15:27   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
To sice ano, mě taky nebaví tankovat každých cca 320km, ale těch 500,- za plnou nádrž lecjakou nevýhodu převažuje Velmi šťastný
To bez debaty...

Jiřik napsal:
Běžně dávám průměr 650, výšku 200,aby nevyčnívala. To znamená u vnitřního toroidu objem 50 litrů. 55 litrů už
je výška 220, ta (podle provedení prolisu) už mírně vyčnívá.
Těch 55l je pro mě limitních, tzn alespoň těch 55l.

Newtom napsal:
Taky mám 55ltr a nikde nic nevyčnívá. Nejvíce se mi podařilo natankovat 46ltr, běžně ale kol 44ltr což odpovídá těm 80%
A na to najedeš cca 380-400km?

Může někdo fundovaně říci, zda má smysl Prins za ~36tKč vs Magic G4 za cca těch ~22tKč? Já z marketingových materiálů usoudil, že ano, ale nejsem na LPG odborník. Chtěl bych systém, který zachová motoru výkon (do max -3%), necuká/nekucká/prostě funguje "jako OEM benzín", má co nejdelší intervaly údržby a jsem ochoten za to připlatit. Instalace a údržba v Praze a okolí je podmínkou. (když to tak čtu tak sem teda pěkný šťoural pořádnej výtlem )

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 15:33   Citovat  

LK7R napsal:
A na to najedeš cca 380-400km?

Může někdo fundovaně říci, zda má smysl Prins za ~36tKč vs Magic G4 za cca těch ~22tKč? Já z marketingových materiálů usoudil, že ano, ale nejsem na LPG odborník. Chtěl bych systém, který zachová motoru výkon (do max -3%), necuká/nekucká/prostě funguje "jako OEM benzín", má co nejdelší intervaly údržby a jsem ochoten za to připlatit. Instalace a údržba v Praze a okolí je podmínkou. (když to tak čtu tak sem teda pěkný šťoural pořádnej výtlem )

Na 55L (podle stojanu při tankování tam dostanu 55-56 litrů) u Tourera K24 najedu v rozmezí 520-560km.. Systém Lovato z Neptun Harfa za cca 25tis

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 15:38   Citovat  

Akú mate inak cca spotrebu plynu na K24 ke pri bežnej jazde? Dajme tomu cca 50% mesto 50% mimo mesta max do 140 km/h. Idealne verzie s automatom

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 15:44   Citovat  

Tady máte všichni nějakou lehkou nohu Velmi šťastný já jezdím tak 10,6-11/100km. Město svižně na 50 či 80 dle značek + kolony, dálnice hodně svižně... a pod 10 Ble

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 16:22   Citovat  

LK7R napsal:
Tady máte všichni nějakou lehkou nohu Velmi šťastný já jezdím tak 10,6-11/100km. Město svižně na 50 či 80 dle značek + kolony, dálnice hodně svižně... a pod 10 Ble

Peteraccord, kterému jsem dělal K24 v manuálu Liquidu uvádí spotřebu 9-10 litrů při normální jízdě.
Tohle byla poslední zpráva od něj:
Ahoj Jiriku.
Auto jazdi paradne. Pocitove zvysenie vykonu sa mi zda dokonca viac nez na Peugeote Úsměv. Dvakrat auto akurat sebou cuklo. Asi nasalo nejaku vzduchovu bublinu, ale paradoxne vtedy ked bolo v nadrzi dost paliva. Poslednych 150 km zase uplne bez problemov.
Uvádí výrazný nárůst výkonu proti benzínu, to jen pro skeptiky. Jinak u nás montujeme vstřiky Hana už v základní ceně.

Accord 2.4- tlustě plyn, tence benzín.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Accord 2.4- tlustě plyn, tence benzín.JPG, 1.48 MB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 16:28   Citovat  

Ja s magicem nemam problem ,ze zacatku to ladil clovek co to neumel ,ale ted jede krasne najeto na LPG cca 40000km ,
menil jsem 2x fitry jinak nic ,bezna spotreba 10-11l LPG vetsinou okresky ,dalnice jezdim hodne svizne VTEC
ji ak mam od5500-7600ot privstrek benzinu pro vykon jinak bez LPG system stihal i tak az po omezovac ,ale pro jistotu jsem si nechal privstrek na letni radovanky Velmi šťastný ,mam i primaz ,ale ten neuzivam ..

rozdil v tech systemech bude mozna ve vstreku jestli jsou cistit repasovat nevim ,myslim ,ze ty moje jdou cistit a nemusi se menit ..

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 17:15   Citovat  

LK7R napsal:

Při ceně LPG 11-12 Kč bych litr sem tam asi neřešil Úsměv

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 17:46   Citovat  

LK7R napsal:

Buď v klidu, jezdím průměrnou spotřebou 12 - 13 litrů LPG na 100km s K20 FR-V Velmi šťastný Když už člověk jezdí za málo, tak nemusí šetřit jízdou a více si to užívá je to dobrý

zitnyp je teď offline  zitnyp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 17:56   Citovat  

Ja s R18kou v 8G civicoj jezdim za cca 9-11, resp. casto to je skoro rovny 10. Ale jezdim dost po meste.

Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 19:58   Citovat  

Já mám STAG, montováno v Polsku za cca 23tKč vč.podtlak. mazání. Co se servisu týká, po 7300Km zatím nemůžu soudit. Dlouhodobá spotřeba je 12,11ltr. 60% město, zbytek mimo, dálnice minimálně, styl jízdy normální, vždy cca 10km/h nad limit. Když dálnice tak tempomat, a ten s automatem vyvádí tak že při zpomalení a opětovné aktivaci podřadí aj při 120 km/h za 3 jen aby co nejrychleji zrychlil na nastavených 140. To samé kopce nebo kopečky, s automatem děs, při 5.rych. zpomaluje, 4.rych udržovací, za 3 aby se dostal zpět. Pravda že jsem byl vždy dost naložený, příp. i kola na střeše.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 20:12   Citovat  

Jiřik napsal:
Peteraccord, kterému jsem dělal K24 v manuálu Liquidu uvádí spotřebu 9-10 litrů při normální jízdě.
Uvádí výrazný nárůst výkonu proti benzínu, to jen pro skeptiky. Jinak u nás montujeme vstřiky Hana už v základní ceně.

Ten graf vypadá úplně zcestně Velmi šťastný nebo minimálně ty číselné údaje. Můžeš poslat info k tomu "Liquidu" - znamená to kapalné vstřikování LPG? Jaký výrobce? Díky.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 20:25   Citovat  

zitnyp napsal:
Ja s R18kou v 8G civicoj jezdim za cca 9-11, resp. casto to je skoro rovny 10. Ale jezdim dost po meste.

Mám to stejně , dostat se s R18 pod 10 znamená jezdit jako důchodce. Jak se chová ve tvém C8G ukazatel benz. nádrže?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 20:31   Citovat  

LK7R napsal:
Ten graf vypadá úplně zcestně Velmi šťastný nebo minimálně ty číselné údaje. Můžeš poslat info k tomu "Liquidu" - znamená to kapalné vstřikování LPG? Jaký výrobce? Díky.

Je to měřené v té plynové jednotce, jde spíš o tvar křivek, než o absolutní hodnoty, ty přesné samozřejmě nejsou.
Detaily jsou uvedeny o pár stran dřív, zkombinoval jsem jako první vstřik kapalné fáze s variátorem předstihu zážehu, díky nasávání velmi ochlazené směsi má motor toleranci k velkému zvýšení předstihu a tudíž dochází ke zlepšení termodynamické účinnosti. Tím se dá eliminovat nižší výhřevnost LPG proti benzínu.
Je tam čerpadlo, které vytváří tlak 7-9 Bar a speciální vstřikovače Vialle, které to vstřikují do sacích kanálů.
Přebytečný plyn se vrací zpět do nádrže, kde v případě vzniku bublin opět zkapalní.
----------------------------------------------------------------------------------------
Jinak ale ten TAP advencer (variátor) jde namontovat i k běžnému LPG systému. V případě provozu na CNG je to nezbytné, v případě LPG volitelná varianta. Výsledek je u každého motoru trochu jiný, někde je to velmi markantní změna, jinde to znát tolik není.
Výhody to má tři: 1.vyšší výkon a jeho průběh 2. nižší spotřeba paliva díky využítí vyššího ROZ LPG
3. chladnější výfukové plyny v okamžiku otevření výf. ventilu (směs má víc času vyhořet)
------------------------------
ani jeden parametr nemohu určit přesně - o kolik atd... to nikdo přesně ještě nezkoumal, ale mám to na obou svých autech a je to znát dost výrazně. Montoval jsem to zatím asi do deseti aut, z toho do dvou Hond.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 22:15   Citovat  

hopit napsal:
Mám to stejně , dostat se s R18 pod 10 znamená jezdit jako důchodce. Jak se chová ve tvém C8G ukazatel benz. nádrže?

dle mne to zalezi i na stavu motoru,palivu a taky noze ...ja proto taky C8G prodal pac na CTR jsem jezdil pri stejnem tempu na stejnou spotrebu ... ted ma kamos C8G se 83000km a jsem neveril ,vezl me domu a na zacatku tam mel 6,3l si rikam to mas nejmensi vid a on ne ,ze ted nato vice slapal a tankoval na blbe Shell ,ze kdyz tam natankuje 100oktan na OMW tak ma i 5,5l/100km a co jsme dojeli ke mne domu cca 50km tak tam mel 6,1l a jel normalne s kopce do kopce parkrat to normalne protahl do kopce .. Velmi šťastný

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 14:15   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
dle mne to zalezi i na stavu motoru,palivu a taky noze ...ja proto taky C8G prodal pac na CTR jsem jezdil pri stejnem tempu na stejnou spotrebu ... ted ma kamos C8G se 83000km a jsem neveril ,vezl me domu a na zacatku tam mel 6,3l si rikam to mas nejmensi vid a on ne ,ze ted nato vice slapal a tankoval na blbe Shell ,ze kdyz tam natankuje 100oktan na OMW tak ma i 5,5l/100km a co jsme dojeli ke mne domu cca 50km tak tam mel 6,1l a jel normalne s kopce do kopce parkrat to normalne protahl do kopce .. Velmi šťastný

Psal jsem o spotřebě LPG .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 17:47   Citovat  

hopit napsal:
Psal jsem o spotřebě LPG .

tak to bys jezdil za 8-9l benzinu no .. porad to neni 5,5l Velmi šťastný proto pisu ,ze to zalezi na vice faktorech ja nedokazal natom jezdit pod 8,5l benzinu taky Velmi šťastný

MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 18:13   Citovat  

Ja mam 2.4 acco 50000 v plynu spotreba furt tak 10-11 nesetrim jedu jak potrebuju. Tempomat 135 se da tak za 9. Landi Renzo je to dobrý

Datel je teď offline  Datel
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 20:18   Citovat  

markos napsal:
Akú mate inak cca spotrebu plynu na K24 ke pri bežnej jazde? Dajme tomu cca 50% mesto 50% mimo mesta max do 140 km/h. Idealne verzie s automatom

Já mám spotřebu na K24 AT dlouhodobě 10,23 l/100km, minimální spotřeba na nádrž 9,5 maximální 11,4 /ale to bylo 5 hodin v zácpě/, jezdím 40km každej den do práce přes kopec. systém VSI Prins.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 20:38   Citovat  

Já se s 2.4-kou motal vždy okolo 10 litrů,teď mám spíš 10,5 - 11 litrů. Jsou to většinou krátké trasy do 20 km a město.
Včera a dnes jsem jel trasu Štětí-Blansko a Blansko-Králíky a zpět,víceméně okresky a pár km po Blansku a okolí a spotřeba přesně 9 litrů. Za 540 Kč jsem najel 500 km...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2016 , 21:04   Citovat  

Zdravim, chci se zeptat. Vzhledem k tomu, ze muj lpg servisman je penis, zlodej a neskutečně nepříjemný clovek, co chce jen cloveka stahnout z penez, uvazuju o vlastni diagnostice. Mam sice system landi renzo a mnoho lidi tady zkušenosti s timto systemem nema ale presto. Nasel jsem dignostiku za 3000 nebo dalsi moznost z ebay cca 500, kupoval nekdo odtud? Funguje? Nemam problem zaplatit servisaka ale nejblizsi lpg servis landi renzo mam 120km a k tomu za rohem uz nejdu. Dekuji za pomoc

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2016 , 22:18   Citovat  

Moje představa je, že stačí noťas, kabel a software ... Třeba toto : tudy odkaz (usb)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2016 , 9:41   Citovat  

MAREKB napsal:
Zdravim, chci se zeptat. Vzhledem k tomu, ze muj lpg servisman je penis, zlodej a neskutečně nepříjemný clovek, co chce jen cloveka stahnout z penez, uvazuju o vlastni diagnostice. Mam sice system landi renzo a mnoho lidi tady zkušenosti s timto systemem nema ale presto. Nasel jsem dignostiku za 3000 nebo dalsi moznost z ebay cca 500, kupoval nekdo d? Funguje? Nemam problem zaplatit servisaka ale nejblizsi lpg servis landi renzo mam 120km a k tomu za rohem uz nejdu. Dekuji za pomoc

Landi jede na taky interface Stag, asi bych koupil raději ten, ale když koupíš od Projekt-tech, máš databázi
LPGprogramů zdarma.

pata.vfr je teď offline  pata.vfr
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2016 , 10:34   Citovat  

MAREKB napsal:
Zdravim, chci se zeptat. Vzhledem k tomu, ze muj lpg servisman je penis, zlodej a neskutečně nepříjemný clovek, co chce jen cloveka stahnout z penez, uvazuju o vlastni diagnostice. Mam sice system landi renzo a mnoho lidi tady zkušenosti s timto systemem nema ale presto. Nasel jsem dignostiku za 3000 nebo dalsi moznost z ebay cca 500, kupoval nekdo odtud? Funguje? Nemam problem zaplatit servisaka ale nejblizsi lpg servis landi renzo mam 120km a k tomu za rohem uz nejdu. Dekuji za pomoc

Jaký máš přesně systém? Na Omegas mám soft, kabel záleží na konektoru - protokol je stejný, můj Omegas měl proti Magicu jen přehozené komunikační piny.
Něco podobného jsem, bohužel, řešil taky (ne-Honda), není ten nejmenovaný člověk z Horní Suché? KO úd je slabé slovo....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2016 , 11:51   Citovat  

pata.vfr napsal:
Jaký máš přesně systém? Na Omegas mám soft, kabel záleží na konektoru - protokol je stejný, můj Omegas měl proti Magicu jen přehozené komunikační piny.
Něco podobného jsem, bohužel, řešil taky (ne-Honda), není ten nejmenovaný člověk z Horní Suché? KO úd je slabé slovo....

Mam EVO, jj ten od magiku ma jen prehozene piny, zkousel jsem od znameho. Popravdě nebyl jsem jeste u nej ale vím presne jak to s nim probiha, nechte mi tu auto a vymenime pulku veci... Jen to chce postelovat. Klidne ho pojmenuju, jde o Szotka z Horní Suche, je to zloděj. Chce za filtr 500kc,ja ho mel za 250kc uplne ten stejny, tak jsem si ho donesl na garancku. Pustil se do mě, ze to neexistuje si nosit vlastni filtr, ze na vymenu oleje si taky nemuzu nosit svuj olej:D a doslova mi rekl, ze kdyz mu nedam vydělat, ze mě stahne na necem jinem:) nebudu podporovat něčí nenazranost, nemam problem zaplatit ale budme normální. Nehlede na to, ze neni schopen opravit signalizaci stavu nadre, mam skkro prazno a ukazuje plno. Odkud ses?

pata.vfr je teď offline  pata.vfr
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2016 , 15:31   Citovat  

MAREKB napsal:
Mam EVO, jj ten od magiku ma jen prehozene piny, zkousel jsem od znameho. Popravdě nebyl jsem jeste u nej ale vím presne jak to s nim probiha, nechte mi tu auto a vymenime pulku veci... Jen to chce postelovat. Klidne ho pojmenuju, jde o Szotka z Horní Suche, je to zloděj. Chce za filtr 500kc,ja ho mel za 250kc uplne ten stejny, tak jsem si ho donesl na garancku. Pustil se do mě, ze to neexistuje si nosit vlastni filtr, ze na vymenu oleje si taky nemuzu nosit svuj olej:D a doslova mi rekl, ze kdyz mu nedam vydělat, ze mě stahne na necem jinem:) nebudu podporovat něčí nenazranost, nemam problem zaplatit ale budme normální. Nehlede na to, ze neni schopen opravit signalizaci stavu nadre, mam skkro prazno a ukazuje plno. Odkud ses?

Ano, tak to mluvíme o tom samém.
Mám ještě schované faktury s prací, která na autě nebyla provedena nebo že po revizi byl z auta cítit plyn na cca 20m během chvíle po nastartování!! A to nejsme sami, známý má podobně kvalitní zkušenost na dalších 2 autech v rodině.
Bohužel pan Szotek si myslí, že je "velký podnikatel", ale na poctivě provedenou práci jaksi zapomněl zmatenej
Kecy typu - vyměnil jsem vám svíčky, bylo to svíčkami (a směs pořád mimo limit atd), moje historky by zabraly na jeden pěkný večer u pifko Je to tam.
Bohužel dnes má každý druhý doma diagnostiku a vyčíst adaptace směsi je práce pro cvičenou opici mezi kousáním do banánu - takže seřízení a stav/instalace LPG lze ověřit velmi rychle.
Jinak jsem kousek od Ostravy, ale v OV jsem denně Mrk

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2016 , 16:12   Citovat  

Nešťastníci co šli k Szotkovi To pak chodí ladit zde: tudy odkaz je to pár set metrů od Szotka .

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 122, 123, 124 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina