Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Městká policie již nebude moci měřit rychlost
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Jak se k tomu stavím ?
jednoznačně pro
84%
 84%  [ 28 ]
vítám to, ale...
15%
 15%  [ 5 ]
snad to neprojde
0%
 0%  [ 0 ]
nesmí to projít senátem
0%
 0%  [ 0 ]
Hlasovalo : 33
Celkem hlasů : 33

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:18   Citovat  

Měření rychlosti zpátky do rukou státní policie

tudy citováno z Autorevue.cz

Ačkoli vládní návrh novel přinášel několik absurdních úprav, jakými jsou např. povolení měření rychlosti soukromými subjekty nebo pokutování řidičů za přivolání policie k nehodě se škodou nižší než 100 tisíc Kč, výsledná podoba je pro rozumné jedince až nečekaně dobrou zprávou. Sněmovna se totiž nakonec hlasy poslanců napříč politickými stranami shodla mj. na tom, že měření rychlosti soukromým subjektům nedovolí a dokonce tuto pravomoc odebere i obcím, potažmo městským policiím.

Poslanci tak projevili až neuvěřitelnou míru inteligence, když „potrestali” obce za způsob, jakým k využívání této pravomoci přistoupily. Snad v žádné obci po celé zemi jsem neviděl jediný stacionární radar či jediné meření městskými strážníky, které by jakkoli napomáhalo bezpečnosti provozu a nebylo jen prachsprostým rýžováním peněz do městských kas. K něčemu takovému daná pravomoc sloužit nemá a nesmí a je příjemným překvapením, že takovému jednání poslanci chtějí učinit přítrž.

Neudělení podobné pravomoci i soukromým firmám, které navrhoval ministr Langr a které by jen dále zintenzivnilo současné zneužívání měření obcemi, je pak logickým vyústěním výše zmíněného, pro nás, rozumné řidiče, opět jistě pozitivním.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mikyc je teď offline  mikyc
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:23   Citovat  

jo a meli by to zakazat i statnim :twisted:
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:24   Citovat  

konečně tam nahoře vymysleli něco normálního
   Návrat  
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:28   Citovat  

Měšťáky sice vůbec rád nemám, ale u nás měří rychlost alespoň velmi nápadně, že je přehlédne a nechá se změřit opravdu jen prase nebo totální ignorant. Vždycky (dvakrát) mě zatím změřili jen státní, jednou z civilního auta a podruhé ze zeleného. V obou případech auta schovaná v řadě. Měšťáky vidím vždycky někde vystrčený. A ještě jsem si vzpomněl když měli akci, tak na obvyklém místě (v Praze u Motola u benzínky) měřil měšťák laserem a měl auto (džípa) na vedlejší podélné cestě zaparkováno proti a rozsvícená světla, takže byl krásně vidět už z dálky... Je to holt o lidech...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:35   Citovat  

To zas bude divokej sever,stáťáky tu s radarem nepotkáš jak je rok dlouhej,takže se zas v "městských závodnících" probuděj vášně to mi hlava nebere
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:35   Citovat  

Jáí jsem celkem pro - někde možná,ale většinou toho využívali k vylepšení rozpočtu obce...
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:38   Citovat  

Nick napsal:
Měšťáky sice vůbec rád nemám, ale u nás měří rychlost alespoň velmi nápadně, že je přehlédne a nechá se změřit opravdu jen prase nebo totální ignorant. Vždycky (dvakrát) mě zatím změřili jen státní, jednou z civilního auta a podruhé ze zeleného. V obou případech auta schovaná v řadě. Měšťáky vidím vždycky někde vystrčený. A ještě jsem si vzpomněl když měli akci, tak na obvyklém místě (v Praze u Motola u benzínky) měřil měšťák laserem a měl auto (džípa) na vedlejší podélné cestě zaparkováno proti a rozsvícená světla, takže byl krásně vidět už z dálky... Je to holt o lidech...

tak to máte v pohodě tady unás se měšťáci zašívaj do křoví za stromy atd takže nic moc je to na pí..
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:39   Citovat  

Hellborn napsal:
Jáí jsem celkem pro - někde možná,ale většinou toho využívali k vylepšení rozpočtu obce...

a ne jenom obce Velmi šťastný
   Návrat  
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 11:55   Citovat  

spoon napsal:
To zas bude divokej sever,stáťáky tu s radarem nepotkáš jak je rok dlouhej,takže se zas v "městských závodnících" probuděj vášně to mi hlava nebere

hele neprud pořádnej výtlem
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 12:02   Citovat  

Aspoň u nás jsou měšťáci hrozný how*da, místo aby se starali o pořádek ve městě atd.. tak se schovávají různě za značkami .. a vybírají za rychlost naštvanej . Tady nato nadává každej. Už aby aby jim to zatrhli Chápeš!
   Návrat  

Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 12:03   Citovat  

Ale stejně to moc nepomůže. Nebezpečí bude moct i tak pořád číhat za každým křovím, horizontem, v řadě aut, na mostech apod... svatoušek A ještě ti co budou měřit za jízdy z civilních aut Smutný
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 12:03   Citovat  

rooney napsal:
Aspoň u nás jsou měšťáci hrozný how*da, místo aby se starali o pořádek ve městě atd.. tak se schovávají různě za značkami .. a vybírají za rychlost naštvanej . Tady nato nadává každej. Už aby aby jim to zatrhli Chápeš!

jj přesně to samý je unás
   Návrat  
meerecheck je teď offline  meerecheck
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 12:09   Citovat  

spoon napsal:

Zavodnici zavodili furt a vsude ... takze zmena se konat nebude.

Jinak sice fajn navrh, ale prijde mi to jako maskovani zbytku novel, Orwell se obraci v hrobe ...
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 19:11   Citovat  

Na jednu stranu dobry, ze clovek co pojede 53 na 50ce nebude skoro zbytecne buzerovanej....
na druhou stranu, aby rapidne nepribylo zavodniku co budou jezdit po vesnici kilo s tim, ze je to v pohode....
   Návrat  
norsi je teď offline  norsi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 23:06   Citovat  

Me je to nejak jedno. Prijde mi, ze mestaci merili prvni mesic, kdy to dostali jako novou hracku a chteli se vyblbnout, pak je to prestalo bavit, a tak se vratili ke standartnimu nicnedelani. V praze jsem mericiho mestaka nevidel uz celkem dlouho...

Jinak radsi at nemerej, kdyz vidim co tam dela za dementy.
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 23:08   Citovat  

norsi napsal:
Me je to nejak jedno. Prijde mi, ze mestaci merili prvni mesic, kdy to dostali jako novou hracku a chteli se vyblbnout, pak je to prestalo bavit, a tak se vratili ke standartnimu nicnedelani. V praze jsem mericiho mestaka nevidel uz celkem dlouho...

Jinak radsi at nemerej, kdyz vidim co tam dela za dementy.

když zato maj provize tak se snažej Bueee Bueee
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 23:12   Citovat  

bordel napsal:
Na jednu stranu dobry, ze clovek co pojede 53 na 50ce nebude skoro zbytecne buzerovanej....
na druhou stranu, aby rapidne nepribylo zavodniku co budou jezdit po vesnici kilo s tim, ze je to v pohode....

Me prijde, ze lidi po vesnici kolem toho kila jezdej celkem bezne - alespon na Kolinsku. Ono kdyz nikdo nemeri, tak na to lidi zacnou hodne kaslat. Prvni mesic po zavedeni bodu jezdili vsichni 40, druhej 50, a po pul roce uz vetsina lidi jezdi jako driv...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 23:16   Citovat  

ian napsal:
když zato maj provize tak se snažej Bueee Bueee

No uz dlouho sem neslysel o tom, ze by nekoho chytil mestak za rychlost. Bud je nekdo blbej a nezastavi na usekovym mereni a nebo ho chytej dopravaci pri mereni z jedouciho auta. Mestaci sou ted nekde na plazi a kontrolujou nudistky.. Velmi šťastný

Jediny co mi prijde, ze mestaky bavi je prudit za telefonovani pri stani v kolone na magistrale. Za to me uz nadavalichteli pokutovat (nejen mestaci) nekolikrat...
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 23:17   Citovat  

dobre jim tak mestaci to snad ne
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2008 , 23:19   Citovat  

norsi napsal:
No uz dlouho sem neslysel o tom, ze by nekoho chytil mestak za rychlost. Bud je nekdo blbej a nezastavi na usekovym mereni a nebo ho chytej dopravaci pri mereni z jedouciho auta. Mestaci sou ted nekde na plazi a kontrolujou nudistky.. Velmi šťastný

Jediny co mi prijde, ze mestaky bavi je prudit za telefonovani pri stani v kolone na magistrale. Za to me uz nadavalichteli pokutovat (nejen mestaci) nekolikrat...

no je blbý když maj radar zrovna za cedulí a sjíždíš z rychlostky o dvou pruhách no holt smůla buzeranti 2500 a 3
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2008 , 0:00   Citovat  

ian napsal:
no je blbý když maj radar zrovna za cedulí a sjíždíš z rychlostky o dvou pruhách no holt smůla buzeranti 2500 a 3

No ja zas platil druhy den po zavedeni bodu za 53 na 50tce na 4proudovy silnici s protismerem oddelenym betonem, kde chodci nemuzou prechazet a ke je pro ne podchod...

Taky bylo super kdyz jsem 3x platil mestakum 500 korun za venceni psa "navolno bez voditka a kosiku", kde vtipny bylo ze muj pes byl starej cca 3 mesice a mel asi tak 2 - 2,5 kg... Na Vinohradech v parku u skoly, kam jsem ze skoly Rastika bral aby se vyvencil pred dalsi hodinou... Vyslovene to tam ohrozoval.

Jinak na druhou stranu musim ocenit, za posledni dobou kdyz me mestaci stavej, tak to vzdycky ukecam, ze to napisou jako spatny parkovani, abych dostal mensi pokutu a bez bodu. Co vim, tak se na tomhle je ochotna dohodnout spousta mestaku - asi staci ze vykazou nejakou cinnost.
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2008 , 0:04   Citovat  

norsi napsal:
No ja zas platil druhy den po zavedeni bodu za 53 na 50tce na 4proudovy silnici s protismerem oddelenym betonem, kde chodci nemuzou prechazet a ke je pro ne podchod...

Taky bylo super kdyz jsem 3x platil mestakum 500 korun za venceni psa "navolno bez voditka a kosiku", kde vtipny bylo ze muj pes byl starej cca 3 mesice a mel asi tak 2 - 2,5 kg... Na Vinohradech v parku u skoly, kam jsem ze skoly Rastika bral aby se vyvencil pred dalsi hodinou... Vyslovene to tam ohrozoval.

Jinak na druhou stranu musim ocenit, za posledni dobou kdyz me mestaci stavej, tak to vzdycky ukecam, ze to napisou jako spatny parkovani, abych dostal mensi pokutu a bez bodu. Co vim, tak se na tomhle je ochotna dohodnout spousta mestaku - asi staci ze vykazou nejakou cinnost.

tj pokud se jim ale líbíš ale už to je lepší než ze začátku už to tolik nežerou ale stejně mě stěma shchovkama pěkně se.. hlavně toje pokaždý v takovejch , místech kde je to zbytečný kdyby radší měřily kolem škol atd .
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 18:40   Citovat  

tak nám to senátoři schválili je to dobrý

a maj utrum měštáci
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 19:42   Citovat  

maj šlapat chodník a jezdit na kole...kontrolovat ulice parkoviště a domy...a né stát na místě
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 19:49   Citovat  

konecne muzu po meste zase jezdit 150 bez strachu ze tam nebude mestak s trojnozkou pořádnej výtlem
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 19:51   Citovat  

PAKO napsal:
maj šlapat chodník a jezdit na kole...kontrolovat ulice parkoviště a domy...a né stát na místě

jj, přesně tak OK
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 20:17   Citovat  

naštvanej
já se musim přiznat, že jsem proti měštakum zaujatej. kdyz vidim, jak přijedou k nam na sídliště na jižak v praze a začnou tam rozdavat pokuty za stání v křižovatce nebo nedrzeni vzdalenosti od křižovatky, jsem . To že neni kde stat, nebo vo 100 metru dal, kde je vetší parking, ale kazdou noc vykradeno (LKTR tam ukradli pažouta 205, 206tka nam tam zustala na špalkach, kolegovi radio, kamošovi to samy), to nikoho nezajima nebo lépe řečeno, z toho nemaj prachy, tak na to . K pokutovani za nepovolenou rychlost přistupovali stejně, tak to maj. Vykřiky, že to dělaj kvuli bezpečnosti jsou usměvny ...
naštvanej
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 21:43   Citovat  

jizak jizak je mesto snu G4G
   Návrat  
Prcek je teď offline  Prcek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 22:20   Citovat  

Jedině srab se postaví s radarem k ceduli označující vesnici, kde tim radarem nic nevyřeší, protože uvnitř vesnice se bude jezdit pořád stejně rychle, jednoznačně schvaluji
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 6:01   Citovat  

takze ted budu jezdit jak prase ve vesnici bo vim ze tam nebudou merit a slusne mimo mesto .. super asi si pujdu zahrat gumy na nejvetsi kruhac v pv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Městká policie již nebude moci měřit rychlost
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina