Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Strana 49 z 59

kdo co leje do svých mazlíčků?
Motul
10%
 10%  [ 53 ]
Mogul
6%
 6%  [ 33 ]
Castrol
32%
 32%  [ 171 ]
Valvoline
13%
 13%  [ 71 ]
starline:-)
1%
 1%  [ 8 ]
jiné... připsat dolu
35%
 35%  [ 184 ]
Hlasovalo : 520
Celkem hlasů : 520

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2016 , 14:30   Citovat  

Hlavator napsal:
SHELL HELIX ULTRA 5W-40
specifi kace: API SN/CF; ACEA A3/B3, A3/B4

499kč - 4L

SHELL HELIX HX7 10W-40
10W-40: API SN/CF; ACEA A3/B3, A3/B4

399kč - 4L

nechapu co se tady vlastne resi K24 kdyz sem jen rekl ze menim na D16. Moc si nevybavuju, ze bych nekdy startoval v -26C to mi hlava nebere tak nvm co by na te 10W melo byt pro me proti Úsměv

navic 2.auto do rodiny ktere bude vic stat nez jezdit-tak 5kkm rocne?

Nechápeš co by mělo být proti?? To že chceš snížit spotřebu oleje,ale chceš tam nalít olej,který je při provozní teplotě stejně nebo spíš ještě o malinko méně viskozní než ten původní. Přeloženo do normální mluvy stejně řídký nebo spíš řidší. Takže spotřebu oleje tím nemůžeš snížit...
Pokud ti jde o úsporu peněz,tak uspoříš...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2016 , 14:41   Citovat  

OK diky za nazor

ted co vse se podela s 185ml TECu-2000 oil booster primychaneho ke 3,5l nove 10W-40 a predtim ten vyplach Úsměv

CGravity je teď offline  CGravity
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2016 , 15:37   Citovat  

Já používám Mobil 5W-40 a absolutní spokojenost, přemýšlím pouze o zkoušce Mobilu Peak Life 5W-50 při příští výměně...

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2016 , 9:50   Citovat  

CGravity ak jazdis dlhsie trasy,dialnice alebo rad casto doprajes motoru vyssie otacky nebude to zla volba je to dobrý

CGravity je teď offline  CGravity
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2016 , 12:17   Citovat  

Děkuji za reakci, právě proto jsi to myslím je to dobrý
10W-60 mi přijde zbytečná pokud auto používám ke každodennímu provozu a ne jenom na okruh...

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2016 , 19:44   Citovat  

Presne tak přátele

Rosa je teď offline  Rosa
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2016 , 21:03   Citovat  

Tak po tom BP Visco 3000, sem to čekal horší.. Ale asi je jedno co se tam leje, hlavně když se to pravidelně mění.
Celkem najeto 117xxx km, z toho cca 62xxx km najeto právě na BP Visco a řekl bych že motor je, jako by zrovna vyjel z linky Se stydím Velmi šťastný

Každopádně, teď jdu do Motulu 8100, takže sem zvědavý Úsměv

14191412_1519359961423515_1771823973_o.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
14191412_1519359961423515_1771823973_o.jpg, 245.34 kB

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2016 , 6:26   Citovat  

myslim si, ze pokud to ma vyrobcem predepsane hodnoty tak je to vazne jedno..s tou pravidelnosti vic nez souhlasim

Peter_spx je teď offline  Peter_spx
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2016 , 18:36   Citovat  

Aky ma odborna cast fora nazor na olej Mobil 3000 5W-40 do Hond Acc8G 2.4i.
Splnuje normy API SM/SL/SJ/CF a ACEA A3/B3.
Je to dobra volba? Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2016 , 19:36   Citovat  

Lil jsem to 70tkm do 1.7 dieselu a teď 50tkm do 2.2 dieselu...splňuje to specifikaci, splňuje Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 18:46   Citovat  

Peter_spx napsal:
Aky ma odborna cast fora nazor na olej Mobil 3000 5W-40 do Hond Acc8G 2.4i.
Splnuje normy API SM/SL/SJ/CF a ACEA A3/B3.
Je to dobra volba? Úsměv

Obyčejný olej, který ničím nevyniká.
Není to špatná volba, ale pokud ho nebudeš mít za cenu pod 120,-Kč/L tak bych raději šel třeba do Shell Helix Ultra 5W-40.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 19:53   Citovat  

Petr 78 napsal:
Obyčejný olej, který ničím nevyniká.
Není to špatná volba, ale pokud ho nebudeš mít za cenu pod 120,-Kč/L tak bych raději šel třeba do Shell Helix Ultra 5W-40.

na tomhle motoru mi ten helix moc nepomohl spis byl horsi jako castrol .. co jsem cekal opak ,
ja si ted ten valvoline maxlife 10w40 nemuzu vynachvalit aaspon zatim ..

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 20:25  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 5.9.2016 , 20:34, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Je jen pořád nechápu tyhle dohady, který je nejlepší, jak všichni dokážete přesně poznat vliv značky a typu oleje na chování motoru během pár km a jen podle ucha. Neberte to zle, ale je jsem potopeny v autech 25 hodin denně najezdím několik desítek tisíc ročně, ale ze bych dokázal přesně určit jen podle pocitu jaký je tam olej... Ano chápu, že se dá změřit spotřeba oleje, čistota motoru atd. Ale nikdy nemáte stejný podmínky a motor se každym kilometrech mění opotřebením, stylem jízdy atd.
Hlavně mě nekamenujte Úsměv jinak já liji nejčastěji Texaco Havoline v různých specifikacích a motory mám čistý, spotřebu do litru na výměnu a na chuť taky není špatný pořádnej výtlem

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 20:28   Citovat  

to RIZ3K9: je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 21:20   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Je jen pořád nechápu tyhle dohady, který je nejlepší, jak všichni dokážete přesně poznat vliv značky a typu oleje na chování motoru během pár km a jen podle ucha. Neberte to zle, ale je jsem potopeny v autech 25 hodin denně najezdím několik desítek tisíc ročně, ale ze bych dokázal přesně určit jen podle pocitu jaký je tam olej... Ano chápu, že se dá změřit spotřeba oleje, čistota motoru atd. Ale nikdy nemáte stejný podmínky a motor se každym kilometrech mění opotřebením, stylem jízdy atd.
Hlavně mě nekamenujte Úsměv jinak já liji nejčastěji Texaco Havoline v různých specifikacích a motory mám čistý, spotřebu do litru na výměnu a na chuť taky není špatný pořádnej výtlem

mne staci vedel ze castrol mi sezral behem roku a 6000km tak pul litru oleje a motor jsem nijak nesetril ,
helix tak litr a globalnim oteplenim to nebylo Velmi šťastný jezdene prakticky identicke trasy .. v mrazech nejezdeno ..
najeto ma 136000km ... na 10W40 valvoline najeto pres 2000km a hladina se ani nehla ,mne toto staci Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 21:52   Citovat  

Možné to je, ale já to takhle nehrotim, jestli litr nebo půl je mi jedno - považuji to za stejnou hodnotu. Každopádně teď jde o to, jestli ten olej co ho motor sežere víc, nemá lepší mazací vlastnosti a zase naopak, protože olej je určen k mazání a ne k tomu aby ho motor co nejméně sežral. Úsměv
Takže jestli lze brát malou spotřebu jako pozitivní vlastnost těžko říct - nejsem chemik a inženýr přes tření atd Velmi šťastný

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 22:08   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Možné to je, ale já to takhle nehrotim, jestli litr nebo půl je mi jedno - považuji to za stejnou hodnotu. Každopádně teď jde o to, jestli ten olej co ho motor sežere víc, nemá lepší mazací vlastnosti a zase naopak, protože olej je určen k mazání a ne k tomu aby ho motor co nejméně sežral. Úsměv
Takže jestli lze brát malou spotřebu jako pozitivní vlastnost těžko říct - nejsem chemik a inženýr přes tření atd Velmi šťastný

taky jsem lajik ,ale to ,ze pro motory po 100-200000km je lepsi 10W40 oproti 5W40 nejspise neni ,
ze jedna baba povedela ,takze se spise drzim i toho ..kazdopadne ho mas taky ve servisni knizce u tohto motoru takze nevim..

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 22:39   Citovat  

RIZ3K9 napsal:

Velmi šťastný no, rozhodně u 4taktního motoru nebylo při konstrukci počítáno se spalováním oleje ... tzn. za mne čím méně olej "žere" tím lépe Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2016 , 9:15   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
taky jsem lajik ,ale to ,ze pro motory po 100-200000km je lepsi 10W40 oproti 5W40 nejspise neni ,
ze jedna baba povedela ,takze se spise drzim i toho ..kazdopadne ho mas taky ve servisni knizce u tohto motoru takze nevim..

Je to všechno o konkretním motoru, já mám u jednoho F20Z1 spotřebu oleje do 1l na 10000km a to mám najeto 350t km (a to se zvlast nešetří, roztočenej ho mívám často Úsměv ) Od 96t km je tam Havoline 5W-40 + aditivum. Takže proč přecházet na 10w-40, která je horší za studena, když to na 5w-40 funguje? Úsměv Ale jako uznávám, že pokud motor baští olej, nebo je hlučný tak se přejde na jinou viskozitu a většinou trochu to pomůže. je to dobrý

Rom. napsal:
Velmi šťastný no, rozhodně u 4taktního motoru nebylo při konstrukci počítáno se spalováním oleje ... tzn. za mne čím méně olej "žere" tím lépe Velmi šťastný

Jojo to je pravda, ale pokud je motor nový tak by neměl brát nic (ikdyž výrobci se jistí normou, že 1 l/1000km je normální HaHaaa ) a když začne brát při opotřebení a nějaký olej ho dokáže "utěsnit" tak to bude na úkor nečeho, třeba horšího mazání, (ikdyž co je horší mazání, když motor dokáže namazat i voda?), chemické odolnosti, čištení motoru atd. Velmi šťastný

------------

To je zase patlání ho se z olejem, ukončil bych to tak, že tam hlavně něco nalijte (ikdyž mogul, starline bych tam zrovna nedával Se stydím) a vylijte po 10t km Velmi šťastný

flint je teď offline  flint
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2016 , 20:34   Citovat  

Ahoj, tak jsem se přidal do klubu majitelů 8G 1.8 Úsměv Fórum už jsem si pročítal dávno před tím, ale teď "padla kosa na kámen" Úsměv Protože předchozí majitel ujel od poslední výměny 10tkm, rád bych udělal výměnu oleje a filtru. Na předchozím autě jsem toto dělal sám, tak proč nepokračovat. Ale mám dilema, co vybrat:

Hodně lidí tu používá Shell Helix Ultra 5W-40, ale co se reklamních průpovídek týče, mám lepší pocit z Castrol Magnatec 5W-40. Píšou tam, že chrání motor hned po nastartování tím, že olej díky nějaké extra složce z vypnutého motoru nestéká. Co si o tom myslíte? A nemůžu autu naopak uškodit, protože má ACEA C3? tudy odkaz Díky.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2016 , 20:56   Citovat  

flint: věříš více reklamním kecům nebo zkušenostem uživatelů?

Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 5:40   Citovat  

Valvoline 5W-40..už po druhé a naprostá spokojenost..do motoru 2.2 i-ctdi

Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 8:25   Citovat  

Accord 2.2i-cdti. Dávám to co předchozí majitel... tj. Total Quartz 5W-30 INEO ECS.

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 19:39   Citovat  

Petr 78: No to je těžký... když on právě každej radí něco jinýho, se podívej pod sebe. Ano, mají 2.2.

Ale samozřejmě reklamní kecy jsou s důvěryhodností až na konci. Tak se zeptám ještě "do davu" - je tu někdo, kdo ho vyzkoušel? Mám na mysli ten Castrol Magnatec 5W-40. Jestli ne, (nebo nemá pozitivní zkušenost) tak objednám ten Helix.

Jo a ještě bych si chtěl ověřit - taky spousta názorů. Co je pro auto z hlediska studeného startu a mazání motoru/opotřebení lepší? Počkat chvíli s motorem na volnoběh nebo se okamžitě rozjet (samozřejmě ne v otáčkách)?

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 19:58   Citovat  

flint napsal:
Petr 78: No to je těžký... když on právě každej radí něco jinýho, se podívej pod sebe. Ano, mají 2.2.

Ale samozřejmě reklamní kecy jsou s důvěryhodností až na konci. Tak se zeptám ještě "do davu" - je tu někdo, kdo ho vyzkoušel? Mám na mysli ten Castrol Magnatec 5W-40. Jestli ne, (nebo nemá pozitivní zkušenost) tak objednám ten Helix.

S tím Helixem musím jen souhlasit. Mám sice jiný motor a jiné auto, než ty, C32A2 v Legendovi, ale používám tu 5W-40 od Shellu již 60.000 km, tj. šest výměn a musím říct, že motor je uvnitř krásně čistý. Měl jsem sundaná obě ventilová víka z hlav, olejovou vanu a motor je uvnitř při stavu 180.000 km šedý, bez usazenin. Tvůj motor asi nemá hydroštely, můj ano. Přestaly být slyšet za studena po nastartování po dvou výměnách. Za mě vynikající olej, jak svojí funkčností, tak cenou, pokud budeš brát od jednoho člena, nebo spíš partnera klubu.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 20:08   Citovat  

flint napsal:

Jo a ještě bych si chtěl ověřit - taky spousta názorů. Co je pro auto z hlediska studeného startu a mazání motoru/opotřebení lepší? Počkat chvíli s motorem na volnoběh nebo se okamžitě rozjet (samozřejmě ne v otáčkách)?

V UFU mám Shell Helix 5w-40, v Accordu ho střídám s Castrol Edge 0W-40 (K24 má dlouhý zdvih, tak v zimě jde líp s 0W).

Start: Nastartuj, sklop zrcátka, připoutej se a teprve pak vyjeď.

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 20:11   Citovat  

Ok, tak dám na vaše rady. Díky.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 21:31   Citovat  

flint: úplně nejlepší je nastartovat, počkat chvilku (1 minutu) a pak hned pomalu vyjet a netočit to víc než 3000 ot. než ujedeš prvních 10 km (15 km v zimě). Pak už tomu můžeš bez výčitek nakládat VTEC

Jofrey: přesně tak. Zatím jsem nezažil jiný olej, který by tak viditelně čistil vnitřek motoru. U těch hydroštelů je jeho účinek dokonce i slyšet. Já na něj mám najeto 45 000 km a taky naprostá spokojenost.
Ani by mě nenapadlo uvažovat o jiném oleji.
Kupuju ho v Auto Cardo, kde je asi nejlepší cena a hlavně jistota, že je to originál a ne nějaký "panč" z Ukrajiny Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 21:55   Citovat  

Petr 78: Startování - já to právě u předchozího auta takhle dlouhou dobu dělal. Ok, ne minutu, ale třeba půl minuty stání a pak rozjezd. Ale zase jsem se nedávno setkal s názorem, že na volnoběh se ten motor špatně (nedostatečně) maže a dochází k většímu opotřebení než při okamžité jízdě. Ok, objednávám Shell Helix Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2016 , 8:45   Citovat  

Já pořád nerozumím termínu nedostatečné mazání u motoru, který je po mechanické stránce a materiálové v pořádku a není na volnoběh prakticky zatěžován. Co přesně to znamená? Kdy to nedostatečné mazání vznikne, krom MOŽNÁ prvních 1-2 vteřin po startu? Když mi naběhne olejové čerpadlo tzn. začne mi proudit nekonečné množství oleje (uzavřený okruh) pod určitým tlakem na určité mazané místo. V jakém okamžiku to tedy špatně maže, když je tam kapalinové tření, které dokáže zajistit i voda?
Chápu, kvalita oleje je důležitá, ale spíš z ohledu ochrany před korozí, čistění motoru, odolnosti vůči chemickým pochodům, spalinám, vymezování vůlí, stálost při "všech" teplotám atd ...

???

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď