Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 16
Willy Fog je teď offline  Willy Fog
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 19:28   Citovat  

shaka napsal:
Ked zimne jedine continental 850 TS Je to tam.

Taky je mám,zatím nikde neuklouzly(to je asi hlavní),ale zdá se mi,že jsou poměrně hlučné.Strašně záleží na povrchu.Chvilku o nich nevíš,přijedeš na jinej asfalt a pískají jako turbo. to mi hlava nebere
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 20:14   Citovat  

Jarek napsal:
No já nevím, na mě mělo WR D3 moc, moc měkkou a tenkou bočnici. V teplejch dnech jako dnes to bylo jak řídit vodní postel a velkou náchylnost na poškození už sem zmiňoval. 2 ze 4 měli po krátký době boule a na výmolu pak jedna i praskla.

Nevěřím, prodáme přes tisíc nokianu každej podzim a nikdo si nikdy nestěžoval. Viděl jsem oskákané staré letní Line, ale zimní nic pokud je auto ok a nebo jsi na nich měl najeto 80tis km. Pokud se ti zdá měkká bočnice můžeš koupit variantu XL, mimochodem měkkou bočnici má michelin, ale nokian dle mě ne.

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 20:47   Citovat  

Hele nevím jak v jinech rozměrech, ale WR D3 175/65 R14 je měkká extrémě. Měkčí jsem dosud neměl. První boule se udělala už první sezonu a přes zimu najezdim jen 5000-7000km. Rozhodně ne 80tis, ostatně při tom jak rychle mizel vzorek, tak by z toho nedali ani půlku. Problémy jako s WR D3 jsem neměl nikdy s žádnou jinou novou gumou.
Ještě z Nokianů jsem měl W+, bočnice byla lepší, ale musel jsem je sundat po pár tisích, protože na mokru brutálně klouzali.
Teď jezdím Dunlop WR2 a proti Nokianu je to jak z jinýho světa Mrk

pospa je teď offline  pospa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 21:53   Citovat  

Nokian W+ už se nedělá a byl nahrazen právě D3 a jako novinka přišla wr D4. Jak řikám za podzimní období prodáme více jak 1000ks Nokianů různých rozměrů a nebyla ani jedna reklamace a zákazníci si po letech zase koupí Nokiany. Pokud jsi měl po jedné sezóně bouli tak jsi tu gumu vyhodil ? To jsi to nereklamoval ? Navíc jstli pneu byla správně nafouklá tak si nedokážu představit že jsi po první seźóně, zmiňovaných cca 6000km mohl vidět razantní úbytek vzorku.

Jezdim Nokian Hakkapeliitta 5 na Ochcávii tdi a na sněhu bezkonkureční. Samozřejmě víc hučí, na suchu a mokru nic extra(ještě jsme neměl krizovku) ale je to prostě horská sněhová pneu.

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 19:00   Citovat  

Může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi těmito dvěma nabídkami ze stejného eshopu?
tudy Toyo 1
tudy Toyo 2
To, že je u jedné na štítku u deště E a u druhé C to vidím, ale přijde mi to jako "překlep". A to, že je u jedné TL (TubeLess), taky neberu jako rozdíl... Úsměv

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2016 , 19:22   Citovat  

Asi žádný. Mají i stejné katalogové číslo.
Můžou to mít na 2x, protože třeba jiný dodavatel. Čert ví. Nebo jim zkus napsat.

HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2016 , 13:19  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 20:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Pavel V. Frýdek je teď offline  Pavel V. Frýdek
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2016 , 17:08   Citovat  

NEXEN WINGUARD SNOW'G WH2 215/55 R16 93H

Již třetí zimu na Legend ´97. Spokojenost.

Bridgestone Blizzak Nordic WN-01 215/55 R16 97R jsem v pátek nasadil na Legend ´04. Koupil jsem je s autem, mají 90%, tak je přece nevyhodím...

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2016 , 17:24   Citovat  

Pavel V. Frýdek napsal:
NEXEN WINGUARD SNOW'G WH2 215/55 R16 93H

Již třetí zimu na Legend ´97. Spokojenost.

Bridgestone Blizzak Nordic WN-01 215/55 R16 97R jsem v pátek nasadil na Legend ´04. Koupil jsem je s autem, mají 90%, tak je přece nevyhodím...

Ten Legend co máš v profilu je to opravdu '04? Protože dle vzhledu je to maximálně '02. Úsměv Neprudim, jen mě to zajímá, pac '03 a '04 nejsou moc obvyklý.

Jinak abych nebyl offtopic Zimní jezdím u všeho Nokian, letos zkusím na C7G Wr D4 tak jsem zvědavý jak se budou chovat. Velmi šťastný

Pavel V. Frýdek je teď offline  Pavel V. Frýdek
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2016 , 18:23   Citovat  

NOKIANy jsem měl taky, ale byly moc hlučné.

Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2016 , 19:42   Citovat  

Test zimních pneu 2016 : odkaz
(rozměr se dá změnit nahoře)
Jinak já používám Good Year Ultra Grip , začínal jsem před lety na UG6, momentálně jsem na UG8

Punisher je teď offline  Punisher
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2016 , 20:43   Citovat  

Nokian jsou perfektní. Na zimu WR D4 nebo A4, na léto zLine. Nikdy žádný problém a hlučné fakt nejsou. Výtečná volba, sám je několik sezón používám. OK

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:31   Citovat  

Tak mě letos také čeká nákup nové sady.

Jak jsem zjistil, tak moje oblíbené Continental Wintercontact stojí v 225/45 R17 přes 3000 Kč / ks...

Zvažuji tedy místo nich:
Nokian WR D3 - cena kolem 2300,-/ks a jelikož jsou jen s indexem H, musel bych vylepit štítek na okno Úsměv dle testů OK
Barum Polaris 3 - super cena 1800,-/ks - dle testů ale bývá problematická na mokru. A víme, jak ty zimy u nás vypadají Smutný

Máte nějaké zkušenosti s celoročními pneu? Konkrétně Nokian Weatherproof, nebo Goodyear Vector 4Seasons Gen-2. Jelikož mě čeká i nová sadá letních na jaře, tak jsem koukal i na tyto, ale dle různých článků je to nesmysl? Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:37   Citovat  

Střelec napsal:
Tak mě letos také čeká nákup nové sady.

Jak jsem zjistil, tak moje oblíbené Continental Wintercontact stojí v 225/45 R17 přes 3000 Kč / ks...

Zvažuji tedy místo nich:
Nokian WR D3 - cena kolem 2300,-/ks a jelikož jsou jen s indexem H, musel bych vylepit štítek na okno Úsměv dle testů OK
Barum Polaris 3 - super cena 1800,-/ks - dle testů ale bývá problematická na mokru. A víme, jak ty zimy u nás vypadají Smutný

Máte nějaké zkušenosti s celoročními pneu? Konkrétně Nokian Weatherproof, nebo Goodyear Vector 4Seasons Gen-2. Jelikož mě čeká i nová sadá letních na jaře, tak jsem koukal i na tyto, ale dle různých článků je to nesmysl? Ble

Na WR D4 jsi koukal? Ty mám v katalogu uvedený v 94V XL

Barum nebrat, když jsou nový tak to jde, ale po 2 letech jsou tvrdý, a stává se z nich zlo, když už levnější pneu tak třeba Sava S3.

Na celoroční se vykašli, máš koupit 1x sadu zimní a 1x sadu letních nebo 2x sadu celoročních s kompromisem?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:42   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Na WR D4 jsi koukal?

Barum nebrat, když jsou nový tak to jde, ale po 2 letech jsou tvrdý, a stává se z nich zlo, když už levnější pneu tak třeba Sava S3.

D4 se cenově velmi blíží mnou prověřeným Continentalum :/ Je v nich nějaký zásadní rozdíl proti D3?

Po 2 letech myslíš třetí sezónu? To už žádné asi nebudou v klidu, při mém nájezdu 20.000 km za půl roku Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:42   Citovat  

Střelec: já jezdím Nankang Winter Activa SV-2 XL (195/65 R15) a s čistým svědomím mohu doporučit.
Ve tvém rozměru na Nejlevnějšípneu.cz za 1420,-Kč Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:47   Citovat  

Petr 78 napsal:
Střelec: já jezdím Nankang Winter Activa SV-2 XL (195/65 R15) a s čistým svědomím mohu doporučit.

Nu nevím, zase to nechci hnát do extrému Úsměv

tudy odkaz

netestováno kvůli velmi slabému výsledku na mokru - nebezpečná pneumatika.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:54  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 10.10.2016 , 11:07, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Střelec napsal:
D4 se cenově velmi blíží mnou prověřeným Continentalum :/ Je v nich nějaký zásadní rozdíl proti D3?

Po 2 letech myslíš třetí sezónu? To už žádné asi nebudou v klidu, při mém nájezdu 20.000 km za půl roku Úsměv

Dle testů, vzhledu a i dle Nokianu samotného jsou lepší na mokru. Edit: - D4 jsem dal manželce na C7g, tak uvidím co to bude zač dal jsem jí zesílený XL tak může jezdit po obrubníkách a dělat velký nákupy pořádnej výtlem

U Barumu spíš myslím druhou sezonu.

Co se týče Continentalu, tak mě moc nepřesvedčil, je super na mokru, suchu, ale kde mě zklamaly, tak v takový tý vesnický okrskový břečce - bahno, sníh, štěrk, v tý je nejlepší Nokian W+, škoda že už ho nedělají, sice byl trochu nejistý při brždění na mokru (kvůli hrubému vzorku) ale jinak nepřekonatelný, kam já se s nima s A5g vyškrábal na horách, 4x4 jen čuměli - pro rejpaly myšleno s trochou nadsázky, žeeee Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:07   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Dle testů, vzhledu a i dle Nokianu samotného jsou lepší na mokru.

U Barumu spíš myslím druhou sezonu.

Co se týče Continentalu, tak mě moc nepřesvedčil, je super na mokru, suchu, ale kde mě zklamaly, tak v takový tý vesnický okrskový břečce - bahno, sníh, štěrk, v tý je nejlepší Nokian W+, škoda že už ho nedělají, sice byl trochu nejistý při brždění na mokru (kvůli hrubému vzorku) ale jinak nepřekonatelný, kam já se s nima s A5g vyškrábal na horách, 4x4 jen čuměli - pro rejpaly myšleno s trochou nadsázky, žeeee Velmi šťastný

Já měl s předchozím Accordem dobrou zkušenost s Goodyear Ultragrip.

Continentaly mě nadchly na A4, měl jsem je v 16" a suprově držely - i když tomu dost pomáhalo quattro Úsměv Navíc se ani moc nesjížděly, po 3 sezónách a 60.000 km měly stále funkční vzorek a byly ještě slušně prodejné - to mě hodně překvapilo.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:37   Citovat  

Střelec napsal:
Nu nevím, zase to nechci hnát do extrému Úsměv

tudy odkaz

netestováno kvůli velmi slabému výsledku na mokru - nebezpečná pneumatika.

Jo, tyhle "nezávislé" německé testy, kde vždycky zvítězí německá pneumatika.....
Přečti si raději reálné recenze skutečných uživatelů Mrk
Nechci ti tyhle čínský gumy vnucovat.
Jenom, když jsem viděl, že uvažuješ na Barumkama, tak jsem chtěl říct, že Nankang rozhodně nejsou horší než Barum. Spíš naopak.
Ale každého věc, jaké gumy koupí.
Dnes se už vyloženě špatný gumy koupit nedají.
Když jezdíš jako člověk a používáš za volantem mozek, tak ani ty nejobyčejnější gumy nebudou nebezpečný.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:52   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, tyhle "nezávislé" německé testy, kde vždycky zvítězí německá pneumatika.....
Jenom, když jsem viděl, že uvažuješ na Barumkama, tak jsem chtěl říct, že Nankang rozhodně nejsou horší než Barum. Spíš naopak.
Když jezdíš jako člověk a používáš za volantem mozek, tak ani ty nejobyčejnější gumy nebudou nebezpečný.

S tím souhlasím. Na to, že jsou to číny, si vedou velmi slušně. OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 12:02   Citovat  

Petr 78 napsal:

Jojo, to je pravda OK

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 12:14   Citovat  

Petr 78 napsal:

asi tak , lidi se boji ciny a kolikkrat jsou lepsi nez naky 8let stary typy gum vetsich znacek ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2016 , 16:50   Citovat  

Petr 78 napsal:

Tak jsem dal na tebe (a zkušenosti dalších) a objednal Nankang Winter Activa SV-2 XL 225/45 R17 V94 za 5700 vč. dopravy a asistenčním pojištěním na rok zdarma. Jsem na to za ty peníze zvědavej Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2016 , 17:35   Citovat  

Myslím, že nebudeš litovat Mrk
Pak se poděl s pocity, jak se ti na nich jezdí.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2016 , 18:25   Citovat  

Já na to nemám odvahu takhle zkoušet Velmi šťastný , jsem v tomhle dost konzervativní, mám takovou povahu držet se zažitých odzkoušených věcí a cenový rozdíl 1700,- oproti třeba Nokianum D4, jsem ochoten akceptovat. Protože kdyby se mělo, kupříkladu manželce, něco na sněhu stát, tak si budu říkat, že by to ty jiný pneu, třeba podržely lépe Velmi šťastný Každopádně pak napiš pocity, je pravda, že Acco je celkem těžký a stabilní, takže by to mohlo fungovat je to dobrý

vavron je teď offline  vavron
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2016 , 20:15   Citovat  

Nankangy mám na léto druhým rokem a nemůžu si zatím na nic stěžovat. Ale vzhledem k tomu, že s autem nyní jezdí hlavně přítelkyně, tak jsem do zimních radši trochu zainvestoval a objednal Hankook Winter i*cept evo2 W320 225/45 R17. V testech dopadly slušně, tak uvidíme, jestli nebudou po roce či dvou hučet jako traktory.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2016 , 16:01   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Já na to nemám odvahu takhle zkoušet Velmi šťastný , jsem v tomhle dost konzervativní, mám takovou povahu držet se zažitých odzkoušených věcí a cenový rozdíl 1700,- oproti třeba Nokianum D4, jsem ochoten akceptovat. Protože kdyby se mělo, kupříkladu manželce, něco na sněhu stát, tak si budu říkat, že by to ty jiný pneu, třeba podržely lépe Velmi šťastný Každopádně pak napiš pocity, je pravda, že Acco je celkem těžký a stabilní, takže by to mohlo fungovat je to dobrý

1700 rozdíl ale myslíš na jedné pneu, že? Ve výsledku to hodí skoro 7000. Za to mám třeba nové silenty na přední nápravě, nebo brzdy. V obojím vidím vyšší riziko, než to, že mají gumy o 20% horší vlastnosti, než špička, což imho poznáš stejně jedině v extrému. Uvidím jak se na nich pojede a dám vědět. Dnes přišly.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 13.10.2016 , 16:42   Citovat  

Střelec napsal:
1700 rozdíl ale myslíš na jedné pneu, že? Ve výsledku to hodí skoro 7000. Za to mám třeba nové silenty na přední nápravě, nebo brzdy. V obojím vidím vyšší riziko, než to, že mají gumy o 20% horší vlastnosti, než špička, což imho poznáš stejně jedině v extrému. Uvidím jak se na nich pojede a dám vědět. Dnes přišly.

mas pravdu pro vetsinu co jezdi v zime jako lidi postaci i neznackovy pneu ..nehovorim o uplnem propadaku,ale rozumny volbe.
hlavne kdyz jedzis prakticky celou zimu na suchu tak vetsina gum strati svoji vlastnosti tak nebo tak po 2 sezonach a musis koupit dalsi ..ja mma Goodride ve 17" druhou zimu a nemuzu na ne rict ani ň krome toho,ze se tourer koliba ,ale to je mekou bocnici a v normalnim provozu bych je klidne srovnal z mnohem drazsi pneu co se tyce brzdne drahy nebo trakce ..
a sjedu je cca stejne jako jsem sjel yokohamy nebo hankoky +- pul sezony co stejne neresim pac si reknem na rovinu jak dobre fungujou zimaky pod 4mm vzorku ..minuulou zimu jsou to chtel jeste na jednu zimu risknout s continentalem ,ale uz jsem necitil takovou jistotu abych na nich udelal jeste jednu zimu ... raci risknu takovou gumu s kterou jezdim 2 sezony a pak koupim dalsi ,nez jezdit na mensim vzorku drazsi gumy o sezonu dele .. ale to je vec toho kdo jak jezdi , naco je zvyklej a na co ma ..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2016 , 17:29   Citovat  

Střelec napsal:

Souhlas OK ten cenový rozdíl jsem počítal v 15" u C7g, ne v 17" na Acco přátele, neber to zle, jen jsem psal svůj postoj, který nemusí být rozhodně správný, každopádně technický stav je u mě samozřejmost Je to tam.

Nokian WR D4 XL 195/65 R15 H95 mám za cca 6250,-

Nankang Winter Activa SV-2 XL 195/65 R15 H95 co jsem koukal na nejlevnější pneu, pač můj dodavatel Nankang nevede, je za 4 492,-

Nehaním menší (nebo jak to napsat) značky pneu, v létě jezdím Falken a Kumho, což dle Evropských meřítek taky nejsou "premiovky" jako Michelin, Conti atd ....

Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina