Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 55 z 137
Punisher je teď offline  Punisher
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 11:03   Citovat  

Hellborn napsal:
To nehrozí... Velmi šťastný

Přemýšlím, jestli mám udržovat Accorda 2.4 nebo obměnit vozový park (holt po 6 letech a 80tis.km mám choutky) - a v případě obměny jestli by stačil C9g tourer 1.8 (mám v 8g a oproti Accordu to to moc nejede) nebo jestli shánět Subaru Outback (2.5T nebo 3.6), popřípadě Mondeo 2.5T (ten má manuál)... Se stydím Z výběrů motorů (i ročního nájezdu 80tis/6let) je asi jasné, že 1.6 nafta nemá nárok... Velmi šťastný

Já vyměnil v létě Accorda 2.4 poslední generaci právě za Civica a nelituju. Potřeboval jsem kvůli rodině víc místa a taky najedu cca 25 tis. ročně, takže člověk poměrně uspoří na tankování. Sice mě to tolik netrápí, ale když pak člověk může dát prachy raději za jiné blbosti Tak to valím bulvy Zkoušel jsem 1.8 benzín a myslím si, že budeš zklamaný. Nejede to špatně, ale lidem, kteří měli Accord 2.4, to dle mého názoru úplně nestačí. Těch 200 koní je prostě znát a i když je Civic o dost lehčí, stále je to jiná kategorie auta, takže i ježdění. Já z toho byl v rozpacích - výkon by mi stačil, ale říkal jsem si, že např. u předjíždění to chce si situaci velmi dobře rozmyslet. S Acco za to vezmeš a i v nejhorším se ze svízelné situace dostaneš, tady už bych byl na vážkách.

Já jezdím hodně dálnice, proto ta chiplá 1.6 a musím říct, že se Civicem se mi na dálnici jede lépe než s Accordem. Navíc za polovinu. I když jsem to napálil na německé dálnici na cca 190 na tempomat, žralo to 6 na sto. U Accorda jsem byl na 12. Nechci tu řešit spotřebu. Dle mě není Civic 1.8 na to, aby sis zablbnul, jako to můžeš kdykoli udělat s Accordem. Navíc dynamika je do cca 170 km/h lepší u nového naftového Civica. Překvapilo mě, že i interiér je poměrně kvalitní. Alespoň mně se docela líbí. Zkus to auto a uvidíš, každopádně po faceliftu vypadá fakt úžasně a dost často se mi stává (předpokládám, že i jiným majitelům tady na fóru), že se za mnou otáčí lidé, co to vlastně mám za káru. A několikrát se už sami přišli ptát a musel jsem jim auto ukazovat Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 11:06   Citovat  

Vím, otázka je, jestli by to stačilo (Accord je i pohodlný a víc jak 180 moc často nejezdím... svatoušek VTEC ). Samozřejmě přechod níž je krok zpět, ale 1. od Hondy se mi nechce (štve mě,že A8g Tourer prostorově zmršili) a za 2. C9g by byl asi funglovka, protože cena Outbacku (kolem roku 2010) je od 480tis.+...
   Návrat  
VenaRD je teď offline  VenaRD
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 15:13   Citovat  

Když jsem před časem kupoval Accord 2,4 tourer od majitele, který si koupil 1,8 tourera civic jeho argument byl, že potřebuje víc místa - větší kufr. Potkal jsem ho za půl roku a ptal jsem se na jeho spokojenost. Říkal dobrý, byly jsme u moře ve 4 pohoda, ale "nejede to". Nevím sám jsem v civicu 1,8 nejel, ale z accorda se asi vážně špatně přechází níže. Až jednou budu uvažovat o výměně accorda, budu asi přemýšlet o posledním samurajovi - Mazda 6 tourer 2,4 benzín. No ale uvidíme co bude za 5 let Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hobis je teď offline  hobis
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 15:33   Citovat  

Já mám od července Civic Tourer 9G 1,8 iVTEC najeto 10000 a maximální spokojenost. Před koupí jsem měl půjčenou i 1,6D. A musím říct, že jsem rád že jsem se rozhodl pro benzín vzhledem k nájezdu km tak i kratším jízdám. Když chce jet člověk svižněji musí se motor víc točit a častěji řadit, šestka je hodně dlouhá. Jediné co mi štve je ten start/stop zatím jsem nepřišel na to jestli se nedá vypnout natvrdo, teď to vypínám po každém nastartovaní.

K pneu Sava HP byl opravdu děs nefungovali, Sava HP2 je úplně jiná písnička...Já jsem nakonec obul na zimu 225/45/17 Matador 94V XL a zatím dobré uvidím co na sněhu Úsměv

honda.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
honda.jpg, 97.8 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 17:47   Citovat  

VenaRD napsal:
Když jsem před časem kupoval Accord 2,4 tourer od majitele, který si koupil 1,8 tourera civic jeho argument byl, že potřebuje víc místa - větší kufr. Potkal jsem ho za půl roku a ptal jsem se na jeho spokojenost. Říkal dobrý, byly jsme u moře ve 4 pohoda, ale "nejede to". Nevím sám jsem v civicu 1,8 nejel, ale z accorda se asi vážně špatně přechází níže. Až jednou budu uvažovat o výměně accorda, budu asi přemýšlet o posledním samurajovi - Mazda 6 tourer 2,4 benzín. No ale uvidíme co bude za 5 let Úsměv

No právě... Se stydím To je ono...
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 18:01   Citovat  

To piskot and Punisher: Já jen sděluji své zkušenosti, a jak jsem psal: Turanzy jsem měl v 15´na Octě 4x4 a teď shodou okolností znovu v 17´na Hondě, škoda, že jsem je po sundání nevyfotil, ale až půjdu do sklepa, tak je musím vybalit z pytlů a zkusím je vyfotit a dát fotku. Věřím tomu, že originály by mohly býti dobrý, ale Poland u mně prostě shit. Ty SAVY jsou ESKIMO HP 2 XL - 225/45 R17 94 čili V XLu, dle info dealera je to letošní novinka a recenze též v pohodě. Samozřejmě, uvažoval jsem Nokiany, ale jak jsem psal, letos finančně vyčerpán. Jinak bych chtěl jezdit se zapojením hlavy, ale ta Honda je prostě hračka, podřadíš na 4, vytočíš na ca 5500 ot. a máš tam v dlouhým kopci 150, a to ještě není vrchol možností, to se začínají teprve přečasovávat ventily ... muhehe Jinak dneska zase ca 100 km, sucho, jen v lesních úsecích mokro a listí, zatím poho a opravdu ticho ... je to dobrý
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 18:30   Citovat  

Hellborn: budeš muset počkat na Civic 10G, velikostně bude stejný a 1.5T pojede určitě dostatečně.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 19:34   Citovat  

Ještě dodatek k těm SAVAm: Pokud se nepletu, tak SAVA je dnes součástí koncernu GY, takže si tam asi udělali pořádek ... Je to tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 19:41   Citovat  

JardaBar napsal:
Hellborn: budeš muset počkat na Civic 10G, velikostně bude stejný a 1.5T pojede určitě dostatečně.

No jo, ale velký auto, malý motor... Smutný A kdoví jestli bude kombajn...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 19:43   Citovat  

Jinak ještě toto: při přezutí jsem nechal udělat podzimní prohlídku, v rámci toho doplnění 1 l oleje Helix Ultra Professional AF 5W30 (prý to tak na ca 10 tis. km bývá ... Jinak jsem ca před 14 dny kontroloval na měrce a olej byl přesně uprostřed ...) se slevou za 476,- bez DPH. Např. tady (ale i jinde) viz cenu:
tudy odkaz
Co vy na to pánové???
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 19:53   Citovat  

KaBro napsal:
Jinak ještě toto: při přezutí jsem nechal udělat podzimní prohlídku, v rámci toho doplnění 1 l oleje Helix Ultra Professional AF 5W30 (prý to tak na ca 10 tis. km bývá ... Jinak jsem ca před 14 dny kontroloval na měrce a olej byl přesně uprostřed ...) se slevou za 476,- bez DPH. Např. tady (ale i jinde) viz cenu:
tudy odkaz
Co vy na to pánové???

Normální cena v autorizovaném servisu...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.10.2016 , 20:07   Citovat  

SaKaL napsal:
Normální cena v autorizovaném servisu...

Jo, taky jsem v Cardu koupil celou náplň (4l) do Swifta za to,co byl v servisu litr...
   Návrat  
chrobok je teď offline  chrobok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.10.2016 , 10:46   Citovat  

Hellborn napsal:

Psali že kombajn bude 2018 až Smutný
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2016 , 10:56   Citovat  

KaBro: gratulace k modrákovi, ať slouží OK

Punisher: ten chip by mě zajímal Lucy od koho, kde za kolik? Velmi šťastný jak to, že jsem červený 9G ještě nezmerčil? je pravda, že acco už jsem na obvyklym místě taky dlouho neviděl
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.10.2016 , 16:59   Citovat  

xenon04 napsal:
Punisher: ten chip by mě zajímal Lucy od koho, kde za kolik? Velmi šťastný jak to, že jsem červený 9G ještě nezmerčil? je pravda, že acco už jsem na obvyklym místě taky dlouho neviděl

Ahoj, já se v červnu přestěhoval do baráku v Přítkově, i když v Americký bylo taky dobře Velmi šťastný V létě jsem obměnil vozový park a vzhledem k tomu, že kámoš z Brna má chiplou 2.2 i-DTEC na 140 kw, dal jsem na jeho doporučení. Odkaz TADY

Mám variantu optimal, tj. cca 106 kW a 370 Nm a oproti sérii je to fakt značný rozdíl. Poznal jsem to hned po pár kilometrech. Především ve zrychlení 80-120 a na dálnici. Spotřeba cca 5 litrů na sto. Cena byla asi 4500 Kč, takže pohoda. Myslím, že to za to stojí. Já to nechal dělat v Brně, ale mají pobočky i jinde, snad dokonce i Praha. Mrkni se a uvidíš. Nedávno jsem valil do Lipska na fotbal a po dálnici 200 na tempomat, uhýbaly mi i báva a meďáky Mr. Green Jen tak někdo ti nepláchne a při předjíždění máš mnohem víc jistotu.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2016 , 17:40   Citovat  

Punisher napsal:
Ahoj, já se v červnu přestěhoval do baráku v Přítkově, i když v Americký bylo taky dobře Velmi šťastný V létě jsem obměnil vozový park a vzhledem k tomu, že kámoš z Brna má chiplou 2.2 i-DTEC na 140 kw, dal jsem na jeho doporučení. Odkaz TADY

Mám variantu optimal, tj. cca 106 kW a 370 Nm a oproti sérii je to fakt značný rozdíl. Poznal jsem to hned po pár kilometrech. Především ve zrychlení 80-120 a na dálnici. Spotřeba cca 5 litrů na sto. Cena byla asi 4500 Kč, takže pohoda. Myslím, že to za to stojí. Já to nechal dělat v Brně, ale mají pobočky i jinde, snad dokonce i Praha. Mrkni se a uvidíš. Nedávno jsem valil do Lipska na fotbal a po dálnici 200 na tempomat, uhýbaly mi i báva a meďáky Mr. Green Jen tak někdo ti nepláchne a při předjíždění máš mnohem víc jistotu.

Ty grafy si evidentně cucají z prstu Tak to valím bulvy Vti tudy odkaz
1,4 i-dsi asi nemá cenu komentovat pořádnej výtlem tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 10:12   Citovat  

Punisher: ok, díky OK jen tak sonduju, co se s tím dá udělat Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 14:21   Citovat  

xenon04: Díky, je to moc zajímavý a prostorný auto.
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 15:59   Citovat  

hopit napsal:
Ty grafy si evidentně cucají z prstu Tak to valím bulvy Vti tudy odkaz
1,4 i-dsi asi nemá cenu komentovat pořádnej výtlem tudy odkaz

offtopic Taky zábavné... Velmi šťastný
tudy odkaz
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 16:15  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 22.10.2016 , 16:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:

dle mne kdyz uz je preplnovanej motor je vcelku jedno jestli nafta nebo benzin aspon podle mne ,u tech motoru bude spolehlivost prakticky stejna a spotreba priblizne taky .. ale kdyz kuokam nato ,10G kombik vypada moc hezky ,
ale dle previsu bude stejnej kufrovej propadak jako A8G tourer..

Osobne bych koupil jedneho s poslednich 9G tourer se 1.8 benzinem a dal tam LPG ..nebo klidne i ten 1.6dizl,
ale nesmel by byt nesmyslne drazsi jako benzin .. max o tu cenu LPG zastavby abych nad tim premyslel ..
..zde davam foto poface variace predku ktera by si mi u C9G libila .. i kola ujdou ..
jinak ta maska z aero accessories je peckova je to dobrý tudy odkaz
a co mi padlo do oka tak tak nejspise v cervene barve kde sa oslkive tvary zakrijou a pekny podtrhnou Velmi šťastný
a take bych uvital ten zadni jakoby difuzor a cerny spodky prahu ,bez toho to je des pokud to zas nestoji majland Velmi šťastný
..listy kolem kol v barve samozremost HaHaaa a nezlobil bych se kdyby C9G poface dostal prodlouzeny kridlo jako mel A7G poface oproti predface ,pak by to bylo vzhledny auto dle mne a pocitam ,ze i cena by byla dle my volby vzhledna Velmi šťastný

2016-Honda-Civic-Tourer-front-three-quarters-Rendering.jpg

2016-Honda-Civic-Tourer-front-three-quarters-Rendering.jpg, 181.79 kB

HONDA__CIVIC__I-DTEC_SR_TOURER__ESTATE__DIESEL__RED__2014__RF14POU-04.jpg

HONDA__CIVIC__I-DTEC_SR_TOURER__ESTATE__DIESEL__RED__2014__RF14POU-04.jpg, 37.53 kB

c4.jpg

c4.jpg, 53.37 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 16:36   Citovat  

to je předfacelift s aero packetem Mrk
tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 16:57   Citovat  

No budu nad tím přes zimu přemýšlet... Ale potřeboval bych to zkusit... A7g 2.4 se fakt špatně nahrazuje... Ale zas si říkám, že pár let už bohužel nebude možné sehnat ojetinu s atmo motorem... To bude přeplňované a životnost do 200tis.km... Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 16:58   Citovat  

s touhle maskou to je hnedka jiny auto ,jeste tu cernou hubu do barvy to asi nejde zmenit .. jen kdo vi jaky jsou zato ceny Velmi šťastný
ale radeji bych priplatril za tohle nezli za naftu skoro 50000kc HaHaaa pac nemohl bych jezdit na necem co se mi nelibi je to dobrý
je nekde vubec nakej na tyhle doplnky konfigurator ?
Co jsem koukal tak akciovy ceny nejsou spatny ,jen ty vybavy jsou pekny skoky za trochu sereticek navic ,
popravde by stacil 1.8 MT komfort + aero packet + maska a snad bych se do pulmega vesel Velmi šťastný

c4.jpg

c4.jpg, 45.81 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 18:33   Citovat  

na předfl je apka pro android "Civic Tourer 2014", tam je veškerý příslušenství a s Part Numbers
to poslední cos dal je design pack - maska, lem u mlhovek, kryty zrcátek, víčko nádrže a zadní lišta nad spz
sport pack jsou lišty prahů, zadní difuzor a přední hrany po stranách nárazníku
aero pack je přední nárazník a zadní difuzor

neni to nejlevnější.... kdo si to poskládá za svoje má můj obdiv Velmi šťastný
já bych to bral leda s novym autem jako bomus od dealera, nebo s nějakou velikou slevou Velmi šťastný

po částech
zadní difuzor cca 13k
nárazník přes 20k
maska cca 7k
a tak dále... možná na allegru to bude k sehnání za lepší ceny
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 20:04  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 22.10.2016 , 21:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

xenon04 napsal:
na předfl je apka pro android "Civic Tourer 2014", tam je veškerý příslušenství a s Part Numbers
to poslední cos dal je design pack - maska, lem u mlhovek, kryty zrcátek, víčko nádrže a zadní lišta nad spz
sport pack jsou lišty prahů, zadní difuzor a přední hrany po stranách nárazníku
aero pack je přední nárazník a zadní difuzor

neni to nejlevnější.... kdo si to poskládá za svoje má můj obdiv Velmi šťastný
já bych to bral leda s novym autem jako bomus od dealera, nebo s nějakou velikou slevou Velmi šťastný

po částech
zadní difuzor cca 13k
nárazník přes 20k
maska cca 7k
a tak dále... možná na allegru to bude k sehnání za lepší ceny

no jo uz jsem ten pack videl tusim i na bazosi Velmi šťastný ale o ten by mi ani tak neslo jako o barevne sladeni ,proste predek v barve a treba cernou folii imitovat ten design pack predniho narazniku by stacilo a ta design maska v tom gunmetalu a hlavne listy kolem kol v barve plus naky naznaceni difuzoru v cerny folii a bocni prah taky neco vtomhle zmyslu jako na tomhle na rychlo splacanem foto Velmi šťastný takhle nejak to melo byt uz z vyroby aby to nebyla takova krabice je to dobrý

tady je jeden i druhej cervenej tudy odkaz tudy odkaz
jeste jsem nekde zahlidl jednoho stou design maskou a paketem v cervene ..

HONDA__CIVIC__I-DTEC_EX_PLUS_TOURER__ESTATE__DIESEL__WHITE__2014__RO14RRX-c-05nnn.jpg

HONDA__CIVIC__I-DTEC_EX_PLUS_TOURER__ESTATE__DIESEL__WHITE__2014__RO14RRX-c-05nnn.jpg, 61.25 kB

images.jpg

images.jpg, 3.91 kB

hqdefault.jpg

hqdefault.jpg, 36.65 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 21:08   Citovat  

jenda200 napsal:
offtopic Taky zábavné... Velmi šťastný
tudy odkaz

Pochopitelně u atmo benzínů bych do toho asi nešel, nevím, tolik tomu nerozumím a možná na to spoléhaj. Ale u té 1.6 to funguje velmi dobře, byl jsem velmi překvapen jednáním a celkovým přístupem. Kdybych to neměl, nevěřím. Negativních recenzí je net plnej na všelijaký chiptuningy, ale tak 90% respondentů to ani nezkusilo a dělá chytrý akorát od počítače Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 21:33   Citovat  

Punisher napsal:
Pochopitelně u atmo benzínů bych do toho asi nešel, nevím, tolik tomu nerozumím a možná na to spoléhaj. Ale u té 1.6 to funguje velmi dobře, byl jsem velmi překvapen jednáním a celkovým přístupem. Kdybych to neměl, nevěřím. Negativních recenzí je net plnej na všelijaký chiptuningy, ale tak 90% respondentů to ani nezkusilo a dělá chytrý akorát od počítače Honda

.. u turbomotoru tohle urcite neni problem tam nastavis i 200koni ,ale chtel bych videt tech 205Nm u te 1.8i-vtec na brzde Velmi šťastný
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2016 , 21:34   Citovat  

Punisher napsal:

Z atmo benzínu 1,4 udělají na počkání diesel pořádnej výtlem tudy odkaz
   Návrat  
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2016 , 10:02   Citovat  

Zdar chlapci, chci se zeptat někoho, kdo si vyměňuje kola sám, jaký používá prostředek na mazání laicky řečeno plochy kde se disk dotýká auta? VzdCky me to po čase v tom místě začne reznout, a někdy už mám pak problém vůbec kolo sundat, jak pevné samo drží u Auta
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2016 , 10:35   Citovat  

Pincek napsal:
Zdar chlapci, chci se zeptat někoho, kdo si vyměňuje kola sám, jaký používá prostředek na mazání laicky řečeno plochy kde se disk dotýká auta? VzdCky me to po čase v tom místě začne reznout, a někdy už mám pak problém vůbec kolo sundat, jak pevné samo drží u Auta

Já si sám... Zdánlivě to nesouvisí, ale "jen" stačí dotahovat šrouby kola předepsaným momentem a postupem. A nebudeš mít problém kola dát dolů, byť nějaká "mapa" po disku na náboji bude.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina