Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 56 z 137
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2016 , 10:38   Citovat  

K těm designovým úpravám. Nejvíc mě zaujala fólie na ty platové okraje podběhů. To myslíte průhlednou fólii nebo černou lesklou? Popřípadě fólii v barvě auta (to je ale asi nesehnatelné...).
Taky bych rád tip, kterak ošetřit plasty v interiéru, jak to tak vypadá, nejsou nezničitelné, resp. nepoškrabatelné...Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2016 , 17:14   Citovat  

Punisher napsal:
Pochopitelně u atmo benzínů bych do toho asi nešel, nevím, tolik tomu nerozumím a možná na to spoléhaj. Ale u té 1.6 to funguje velmi dobře, byl jsem velmi překvapen jednáním a celkovým přístupem. Kdybych to neměl, nevěřím. Negativních recenzí je net plnej na všelijaký chiptuningy, ale tak 90% respondentů to ani nezkusilo a dělá chytrý akorát od počítače Honda

OK, budu chytrej od počítače...Výrobci aut zaměstnávájí tisíce vývojářů motorů - který na to maji vzdělaní,kvalifikaci,peníze a zázemí. Musí řešit emise ( to v prvni řadě ), životnost,výkon, točivý moment, atd...Víš vůbec, co stojí vývoj nového auta/motoru ?? Pak přijde šulin , vezme ntb za 20 tkč a přidá Ti 20 - 40 procent výkonu/točáku ?! To je na Nobelovku Velmi šťastný Jo a ještě Ti sunda spotřebu o litr...Ano, u turbo motorů jsou nějaké možnosti, ale ty odkazy viz výše na 1,4 atmo jsou trapný.A tím se celá tahle firma diskvalifikuje na úroven vetsiny z nich na trhu. Ješte se taky můžeme bavit o životnosti převodovek, spojek , poloos, atd...Ale tady jsme těžce offtopic , na to je tady jiný topic tudy odkaz přátele
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2016 , 19:50   Citovat  

Pincek napsal:
Zdar chlapci, chci se zeptat někoho, kdo si vyměňuje kola sám, jaký používá prostředek na mazání laicky řečeno plochy kde se disk dotýká auta? VzdCky me to po čase v tom místě začne reznout, a někdy už mám pak problém vůbec kolo sundat, jak pevné samo drží u Auta
Používám ceramik ve spreji stačí očistit a už to nebude reznout pod tím.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2016 , 20:03   Citovat  

Tak další Turbo na 1.6,ted díky chipu. Za chip 6000 a ted za nové TURBO 45tis. + práce,olej a olej, to se vyplatí. To říkám pořád tenhle motor nemá stavěný turbo na chip,nemá chlazení a ještě to vyrábí Honeywell Smutný

1.6 KO turbo.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1.6 KO turbo.jpg, 2.79 MB
   Návrat  
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.10.2016 , 8:50   Citovat  

DworiBak napsal:
Používám ceramik ve spreji stačí očistit a už to nebude reznout pod tím.

Děkuji moc, zkusím a uvidím Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.10.2016 , 18:47   Citovat  

Pincek napsal:
Zdar chlapci, chci se zeptat někoho, kdo si vyměňuje kola sám, jaký používá prostředek na mazání laicky řečeno plochy kde se disk dotýká auta? VzdCky me to po čase v tom místě začne reznout, a někdy už mám pak problém vůbec kolo sundat, jak pevné samo drží u Auta

Dobře poslouží i hustější vazelína, když se jí tam dá malé množství.
Hlavní je nenechat tyhle plochy suché. Musí být mastné. Stejně jako kolové štefty.
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
PříspěvekZaslal: 25.10.2016 , 17:10   Citovat  

Tak kolegové, včera ráno v 6,55 Hodkovice u benzínky na sjezdu z dálnice, kruháč, před ním přechod, jdou lidi zleva i zprava, zastavím, počkám až přejdou, chci se rozjet,a zezadu buuuum do Hońdičky, Jantar za mnou si nevšim a nedobrzdil .... Co platný, že vinu přiznal, když mám zadní nárazník v pr ... Kdybych tam měl kouli, tak v poho ... takhle starosti. Sice pojišťovna zaplatí z jeho povinnýho (doufám), ale je to papírování a lítání, totálně naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej
Jinak dneska málem v tom samým místě to samý, za mnou blázen se stříbrnou Octou, já zastavím před přechodem, po kterým jdou lidi, kouknu do zpětnýho a už se zapírám, naštěstí to vzal vpravo mimo mně a zajel do Atesa na parkoviště ... to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere co to v těch autoškolách vyrábějí. Manželka říká, že to není autoškolou, ale lidma. Já mám řidičák od roku 1968, moje první nehoda byla letos na jaře a druhá teď ... Tu jarní ještě řeším, protože nejsem přesvědčen úplně o zavinění, tato je jednoznačně mimo mne ... Asi letos vybírám daň za těch skoro 50 let bez nehody ... (Tak nevím, jezdím denně těch ca 100km do práce, ale už toho začínám mít dost ... KO
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.10.2016 , 17:21   Citovat  

Dneska jsem v Bubenči viděl rozbitý 4 auta najednou - hlavní uhýbá vpravo, vedlejší rovně a jantar si toho na 99% nevšiml, vzal to rovně před auto na hlavní a další dva za ním (do kopce!!!) nedobrzdili...

A v sobotu si šel táta koupit pivko, máma čekala v autě a najednou rána... Pipina za Accordem si to prostě nezabrzdila a auto se rozjelo. Accorda zachránil pasivní parkovací asistent (tažné). A ještě že tam stál, jinak to auto pokračuje (ulice má kolem 1km z kopce).
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.10.2016 , 18:16   Citovat  

To Pincek, Petr 78:
Ta vazelína je řekl bych trošku dvojsečná zbraň… proti rzi určitě zabere a sundávání kola bezesporu ulehčí… ale pokud ji použít, mělo by se povést nanést ji tak málo, aby to jen tak tak nerezlo (takže raději pořádně vytřít opět téměř do sucha).
Prostě bliká mi tady varovně klasická strojařská poučka Nápad je tu! - kolo na náboji je šroubový spoj jako každý jiný a nejlíp plní svou funkci, když je součinitel tření mezi dosedacími plochami co největší… pokud je ta styčná plocha vyloženě mastná, chová se to podobně, jako by šrouby byly dotaženy x-krát menším momentem. Samozřejmě i to může stačit (a většinou asi i stačí) k bezpečnému provozu bez poškození… Ale osobně raději obětuji trochu úsilí na vybouchání kola z náboje, než to mastit vazelínou a pak se na výmolech obávat mírného „cestování“ kola se střídavým vymezování drobných vůlí, se všemi důsledky na životnost.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2016 , 19:29   Citovat  

KaBro napsal:
Tak kolegové, včera ráno v 6,55 Hodkovice u benzínky na sjezdu z dálnice, kruháč, před ním přechod, jdou lidi zleva i zprava, zastavím, počkám až přejdou, chci se rozjet,a zezadu buuuum do Hońdičky, Jantar za mnou si nevšim a nedobrzdil .... Co platný, že vinu přiznal, když mám zadní nárazník v pr ... Kdybych tam měl kouli, tak v poho ... takhle starosti. Sice pojišťovna zaplatí z jeho povinnýho (doufám), ale je to papírování a lítání, totálně naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej
Jinak dneska málem v tom samým místě to samý, za mnou blázen se stříbrnou Octou, já zastavím před přechodem, po kterým jdou lidi, kouknu do zpětnýho a už se zapírám, naštěstí to vzal vpravo mimo mně a zajel do Atesa na parkoviště ... to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere co to v těch autoškolách vyrábějí. Manželka říká, že to není autoškolou, ale lidma. Já mám řidičák od roku 1968, moje první nehoda byla letos na jaře a druhá teď ... Tu jarní ještě řeším, protože nejsem přesvědčen úplně o zavinění, tato je jednoznačně mimo mne ... Asi letos vybírám daň za těch skoro 50 let bez nehody ... (Tak nevím, jezdím denně těch ca 100km do práce, ale už toho začínám mít dost ... KO

vim ,ze to nastve ,ale popravde bud rad ,ze nemas totalku ,ze zadu ..
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
PříspěvekZaslal: 25.10.2016 , 22:02   Citovat  

To DOHCVTEC et Hellborn: díky moc za zprávu, pořád jsem na rozsypání, ale Vaše zprávy potěší ... Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2016 , 22:37   Citovat  

KaBro napsal:
To DOHCVTEC et Hellborn: díky moc za zprávu, pořád jsem na rozsypání, ale Vaše zprávy potěší ... Honda

nedavno jse resil podobnou vec ,jenze mne to nikdo nezacvakal a co jsem chtel dat do auta aby bylo v lepsim stavu jsem dal ,za poouzity dily jen aby auto bylo jako pred tim a reknu ti pravdu ,ze byl jsem rad ,ze se mne a brachovy nic nestalo a ,ze skoda byla jenom pres 1000e za pouzitty dily ... takze bud fakt rad ..
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.10.2016 , 9:44   Citovat  

Tak to je pesek ... ale hlavni je, ze jste to prezili ve zdravi. V posledni dobe tech osemetnych situaci behem jizdy resim celkem dost :-/
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.10.2016 , 20:09   Citovat  

michal.t napsal:
To Pincek, Petr 78:
Ta vazelína je řekl bych trošku dvojsečná zbraň… proti rzi určitě zabere a sundávání kola bezesporu ulehčí… ale pokud ji použít, mělo by se povést nanést ji tak málo, aby to jen tak tak nerezlo (takže raději pořádně vytřít opět téměř do sucha).
Prostě bliká mi tady varovně klasická strojařská poučka Nápad je tu! - kolo na náboji je šroubový spoj jako každý jiný a nejlíp plní svou funkci, když je součinitel tření mezi dosedacími plochami co největší… pokud je ta styčná plocha vyloženě mastná, chová se to podobně, jako by šrouby byly dotaženy x-krát menším momentem. Samozřejmě i to může stačit (a většinou asi i stačí) k bezpečnému provozu bez poškození… Ale osobně raději obětuji trochu úsilí na vybouchání kola z náboje, než to mastit vazelínou a pak se na výmolech obávat mírného „cestování“ kola se střídavým vymezování drobných vůlí, se všemi důsledky na životnost.

Je mi vcelku jedno co říká klasická strojařská poučka.
Já mažu styčné plochy a kolové šrouby/štefty už 17 let a nikdy nebyl žádný problém.
Ani nikdo, koho znám a dělá to stejně, nikdy žádný problém neměl.
Mazání styčných ploch naopak doporučuje servisní poučka.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2016 , 21:17   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já mažu styčné plochy a kolové šrouby/štefty už 17 let a nikdy nebyl žádný problém.

Nějakej vostrej, poslouchej....
Stejně tak můžu říct, že je mi putna nějaká vazelína (max. na štefty). Za 30 let jsem počínaje Š100 jsem styčné plochy disku a náboje nemazal a nikdy nebyl žádný problém. Ani nikdo, koho znám a na vazelínu kašlal, problém neměl.
Tak, kdo dočůral vekjš...? Úsměv OK pifko
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.10.2016 , 12:26   Citovat  

piskot: já jenom napsal svojí zkušenost. Někomu to třeba funguje bez vazelíny. Respektuju to a ať si to tak dělá dál. Jenom ať nestraší, že s vazelínou může upadnout kolo. Něco jiného by bylo, kdyby se něco takového někomu stalo. Jenže nestalo.
Zato lidí, kteří nemohli sundat přirezlý kolo jsem viděl spousty.

Co se týká vazelíny na závitech šteftů, tak tu naopak servisní poučka zakazuje (nebo důrazně nedoporučuje).
Navzdory tomu jí používám a nikdy se mi kolová matka nepovolila.
Od té doby co utahuju matky momentovým klíčem, tak je ani nemusím po ujetí prvních kilometrů dotahovat.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.10.2016 , 16:54   Citovat  

Petr 78 napsal:

Myslím že tady i to proti zaznít mělo. Ať se každý rozhodne, zda si usnadnit sundávání kol vazelínou… nebo zda nemazat a utěšovat se možná až přebytečnou jistotou, že se kolo na náboji nikdy nehne ani o píď.
A jeden příklad z mého okolí - švagr loni až po mnoha ujetých km zjistil, že mu někdo povolil několik šroubů u kola (zřejmě nedokončená krádež)… Sice je to takové „coby kdyby“ - ale kdoví, jak by to tenkrát dopadlo, kdyby tam tu vazelínu měl. Bezpečnější by to s ní určitě nebylo.
   Návrat  
trichopter je teď offline  trichopter
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 6:00   Citovat  

Zdravým .Chcem sa opýtať.Uvažujem o kúpe Civicu Tourer poslednej generácie, ako ojazdené auto.

len sa my dostalo do uší , že Honda ako dealer chce odísť zo SVk.Takto vraj aj Subaru´,ale to je nepodstatné.
Ide hlavne o Hondu.Mám to už prakticky vysnívané, len chcem tak rok počkať ešte.
Ako su na to cenovo náhradné diely s porovnaním napríklad ako megane Okt. III a podobne autá ?
Dakujem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 7:01   Citovat  

To jsem teda neslysel, ze by Honda mela odejit ze SVK. Pochybuji o tom.

A k tem cenam nahradnich dilu. Myslim, ze se to zvelicuje. Ceny spotrebky (pneu, desticky apod.) jsou stejne napric znackama. Ceny nahradnich dilu tez. Vzdyt mame globalizaci, spousta dilu do Tourera se bude vyrabet i v CR.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 7:56   Citovat  

Nevím jak v SR, ale v ČR bych teda cenu dílů u nového auta neřešil...

1. Záruka, 2. pochybuju, že se při normálním zacházení za 5-6let něco podělá (případné svolávačky byly obvykle 7let od uvedení do provozu - např. přední světla na A7g. Swift by jediné auto v záruce - prodloužená na 5let, co jsem měl a do prodeje jsem jen měnil olej a filtry), 3. nové auto si havarijně pojistím (mám i UFOna).

Cenou dílů bych se zaobíral u staršího s 250tis.km a více na hrbu.
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 9:11   Citovat  

Vcera som bol na prvej servisnej prehliadke + zaroven som prezul na zimne. Mam cca. 19000km. Ta cena, ktoru som videl na fakture ma zaskocila. 230€!!! Najviac ma dostala cena za olej. Za 4l som zaplatil nieco okolo 83€!!! To mi tam dali honda olej 0W-20. Za tu cenu mozem mat 8l takeho oleju od shell alebo od mobil. A predpokladam, ze honda si vlastny olej nevyraba a dali tam nejaky shell alebo nieco ine. Stale nemozem uverit, ze ten olej stal tolko. Dalsia polozka bolo doliatie 0.5l chladiacejs kvapaliny. Auto mam asi 8 mesiacov, a aby bolo potrebne dolievat az pol litra? Mam zato, ze dolialo max 1-2dcl, a zaokruhlilo si to na 5dcl. Ked som si obvolaval servisy, kde je aka cena tak najvacsiu mi povedali v Bratislave, 220€. To je prosim pekne ale hlavne mesto. Ja som bol v servise odkial som aj kupoval auto a vyfakturovali mi hentaku sumu. Viac uz nepojdem do servisu honda v trencine. Su to zdieraci. Kokos dat za olej 83€, tak to je sila
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 10:03   Citovat  

No 230EUR je masakr. Ja za 1. prohlidku bez prezuti zaplatil 2 700 CZK.

Asi je Honda holt premiovejsi znacka tam u vas Úsměv Po sefovi u jeho 530d chteli za uskladneni pneu pres zimu 40 000 ... no, nerekl slovo p*del, ale poslal je tam Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 10:12   Citovat  

JurajP napsal:
Vcera som bol na prvej servisnej prehliadke + zaroven som prezul na zimne. Mam cca. 19000km. Ta cena, ktoru som videl na fakture ma zaskocila. 230€!!! Najviac ma dostala cena za olej. Za 4l som zaplatil nieco okolo 83€!!! To mi tam dali honda olej 0W-20. Za tu cenu mozem mat 8l takeho oleju od shell alebo od mobil. A predpokladam, ze honda si vlastny olej nevyraba a dali tam nejaky shell alebo nieco ine. Stale nemozem uverit, ze ten olej stal tolko. Dalsia polozka bolo doliatie 0.5l chladiacejs kvapaliny. Auto mam asi 8 mesiacov, a aby bolo potrebne dolievat az pol litra? Mam zato, ze dolialo max 1-2dcl, a zaokruhlilo si to na 5dcl. Ked som si obvolaval servisy, kde je aka cena tak najvacsiu mi povedali v Bratislave, 220€. To je prosim pekne ale hlavne mesto. Ja som bol v servise odkial som aj kupoval auto a vyfakturovali mi hentaku sumu. Viac uz nepojdem do servisu honda v trencine. Su to zdieraci. Kokos dat za olej 83€, tak to je sila

vitej v Honde na slovensku HaHaaa jako do autorizaku jen z wannklem a i to mozna ne Velmi šťastný
   Návrat  
tardi je teď offline  tardi
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 10:14   Citovat  

cport napsal:
No 230EUR je masakr. Ja za 1. prohlidku bez prezuti zaplatil 2 700 CZK.

Asi je Honda holt premiovejsi znacka tam u vas Úsměv Po sefovi u jeho 530d chteli za uskladneni pneu pres zimu 40 000 ... no, nerekl slovo p*del, ale poslal je tam Úsměv

Já jsem platil za 1.prohlídku 4500 Kč (u normálního Civica), a taky mi to přišlo celkem dost...
Kde to bylo, za těch 2700Kč?
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 11:05   Citovat  

tardi napsal:
Já jsem platil za 1.prohlídku 4500 Kč (u normálního Civica), a taky mi to přišlo celkem dost...

ja du za tejden na prvni s 9g, tak budu referovat (zatim sem byl jen po zajeti na oleji a to bylo tusim kolem 2500-2800)
   Návrat  
C9G je teď offline  C9G
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 11:13   Citovat  

JurajP napsal:

Ako už niekto písal, vitaj v Honde na Slovensku, otec má Civica kupovaného a servisovaného v ZA. Keď mal búračku a menil sa predný nárazník + svetlo tak na faktúre (síce pre poisťovňu ale aj tak...)sa ocitla napríklad hmlovka za 250 eur. To auto hmlovky nemá... Ďalej doslova za každé prdnutie mechanika si účtovali nehorázne peniaze. Konečná suma sa tak vyštverala na 3500 eur. Sice to prepláca poisťovňa ale je to svinstvo. Ja som si svojho Civica preto kupoval v Třinci. Ovela lepší prístup než v ZA, vedeli všetko pekne vysvetliť a narozdiel od Žilinskej Hondy som pri rozhovore s nimi nemal pocit že mi niekto hovorí naučenú básničku a snaží sa ma opiť rožkom tak ako pred pár rokmi v ZA. Takže kontrolovať každú faktúru a Honde v ZA sa vyhnúť oblúkom.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 12:50   Citovat  

tardi napsal:

V Ostrave. Idealni je nechat si vyjet orientacni cenik prohlidek. Jinak v Trinci jsem mel z jejich jednani taky dobry pocit.
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 13:06   Citovat  

rozmyslam, ci sa oplati chodit celych 8 rokov na servisnu, aby mi platila zaruka. Servisne su len dalsi biznis a zarucna doba je len ako take priputanie si zakaznika, aby chodili na prehliadky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 14:08   Citovat  

JurajP napsal:
rozmyslam, ci sa oplati chodit celych 8 rokov na servisnu, aby mi platila zaruka. Servisne su len dalsi biznis a zarucna doba je len ako take priputanie si zakaznika, aby chodili na prehliadky.

V ČR není nutné, aby auto chodilo na garanční prohlídky do autorizovaného servisu. Může to být jakýkoli, ale dodržet servisní úkony.

A tuším, že to vychází z předpisu EU, tak by to mělo v SR být stejné...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 21:16   Citovat  

Hellborn napsal:
V ČR není nutné, aby auto chodilo na garanční prohlídky do autorizovaného servisu. Může to být jakýkoli, ale dodržet servisní úkony.

A tuším, že to vychází z předpisu EU, tak by to mělo v SR být stejné...
pokud chce mít 8letou garanci tak jedině autorizák. každá automobilka si vždy něco najde třeba koncern,pokud budou na faktuře díly i originál a nebude vyplněný list z ELSi tak tě stejně pošlou někam,to samí když bude jiné razítko v servisce Smutný
Hlavně do budoucna má nárok na kulanci
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina