Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 56, 57, 58 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 57 z 137
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 22:26   Citovat  

to Dworibak: negeneralizoval bych to...mám příklady z okolí a funguje to i bez autorizáku. Není to ale Honda...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PatoM je teď offline  PatoM
PříspěvekZaslal: 3.11.2016 , 18:55   Citovat  

C9G napsal:
Ako už niekto písal, vitaj v Honde na Slovensku, otec má Civica kupovaného a servisovaného v ZA. Keď mal búračku a menil sa predný nárazník + svetlo tak na faktúre (síce pre poisťovňu ale aj tak...)sa ocitla napríklad hmlovka za 250 eur. To auto hmlovky nemá... Ďalej doslova za každé prdnutie mechanika si účtovali nehorázne peniaze. Konečná suma sa tak vyštverala na 3500 eur. Sice to prepláca poisťovňa ale je to svinstvo. Ja som si svojho Civica preto kupoval v Třinci. Ovela lepší prístup než v ZA, vedeli všetko pekne vysvetliť a narozdiel od Žilinskej Hondy som pri rozhovore s nimi nemal pocit že mi niekto hovorí naučenú básničku a snaží sa ma opiť rožkom tak ako pred pár rokmi v ZA. Takže kontrolovať každú faktúru a Honde v ZA sa vyhnúť oblúkom.

Tak to si ma potesil....Hadaj kde som kupil v lete svoju Civic....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.11.2016 , 12:28   Citovat  

Ja som obvolaval viacero servisov a najlacnejsi mi vysiel v Trnave. Tam mi povedali, ze 130e za 1. servis. Ale nedalo sa mi tam ist, tak som siel do Trencina. Ale informoval som sa v Trnave pre pripadnu vymenu oleja, a mozem si doniest aj sam olej, v tom pripade uctuju len pracu. A da sa zohnat original olej honda za ovela menej. Ked pojdem menit olej, pojdem do Trnavy a aj na dalsiu servisnu tam pojdem vyskusat.
   Návrat  
David1BB je teď offline  David1BB
PříspěvekZaslal: 5.11.2016 , 23:23   Citovat  

Ahoj, zdravím všechny majitele Hondy Civic 9g. Je tu někdo kdo má na Civicu 1.6 i-DTEC nějakou zkušenost s úpravou výkonu? Kdyby k tomu někdo něco měl prosím zde v diskuzi. tudy odkaz
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.11.2016 , 13:10   Citovat  

tož první serviska 3800Kč (matroš: olej, filtr, prace: prohlidka, diagnostika, zkusebni jizda atd)

samotnej olej s filtrem co sem po zajeti delal tak sem koukal byl 2300Kč
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.11.2016 , 18:24   Citovat  

Takze uz som aj ja na zimnych Úsměv pre inspiraciu: disky alutec + pneu Continental TS860 R16. Spolu to vyslo aj s obutim nejakych 650€. Zaujimave a potesujuce je ze mi senzor tlaku nevyhodil chybu i ked mi v Honde tvrdili ze to bude treba cez diag. prepisat (z R17 na R16). Viem ze to nieje tourer ale pouzit sa daju rovnako a tema sedan 9G je mrtva.

001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
001.jpg, 909.39 kB

002.jpg

002.jpg, 1.1 MB
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.11.2016 , 21:46   Citovat  

PatoM napsal:
Takze uz som aj ja na zimnych Úsměv pre inspiraciu: disky alutec + pneu Continental TS860 R16. Spolu to vyslo aj s obutim nejakych 650€. Zaujimave a potesujuce je ze mi senzor tlaku nevyhodil chybu i ked mi v Honde tvrdili ze to bude treba cez diag. prepisat (z R17 na R16). Viem ze to nieje tourer ale pouzit sa daju rovnako a tema sedan 9G je mrtva.
Chybu by to vykazovat nemělo,pokud dohustíš stejně pneu nebo inicalizuješ,jen při psání velikosti kol se nastaví hodnota citlivosti ,aby byl rozpoznán defekt při větších kolech, kde je nízký profil.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.11.2016 , 23:28   Citovat  

Já přehodil kola zrovna včera a opět mě mile překvapilo, jak to auto „ožilo“ na zimních pneu. Ač mám šestnáctky letní i zimní, zimní pláště mají o cca 1 cm menší vnější průměr a kola jsou „na první uchopení“ celkově lehčí... což je na jízdě prostě znát.
Jen by to chtělo nějak přenastavit cejchování počítače km a rychloměru. Tuším, že to asi nijak snadno nepůjde, když dle norem musí rychloměr vždy ukazovat víc než skutečnou rychlost.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 10:24   Citovat  

Mlzi se Vam predni okno zevnitr po nastartovani motoru?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 12:13   Citovat  

DworiBak napsal:
Chybu by to vykazovat nemělo,pokud dohustíš stejně pneu nebo inicalizuješ,jen při psání velikosti kol se nastaví hodnota citlivosti ,aby byl rozpoznán defekt při větších kolech, kde je nízký profil.

Takze v podstate pri R16 sa nemusim bat lebo na R17 to bolo nastavene citlivejsie. Chapem to dobre? Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 12:15   Citovat  

Neobjavil sa este niekomu problem ze od krytu senzorov na celnom skle ide po prejdeni nerovnosti taky pukotavy/drnciaci zvuk? Dost ma to vytaca. Chystam sa s tym do Hondy.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 12:53   Citovat  

PatoM napsal:
Neobjavil sa este niekomu problem ze od krytu senzorov na celnom skle ide po prejdeni nerovnosti taky pukotavy/drnciaci zvuk? Dost ma to vytaca. Chystam sa s tym do Hondy.

Jo, měl jsem stejný problém s tím krytem, viditelně se viklal... po první opravě to nevydrželo ani 20 km, ale od druhé opravy už to čtvrt roku drží a nevrže.
   Návrat  
C9G je teď offline  C9G
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 17:35   Citovat  

michal.t napsal:
Jo, měl jsem stejný problém s tím krytem, viditelně se viklal... po první opravě to nevydrželo ani 20 km, ale od druhé opravy už to čtvrt roku drží a nevrže.

Tiež mi to liezlo na nervy. Povedal som si, že tomu dám čas, možno si to bude potrebovať ´sadnúť´ ..a sadlo to samo, nemusel som naštastie nikam chodiť.

A teraz na inú tému, aký vosk používate na auto? Máte nejaké doporučenia, skúsenosti?
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 18:58   Citovat  

Jeden rychlý dotaz: Pánové, jak to máte u 9G s monitoringem tlaku ? Přímé měření - čidla ve ventilkách ( pakárna, problemy, drahé...), nebo nepřímé - podle otáček kol ( jako VW, Škoda - menší pakárna, častější alarmy, ale zadarmo ) ?
   Návrat  
Punisher je teď offline  Punisher
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 19:56   Citovat  

jenda200 napsal:
Jeden rychlý dotaz: Pánové, jak to máte u 9G s monitoringem tlaku ? Přímé měření - čidla ve ventilkách ( pakárna, problemy, drahé...), nebo nepřímé - podle otáček kol ( jako VW, Škoda - menší pakárna, častější alarmy, ale zadarmo ) ?

Je to tuším přes ABS, žádná čidla ve ventilkách apod. Problémy to nedělá, jen si přehodím kola, nastavím v pal. počítači nový tlak v pneu a jedu. Absolutně bez starostí.
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 20:10   Citovat  

Punisher napsal:
Je to tuším přes ABS, žádná čidla ve ventilkách apod. Problémy to nedělá, jen si přehodím kola, nastavím v pal. počítači nový tlak v pneu a jedu. Absolutně bez starostí.

To jsem chtěl slyšet, děkuji je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 20:18   Citovat  

C9G ja pouzivam vosk Coolinate. Akurat nedavno som aplikoval a tu je vysledok Úsměv

IMG_20161108_191326.jpg

IMG_20161108_191326.jpg, 1.58 MB
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 20:18   Citovat  

měří nepřímo, další sada ventilků pro zimní kola netřeba OK
já po přezutí tentokrát ani nemusel nic nastavovat, ujeto už přes 200km a zatím žádný varování

něco pro DOHCVTEC, narazil jsem na obrázek tourera na 19" 8,5 palce šířka ET 44 Úsměv

ad vosk, před HONDAyem (konec června) jsem voskoval tímhle sonaxem a dodnes se na autě tvoří krásný kapky, takže u mě dobrý
   Návrat  
riso21 je teď offline  riso21
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 21:05   Citovat  

něco pro DOHCVTEC, narazil jsem na obrázek tourera na 19" 8,5 palce šířka ET 44 Úsměv

By ma zaujmalo, ci mu to vpredu pri prepruzeni nesucha o plastovy obluk blatniku , resp. plastovy podnaraznik. Ja mam 7,5 R18 ET 35 a veru pri vacsom prepruzeni mi to suchne Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 21:31   Citovat  

riso21: na 8,5 disku udělá pneu 225 určitě větší "áčka" než na 7,5, tak se to možná vleze, protože podle kalkulátoru by měly disky ještě o fous povylézt to mi hlava nebere

zkusil jsem to vytáhnout z jejich obrázku...
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 22:44   Citovat  

Taky používám vosk od Sonaxu.
Konkrétně tvrdý v červené flašce.
Dávám ho 2x ročně a i při každodenním provozu ten vosk úplně v klidu funguje víc než půl roku.
Velmi dobře se s ním pracuje a ani není drahý.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 23:26   Citovat  

xenon04 napsal:
měří nepřímo, další sada ventilků pro zimní kola netřeba OK
já po přezutí tentokrát ani nemusel nic nastavovat, ujeto už přes 200km a zatím žádný varování

ad vosk, před HONDAyem (konec června) jsem voskoval tímhle sonaxem a dodnes se na autě tvoří krásný kapky, takže u mě dobrý

masakr ,konecne to vypada jako sportovni kombi Velmi šťastný
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 23:44   Citovat  

C9G napsal:
...A teraz na inú tému, aký vosk používate na auto? Máte nejaké doporučenia, skúsenosti?

Já můžu doporučit japonský vosk od Soft99,konkrétně tento tudy odkaz
Pár vosků jsem vyzkoušel,kapičky po dešti dělá na autě každý,ale aby 4 měsíce po aplikaci odváděl vodu z auta při oplachu wapkou tak,jako kdybych ho včera navoskoval,to se mi ještě nestalo. Třeba uváděný červený Sonax to nedělal už po týdnu a prvním mytí...
   Návrat  
unitak je teď offline  unitak
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 8:00   Citovat  

C9G napsal:
Tiež mi to liezlo na nervy. Povedal som si, že tomu dám čas, možno si to bude potrebovať ´sadnúť´ ..a sadlo to samo, nemusel som naštastie nikam chodiť.

A teraz na inú tému, aký vosk používate na auto? Máte nejaké doporučenia, skúsenosti?

Dle mě nejlepší vosk je: Finish Kare Big White - Hi-Temp Paste Wax
Vydrží v pohodě půl roku...Aplikaci dělám vždy na jaře a na podzim než začne být kosa a dalo by se říct, že v době "znovuaplikace" po půl roce vosk ještě drží a krásně odvádí vodu a perličkuje. Aplikace je taky poměrně lehká a nedá se na tom nic zkazit.
Ideální je to ještě zkombinovat s produktem Sonax Briliant Shine Detailer - který je vlastně takový tekutý vosk, který dodá ještě větší lesk.

Můj hodně pečlivý postup je:
Pořádně umýt auto
Chemicky očistit od polétavé rzi atd.
Celé auto očistit clayem s lubrikantem, abych se zbavil i nejmenších nečistot (a předešel tak poškrábání laku při voskování)
Poté znovu umýt a pořádně vysušit.
Aplikovat vosk - 2 vrstvy
Poté při každém dalším umytí wapkou cca co měsíc (dle znečištění) přejedu auto Briliant shine detailerem a zase se krásně leskne.

Ad. lupání u senzorů v zrcátku tak mě to taky šíleně vytáčí naštvanej byl jsem s tím už 2x v Hondě a jako naschvál to nikdy neluplo...Odjedu pryč a hned to zas začne lupat.

A další dotaz. Nesetkali jste se někdo s problémem, že se Vám vždy po rozjezdu rozsvítí na i-midu "kontrolka" že na zadních sedadlech není někdo připoután (nikdo tam nesedí a není tam položené vůbec nic)? Už mě to taky štve, že to po každém rozjedzu musím buď ignorovat do doby než to zmizne samo a nebo to musím odkliknout ručně.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 8:18   Citovat  

unitak napsal:

A další dotaz. Nesetkali jste se někdo s problémem, že se Vám vždy po rozjezdu rozsvítí na i-midu "kontrolka" že na zadních sedadlech není někdo připoután (nikdo tam nesedí a není tam položené vůbec nic)? Už mě to taky štve, že to po každém rozjedzu musím buď ignorovat do doby než to zmizne samo a nebo to musím odkliknout ručně.

Tohle si muzes v i-midu vypnout. Je to jen informace o zapnutych bezpecnostnich pasech. U deti to je fajn kontrola, jinak je to zbytecnost.
   Návrat  
unitak je teď offline  unitak
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 9:32   Citovat  

cport napsal:
Tohle si muzes v i-midu vypnout. Je to jen informace o zapnutych bezpecnostnich pasech. U deti to je fajn kontrola, jinak je to zbytecnost.

Jo to vím, že to jde vypnout, každopádně tam musí být nějaký špatný kontakt, když to pořád hlásí aby se někdo připoutal...Nejsem si úplně 100% jistý, ale ze začátku mi to nedělalo, když na zadních sedadlech nebylo nic položeno nebo tam někdo neseděl.
Myslím si, že by se to mělo rozsvícet pouze v případě, že na sedadle něco/někdo je.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 9:49   Citovat  

mě se to rozsvítí i když tam nikdo nesedí, stačí jen otevřít příslušný dveře (ke spolujezdci na zem nic nedávám, tak netuším, jestli i tam, ale dozadu na podlahu odkládám věci celkem často)
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 11:06   Citovat  

Mě to dělá taky, ale přisuzoval jsem to tomu, že mám na zadních sedačkách dětskou sedačku a že je to asi citlivé. Ale jestli to dělá i při prázdných tam by mě to taky iritovalo.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 11:12   Citovat  

Ale ono ti to nerika, ze mas neco zapnout. Jen te to informuje o tom, ktere pasy jsou zapnute.

A opravdu staci otevrit a zavrit dvere (libovolne) a ta hlaska se objevi znovu.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 11:28   Citovat  

Mně se to u C8g objevuje taky - dozadu pod sedačku dávám aktovku.. Za chvíli to zmizí...

P.S. Byl by někdo ochoten poskytnout prohlídku a krátkou projížďku s Tourerem 1.8 v Praze a okolí? Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 56, 57, 58 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina