Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.4 - akcelerace hučení / pískání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
shortyx je teď offline  shortyx
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 20:37   Citovat  

Ahoj,

vlastním chvíli Accorda 2.4 a zaujala mě jedna věc (nevím, jestli je to v pořádku). Při akceleraci, pod plynem se v určitém rozsahu otáček - je to větší rozsah ale vtec to přehlušuje - ozývá z motoru takové pískání, hučení. Hodně těžko se to popisuje a mobil mi to nějak nedokázal zachytit. Je to třeba jako když pustíte vysavač, tak ty vyšší tóny - samozřejmě ne tak nahlas.

Jinak se mi nezdá, že by auto nějak špatně jelo. Nic nebouchá ani neklepe. Na volnoběh není nic slyšet ale když je motor studený než se zahřeje to jde i na volnoběh trošku slyšet. Dělá to za tepla i za studena. Nevím, jestli to dělalo už dřív, protože mám auto krátce. Za tepla to dělalo jen při přidávání plynu a je to takový stabilní zuk. Když sundám nohu z plynu, neslyším to. Když je zapnuté rádio, taky to není slyšet. Je to ale taková slabší meluzína, nebo jak to říct Úsměv

Jinak má auto sportovní sání k&n.

Bojím se, aby něco nebylo s motorem ale spíš jsem si říkal, že by to mohlo být něco jiného, třeba altík?

Nesetkal se s tím někdo?
Děkuji za odpověď.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 21:13   Citovat  

Neco takoveho ted resim taky, pridam plyn a slycim huceni/seveleni/vysavac. Dela to vymene spojky, nicméně i na neutral. Pri otáčkách se to zvyšuje, mam podezření na řemen, propadne nejaka kladka. U tebe si myslim, by to mohlo být tím sanim.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 21:20   Citovat  

MAREKB napsal:
Neco takoveho ted resim taky, pridam plyn a slycim huceni/seveleni/vysavac. Dela to vymene spojky, nicméně i na neutral. Pri otáčkách se to zvyšuje, mam podezření na řemen, propadne nejaka kladka. U tebe si myslim, by to mohlo být tím sanim.

Sání jsem si taky říkal že to může být, ale když jsem auto dovezl, tak to nedělalo, alepson jsem si toho nevsiml. Pak jsem cistil kn filtr. Mozna to muze byt tim, ale spíš si myslim, ze ne.

Na volnobeh to děla jen kdyz je studeny motor ve vysich otackach.

Ohledně toho řemenu - to řešíš na accordu ? Ten má řetěz, tam by se výměna asi prodražila :/

Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 21:26   Citovat  

Ahoj, hele mám Acco s K24-kou od února. Nevím jestli máme stejnej problém, ale zní mi to dost podobně jak to popisuješ. Je to takový slabší písko-hučení, které přehluší rádio, aerohluk. Je to slyšet lehce i na volnoběh a nejvic při zvyšování otáček od spodu (2000 ot.) Ve vyšších to už přehluší motor. Není to takové kovové monotonní pískání, jako vydavá nenamazané stavební kolečko, todle uplně přesně kopíruje průběh otáček, v realném čase, podle polohy plynu, bez zpoždění. Po otevření okýnka je to slyšet samozřejmě víc a že to jde od motoru. Nevěnoval jsem tomu moc pozornost, bo už jsem to slyšel už u více aut a jinak to nemá žádný vliv na chod motoru, Těžko se to popisuje, přijde mi to takové "elektrické hvízdání". Hodně Podobnej zvuk jsem měl ve služební felici, vydávalo to ovšem ruské autoradio, při přepnuté AM frekvenci (nevím, krátké vlny). Bylo to špatně odstíněné rádio a přenášelo to rušení zapalování přesně podle otáček motoru rovnou do repro. Civic s motorem D15B7 mi to dělá taky, ale o dost mín, tam je to uplně neznatelné a přehluší to i šumění pneu v malých rychlostech nebo ruzné vibrace a zvuky v interiéru. No byl jsem nedávno u Hondy v Roudnici na podzimní kampani a zmínil jsem se o tom, chvíly jsme opravdu pozorně poslouchali s kedlubnama na motoru a shodli jsme se, že to vychází od altíku, nebo velmi blízkému okolí. Technik to tipoval pravděpodobně na kartáčky v alternátoru, ale že by to zatím neřešil, jedině kdyby se to nějak horšilo, ale je to furt stejné zatím, od února až do teď.

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 21:34   Citovat  

A co takový PCV ventil? Jednou jsem odpojil hadici a pískal, když jsem ho zacpal prstem, tak ticho. Otázka, jestli by fakt mohl jít až tak moc slyšet i do interiéru.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 21:36   Citovat  

Jinak ten řemen dobrej tip, ale to pískalo trochu jinak. V mém případě na to ovšem vůbec nemá vliv teplotní průběh, od studeného startu až po uplné zahřátí na provozní teplotu.

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 21:46   Citovat  

Díky Mariáne, to je zajimvé. Otázkou je, co už je hodně a co málo. Asi taky zajedu do servisu jak bude čas, ale asi to není nic aktuního.

Co se týče toho zvuku, těžko se to na internetu hledá, protože je to vyšší frekvence ale kdo dobře poslouchá, jde to slyšet například v tomto videu kolem 18 sec. a vlastně i potom. Co myslíte, je to zvuk o kterém se bavíme všichni? tudy odkaz

Ono v interieru právě to asi jde slyšet trošku líp, protože se odhluční ty nižší frekvence a zůstane takové to "kvílení" Úsměv

PS: NA kolik může vyjít alternátor ?

EDIT: Tady myslím že ten zvuk jde slyšet úplně nejlíp ale nevím, jestli to má oturbený nebo ne. V každém případě ten zvuk co to dělá je hodně podobný mému, akorát si myslím, že ho až tak moc hlasitý nemám. tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:01   Citovat  

shortyx napsal:
Díky Mariáne, to je zajimvé. Otázkou je, co už je hodně a co málo. Asi taky zajedu do servisu jak bude čas, ale asi to není nic aktuního.

Co se týče toho zvuku, těžko se to na internetu hledá, protože je to vyšší frekvence ale kdo dobře poslouchá, jde to slyšet například v tomto videu kolem 18 sec. a vlastně i potom. Co myslíte, je to zvuk o kterém se bavíme všichni? tudy odkaz

Ono v interieru právě to asi jde slyšet trošku líp, protože se odhluční ty nižší frekvence a zůstane takové to "kvílení" Úsměv

PS: NA kolik může vyjít alternátor ?

EDIT: Tady myslím že ten zvuk jde slyšet úplně nejlíp ale nevím, jestli to má oturbený nebo ne. V každém případě ten zvuk co to dělá je hodně podobný mému, akorát si myslím, že ho až tak moc hlasitý nemám. tudy odkaz

Meto nepiska ale presne jak napsal kolega, se zvysujicimi otackami to lineárně roste takove susteni/huceni. S mechanikem jsem prolezl auto. Acco ma řetěz ale altik je poháněn remenem a tim zacnu, protze ten jsem neměnil co auto mam a je to nejlevnejsi věc. U toho si zkontroliju altik.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:04   Citovat  

Marián napsal:
Ahoj, hele mám Acco s K24-kou od února. Nevím jestli máme stejnej problém, ale zní mi to dost podobně jak to popisuješ. Je to takový slabší písko-hučení, které přehluší rádio, aerohluk. Je to slyšet lehce i na volnoběh a nejvic při zvyšování otáček od spodu (2000 ot.) Ve vyšších to už přehluší motor. Není to takové kovové monotonní pískání, jako vydavá nenamazané stavební kolečko, todle uplně přesně kopíruje průběh otáček, v realném čase, podle polohy plynu, bez zpoždění. Po otevření okýnka je to slyšet samozřejmě víc a že to jde od motoru. Nevěnoval jsem tomu moc pozornost, bo už jsem to slyšel už u více aut a jinak to nemá žádný vliv na chod motoru, Těžko se to popisuje, přijde mi to takové "elektrické hvízdání". Hodně Podobnej zvuk jsem měl ve služební felici, vydávalo to ovšem ruské autoradio, při přepnuté AM frekvenci (nevím, krátké vlny). Bylo to špatně odstíněné rádio a přenášelo to rušení zapalování přesně podle otáček motoru rovnou do repro. Civic s motorem D15B7 mi to dělá taky, ale o dost mín, tam je to uplně neznatelné a přehluší to i šumění pneu v malých rychlostech nebo ruzné vibrace a zvuky v interiéru. No byl jsem nedávno u Hondy v Roudnici na podzimní kampani a zmínil jsem se o tom, chvíly jsme opravdu pozorně poslouchali s kedlubnama na motoru a shodli jsme se, že to vychází od altíku, nebo velmi blízkému okolí. Technik to tipoval pravděpodobně na kartáčky v alternátoru, ale že by to zatím neřešil, jedině kdyby se to nějak horšilo, ale je to furt stejné zatím, od února až do teď.

To radio mi to pripomina taky snad uplne nejvic ale zkousel jsem ho i vypnout a taky.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:05   Citovat  

No řekl bych, nejvíc je to slyšet v čase 9 - 14 sekund, pak tam něco praští a začne tam něco brutal syčet. asi to sání, ale to není ono to syčení, to jenom ten slabý hvizdot přebije. Jinak ten PCV ventil na odvětrání klikové skříně mi přijde taky dost pravděpodobný. No časy Š-120 odvál čas, kde se kliková skřín odvětrávala pruhlednou světle žlutou asi palcovou hadicí rovnou do modré komory s filtrem, žádný ventil tam nebyl. Hadice už pak byly za chvilinku už jen černý od olejbláta a to na furt pořádnej výtlem

Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:05   Citovat  

Kvílení...to je přesné označení. To samy slyším na svém Accu 2,2 ctdi (2007). Když motor točí 2 - 2,5 tis. otáček, také je slyšet takové jakoby kvílení (turbo to ale rozhodně není - to je slyšet také ale úplně jinak). Je to dost protivný a je to přesně tak, jak to výše přirovnáváte k vysavači. Na volnoběžný otáčky taktéž slyším nějaký zvuk navíc. Nevím co by to může být, ale když jedu, tak to slyším z pravé strany, tzn. tam kde je řemen, alternátor apod.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:11   Citovat  

Marián napsal:
No řekl bych, nejvíc je to slyšet v čase 9 - 14 sekund, pak tam něco praští a začne tam něco brutal syčet. asi to sání, ale to není ono to syčení, to jenom ten slabý hvizdot přebije. Jinak ten PCV ventil na odvětrání klikové skříně mi přijde taky dost pravděpodobný. No časy Š-120 odvál čas, kde se kliková skřín odvětrávala pruhlednou světle žlutou asi palcovou hadicí rovnou do modré komory s filtrem, žádný ventil tam nebyl. Hadice už pak byly za chvilinku už jen černý od olejbláta a to na furt pořádnej výtlem

A co s tim? Jak poznam, ze je v riti?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:17   Citovat  

MAREKB napsal:
Meto nepiska ale presne jak napsal kolega, se zvysujicimi otackami to lineárně roste takove susteni/huceni. S mechanikem jsem prolezl auto. Acco ma řetěz ale altik je poháněn remenem a tim zacnu, protze ten jsem neměnil co auto mam a je to nejlevnejsi věc. U toho si zkontroliju altik.

Jojo, jde to lineárně s otáčkamy a reaguje to na ně bez zpoždění uplně přesně. V tom druhém videu je to podobný zvuk, ale to začne najdnou víc fučet nezávisle na otáčkách, a při zátěži, z toho uszuji, že to bude turbo HaHaaa

Jinak výměna krtáčků a kontrola ložisek v altíku by neměla být taky nejdražší, je pravda, že ten řemen je tu taky hodně blízko Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:23   Citovat  

Mno já se hlavně bál aby to nebylo něco s motorem. Vše ostatní bych tak nějak přežil i když příjemný to není. Ale zase to nemá vliv na funkci auta, zatím... Člověk co v tom autě nejezdí a neposlouchá to jako já, tak to ani nezjistí že není něco jak by mělo.

Trosku jsem doufal, že mi tady někdo řekne, že je to naprosto normální Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:24   Citovat  

MAREKB napsal:
A co s tim? Jak poznam, ze je v riti?

Přiznám se, že o ventilu PCV jsem dosud neslyšel, myslel jsem že to bude taky jen hadičkou zpět do sání. Před chvílí jsem Googlil co to vlastně je zač, ten PCV ventil. Asi bych to vyzkoušel, zacpat palcem, jak to psal někdo výše, myslím Mara008

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:26   Citovat  

Crash86 napsal:
Kvílení...to je přesné označení. To samy slyším na svém Accu 2,2 ctdi (2007). Když motor točí 2 - 2,5 tis. otáček, také je slyšet takové jakoby kvílení (turbo to ale rozhodně není - to je slyšet také ale úplně jinak). Je to dost protivný a je to přesně tak, jak to výše přirovnáváte k vysavači. Na volnoběžný otáčky taktéž slyším nějaký zvuk navíc. Nevím co by to může být, ale když jedu, tak to slyším z pravé strany, tzn. tam kde je řemen, alternátor apod.

Akorát že nám to dělá ve větším rozmezí otáček. 500 je dost málo. Ale dalo by se říct, ten zvuk připomíná odcházející turbo, jen bez toho fučení. Takový ten pískot. akorát máme atmošky sopťa sopťa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:42   Citovat  

shortyx napsal:
Mno já se hlavně bál aby to nebylo něco s motorem. Vše ostatní bych tak nějak přežil i když příjemný to není. Ale zase to nemá vliv na funkci auta, zatím... Člověk co v tom autě nejezdí a neposlouchá to jako já, tak to ani nezjistí že není něco jak by mělo.

Trosku jsem doufal, že mi tady někdo řekne, že je to naprosto normální Velmi šťastný

Jojo, přesně jak píšeš, ani kámoši to nepostřehli. Brácha si toho ale všiml už u Civica a tam je to neznatelný, ale až když s tím jezdil déle, tak po čtrnácti dnech. říkal že se mu to dokonce líbí, mě teda taky, ale řekl bych, že u Accorda je to už dost nahlas a zní to spíš už rušivě.

Přesně tak jsem se ptal toho technika, jestli je to normální.... Říkal že to taky slyší, ale ža by to zatím neřešil. Já bych netvridil, že je to uplně normální. Nicméně si ale myslím že se to u Accorda stává, soudě podle této diskuze Úsměv . Otázka je, co je slyšet málo a neznatelně, to bych mávnul rukou, ale když to jde slyšel dost a ruší to požitek z jinak výborného zvuku motoru, tak mezi 2000 a 4000 otáčkama při otevřeném okně a podle zdi je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:42   Citovat  

Marián napsal:
Přiznám se, že o ventilu PCV jsem dosud neslyšel, myslel jsem že to bude taky jen hadičkou zpět do sání. Před chvílí jsem Googlil co to vlastně je zač, ten PCV ventil. Asi bych to vyzkoušel, zacpat palcem, jak to psal někdo výše, myslím Mara008

Ja to slyším jen uvnitř Velmi šťastný kapotu otevru slyším vsechny zvuky jen ne tenhle

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:54   Citovat  

shortyx napsal:
Akorát že nám to dělá ve větším rozmezí otáček. 500 je dost málo. Ale dalo by se říct, ten zvuk připomíná odcházející turbo, jen bez toho fučení. Takový ten pískot. akorát máme atmošky sopťa sopťa

Eeech, turbo-dýmovnice nemám vubec rád naštvanej Ale zase když už jít do nafty, tak jedině motor N22 od Hondy v Accordu Je to tam.
Mám rád automobilky, co se drží atmosféry bez downsizingu a v kombinaci s VTEC je to FOREVER. Časování ventilů maj japonci zmáknutý, akorát to označují jinak ( třeba Vvti od Toyoty a MIVEC u Myšáka) Jak praví v jedné reklamě George Cloony "Neměnil bych" pořádnej výtlem pořádnej výtlem

PeterAccord je teď offline  PeterAccord
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:55   Citovat  

Tiež mi na mojej 2.4 CL9 robí tento zvuk. Ale iba na štvrtom rýchlostnom stupni, alebo sa to tam proste len najvýraznejšie prejavuje cože cože ? . Pripomína to zvuk kvíliaceho kompresora, vysávača, alebo stíhačky. Každý podla svojej predstavivosti Velmi šťastný .
Všimol som si to hneď po kúpe auta. Najazdil som cca 80 tisíc kilometrov. Menený bol medzičasom remeň príslušenstva včetne ložiska a komplet spojka takže tieto veci by som vylúčil.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 23:06   Citovat  

Dočetl jsem se na nějaké jiné diskuzi po googlení, že ten ventil PCV může mít vliv na otáčky při klesání otáček na volnoběžné. Po sundání nohy s plynu při neutrálu, spadnou otáčky kousek nad volnoběh cca 1000 a kousek, a pak za sekundu se sníží už pod 1000, ale to už noha oddychuje na koberci tu sekundu. Dělá mi to i Civic, Ale nevzpomínám si, jak to bylu u Škodovek ( Š-110LS, 130L, Fávo, Felda, Fábka je reakcí na plyn uplně mimo zmatenej )

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 9:41   Citovat  

Když vás tak poslouchám, asi to nemá cenu řešit a budu to považovat jako že ten motor to prostě dělá. Samozřejmě k mechanikovi radji zajedu. Až bude čas.

Jak tady psal PeterAccord - hodně blízko je ten zvuk akcelerace stíhačky Úsměv Ale kvílení by se taky hodilo.

Já se hrozně bál, aby to nebylo něco s motorem, protože samozřejmě to by byla nejhorší položka. Vše ostatní se dá nějak zmáknout, případně počkat na finance jestli to není akutní.

Škoda že ten zvuk nemůžu natočit, prostě tu frekvenci moc nezaznamená muj mobil i když to lze celkem dobře slyšet.

Budu rád, když diskuze pojede dál a třeba se připojí někdo ,kdo s tím má zkušenost a ví, jak to vyřešit nebo co to vlastně dělá....

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2016 , 12:02   Citovat  

Nemáš tam někde pod kapotou schovaného šneka? Takhle to přesně píská dieselákům Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 25.11.2016 , 12:19   Citovat  

Střelec napsal:
Nemáš tam někde pod kapotou schovaného šneka? Takhle to přesně píská dieselákům Velmi šťastný

No, doufám, že ne ! Velmi šťastný

Snad ... to nebude nic vážnýho :/

0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 13:30   Citovat  

Našel jsem na YT video, který hodně odpovídá zvuku, který slyším i já při akceleraci - ovšem rozhodně NE tak hlasitě. O mnoho méně. Ale mohlo by to časem znamenat stejný zvuk pokud by se jednalo o stejnou věc. Takže bych řekl - alternátor ? Jinak na neutrál to zatím skoro neslyším, spíš když jedu.

Mrkněte na video: tudy odkaz

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 15:28   Citovat  

Takhle nejak ze by trosku jako cirkularka?
Odkaz

0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 15:36   Citovat  

Kendik napsal:
Takhle nejak ze by?
Odkaz

na tvoje video jsem se už díval dřív a po pravdě - nevím to mi hlava nebere , myslím, že to není úplně ono. mě to na volnoběh takový zvuk úplně nedělá. Spíš při jízdě v zátahu je ten zvuk na vyšší frekvenci, ale těžko říct, takhle přes mobil je to na prd.

Co s tím teda nakonec máš ? Motor ko ? Já se modlím, aby motor ko nebyl, jinak jsem v .... :/ A pokud je to motorem, jak to jede - poznáš to při jízde ? Žere to olej ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 15:42   Citovat  

Co s tim mam nevim Úsměv Ten zvuk Ti prijde na to, ze je motor KO? V Honde zatim nemeli cas to rozebrat, ale po projeti se s tim mi rekli, ze je to ok, ale to uz byl motor ohraty, kdyz jsem tam prijel. Me to moc ok neprijde.
Velmi šťastný Tento zvuk je natoceny kdyz byl motor studeny. Zhruba 2 minuty po nastartovani.
Motor tahne, olej nezere, ale vis co se rika, motor pred smrti tahne nejlip Velmi šťastný
Kdyz je ohraty je to lepsi, tak nevim jestli to mam resit. Na internetu je takovych videi s podobnym nebo horsim zvukem spousta a u vetsiny pisou, ze je to normalni zvuk, tak nevim no.

0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 15:48   Citovat  

Kendik napsal:
Co s tim mam nevim Úsměv Ten zvuk Ti prijde na to, ze je motor KO? V Honde zatim nemeli cas to rozebrat, ale po projeti se s tim mi rekli, ze je to ok, ale to uz byl motor ohraty, kdyz jsem tam prijel. Me to moc ok neprijde.
Velmi šťastný Tento zvuk je natoceny kdyz byl motor studeny. Zhruba 2 minuty po nastartovani.
Motor tahne, olej nezere. Kdyz je ohraty je to lepsi, tak nevim jestli to mam resit. Na internetu je takovych videi s podobnym nebo horsim zvukem spousta a u vetsiny pisou, ze je to normalni zvuk, tak nevim no.

Aha. No jestli jede normálně a motor nežere olej, snad to bude ok. Na jednu stranu jsi mě uklidil, na druhou stranu bych řekl, že ta "meluzína" je trochu divná. Na třetí stranu asi nic, co by extra vadilo (pokud je motor ok) a když zapneš trošku rádio, neslyšíš to. Nevím, jak moc je to pak slyšet zvenku. To si nejsem jistý ani u svýho auta jak to jde slyšet venku. V každém případě tvůj zvuk mi příjde hlasitější než ten můj. A mě to spíš jde víc do pískotu.

Říkal jsem si, jestli to prostě nemůže dělat sání - když šlápnu na plyn - slyším to (např dálníce 130km/h), když ho pustím - hned to přestane. A tak to můžu dělat pořád dokola. Těžko říct no.... mě osobně se ten tvůj zvuk nezdá jako KO, ani ten můj. Samozřejmě strach / obavu mám trochu taky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 16:18   Citovat  

shortyx napsal:
Aha. No jestli jede normálně a motor nežere olej, snad to bude ok. Na jednu stranu jsi mě uklidil, na druhou stranu bych řekl, že ta "meluzína" je trochu divná. Na třetí stranu asi nic, co by extra vadilo (pokud je motor ok) a když zapneš trošku rádio, neslyšíš to. Nevím, jak moc je to pak slyšet zvenku. To si nejsem jistý ani u svýho auta jak to jde slyšet venku. V každém případě tvůj zvuk mi příjde hlasitější než ten můj. A mě to spíš jde víc do pískotu.

Říkal jsem si, jestli to prostě nemůže dělat sání - když šlápnu na plyn - slyším to (např dálníce 130km/h), když ho pustím - hned to přestane. A tak to můžu dělat pořád dokola. Těžko říct no.... mě osobně se ten tvůj zvuk nezdá jako KO, ani ten můj. Samozřejmě strach / obavu mám trochu taky.
Nemuzu posoudit, jestli jede normalne, ale prijde mi, ze ano Úsměv Nemam s cim-kym porovnat. Meluzina je divna a podobny zvuk vydava motor na tom videu co jsi daval Ty proto jsem pridal sve video.
U Tebe to bude asi uplne neco jineho, kdyz Ti to dela za jinych podminek. Skoda, ze nemuzes natocit. Kolik ma motor najeto? Zkus natočit něčím lepším a za studena, když píšeš, že je to víc slyšet.Za jak dlouho se Ti motor v tehle zime po nastartovani za studena ztisi?
To rachtani-cvakani by melo taky prece ustat do minuty nez se motor trosku promaze. U A6G jsem nastartoval a do minuty byl-je motor temer neslysitelny. Tady mam prvnich deset minut jizdy pocit, ze jedu s dieselem, ale to sem plest nebudu offtopic Velmi šťastný
Na druhou stranu, A6G F20B6 je SOHC a K20A6 je DOHC a ty byvaji vzdy hlucnejsi nez jednovacky.
Motor urcite necham zkontrolovat.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.4 - akcelerace hučení / pískání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď