Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 60 z 137
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 11:24   Citovat  

ako tam ten VIF nalievate? ja som rozmyslal nad injekcnou striekackou alebo nejakym lievikom (trychtyr).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 11:45   Citovat  

JurajP napsal:
ako tam ten VIF nalievate? ja som rozmyslal nad injekcnou striekackou alebo nejakym lievikom (trychtyr).

U C8g a A7g normálně z víčka plechovky, tankovací pistolí odklapnout západku nádrže a natankovat...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 12:00   Citovat  

Mám to přelité v lahvičce po barvě na vlasy Loreal...
   Návrat  
PatoM je teď offline  PatoM
PříspěvekZaslal: 24.11.2016 , 0:39   Citovat  

JurajP napsal:

Vrchnak na plechovnici je vlastne aj odmerka. Ja to nalievam tymto sposobom, vzdy pred rezervou idem na pumpu, dam tri odmerky VIF a dotankujem plnu nadrz benzinu. Snazim sa nikdy nechodit na rezervu. Pozor na to aby sa Ti to nevylialo vnutri v aute lebo je to celkom slusny bordel a dost tazko sa toho zbavuje.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.11.2016 , 18:51   Citovat  

JurajP napsal:

Já si doma injekční stříkačkou odměřím VIF do lahvičky od Maggi (polévkové tekuté koření) a před tankováním obsah lahvičky naleju do nádrže.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2016 , 13:32   Citovat  

já kupuju VIF v těch jednorázovkách, je to do 40-60l, čistý řešení bez dávkování a hrozby vylití, zkrátka jedna lahvička padne do plný nádrže a obal vyhodím na pumpě

dneska jsem koukal na olej, od výměny 7tis km/ 5 měsíců, stále na horní rysce, stejně tak to bylo i u předchozí výměny v 7tis a 21tis km

u minulýho civica 1,8 jsem nedolejval až asi někam ke 100tis km, tam jsem měl před výměnou kousek nad ryskou... u dalších výměn už jsem dolejval 0,5l
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2016 , 11:09   Citovat  

Koukám na to jednorázové balení a moc to nechápu. Doporučené ředění jak uvádí výrobce je 1:1000 čili 1ml na 1l. Přitom to jednorázové balení, které má 125ml je určeno pro 40-60l což je 2-3:1000.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2016 , 11:37   Citovat  

rozdíl je v koncentraci, viz oleje.cz/forum

"Text vzkazu:
Dobrý den,
VIF Super Benzin Aditiv v balení 125 ml je určen k ošetření 40 - 60 litrů benzínu.
Balení 500 ml má ale předepsáno dávkování 1 ml na 1 litr benzínu.
Při použití balení 125 ml je tak přípravek 2 až 3x předávkován (což dle popisu není na závadu) nebo je v menším balení přípravek méně koncentrovaný ?

Předem děkuji za odpověď"

Dobrý den,
Vaše úvaha je naprosto správná.
V balení 125 ml je aktivní složka naředěná rozpouštědlem a to z důvodů lepší manipulace.
Obsah lépe vytéká z obalu a méně aditiva zůstává na vnitřní straně obalu.
Je proto potřeba se řídit návodem na příslušném obalu.
Případné předávkování skutečně není na závadu, ale není naprosto nutné.
Navrhované dávkování je dostačující.

Máte-li další dotazy, laskavě mě kontaktujte.

S pozdravem

Ing. Miloslav Železný (Miloslav Železný (info@vif.cz))
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2016 , 18:23   Citovat  

Tak to je pak všechno v pořádku Úsměv
   Návrat  
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 9:31   Citovat  

Zdarec chlapci, Mám sice krátkého,ale toto téma je snad jediné živé Úsměv chci se zeptat na orientační cenu první servisky u Civica 9G 1.4 ivtec Úsměv jsem na 15 000 km a i auto už si servis žáda. Měl by to být jen olej a filtry? Na Jazzu se stejným motorem jsem našel účtenku a cenu 2700 Kč z roku 2010, to u Civicu asi nehrozí co? Ikdyž nevím, co by na tom mělo být tak drahého, olej max 1500, práce cca 700, filtr 300? Ptám se hlavně z toho důvodu, že mám na autě LPG a tudíž je skoro jedno, jestli si donesu svůj olej, nebo tam nechám dát ten jejich jistě předraženej, záruku na motor už od Hondy stejně asi nemám a připojištěnej jsem na tento případ u LPG pohonu... Myslím, že cena pak může být i o třetinu menší. Jdu do Trendcar Olomouc, kdyby měl někdo zkušenosti, ještě jsem tam na servis nebyl Úsměv
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 9:59   Citovat  

Pincek napsal:
Zdarec chlapci, Mám sice krátkého,ale toto téma je snad jediné živé Úsměv chci se zeptat na orientační cenu první servisky u Civica 9G 1.4 ivtec Úsměv jsem na 15 000 km a i auto už si servis žáda. Měl by to být jen olej a filtry? Na Jazzu se stejným motorem jsem našel účtenku a cenu 2700 Kč z roku 2010, to u Civicu asi nehrozí co? Ikdyž nevím, co by na tom mělo být tak drahého, olej max 1500, práce cca 700, filtr 300? Ptám se hlavně z toho důvodu, že mám na autě LPG a tudíž je skoro jedno, jestli si donesu svůj olej, nebo tam nechám dát ten jejich jistě předraženej, záruku na motor už od Hondy stejně asi nemám a připojištěnej jsem na tento případ u LPG pohonu... Myslím, že cena pak může být i o třetinu menší. Jdu do Trendcar Olomouc, kdyby měl někdo zkušenosti, ještě jsem tam na servis nebyl Úsměv

psal jsem o 3 strany zpet:

"tož první serviska 3800Kč (matroš: olej, filtr, prace: prohlidka, diagnostika, zkusebni jizda atd)"
   Návrat  
tardi je teď offline  tardi
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 11:53   Citovat  

Doktor napsal:
psal jsem o 3 strany zpet:

"tož první serviska 3800Kč (matroš: olej, filtr, prace: prohlidka, diagnostika, zkusebni jizda atd)"

jen pro info - kde to bylo? díky
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 12:36   Citovat  

tardi napsal:
jen pro info - kde to bylo? díky

roudnice
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 19:33   Citovat  

tak dnes som kupil VIF a aj som bol hned natankovat. uvidime, ake to bude mat ucinky Úsměv. inac mam pocit, ze mi zacala trochu piskat prava zadna brzda. mam cez 21 000km. myslite, ze mam uvazovat nad servisom?
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 19:56   Citovat  

U mě taky sem tam lehce zapískají brzdy, ale jenom za studena. Nějak bych tomu nevěnoval pozornost, maximálně ti to vyčistí a stejně to s nejvyšší pravděpodobností začne znova.

Musím taky ten VIF vyzkoušet, jestli to opravdu dokáže lehce srazit spotřebu. Co jsem začal jezdit v městském provozu po Praze, tak šla spotřeba poměrně nahoru Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 20:00   Citovat  

este dodam, ze nebrzdim prudko, iba ked si to situacia vyzaduje, vacsinou brzdim plynulo. niekde pisali, ze moze pomoct chvilku razantnejsie brzdit.
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 20:12   Citovat  

to Hornet, Tomtyr, resp. ostatní k výměně oleje: pánové drazí, nevím proč měníte olej na 8000 km? Já mám novýho Tourera též, ca před měsícem na 9000 jsem měnil gumy za zimní a současně nechal udělat servisem avizovanou zimní prohlídku, při které mi řekli, že kontrolovali olej a že museli ca 1 l dolít, přičemž ca před 3 týdny jsem kontroloval (asi na 7500 km) a ryska přesně uprostřed. Tak nevím, jestli si chtěli přivydělat nebo opravdu ubyl, ale na kompl. výměnu oleje čekám jak je avizováno v servisní knize buď na ca 30000 nebo jestli mi to ukáže palubní comp dříve ... To mi potvrdili i v servisu. Jinak co se týče oleje tak asi tady: tudy odkaz , ten mi tam oficiálně dolívali. Myslím, že 119,- Kč/l je víc než přijatelná cena.

Jinak bych ještě chtěl načít z jiného soudku - opět gumy: pánové (příp i dámy), je zde někdo, kdo má zkušenosti s celoročníma gumama, a to buď Michelin crosclimate, nebo nokian? Jsem již starý, větrem ošlehaný námořník a jaksi už mne nebaví pořád přezouvat, myslím, že by se dalo točit 2x, začít zima - léto -zima a končit léto a pak nové. Chci nejprve zkusit na postarší, ale furt vynikající OCTU Combi I 1,9 TDI PD 4x4, a pokud se osvědčí, přešel bych ona Hoňdičku. Odkazy na pneu tady: tudy odkaz nebo Nokiany: tudy odkaz Každopádně dík za jakékoli info o zkušenostech s těmito gumami. VTEC
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 20:45   Citovat  

KaBro: Já měním olej po 5-7tis.km. Měnil jsem ho tak i u nového Swifta (teda měl 3tis.km). C8g jsem teď nastihl, takže šel po 10tis.,ale olej byl stále na horní rysce. S takovouhle spotřebou oleje bych se u nového auta nesmířil.
   Návrat  
Seilan je teď offline  Seilan
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 20:55   Citovat  

Já měním olej jednou za rok nebo při 12500km které jsou nastaveny na palubím PC když mažu výstrahu z palubky. Jinak tam je prý proměnný servisní interval výměny oleje dle stylu jízdy a provozních podmínek, ale toto nemám ověřený oficiálně. Jen nevím, proč tam lijou/lije te olej 5W-30, když doporučený je 0W-20. Ty ostaní jsou jen akceptovatelný náhrady.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 22:24   Citovat  

Třeba proto, že olej 0W-20 je doporučovaný ne pro maximální ochranu motoru, ale pro minimální spotřebu paliva a emise.
Naopak olej 0W-20 je akceptovatelná viskozita, na kterou ten motor ještě dokáže fungovat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 22:28   Citovat  

to Hellborn,Seilan: díky za odpověď, ten olej mě netrápí, myslím, že si chtěli přivydělat, budu to řešit po svým, až budu vyvázán z úvěrové smlouvy. To samý jsem totiž měl na Octě ... Úsměv . Spíš mě teda zajímají ty zkušenosti s těma celoročníma gumama ... Mějte se, zdravím, tady v JBC teď už 20 cm bílé m ...dky a sněží neustále, zítra do práce to bude rozhodně zajímavé ... Ble
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.11.2016 , 23:30   Citovat  

Celoroční pneu je kompromis a o jejich fungování pochybuju - těžko zachovat správné vlastnosti pro sucho a + 30°C a 20cm sněhu a -10°C.
Ale měl jsem je naposled na Š125L... Velmi šťastný
Nicméně můžu porovnat chování letních a zimních na polygonu (kluzných plochách), kde zimní stavěly auto mnohem lépe.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 14:25   Citovat  

KaBro napsal:
to Hellborn,Seilan: díky za odpověď, ten olej mě netrápí, myslím, že si chtěli přivydělat, budu to řešit po svým, až budu vyvázán z úvěrové smlouvy. To samý jsem totiž měl na Octě ... Úsměv . Spíš mě teda zajímají ty zkušenosti s těma celoročníma gumama ... Mějte se, zdravím, tady v JBC teď už 20 cm bílé m ...dky a sněží neustále, zítra do práce to bude rozhodně zajímavé ... Ble

Celoroční jsou a budou vždycky o kompromisu. Asi nejde vyvinout univerzální pneumatiku, která by měla plnohodnotně vlastnosti obou typů. Ale dovedu si představit, že pro toho, kdo jezdí v zimě minimálně, nejezdí na hory a pro cestu třeba za nákupy sleduje předpovědi a stav silnic, že mu to může vyhovovat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 18:33   Citovat  

to Hellborn, anunaki: dík za odpověď, já měl univerzály naposled ca v 80. tých letech na žigulu - legendární vzorek R8, ale to myslím , že dneska jsme už někde jinde, navíc když Michelin uvádí, že to má certifikovaný pro zimní provoz, tak myslím, že by to nemuselo být špatný, samozřejmě lyže v Krkáčích, Jizerkách ap. mám už za sebou i pravidelný dovoz dcery do školy v Jánkách ... tak tady ještě odkaz na ty Micheliny (je to žhavá novinka pro letošek, myslím, že Octa 4x4 by to unesla i na pravidelný ježdění v zimě do práce Nápad je tu! ): tudy odkaz Jinak dnes ráno do práce radši Octou, ale Hondu jsem včera ušpinil od soli (ach jo ...) ráno v JBC kalamita 25 cm mokrýho sněhu ... muhehe
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 18:43   Citovat  

a to Seilan: v servisní knížce, resp. v návodu je napsáno, že ideální, resp. doporučený je jakýkoli olej, splňující normu ACEA A5/B5, což ten Shell splňuje, navíc je psáno že: "Použití pro atmosférické motory, turbomotory a víceventilové motory" - sice Ford, ale norma je norma ne? 0W-20 se mi zdá řidší než máslo, v létě a v parnu to musí být docela pro motor záhul. Já mám zkušenosti s oleji Shell 5W-30, resp. 0W-30, sice v Octe TDI, norma Wv 507.00, resp. 506.1 a vynikající, jak na chod motoru, tak i na spotřebu. Ale tady asi každý bude mít svůj názor, podle mně je důležitá ta doporučená norma ACEA A5/B5 ... Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 19:25   Citovat  

Ta norma ACEA A5/B5 ale bohužel nevěstí nic dobrého.
Znamená totiž, že olej má sníženou HTHS viskozitu, takže hrozí trhání olejového filmu při vysokých teplotách.
Obyčejné oleje s ACEA A3/B3/B4 tímto netrpí.
Tak je na každém majiteli co svému motoru dopřeje.

Já osobně do motoru R18 leju Shell Helix Ultra 5W-40.
Stojí pár korun (136,-Kč/L), prokazatelně čistí motor uvnitř, motor ho nežere a má dostatečnou viskozitní rezervu za vysokých teplot.
Schválně se zeptej v Honda servisu, jaký neoriginální motorový olej používají Mrk
   Návrat  
hornet je teď offline  hornet
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 21:40   Citovat  

KaBro:V 8000Km jsem měnil,protože jsem za ten rok víc nenajel.K těm gumám.Jestli jsi líný přezouvat,nebo chceš ušetřit,tak raději jezdi pořát na zimních.Jak už tady bylo řečeno, ty celoroční jsou jen komromis.Žena gumy prodává a i když se prý jejich kvalita hodně zlepšila pořàt je to průměr na léto a na zimu.V létě to ani tak nevadí,ale pak přijde jedna sněhová kalamitka a selhání vždy zaskočených silničářů a budeš v pasti.
   Návrat  
Johnyss je teď offline  Johnyss
PříspěvekZaslal: 2.12.2016 , 16:10   Citovat  

Pěkný den všem přeji.

Jsem čerstvým majitelem nového Civicu, sice krátkého, ale snad to nevadí, když napíšu zde? S autem jsem velice spokojen, sice je to jen 1.4, ale pohybuji se v 99% po městě, takže to stačí. Mám jen pár otázek. Z autosalonu jsem vyjel na zimních pneu, které jsou na alu 16" discích (letní pneu mám od nich také) a chtěl bych si na jaře pořídit plechové disky (např. tudy odkaz ) pro zimní pneu a letní dám na alu disky, ale nikde nemohu najít, jak je to se senzory tlaku, jestli stačí jen koupit disky a nasadit pneu? V autosalonu mi tvrdili, že žádné senzory Civic nemá a je to monitorováno nějak pomocí ABS, tak jak to tedy je? Pak mě zajímá, které bezpečnostní matice pro alu disky jsou nejvhodnější? V Hondě mi řekli, že samozřejmě ty jejich, ale 1600Kč se mi zdá dost. Jedná se mi i o rozměr matic, to mi nebyli schopni říct. Pak asi hloupý dotaz, ale kola si budu z letních na zimní a naopak měnit sám, proto by se mi hodil zvedák, pro který v kufru vlevo místo je a hodil by se mi. Řešil jste někdo, který by se tam vešel? Pak jsem zde viděl krytky na dveře z ebay, nemá je někdo navíc nebo nebyl by někdo ochoten mi je objednat? S ebayem a angličtinou si nějak nerozumím. Samozřejmě peníze bych po domluvě předem poslal.

Mockrát děkuji, jestli mi někdo odpoví!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2016 , 19:19   Citovat  

civic nemá senzory tlaku ve ventilkách, měří podle otáček kol Mrk v klidu přehoď pneu Úsměv
bezpečnostní matice musíš vybrat podle dosedací plošky disku
originál matice na originál disky mají takovou kulovou dosedací plochu (rozměr závitu vyčteš na obrázku)

kola si taky přehazuju sám, vyřešil jsem to zvedákem z lidlu, který nechávám v garáži, je to celkem rychlý, snadný a bytelný Úsměv
krytky jsem kupoval od kolegy "Doktora", zkus požádat jeho Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 20:40   Citovat  

je mozne ze by mi mohla zamrznut voda v hadickach na ostrekovaci zadneho okna? dnes som chcel ostriekat zadne okno a nic, len taky zvuk motorceka som pocul ale nic netieklo. predne ostrekovace funguje normalne, cize voda v nadrzke nie je zamrznuta. ostrekovac na zadnom okne moc nepouzivam a je mozne ze v hadicke este ostala letna zmes a zamrzla.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina