Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
POV na jinou osobu, vozidlo na mě
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 8:52   Citovat  

Ahoj,

omlouvám se za hloupej dotaz,ale mamce se rozbilo auto, tak jsem jí řekl, že jí dám své C6G. Zatím asi nebudem přepisovat majitele vozidla ale chtěl jsem, aby si vzala na sebe POV. je to možné?

Jde mi totiž především o to, že kdyby se cokoli stalo,tak pojištění by bylo na mě tzn. bonusy pryč a ještě bych musel platit pojištění na druhé auto vyšší.

Je to možný takto udělat, nebo se musí udělat napřed komplet přepis vozidla?

Předem děkuji za čas a odpověď. přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 9:09   Citovat  

odbornici me kdyztak opravej, ale je celkem bezny, ze majitel, provozovatel a pojistitel vozidla jsou ruzny osoby, at uz fyzicky nebo pravnicky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 9:09   Citovat  

Ahoj. Vlastnik, pojistnik a provozovatel muzou byt rozdilne osoby, takze to samozrejme jde.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 9:41   Citovat  

Díky kluci Úsměv

Takže pokud se to tak udělá a případně by se stala nějaká havárka, tak já budu mít sice zrušený auto, ale nepříjdu o bonusy a nic jiného se mě nětýká? Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 10:27  Naposledy upravil M@jk dne 9.12.2016 , 15:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Probos napsal:
Ahoj,

omlouvám se za hloupej dotaz,ale mamce se rozbilo auto, tak jsem jí řekl, že jí dám své C6G. Zatím asi nebudem přepisovat majitele vozidla ale chtěl jsem, aby si vzala na sebe POV. je to možné?

Jde mi totiž především o to, že kdyby se cokoli stalo,tak pojištění by bylo na mě tzn. bonusy pryč a ještě bych musel platit pojištění na druhé auto vyšší.

Je to možný takto udělat, nebo se musí udělat napřed komplet přepis vozidla?

Předem děkuji za čas a odpověď. přátele

Zdarec,
jasná jasná jasná. Jak píší kluci. A pokud by si chtěl možná zajímavé informace ohledně pojištění, zkus napsat Pepovi alias Jofrey: tudy odkaz

Odkaž se na mne, že jsi dostal tip.
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 15:44   Citovat  

Diky M@jku Mrk

Jediny problem je asi cena pojisteni pri rozdilnem vlastnikovi a pojistnikovi vozidla. Krome Ceske a Generali maji v tomto pripade vsechny pojistovny prumerne 30% prirazku k cene a dalsi prirazku treba az 35% v zavislosti na nizkem veku vlastnika. Bonus se vzdy pocita na pojistnika, nekde ho lze sloucit s manzelem, manzelkou a nebo s ICO. Moznosti je nepreberne mnozstvi.
   Návrat  
LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 16:20   Citovat  

Mě by zajímalo, jestli když já jsem majitel vozidla a pojistník, ale s autem jezdí jiná osoba, uvedená ve smlouvě, a ta osoba udělá škodu, komu vezmou bonusy?
A dál, když já jsem majitel a příbuzný je pojistník, já nabourám, tak bonusy seberou mě, jako řidiči nebo příbuznému?

Díky Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 16:48   Citovat  

Bonus je vzdy ponizen, nebo navysen pojistnikovi, tedy majiteli pojistne smlouvy.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2016 , 14:20   Citovat  

Díky všem za rady a odpovědi. Musím se ještě domluvit s mamkou, jak to vlastně bude chtít řešit a jak to nakonec dopadne - jestli nepřepíšeme celé auto nebo to necháme na mě. Uvidíme. V každém případě děkuji. přátele
   Návrat  
nere91 je teď offline  nere91
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 13:39   Citovat  

Nebudu zakládat nový topic, ale mám trochu jiný dotaz.

Nevíte, jak PČR reaguje na to, když má člověk v Zelené kartě jinou adresu než na řidičáku/OP? Pojišťovna se sekla a potřebuju nutně jezdit Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 14:10   Citovat  

nere91 napsal:
Nebudu zakládat nový topic, ale mám trochu jiný dotaz.

Nevíte, jak PČR reaguje na to, když má člověk v Zelené kartě jinou adresu než na řidičáku/OP? Pojišťovna se sekla a potřebuju nutně jezdit Mr. Green

Vubec to neresi. Jde o pojisteni vozu, ne osoby.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 14:11   Citovat  

vůbec nijak...
   Návrat  
nere91 je teď offline  nere91
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 14:47   Citovat  

Tak super, díky Honda
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 14:04   Citovat  

Jeste muze nastat problem zruseni tve pojistky. Dej schvalne vedet, jestli ti udelaji ve stejne pojistovne, jako to mas nyni pojistene defacto zmenu pojistnika z tebe na mamku. Chapu, ze bude nova smlouva, ale zrusit pojisteni jde jen par zpusoby (prodej/zanik/vyrazeni vozu, vyrocim smlouvy, dobou platnosti smlouvy) a nebo dohodou, coz by mohl byt zrovna tento pripad.

Jinak tedy nevim, kdo ma 30% navic za rozdilneho vlastnika a pojistnika, ale mel jsem kalkulaci na auto, ktere jsem nedavno kupoval a cena je shodna, kdyz jsem pojistnik a je jedno jestli jsem byl vlastnik ja nebo leasingovka Nápad je tu!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 14:08   Citovat  

bordel napsal:
Jeste muze nastat problem zruseni tve pojistky. Dej schvalne vedet, jestli ti udelaji ve stejne pojistovne, jako to mas nyni pojistene defacto zmenu pojistnika z tebe na mamku. Chapu, ze bude nova smlouva, ale zrusit pojisteni jde jen par zpusoby (prodej/zanik/vyrazeni vozu, vyrocim smlouvy, dobou platnosti smlouvy) a nebo dohodou, coz by mohl byt zrovna tento pripad.

Jinak tedy nevim, kdo ma 30% navic za rozdilneho vlastnika a pojistnika, ale mel jsem kalkulaci na auto, ktere jsem nedavno kupoval a cena je shodna, kdyz jsem pojistnik a je jedno jestli jsem byl vlastnik ja nebo leasingovka Nápad je tu!

Přehlášení už proběhlo. Mamka si zařídila nové pojištění jinde. Vlastně jsem o tom ani nevěděl a dala mi vědět pak až to bylo hotové, abych si zrušil smlouvu. Já jsem poslal email do pojišťovny jak postupovat. Paní mi poslala formulář který jsem měl podepsat. Za 2 dny jsem měl zbytek peněz z pojistky na účtě a smlouva ukončená. Velmi hladké ukončení Úsměv
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 14:11   Citovat  

Probos napsal:
Přehlášení už proběhlo. Mamka si zařídila nové pojištění jinde. Vlastně jsem o tom ani nevěděl a dala mi vědět pak až to bylo hotové, abych si zrušil smlouvu. Já jsem poslal email do pojišťovny jak postupovat. Paní mi poslala formulář který jsem měl podepsat. Za 2 dny jsem měl zbytek peněz z pojistky na účtě a smlouva ukončená. Velmi hladké ukončení Úsměv

Tak pokud probehl prepis, tak s tim neni problem, staci jim kopie TP nekdy jen smlouva... Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 16:01   Citovat  

bordel napsal:

30% az 35% prirazky za rozdilneho pojistnika od vlastnika ma Allianz, CSOBP, Kooperativa, CPP, Uniqa. A nedivim se, kdyz treba zde z HC ma spousta mladych lidi jako pojistnika 90 leteho dedu s maximem bonusu, nebo mamku a nebo tatku s maximem bonusu... To riziko za 20 leteho vlastnika a nebo provozovatele tam proste porad je a pojistovna ma pravo vedet, kdo a jak auto uziva.

Proti tomu Ceska pojistovna a Generali rozdil nedelaji a neresi to. Kellnerovi to asi zily netrha HaHaaa

V pripade auta v leasingu a vlastnictvi leasingovkou je vypocet pojistneho zase uplne jinak postaveny, nez v pripade bez leasingu ve vlastnictvi FO.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
POV na jinou osobu, vozidlo na mě
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina