Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
B18C4 Mizení vody z chladiče
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Majkl_MB je teď offline  Majkl_MB
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 22:21   Citovat  

Zdravím H+. Hondice byla nedavno na rozsahlem servisu pred zimou, kde se mimo jine delaly i rozvody s pumpou a pod. Kdyz sem si ji vzal domu, tak bylo vsechno OK a vzhledem k pocasi moc nejezdila. Posledni tyden bylo docela hezky, tak sem ji parkrat projel, ale po zastaveni na miste teplota sla trochu nahoru, nic vazneho. Par dni na to sem prijel domu a nechal auto chvilku vrcet pred vratama, zatimco si vyndam nakup. Kdyz sem sel zaparkovat, byla teplota uz opravdu hodne vysoko a sahara nic. Tak sem rychle zaparkoval a vypnul motor. Rano koukam, ze v chladici uplne sucho... Dolil sem do plna a nechal sednout. Nastartoval sem a nechal ji zahrat, koukal sem pod auto jestli neco nekape, jestli nejde z vyfuku vic pary (tesneni/hlava?). Pak sem ji zkusil projet nejdriv normalni jizda a kontrola, pak nejake zatacky, mesto, rychla jizda. Kdyz sem prijel, tak kapalina porad na max a sahara jela jako obvykle, vsechno vypadalo ok. Nasledne sem s ni jel cca 3km domu a rano zase zpatky, vecer koukam, prazdno.... Po cem primarne jit? Co vyzkouset? Diky za kazdou radu Mrk

PS: Pokud by to s tim mohlo souviset, jako spis ne, tak mi nespina VTEC a studene starty nejsou uplne to prave.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 22:40   Citovat  

těsnění pod hlavou ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 0:11   Citovat  

To byla az ta posledni moznost co sem nechtel aby mi nekdo potvrdil Velmi šťastný Da se to nejak po domacku na 100% potvrdit? Popripade kde nechat opravit?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 9:23   Citovat  

Majkl_MB napsal:
To byla az ta posledni moznost co sem nechtel aby mi nekdo potvrdil Velmi šťastný Da se to nejak po domacku na 100% potvrdit? Popripade kde nechat opravit?

myslím si, že na 100% ti to potvrdí až brusič, při rovnání hlavy (nedej bože bloku)
příznaky jsou následující:
mizení vody aniž by byl vidět únik
přeplnění expanzky, ale už se nenasaje zpět
občasné přehřátí
většinou se stav postupně zhoršuje

ještě mě napadá, že už jsem viděl i nakousané hadice od kuny, ale ty se projevují spíš jen tím, že po natlakování jakoby rosí

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 9:34   Citovat  

Jak píše Rom. jestli se ti plní expanzka tak to je těsnění pod hlavou, nevím proč ale angláni na to strašně trpěj naštvanej

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 13:57   Citovat  

Expanzka je prave taky uplne sucha... Jinak motorove je naprosto v poradku, nevytacim ho za studena a kolikrat ani po zahrati, olej nebere. Je mi divne ze by pri normalni jizde odesla hlava nebo tesneni ale asi to jinak nebude... Smutný

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 17:40   Citovat  

Dolij vodu, odvzdušni, nech to prohřát a pak to drž na dálnici do kopce pod plynem třeba na čtyřku, pokud ti vylítne teplota a bude když co nejdřív zastavíš 1) studený chladič = termostat (ale psal jsi že ti ventilátory spínají, takže tady asi problém nebude 2) teplý/horký chladič a ventilátory pojedou = těsnění pod hlavou.

Máto už svůj věk a udělat těsnění není zas takový problém.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 17:53   Citovat  

je divny ze ta voda nekam mizi, jednou se mi stalo neco podobneho, nebyla sponka na hadici, hadice byla jenom nasazena. za jizdy se voda pomalu vytracela pryc az to zaclo varit

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 18:26   Citovat  

Becky napsal:
Jak píše Rom. jestli se ti plní expanzka tak to je těsnění pod hlavou, nevím proč ale angláni na to strašně trpěj naštvanej

Martine,
nejen angláni i C6G VTi majora a i moje high comp C5G ESi ...

Je potřeba si položit otázku, hlavu rovná každý, ale kdo naposledy rovnal i blok, aby bylo naprostá totální 1000% ní jisota???

Mě se po složení motoru v minulosti plnila expanzka (víčko a chladič KO), uděláno, už neexpandovala, ale plnila se třeba při stálé jízdě 400km po SRN, H dálnicích rychlostmi 130-140km/h, proč? Přitom vše bylo ok, hlava srovnaná, nové těsnění, ale blok ne.

Nooo, tak blok holt ven a udělat, vždyť to není takový problém!!!

přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 18:37   Citovat  

Becky napsal:
je divny ze ta voda nekam mizi, jednou se mi stalo neco podobneho, nebyla sponka na hadici, hadice byla jenom nasazena. za jizdy se voda pomalu vytracela pryc az to zaclo varit

Pokud je těsnění hodně KO, tak může jít do válců voda a spaluje se, možná proto i ty blbý studený starty jak tu zmiňuje ...

Před nedávnem jsem dělal na svém F20Z1 taky těsnění, ze začátku se voda ztrácela 1l/1000km, později už víc a v zatížení kolem 180km/h to začlo tlakovat a teplota lezla pomalu nahoru, když se ubralo a jelo volně tak pohoda Úsměv

M@jk napsal:
Martine,
nejen angláni i C6G VTi majora a i moje high comp C5G ESi ...

Je potřeba si položit otázku, hlavu rovná každý, ale kdo naposledy rovnal i blok, aby bylo naprostá totální 1000% ní jisota???

Mě se po složení motoru v minulosti plnila expanzka (víčko a chladič KO), uděláno, už neexpandovala, ale plnila se třeba při stálé jízdě 400km po SRN, H dálnicích rychlostmi 130-140km/h, proč? Přitom vše bylo ok, hlava srovnaná, nové těsnění, ale blok ne.

Nooo, tak blok holt ven a udělat, vždyť to není takový problém!!!

přátele

Nebo prasklá hlava, kde se prasklinka otevře až při větším zatížení či teplu ... Úsměv Někdy jsou to záhady Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 21:52   Citovat  

Já bych si tipnul, že při výměně vodní pumpy se špatně odvzdušnil chladící okruh.
Díky tomu bylo v motoru málo chl. kapaliny, motor se přehřál a zkroutila se hlava.

Mně se takto málem podařilo uvařit motor po špatném odvzdušnění.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2016 , 22:26   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já bych si tipnul, že při výměně vodní pumpy se špatně odvzdušnil chladící okruh.
Díky tomu bylo v motoru málo chl. kapaliny, motor se přehřál a zkroutila se hlkdyž řně se takto málem podařilo uvařit motor po špatném odvzdušnění.

To je hloupost,protože chladící okruh se odvzdušní sám. Vzduch odejde přes vičko chladiče a po zchladnuti se zpět do systému nasaje kapalina z expanzky. Zavzdušní se to až když v expanzce nic není. Pokud má expanzku prázdnou a ne natlakovanou,tak můžete mit někde netěsnost. Chce to prohlédnout hadice při nastartovaném motoru a i chladič. Mě takhle stříkal pramínek z chladiče tak málo že to nebylo moc vidět...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 9:42   Citovat  

presne, pri takovy spotrebe vody by to hulilo jak temelin Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 10:50   Citovat  

Těžko soudit, já bych zkusil nejdřív jízdní test co jsem zminoval předtím - jak se to chová při dolité kapalině a plné záteži a pokud to bude OK tak vypustit chladící okruh a odtlakovat + vyvakuovat a najít netěsnosti.

Ono v tomhle počasí ted těžko soudit zda něco hulí hodně nebo málo. Já mám za sebou ted při rozjezdu taky bílou clonu, ale za to nemůže chlazení, ale LPG Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 14:15   Citovat  

Tak mám nějaké nové poznatky:
Expanzka byla suchá, chladič plný. Pro test sem dolil destilku mezi min a max a jel to projet. Zatím mi přijde, že hladina je pořád stejná. Budu ale dál zkoušet, jestli něco nezmizí. Co se týče kouře z výfuku, tak za studena hulí opravdu hodně a když zastavím, tak za mnou chvílí skoro není vidět ale po ohřátí OK. Myslím, že v tomhle počasí úplné normální. Na druhou stranu mi přijde, že trochu zmizel olej... Zkusím srovnat všechny hladiny, tak jak mají být a jet to projet někam, kde tomu můžu po ohřátí dát plnou zátěž. O víkendu asi půjde na dílnu na zvedák a bude se pátrat po netěsnostech tam, kam normálně nevidím.

Edit: Věděl by někdo přesný obsah kapaliny v okruhu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 15:12   Citovat  

Zkus a uvidíš, mě voda taky mizela a jinak vše naprosto OK, pouze při zátěži na dálnici začla stoupat teplota.

Množství 4.5 litru

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2016 , 19:53   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Nebo prasklá hlava, kde se prasklinka otevře až při větším zatížení či teplu ... Úsměv Někdy jsou to záhady Úsměv

No právě, otázkou pak je, proč se prostřelil u mne ten válec. Shoda náhod. Ale uvidíme, nač přijde "jmenovec" Majkl_MB. Uvidíme. Třeba u mne to bylo nesrovnaným blokem, pokud hlava, uvidíme. Nevzpomínám si, že by podobné problémy byly u sériového motoru a mapy.

přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2016 , 14:05   Citovat  

Tak abych to zase někam posunul. Vypadá to, že voda nikde neuniká, těsnění OK, teplota OK. Za týden mi zatím zmizlo cca 100 ml Tak to valím bulvy . Uvidíme jak se to bude vyvíjet, nejpravděpodobnější je, že se to při výměně pumpy zavzdušnilo. Jinak mám nový snímač teploty a vypadá to, že studené starty se srovnaly... Teď ještě vyřešit ten VTEC .

Zod je teď offline  Zod
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2016 , 21:34   Citovat  

Ahoj majku_mb nejspis mam obdobny problem. Jen mam otazku taky ti nejde natocit teplej motor po vyhnani motoru do vtecu ? Diky za odpoved,Zod.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2016 , 22:42   Citovat  

Zod napsal:
Ahoj majku_mb nejspis mam obdobny problem. Jen mam otazku taky ti nejde natocit teplej motor po vyhnani motoru do vtecu ? Diky za odpoved,Zod.

Pokud ti to nechytá za tepla tak proletuj hlavní palivové relé ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2016 , 23:25   Citovat  

Ahoj posledni dobou se to docela srovnalo... Honza Mach mi znovu poradne procistil volnobezny ventil a od te doby je to jeden z 10 startu, mozna nahoda. Dela to opravdu hodne nepravidelne, vetsinou ale hned po ranu, kdyz je motor uplne studeny. Nejde ale vylozene o to, ze bych auto nenatocil, jen je start trochu delsi, nez obvykle a otacky poradne nevedi jesli nahoru nebo dolu Velmi šťastný
Jinak co se tyce vody. Resil sem to spinani VTECU, proto sem byl v Machservisu v HK. Sundali sme solenoid, z ktereho samozrejme vyteklo trochu oleje. Jak zustala skvrna na bloku, tak najednou bylo videt, ze tam za jizdy z lehka ukapava voda a dela modry flicek na povrchu toho oleje. Do te doby se hned vyparila a nikde nebylo nic videt. Jde to s nejvetsi pravdepodobnosti z napojeni jakehosi pretlaku termostatu, uzka hadicka hned za vstupem horni hadice do bloku... Dnes sem jeste mel auto na zvedaku a cistil si motor ze spodu, jelikoz se pretesnovalo par veci a chci mit jistotu ze nikde nic neprosakuje. Po sundani spodniho deklu motoru sem si vsiml, ze napojeni spodni hadice do chladice je lehce oroseny a kovova sponka sezrana na kasi. Vymenil sem ji a uz snad od toho bude pokoj. Tak to valím bulvy
Tudiz mizeni vody byly 3 faktory dohromady. 1. Po vymene pumpy se nedolila uplne do plna, nebo vzniklo zavzdusneni, kdy vzduch postupne odchazel pres vicko a zpusoboval ubyvani hladiny. 2. Vyrovnani hladin chladic-expanzka, ktera se musela nekolikrat doplnit, tudiz to vypadlo ze voda mizi ale to si ji nejspis jenom okruh postupne doplnoval. 3. Dve drobne netesnosti na hadich, pres ktere mizi par deci a zpusobuje, ze se hladina proste z dlouhodobyho hlediska nedrzi.

Zod je teď offline  Zod
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2016 , 0:12   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Pokud ti to nechytá za tepla tak proletuj hlavní palivové relé ...

Rizku ne mam jiny problem. Vysvetlim: motor za studena chytne pak ho prohreju cca 15min jizdou a tocim motor do vteku najednou motor uplne uhasne jako kdyby se zadusil nebo tak neco proste se vypne pak musim cekat tak 15-min nez neco asi nejspis schladne a jak to zchladne nastartuju i za vlaznyho motoru. Kdyz motor vypnu normalne klickem pak nastartuju i za teploty motoru furt. Ale pokud motor vytocim do vteku tak se tam neco zblazni a uolne to vyhodi motor tak ze uhasne a nejde nastartovat nez vychladne. Mohl by jsi me prosim poradit ? Jinak rozdelovac novej map senzor taky novej jednotka mi vypisovala chybu 21 coz je solenoid a chybu 3 coz je map senzor. A ja si podle me myslim ze asi odesel vtek solenoid kdyz tuhle chybu vyhazuje jednotka. Ze se proste ten ventil neotevre dalsi mazaci kanalky a motor proste se zadrhne asi a prestane motor pracovat nevim pockam si na dobrou radu odbornika. Diky moc za kazdou kladnou odezvu ale ber me prosim jako takoveho pokrocilejsiho lajka. H+

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 18.12.2016 , 0:43   Citovat  

Majkl_MB: gratuluju k opravení závady. je to dobrý
Jsem to říkal, že je to zavzdušněný. Jenom Kmóďa tvrdil, že je to hloupost....

Obsah fóra Honda-club.cz   
B18C4 Mizení vody z chladiče
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina