Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Divne zachrceni pri rozjedu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
KolonicnyR je teď offline  KolonicnyR
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2016 , 14:08   Citovat  

Dobry den,

stalo se nekomu, ze kdyz jste se do kopce rozjizdeli na jednicku tak Vam z podkapoty sel takovy chrchlavy zvuk? Nedokazi ho popsat, deje se to tak 1-2x za tisic km.

Prevodovka a spojka vypadaji ok...

Accord 7g 2.4 vtec

Nesetkal se stim nekdo?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2016 , 14:59   Citovat  

No me to dela porad a ne jen jednou za 1000km, ale to Ti asi moc nepomuze.

0
PříspěvekZaslal: 4.11.2016 , 15:28   Citovat  

A vis aspon cim to je? Me to dela max do 1500 otacek

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2016 , 16:18   Citovat  

takové jako zachrčení strženého setrvačníku na dětské hračce? 1-2sec zvuk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2016 , 16:34   Citovat  

KolonicnyR napsal:
A vis aspon cim to je? Me to dela max do 1500 otacek
Nevim. Me to dela spis takovy chrcivy dieselovy zvuk v tahu hlave do kopce to rachta. Ale hlavne nad 2000 otacek

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2016 , 17:46   Citovat  

Zkoukni tepelný štíty kolem výfuky/svodů většinou jsou uklepaný či urezlý a jakoby drnčí když je motor v tahu a lehce podtočenej.

Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2016 , 19:35   Citovat  

Jojo. Tepelný štít kolem katalyzátoru, skláda se ze dvou dílů, spodní a vrchní. Jsou přišroubované čtyřmi šrouby k sobě a drží pěvně na katu. Vetšinou urezne jeden roh dílu a pak druhej (šroub i s matkou zustanou na tom protikuse)a začne to drnčet o sebe. U Civica jsem to přepásal kovou páskou a byl klid, než urezl ten zbytek i s páskou, cca 3 roky. Tak jsem ty štíty sundal, no skoro sami upadly Velmi šťastný
Dělá mi to zrovna tak i Accord (K24), ale páska se mi povolila, holt jiná síla než D15B7 u Civica Velmi šťastný
Drnčelo to většinou v lehkým tahu a stálé pomalé jízdě při nízkých otáčkách (většinou město a lidi se otáčeli)
Nevim, ale může to dělat i něco jiného, todle se ozývalo jakoby s pod auta. Pod kapotou to možná může dělat štít svodů, jak je psáno výše.

Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2017 , 11:29   Citovat  

Abych zbytečně nezakládal nové téma - setkal se tímto někdo?

ted v zimě se dostavil ještě jeden divný zvuk, který se mi nezdá normální. Napřed jsem se bál, že to bude řetěz, ale asi spíš ne.

Jak často se dělá na k24 seřízení ventilů? Podle servisky jsem měl naposledy asi před 60tkm a myslím, že to s tím souvisií.

Popis problému: Ráno, zima, studený motor - nastartuju - zvuk motoru se zdá ok. Jakmile se rozjedu a v podstatě jedu, na jakýkoli kvalt, tak slyším od motoru takové nepravidelné lupkání / cvakání. Když vytočím například do 2.5 - 3 tis. a přeřadím, je to cvakání rychlejší a hlasitější (během toho přeřazení). Jakmile zahřeju motor, třeba po 20 minutách jízdy. Žádné cvakání už neslyším. To stejné se opakuje druhý den ráno. Prostě se to děje jen v zátěži a myslím, že jen při studeném motoru.

Můžou to být ventily ?

Díky.

MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2017 , 11:37   Citovat  

Marián napsal:
Jojo. Tepelný štít kolem katalyzátoru, skláda se ze dvou dílů, spodní a vrchní. Jsou přišroubované čtyřmi šrouby k sobě a drží pěvně na katu. Vetšinou urezne jeden roh dílu a pak druhej (šroub i s matkou zustanou na tom protikuse)a začne to drnčet o sebe. U Civica jsem to přepásal kovou páskou a byl klid, než urezl ten zbytek i s páskou, cca 3 roky. Tak jsem ty štíty sundal, no skoro sami upadly Velmi šťastný
Dělá mi to zrovna tak i Accord (K24), ale páska se mi povolila, holt jiná síla než D15B7 u Civica Velmi šťastný
Drnčelo to většinou v lehkým tahu a stálé pomalé jízdě při nízkých otáčkách (většinou město a lidi se otáčeli)
Nevim, ale může to dělat i něco jiného, todle se ozývalo jakoby s pod auta. Pod kapotou to možná může dělat štít svodů, jak je psáno výše.

Ja uz je taky urval pryc, nemel jsem na to nervy. Ted premyslim jestli na stk nebudou hucet Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2017 , 13:19   Citovat  

Probos napsal:
Abych zbytečně nezakládal nové téma - setkal se tímto někdo?

ted v zimě se dostavil ještě jeden divný zvuk, který se mi nezdá normální. Napřed jsem se bál, že to bude řetěz, ale asi spíš ne.

Jak často se dělá na k24 seřízení ventilů? Podle servisky jsem měl naposledy asi před 60tkm a myslím, že to s tím souvisií.

Popis problému: Ráno, zima, studený motor - nastartuju - zvuk motoru se zdá ok. Jakmile se rozjedu a v podstatě jedu, na jakýkoli kvalt, tak slyším od motoru takové nepravidelné lupkání / cvakání. Když vytočím například do 2.5 - 3 tis. a přeřadím, je to cvakání rychlejší a hlasitější (během toho přeřazení). Jakmile zahřeju motor, třeba po 20 minutách jízdy. Žádné cvakání už neslyším. To stejné se opakuje druhý den ráno. Prostě se to děje jen v zátěži a myslím, že jen při studeném motoru.

Můžou to být ventily ?

Díky.

Rozhodně bych ventilama začal, intervalna ně je tuším 40t km + zkontrolovat jestli není vydřená nějaká vačka.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2017 , 13:22   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Rozhodně bych ventilama začal, intervalna ně je tuším 40t km + zkontrolovat jestli není vydřená nějaká vačka.

Co znamená, kdyby by byla vydřená vačka ? To se vydře jen když je nedostatek oleje nebo jeho nepravidelná výměna ne ? To by snad byl extrémní případ zmatenej Tak to valím bulvy

Vačka by se ozývala pořád, i za tepla nebo volnoběhu ne ?

tady mě zase lidi straší, pak v noci nespím Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2017 , 16:18   Citovat  

Probos napsal:
Co znamená, kdyby by byla vydřená vačka ? To se vydře jen když je nedostatek oleje nebo jeho nepravidelná výměna ne ? To by snad byl extrémní případ zmatenej Tak to valím bulvy

Vačka by se ozývala pořád, i za tepla nebo volnoběhu ne ?

tady mě zase lidi straší, pak v noci nespím Ble

1) U K-serie (hlavně tedy K20) v začátcích se to dělo, byla z nekvalitního materiálu. Zmínil jsem to proto, když bude víko dole, tak aby se to rovnou pořádně zkontrolovalo Úsměv

2) Většinou je slyšet pořád to je pravda, ale nikdy nevíš v jaké je to fázi.

3) Jak zase??? Tak sem nechod pro rady, ne? Dej to rovnou do servisu a můžeš spát klidně. Jak podle tebe má někdo na dálku přes net zjistit příčinu, aniž by nedal pár tipů na slepo, když ty nezjistíš příčinu ani když u toho auta jseš? Zvuky je vždycky nejlepší poslechnout, přesně ti to nikdo přes net nepoví Velmi šťastný - Tyhle řeči uplně zbožnuju, fakt Tak to valím bulvy přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2017 , 16:27   Citovat  

RIZ3K9 napsal:

3) Jak zase??? Tak sem nechod pro rady, ne? Dej to rovnou do servisu a můžeš spát klidně. Jak podle tebe má někdo na dálku přes net zjistit příčinu, aniž by nedal pár tipů na slepo, když ty nezjistíš příčinu ani když u toho auta jseš? Zvuky je vždycky nejlepší poslechnout, přesně ti to nikdo přes net nepoví Velmi šťastný - Tyhle řeči uplně zbožnuju, fakt Tak to valím bulvy přátele

Nebuď tak vztahovačný. Já jsem za rady rád a proto sem o ně píšu. To co jsem napsal, bylo myšleno s nadsázkou a vůbec to neberu jako takový problém. A když bude vydřená vačka, no co, život jde dál. Já jsem to myslel jen tak, že se člověk dozví nějaký závažný problém a pak na to musí pořád myslet. Takovy to - "co když je to fakt ta vačka sakra .... to mi hlava nebere " Ale rozhodně jsem to nemyslel tak, jak to asi vyznělo u tebe před monitorem Úsměv přátele

PS: Doufám, že to budou jen ty ventily když se to cca těch 60tkm neseřizovalo. Budu muset ještě jednou do servisu. je možný, že se to začalo ozývat až mi ubylo něco oleje. Prtože na začátku si myslím, že jsem to neslyšel. Ale taky když je teplý motor tak to neslyším.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 9:43   Citovat  

Probos napsal:
Nebuď tak vztahovačný. Já jsem za rady rád a proto sem o ně píšu. To co jsem napsal, bylo myšleno s nadsázkou a vůbec to neberu jako takový problém. A když bude vydřená vačka, no co, život jde dál. Já jsem to myslel jen tak, že se člověk dozví nějaký závažný problém a pak na to musí pořád myslet. Takovy to - "co když je to fakt ta vačka sakra .... to mi hlava nebere " Ale rozhodně jsem to nemyslel tak, jak to asi vyznělo u tebe před monitorem Úsměv přátele

PS: Doufám, že to budou jen ty ventily když se to cca těch 60tkm neseřizovalo. Budu muset ještě jednou do servisu. je možný, že se to začalo ozývat až mi ubylo něco oleje. Prtože na začátku si myslím, že jsem to neslyšel. Ale taky když je teplý motor tak to neslyším.

Vztahovačný jsem, pač mě cituješ Velmi šťastný však jo já to chápu, ale každopádně příště místo tohoto smajlíka Ble použij tohoto Velmi šťastný přátele pak napiš na co se přišlo.

0
PříspěvekZaslal: 24.1.2017 , 11:56   Citovat  

Ahoj, tak znovu se vracim k tomuto tematu, jelikoz tepelný štíty kolem výfuky/svodů to nejsou Smutný

Nenapada Vas co by to dale mohlo byt? Lozisko v prevodovce? Neco se spojkou? Nyni to pozoruju, ze se to stava casteji Smutný(

Minimalne 1 - 2 denne... Stane se to kdyz stojim (v polozaberu) na spojce a pridavam plyn a rozjizdim se, nebo u dvojky kdyz to podtocim tak zase trosku stojim na spojce a pridavam plyn...

Forev77 je teď offline  Forev77
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2017 , 15:59   Citovat  

KolonicnyR napsal:
Ahoj, tak znovu se vracim k tomuto tematu, jelikoz tepelný štíty kolem výfuky/svodů to nejsou Smutný

Nenapada Vas co by to dale mohlo byt? Lozisko v prevodovce? Neco se spojkou? Nyni to pozoruju, ze se to stava casteji Smutný(

Minimalne 1 - 2 denne... Stane se to kdyz stojim (v polozaberu) na spojce a pridavam plyn a rozjizdim se, nebo u dvojky kdyz to podtocim tak zase trosku stojim na spojce a pridavam plyn...

Ahoj, mám sice Accorda 8G 2,0 r.v. 2014 ale myslím, že máme stejný problém. Tak jak to popisuješ, tak se mi to také děje. Když se snažím rozjet pomalu, tak se to neozve. Jakmile se rozjedu tak ňák normálně až svižněji, tak to zarachotí. S větší pravděpodobností to udělá, když se chci rozjet do kopce a musím dát více plynu. Celkem mě to štve, ale také jsem na nic nepřišel. Mám podezření na spojku a to mám najeto 40tis. V dohledné době se chystám do autorizovaného servisu na servisní prohlídku, tak to budu s nimi řešit. Krom tohoto zvuku mě štve ještě zvuk aerodynamický, kdy při rychlosti 110-140 slyším takový pískot.. pocitově někde ze předu (kapota, okna, střecha? ..těžko odhadnout) ....fakt otrava.....to jsem se tak těšil až si toto auto koupím a teď mi dělá akorát starosti Smutný Odkud jsi?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Divne zachrceni pri rozjedu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina