Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 127, 128, 129 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 128 z 158
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2017 , 17:13   Citovat  

LPG zamrzat umí, dost záleží jaký plyn kde vezmeš, ted v těch velkých mínusech se pozná rozdíl. Mě třeba plyn zamrzá když je víc jak -10°c a jedu nad 160 km/h. Každopádně já ted v mrazech nechám ohřát auto na provozní teplotu a pak si ručně přepnu. Netrápím to na přepnutí v nastavených cca 30°c. Třeba u zmrzlé 1.6 c7g když přepne LPG tak se auto pomalu na volnoběh ohřívá, je to zřejmě malým obsahem, protože 2.0 či 3.5 se ohřeje v pohodě rychle.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2017 , 21:37   Citovat  

renda4 napsal:
S toho co napsal jsem usoudil, že motor už byl asi dost zahřátý .

už jsme to tu řešili- pokud zamrzne reduktor, je jedno že je motor ohřátý, obzvlášť když je ten reduktor někde v podběhu. Taky může být problém když hned po startu je naplno otevřené topení (třeba i větrák na max),
tak to jde přes reduktor pak málo (většina Hond má natvrdo uzavíraný ventil topení, takže red. je napojený paralelně, tudíž je dobré alespoň do mírného ohřátí (50st.) topení vypnout, stejně to netopí a reduktor se zahřeje mnohem rychleji.
No a nebo jak píšete mohou být zalepené vstřiky- on ten parafin co se tam nachytá (obzvlášť když jsou vstřikovače
vzhůru nohama a v podobných inteligentních polohách) tak mrazem velmi ztvrdne a chvíli trvá než se to rozhýbe.
Proto mají výhodu vstřikovače se silnými cívkami tudy odkaz
Kód vynechání zážehu, nebo chyby složení směsi v paměti zůstat může.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2017 , 21:22   Citovat  

renda4 napsal:
S toho co napsal jsem usoudil, že motor už byl asi dost zahřátý .

Jojo motor je zahřátý :/. No uvidíme. Mam BRC tak se asi prohnu Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 16:07   Citovat  

První informace od plynare = s největší pravdepodobnosti je chybna ridici jednotka plynu. Pry jeden vstrik neridi. Takze je to nejhorsi co me mohlo potkat Ble cena 6 000 - 10 000. Zítra to budu vedet na 100%.
Chci se zeptat zda se nekomu stalo něco podobného Honda

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 19:44   Citovat  

oorrbb napsal:
První informace od plynare = s největší pravdepodobnosti je chybna ridici jednotka plynu. Pry jeden vstrik neridi. Takze je to nejhorsi co me mohlo potkat Ble cena 6 000 - 10 000. Zítra to budu vedet na 100%.
Chci se zeptat zda se nekomu stalo něco podobného Honda

hodně ojedinělá závada .... Tak to koukám!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 19:46   Citovat  

ještě atˇ změří průchod kabeláže k tomu vstřiku co nefunguje- už se mi stalo že přijel zákazník a měl to ukousané od kuny. Pak ještě prostříknout patici kontaktolem, může být zoxidovaný kontakt.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 19:52   Citovat  

Kuny jsou potvory, Hondy jim teda naštestí nechutnají, ale VW group úplně milujou. Úsměv Ecu bývá vadná v 1% případů při nějaké nefunkčnosti či závady na motoru (at už LPG, Benzín či Nafta), ikdyž to na ní vždy tak nějak vypadá, tak je závada jinde - at mechanik hledá a měří dál, hlavně at se při hledání nespokojí s tím, že mu měřák pískne že je drát průchozí, nejlépe je nejlepší přes každý jednotlivý drát přenést zátěž např. rozsvítit žárovku. Kde máš tu ECu umístěnou?

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2017 , 14:00   Citovat  

oorrbb napsal:
Ahoj, dneska rano v mrazu problem s LPG. Civic 7G sport 2003
1) Nastartuju auto a sel jsem ocistil led a snih.
2) Auto se zahralo, ale při prepnuti na plyn velice nepravidelny chod a zacala blikat kontrolka motoru.
3)Prepnul jsem na benzin a pak znovu nastartoval.
4)Kontrolka motoru jiz nesviti. A motor normalne beží.
5)Pak jsem si řekl ze poradne prohreju motor tak jsem vyjel
6)po chvilce jsem opet prepnul na lpg a to ve vetsi rychlosti. Zase to netahlo (nepravidelny chod) a rozsvítila se kontrolka motoru.
7)Po zastaveni a znovu nastartovani uz kontrolka nezhasne i když jedu na benzin.

Moje otázka je proc ted porad sviti kontrolka motoru? To musim jit něco smazat? Mohl plyn něco odprasit na motoru? Na benzin to jede uplně bez problemu.
Dál co s tím plynem? Včera vecer jsem tankoval plnou nadrz tak třeba nekvalitni plyn? (tankuju na stejne 4 roky a vždy bez problemu Ble )
Může plyn zamrznout? V utery jedu k plynaři tak jsem zvedavej co mám čekat.

Díky za info Mojmír Olomouc

Kdysi dávno, asi před 15 járama jsem takhle taky nabral plnou a auto začalo hodně cukat po nějakých 15km až pak na LPG dojelo úplně.
Když jsem vytáhl reduktor, byl plnej oleje z kompresoru z LPG stanice Velmi šťastný ...čistil jsme ho myslím 2x nebo 3x než jsem se toho smradlavýho oleje zbavil pořádnej výtlem Ale bylo to Mitsubishi s karburátorem a to vydrželo všechno VTEC

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2017 , 14:26   Citovat  

Používáte někdo aditiva do LPG ? U nás na benzince se objevilo tohle - tudy odkaz za nějakých 179,- , zatím sem vždy tak 2x za rok přidal do nádrže Chemtane V od Linde pro klid v duši ale tohle vypadá na nemlich stejnou věc akorát že si ji člověk může přidat i sám... tudy odkaz

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2017 , 11:31   Citovat  

Je nutné u 2.4 přidávat flashlube ? Bych si to tu zpět pročetl celé, ale jsem v práci a má to skoro 130 stran Úsměv Kolik si ho to případně vezme a jaký je náklad navíc na 1 km ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2017 , 13:04   Citovat  

Zdar,

tak a je jasno. Hoši je to jednotka + ta jednotka odpalila jeden vstrik. Takze oprava cca 15 000 Kc Velmi šťastný (mam v tom ještě revizu + upravu odvetrani nadrze).
Beru to s humorem, protože ja vždy vyslapnu poradny lejno.
Dali novou jednotku a vstrik a pry jede to.

Honda meetallll papa

Honcord napsal:
Kdysi dávno, asi před 15 járama jsem takhle taky nabral plnou a auto začalo hodně cukat po nějakých 15km až pak na LPG dojelo úplně.
Když jsem vytáhl reduktor, byl plnej oleje z kompresoru z LPG stanice Velmi šťastný ...čistil jsme ho myslím 2x nebo 3x než jsem se toho smradlavýho oleje zbavil pořádnej výtlem Ale bylo to Mitsubishi s karburátorem a to vydrželo všechno VTEC

MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2017 , 13:06   Citovat  

Střelec napsal:
Je nutné u 2.4 přidávat flashlube ? Bych si to tu zpět pročetl celé, ale jsem v práci a má to skoro 130 stran Úsměv Kolik si ho to případně vezme a jaký je náklad navíc na 1 km ?

Jestli ho davaji zdarma, tak si ho dej ale jinak neni duvod. Me nejede rok a nic se nestalo. Hlavni je kontrolovat ventilove vule. Zatim bez nejmenšího problemu.

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2017 , 18:22   Citovat  

Střelec napsal:

Flashlube mam, ale po case mi auto zacalo papat vic oleje nez obvykle.Tak jsem snizil davkovani, vyjel jsem ho a spotreba oleje se vratila do pivodnich mezi.Uz to nedavam.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2017 , 19:36   Citovat  

Honcord napsal:
Flashlube mam, ale po case mi auto zacalo papat vic oleje nez obvykle.Tak jsem snizil davkovani, vyjel jsem ho a spotreba oleje se vratila do pivodnich mezi.Uz to nedavam.

Mám systém tartarini, sekvenčné primazávanie. Bez tohto mi odmietli dať záruku na systém LPG, a úprimne, už mi bolo jedno či dám za LPG 1380 euro alebo 1500 euro. Na 5000 km to zjedlo cca 0,5 litra, 1 l flaška stojí cca 25 euro ak sa nemýlim. Takže náklad 12 euro na 5000 km, je u mňa smiešny.

A či to funguje nefunguje, riskovať nemienim. K24 je u mňa posvätný motor, ktorý musí dostať všetko čo má.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 14:52   Citovat  

Tak mám přestavěno. OK

Magic G4 s nějakými lepšími vstřiky (jméno si nepamatuji), které na rozdíl od těch běžných vydrží cca 150.000 km, za slušných 25.000 Kč. Flashlube jsem nedával, dle plynaře zbytečnost a stačí kontrolovat ventily.

Kvalita montáže slušná, vše dle mých představ. Výhodou bylo, že už měli zkušenosti s montáží do stejného auta, díky tomu, že už tam dřív byl DOHCVTEC Velmi šťastný Já už u nich někdy před 6 lety předělával 3.0 Audi, takže vím, že umí a vybral jsem si je znovu.

Nakonec bylo nutné nastavit provoz na benzín v otáčkách nad 6500. Vysvětlovali mi i důvod, něco s plnícím tlakem, který už je v takových otáčkách vysoký. Naštěstí se v takových otáčkách moc často nepohybuju, takže by to na spotřebu benzínu nemělo mít vliv.

Jede to úplně stejně jako na benzín, místy mi přijde, že i trošku lépe, ale to plně posoudím, až budu mít opravenou díru ve výfuku Úsměv

LPG jsem začal brát v Praze na Barrandově, kde se chlubí tím, že jim to vozí z německého Ingolstadtu. Tak uvidíme. Za 13,50 Kč / l jsou tu navíc asi nejlevnější.

Návratnost mi při nájezdu 40.000 km / rok vychází na 5 měsíců. je to dobrý

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 15:54   Citovat  

Střelec napsal:
Tak mám přestavěno. OK

Magic G4 s nějakými lepšími vstřiky (jméno si nepamatuji), které na rozdíl od těch běžných vydrží cca 150.000 km, za slušných 25.000 Kč. Flashlube jsem nedával, dle plynaře zbytečnost a stačí kontrolovat ventily.

Kvalita montáže slušná, vše dle mých představ. Výhodou bylo, že už měli zkušenosti s montáží do stejného auta, díky tomu, že už tam dřív byl DOHCVTEC Velmi šťastný Já už u nich někdy před 6 lety předělával 3.0 Audi, takže vím, že umí a vybral jsem si je znovu.

Nakonec bylo nutné nastavit provoz na benzín v otáčkách nad 6500. Vysvětlovali mi i důvod, něco s plnícím tlakem, který už je v takových otáčkách vysoký. Naštěstí se v takových otáčkách moc často nepohybuju, takže by to na spotřebu benzínu nemělo mít vliv.

Jede to úplně stejně jako na benzín, místy mi přijde, že i trošku lépe, ale to plně posoudím, až budu mít opravenou díru ve výfuku Úsměv

LPG jsem začal brát v Praze na Barrandově, kde se chlubí tím, že jim to vozí z německého Ingolstadtu. Tak uvidíme. Za 13,50 Kč / l jsou tu navíc asi nejlevnější.

Návratnost mi při nájezdu 40.000 km / rok vychází na 5 měsíců. je to dobrý

je to dobrý tak ty vstriky co mam ja by meli jit v pohode cistit, ale zatim najeto cca 50000km a vse ok , pro vyssi teploty v lete jsem na radu plynare kterej mi to dolazoval nechal nastavit privstrik benzinu od 5500-7600ot po reflasi, pro obcasne nouzove predjizdeni Úsměv pro udrzeni vykonu i mazani v kritickych otackach ..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 17:00   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
je to dobrý tak ty vstriky co mam ja by meli jit v pohode cistit, ale zatim najeto cca 50000km a vse ok , pro vyssi teploty v lete jsem na radu plynare kterej mi to dolazoval nechal nastavit privstrik benzinu od 5500-7600ot po reflasi, pro obcasne nouzove predjizdeni Úsměv pro udrzeni vykonu i mazani v kritickych otackach ..

přísvtřik, nebo komplet provoz? U mě nastavil čistě benzín v těch nejvyšších otáčkách. pokud ani po 50.000 km nemáš vstřiky zalepený, tak je to ok. Já u minulé přestavby s levnějšími vstřiky začal mít problémy (cukání a padání do nouzáku) vždy už po nějakých 40.000 km. Výměna stála to samé, co byl teď cenový rozdíl mezi lepšími, které vydrží 3x tolik, takže nebylo co řešit. Podlaha v kufru rovná a nádrž myslím 56-58l, musel bych se kouknout do papírů. OK Nechal jsem si to upravit, aby se tam toho vešlo co nejvíc Úsměv

Nejvíc mě mrzí ty vyhozený peníze za to, že jsem to nepřestavěl hned po koupi Smutný Ale čekal jsem spotřebu kolem 8l a benzín tehdy stál 24,50,-, tak jsem to nepovažoval za důležité. Jenže spotřeba se ukázala vyšší a benzín šel zase rychle nahoru naštvanej Takže z nákladů na palivo byla rázem regulerní druhá hypotéka - s tím rozdílem, že na konci nemáš vůbec nic, jen olítané auto pořádnej výtlem

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 11:08   Citovat  

Mara008 napsal:
Ahoj, stalo se mi, že teď poslední nádrž jsem nebyl schopen vyjet. Jakmile točím nad 3000rpm, tak to přepíná na benzín (chvilkově 2-3s - po ubrání se to samo přepne zase do plynu - jednotka STAG). Když to podržím déle ve vyšších otáčkách, tak se to přepne definitivně na benzín - signalizuje pípáním (jakoby došel plyn), ikdyž jsem měl v nádrži ještě 10-15 l plynu. Pak jsem dotankoval do plna a bylo to lepší, ale i tak to párkrát za jízdu přepne.

Motor byl zahřátý (Přepíná mi to poměrně brzo na plyn. Proto jsem manuálně přepnul na benzín, než se teplota kapaliny dostane na provozní teplotu, ať mám jistotu.), chladicí kapalina OK (Jiřík tady psal, že má být do -30°C. Orientačně jsem ji testoval v mražáku Velmi šťastný , takže byla přes -20°C OK), filtry vyměněné, reduktor mám Tomasetto AT09 Artic .

Nemohly by se takto projevovat už unavené membrány reduktoru (popř. zanesený reduktor)?
Dle nájezdu by už měl nárok na repas a uvažuju, jestli vyměnit jenom membrány (500-600,-Kč) nebo rovnou vyměnit komplet reduktor (za zajímavou cenu 1200,-Kč)?

Takže vyřešeno návštěvou plynaře.

Vyřešeno zvýšením přepínacího tlaku plynu (na benzín, při poklesu tlaku plynu) + doladění mapy (míval jsem skok v korekcích při přepnutí z benzínu na LPG + 10-20%, teď už téměř kopíruje benzín).

Jinak díky zvýšení přepínacího tlaku už nepřepíná na benzín, ale je cítit, že od 5tis. otáček na čtyřku už netáhne motor, jak by měl. Možná plyn teď v zimě nestíhá pro takový výkon a chtělo by nějaký kompromis mezi nastavením vypínacího tlaku teď a před.

Ještě uvažuju, že zakryju půl chladiče, popř zaizoluju reduktor, jestli to nepomůže.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 12:33   Citovat  

Střelec napsal:
přísvtřik, nebo komplet provoz? U mě nastavil čistě benzín v těch nejvyšších otáčkách. pokud ani po 50.000 km nemáš vstřiky zalepený, tak je to ok. Já u minulé přestavby s levnějšími vstřiky začal mít problémy (cukání a padání do nouzáku) vždy už po nějakých 40.000 km. Výměna stála to samé, co byl teď cenový rozdíl mezi lepšími, které vydrží 3x tolik, takže nebylo co řešit. Podlaha v kufru rovná a nádrž myslím 56-58l, musel bych se kouknout do papírů. OK Nechal jsem si to upravit, aby se tam toho vešlo co nejvíc Úsměv

Nejvíc mě mrzí ty vyhozený peníze za to, že jsem to nepřestavěl hned po koupi Smutný Ale čekal jsem spotřebu kolem 8l a benzín tehdy stál 24,50,-, tak jsem to nepovažoval za důležité. Jenže spotřeba se ukázala vyšší a benzín šel zase rychle nahoru naštvanej Takže z nákladů na palivo byla rázem regulerní druhá hypotéka - s tím rozdílem, že na konci nemáš vůbec nic, jen olítané auto pořádnej výtlem

no jo to znam ja daval tretinu vyplaty za benzin kdysi Velmi šťastný ,bohuzel jai poslouchal ty mudroliny co zde jezdi za 7 litru a servis na accorda je stoji hubicku a oem baterky jim fungujou v -15 perfektne HaHaaa mam privstrik benzinu takze do 5500ot motor benzin ani nevidi krome startu a asi po 1km se zapne lpg ..
jinak mi lpg tahlo bez cuknuti az po omezovac bez privstreku ,ale po reflashi jsem vedel ,ze me bude vic lakat to tocit Je to tam.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 13:07   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no jo to znam ja daval tretinu vyplaty za benzin kdysi Velmi šťastný ,bohuzel jai poslouchal ty mudroliny co zde jezdi za 7 litru a servis na accorda je stoji hubicku a oem baterky jim fungujou v -15 perfektne HaHaaa mam privstrik benzinu takze do 5500ot motor benzin ani nevidi krome startu a asi po 1km se zapne lpg ..
jinak mi lpg tahlo bez cuknuti az po omezovac bez privstreku ,ale po reflashi jsem vedel ,ze me bude vic lakat to tocit Je to tam.

To beru jako narážku na mojí osobu pořádnej výtlem
Takže: O spotřebě 7 litrů jsem nikdy nepsal,než jsem nechal přestavět na LPG,tak jsem jezdil zhruba za necelých 9 litrů.
servis mě fakt moc nestál,už jsem tu psal co jsem musel měnit přímo po koupi a během dvou let a teď jen jezdím. Ta částka se už dávno zaplatila jízdou na LPG,stejně jako přestavba. Kdybych jezdil na benzín a nedal ani korunu do servisu a výměn olejů atd.,stálo by mě to víc. K té OEM baterii,nikdy jsem právě OEM neměl,mám Vartu 45Ah 330A a v -15°C to mám vždy jen tak tak. Alespoň se mi to zdá. Ale OEM má vyšší startovací proud. Teď stejně asi půjdu do Alphaline 55Ah 500A,která je stále úzká. Nepotřebuji tam "RVÁT" 100Ah a 800A...
Ty si dej klidně několik startovacích baterií do kufru,napoj je a natáhni kabely k motoru pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 15:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
To beru jako narážku na mojí osobu pořádnej výtlem
Takže: O spotřebě 7 litrů jsem nikdy nepsal,než jsem nechal přestavět na LPG,tak jsem jezdil zhruba za necelých 9 litrů.
servis mě fakt moc nestál,už jsem tu psal co jsem musel měnit přímo po koupi a během dvou let a teď jen jezdím. Ta částka se už dávno zaplatila jízdou na LPG,stejně jako přestavba. Kdybych jezdil na benzín a nedal ani korunu do servisu a výměn olejů atd.,stálo by mě to víc. K té OEM baterii,nikdy jsem právě OEM neměl,mám Vartu 45Ah 330A a v -15°C to mám vždy jen tak tak. Alespoň se mi to zdá. Ale OEM má vyšší startovací proud. Teď stejně asi půjdu do Alphaline 55Ah 500A,která je stále úzká. Nepotřebuji tam "RVÁT" 100Ah a 800A...
Ty si dej klidně několik startovacích baterií do kufru,napoj je a natáhni kabely k motoru pořádnej výtlem

Prijmo na tebe to nebylo to fakt ne ,ale trafena husa .. HaHaaa ja bych rekl ,ze oem ma taky 330A startovaci proud ,ale nehadam se ..

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 17:16   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Prijmo na tebe to nebylo to fakt ne ,ale trafena husa .. HaHaaa ja bych rekl ,ze oem ma taky 330A startovaci proud ,ale nehadam se ..

Originál má 48Ah 430A a vychází na 2493,- Kč a teď v kampani bude asi sleva 15% tak by měla vyjít na 2119,- Kč. Přemýšlím jestli vzit origo,nebo tu Alphaline...
Ale to už zase řešíme baterie v tématu o LPG,protože vždycky začneš s něčím jiným pořádnej výtlem

RXC90 je teď offline  RXC90
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 17:51   Citovat  

Zdravím,mám crvecko R.2012 a chtel bych nechat přestavět na LPG. Po obvolani několika firem co to montuje jsem ještě víc zmatený Tak to koukám! než předtím, jeden mi doporučoval udělat dodatečně primazavani (aditiva) další prej, že je to zbytečný a, že to stejně nefunguje, další prej je lepší přívstřik benzínu ale nebyl schopný mi říct při jakých otáčkách se to sepne, i na té značce se neshodli Ble. Poradí mi prosím někdo? Mazání jo ne, znaků atd atd popřípadě i servis kde to nechat přestavět v Praze?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 18:55   Citovat  

po všech zkušenostech se mi jeví přímaz i přívstřik benzínu jako zbytečná investice (i v motoru R20..)
kvalitní zařízení + kvalitní montáž a seřízení a pravidelné seřizování vůle ventilů je mnohem důležitější
doporučit mohu tudy odkaz ve Strakonicích

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 19:34   Citovat  

Může mít vliv na spotřebu systém magic G4 versus magic G4+ ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 22:11   Citovat  

Rom. napsal:
po všech zkušenostech se mi jeví přímaz i přívstřik benzínu jako zbytečná investice (i v motoru R20..)
kvalitní zařízení + kvalitní montáž a seřízení a pravidelné seřizování vůle ventilů je mnohem důležitější
doporučit mohu tudy odkaz ve Strakonicích

primaz mam a nepouzivam ho ,ale privstrik benzinu je soucast softweru ,nastavis jsi to jak chces a jestli chces a pri velkem horku lpg nema takovou efektivitu jako benzin a je tam ztrata vykonu .. a ikdyby ne aspon kdyz to tocim tak vim ,ze uplne na sucho to neni ..

Job!k je teď offline  Job!k
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2017 , 15:08   Citovat  

Trochu mimo mísu jedu v úterý Ústí n.L. -> Olomouc a zpět kde tankujete v Olomouci případně v Prostějově můj oblíbený Tomegas je až v Přerově.
Dříve jsem se spoléhal na tudy odkaz , ale po minulé cestě do Olomouce kde jsem navštívil nějakou čerpačku v Prostějově a lišila se otevírací doba aj cena tomu moc nevěřím Bueee

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2017 , 9:45   Citovat  

renda4 napsal:
Může mít vliv na spotřebu systém magic G4 versus magic G4+ ?

G4+ má jen nějaké funkce navíc- jsou tam vyvedené kabely na odpojování benz. čerpadla, propojení lambdy
a další. Algoritmy jsou úplně stejné.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2017 , 9:58   Citovat  

RXC90 napsal:
Zdravím,mám crvecko R.2012 a chtel bych nechat přestavět na LPG. Po obvolani několika firem co to montuje jsem ještě víc zmatený Tak to koukám! než předtím, jeden mi doporučoval udělat dodatečně primazavani (aditiva) další prej, že je to zbytečný a, že to stejně nefunguje, další prej je lepší přívstřik benzínu ale nebyl schopný mi říct při jakých otáčkách se to sepne, i na té značce se neshodli Ble. Poradí mi prosím někdo? Mazání jo ne, znaků atd atd popřípadě i servis kde to nechat přestavět v Praze?

už se to tu řešilo mnohokrát (viz strany předtím ve vlákně)
pokud vím, tyhle motory mají celkem snadno seřiditelné ventily pomocí šroubků a kontramatek, takže je to dobré občas zkontrolovat. Píšou tady i lidi o zkušenostech s LPG provozem na změnu ventilových vůlí. Je tady spousta skvělých příspěvků, stačí jen zalistovat.
Přímaz, pokud má být pro motor opravdu efektivní, nemůže být ovládaný pouze pod tlakem, navíc ještě s jedním vyústěním někam ke škrticí klapce. Takový "přímaz" jen zanáší sání a pokud je motor v zátěži , podtlak je nulový,
což znamená že tam v takovém režimu mazivo VŮBEC NEJDE. Naopak při brzdění motorem tam jde nejvíc.
Jediný účinný systém pro přímaz motorů (často řeším , ale ne u Hond) je elektronický dávkovač:
tudy odkaz
je to ale podstatně dražší (viz cena sady)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2017 , 10:06   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
primaz mam a nepouzivam ho ,ale privstrik benzinu je soucast softweru ,nastavis jsi to jak chces a jestli chces a pri velkem horku lpg nema takovou efektivitu jako benzin a je tam ztrata vykonu .. a ikdyby ne aspon kdyz to tocim tak vim ,ze uplne na sucho to neni ..

různé jednotky fungují s tím přívstřikem různě. Některé jej neumí vůbec (např. původní Stag 300)
Magic G4 to má vychytané celkem dobře, jde tam nastavit čas přívstřiku/otáčky/zatížení a většinou to funguje dobře. EG tam má taky velmi dobrou tabulku, dokonce mají výzkumem prokázán pokles (!!) teploty výf. plynů proti chodu na benzín. Italské jednotky to mají většinou automaticky (zadáš jen "přídavek benzínu").
Ztráta výkonu ve vršku by neměla být příliš citelná, pokud je, zkontroluj napětí lambdy v tom režimu, jestli to není proti benzínu chudé.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 127, 128, 129 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina