Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 246
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 14:49   Citovat  

piskot napsal:
Kingu, jsi někdy demagog jako Skyline. Proč mi podsouváš něco, aniž vůbec tušíš, co jsem zač?
Ten Pežot je fakt pěkný, a ve světle toho, že dnešní auta jsou už tak unifikovaný, že se málem odlišují jen znakem na kapotě, není důvod pro někoho o něm neuvažovat. Prostě dát ty dvě auta vedle sebe, konkrétně 308 GT a CXG v téhle výbavě, jsme na +/- stejných penězích, co bude rozhodovat o koupi? Pragmatismus? Srdce?
Už to zaznělo v diskusi na hondaclubu, CXG je jako pouťová atrakce.

Máš pravdu, neznám tě. Na rozdíl od Skylina, kterého znám a vím, že spoustu z toho, co píše, nemyslí úplně vážně, diskuze používá k tříbení argumentačních schopností. Někdy úspěšně, jindy méně.

Neznám tě a to je určitě škoda, protože jsem přesvědčen o tom, že jsi (v rámci možností) Mrk normální. Ale toho, koho neznáme, můžeme posuzovat jen podle toho, jak se na dálku projevuje a ten tvůj hejt, cos vytvořil - to snad ne Kdybych to auto neviděl, dejme tomu. Ale viděl. A taky jsem viděl, jak při jeho obhlížení "změkl" dosud taky poměrně ortodoxní 2bep. Takže pokud máš pocit, že na tebe nahlížím nesprávně, je mi to líto, ale svůj vlastní obraz vytváříš ty sám.

S trochou nadsázky řečeno se živím tím, že na autech hledám chyby. Pokud bych chtěl, strhal bych jakékoli(!) auto tak, že by ses showroomu dané značky ještě roky s děsem v očích velkým obloukem vyhýbal. Ale pak bych vypadal jako ...ehm.. ty. O tom to totiž není. Je to o porovnání s jiným auty a vyzdvižení plusů a mínusů. A o soudnosti. Když někdo po obhlédnutí Civicu X napíše, že "rád usedal zpátky do Accordu 6G", tak si nutně pomyslím něco nehezkého. Buď takový človek nemá špetku soudnosti, nebo prostě chce z nějakého důvodu uškodit. Obojí je špatně. nesouhlas
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 14:53   Citovat  

King napsal:

Být prodejcem, jak bys "ospravedlnil" vyšší cenu? Řekl bys "jó pane, je to drahý jako prase a vůbec nevím proč. Dyk to má jen blbý turbo, je to moc dlouhý, moc široký a málo vysoký, má to hnusný světla a moc kulatej volant. Ale támhle kousek je šourům Kyja, tam mají moc pěkný auta. A jaký levný panečku."

S tou Kyjou bych tak nekřičel... Když jsem byl ve středu na Jarově, tak jim tam nějaký kamioňák chtěl nacpat celý návěs Céé-apostrof-dé... Velmi šťastný S prodejcem jsme spekulovali, jestli na to omyl nebo je na tom Honda už tak blbě... Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 15:08   Citovat  

Podle dosavadních fotek mě na Civicu vadí 3 věci. Ten nejdůležitější je přestřelená cana normálního motoru, tj 1.5. Ten základní třívalec může být slušnej ale mě by do domu tříválec prostě nemohl :/ Druhá je obsence magic seats na které jsem si už zvykl, no asi bych si mohl odvyknout. No a třetí je ten divnej zadek s výfukem uprostřed. Je možný, že časem a naživo změním názor,ale moc se mě to nelíbí. Třeba bude kombík v tomto zajímavější Úsměv No zatím mě to moc netrápí,9 generaci nemám ani rok, tak se po 10 geberaci spíše dívám hodně předběžně..... Naopak se mě líbí předek a interier, vypadá pěkně, snad bude i kvalitní....
   Návrat  
Monia je teď offline  Monia
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 15:53   Citovat  

Pincek napsal:
Podle dosavadních fotek mě na Civicu vadí 3 věci. Ten nejdůležitější je přestřelená cana normálního motoru, tj 1.5. Ten základní třívalec může být slušnej ale mě by do domu tříválec prostě nemohl :/ Druhá je obsence magic seats na které jsem si už zvykl, no asi bych si mohl odvyknout. No a třetí je ten divnej zadek s výfukem uprostřed. Je možný, že časem a naživo změním názor,ale moc se mě to nelíbí. Třeba bude kombík v tomto zajímavější Úsměv No zatím mě to moc netrápí,9 generaci nemám ani rok, tak se po 10 geberaci spíše dívám hodně předběžně..... Naopak se mě líbí předek a interier, vypadá pěkně, snad bude i kvalitní....

tak zrovna ten 1.5 může jet docela pěkně... sama jsem na to zvědavá, v březnu to půjdu testnout Úsměv a ten výfuk uprostřed je jen u určitýho typu Úsměv u té klasiky, co byl vystavenej v Praze a teď v Plzni, tak je dole napravo Úsměv Mrk takže můžeš mít úplně normální auto Mrk sopťa sopťa
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 16:34   Citovat  

to Monia: Malá korekce Mrk Ten bělouš co byl v Praze a pak v Plzni byl 1,5VT Prestige, maximální výbava. Ikdyž má vyfuky schované za nárazníkem, má je 2. V každém rohu jeden Mrk Jeden schovaný výfuk bude mít 1,0 warťas.

to Pincek: Praktičnost zadních sedaček/kufru holt padla za oběť "pořádné" zadní nápravě...

to King: Jako prrrr zase Mrk To "změkl" je opravdu v uvozovkách, ale odcituju tady vlastní zhodnocení z HC
citace:
Něco málo za mě...

Malé resumé po osobním cca 1h prolejzání CXG 1,5 VT v plné náloži Prestige, střešní okno, kůže a takový ty nesmysly
Pro lepší možnost srovnání, jsem v sobotu navštívil Mazdu a připomenul si za mě asi největšího konkurenta, M3 G165 (druhá nejvyšší výbava Revolution) a když už jsem tam byl M6 kombi G192 v plné náloži (Revolution Top).

A teď k CXG
Exterier:
- na živo je to lepší jak z fotek, auto má dobré proporce.
- trochu mi tam vadí zbytečná zakřivená linka přes zadní kliku, rovná přes obě kliky jako má sedan je hezčí.
- ten zadek nevypadá tak hrozně, ale křídlo je zbytečně rozsekané na menší segmenty ala C9G a mohli si víc pohrát 3. brzdovým světlem.
- co mě u C9G i CXG vadí je extrémismus u výfuků. Buď je schovaný, ikdyž jsou dva (1,5 VT Prestige) nebo tam pro změnu dají 2 doprostřed či dokonce rovnou 4 roury (CTR9G). Stačilo využít ty velké černé plochy v zadním nárazníku a mohl být výfuk tam, něco ala Ufo
- obecně mi ty černé plochy jak v předním, tak zadním nárazníku příjdou už moc. Asi stárnu, ale sedan se mi exterierem líbí víc, je čistší. Pořád nevšední, ale serioznější. Navíc v interieru je stejný jako hatch, ne trochu důchodce jako u C8G sedanu

Interier:
- sedí se krásně nízko je to dobrý až jsem nevěřil Dokonce i pod střešním oknem jsem mohl sedět dost na kolmo a to mám 187cm. Krásné je to hlavně při faktu, že je CXG o 4cm nižší než C8G a neomezoval mě při výhledu nahoru nízký strop, který mi vadí u C9G. Vzadu je to díky svažující se střeše pořád spíš pro osoby do 180cm, ale aspoň na nohy je stejně místa jako u C8G, tudíž relativně dost (sednu si za sebe s koleny u sebe).
- materiály, zpracování moc pěkné a příjemné. Na ergonomii by si musel člověk zvyknout, ale to po Ufu v každém autě
- s dotykovým displejem asi dnes už člověk taky nic nenadělá, holt dav si to žádá
- trochu zamrzí, že za ty peníze nemá kožený interier včetně odvětrávání, když to má blbá nová i30
- pár věcí se jim ale uvnitř nepovedlo. Oproti C8G i C9G má výrazně širší středový panel, které navíc nemá nějakou měkčenou opěrku (smutné u auta za 3/4 mega, když ji mělo C8G už před 10 lety). Rovněž už vzadu není rovná podlaha, ale je tam výrazný středový tunel.
- kufr má bohužel výrazný schod, sice pěkně vypolstrovaný, ale rovina z C8/9G je minulostí Ta roletka je fakt děsná

Celkový dojem:
Není to tak hrozné, jak to na mě ze začátku působilo. Bohužel papírová dynamika 1,5 asi trochu pokulhává za očekáváním, přeci jen 0-100 jenom za 8,2 - 8,4 dle výbavy. Kdo ví jak moc se na tom podepisují pneu rozměru 235/45 R17. Konkurenti mají spíš 215/40 R18 (M3) nebo třeba 225/45 R18.
Uvidíme, možná za 4 - 5 let až budu shánět náhradu za Ufo a třeba CXG kombi (mělo by přijít 2018) odstraní problém s ne zrovna povedeným zadkem, Turbo Vtec bude mít nějakou historii a zároveň už bude za reálnější peníze, tak o něm budu možná vážně uvažovat... Ale bude to těžké

Poznámka:
Trochu mě zaráží pár drobností, nádrž jen 46L, nosnost střechy jen 45kg... Ble

Srovnání s M3:
Civic na mě působil větším dojmem. V někteých detailech lépe zpracovaný (kdo ví, jak bude působit Civic v hadru) a to hlavně v oblasti kufru, tam to Mazda fakt odflákla. Uvidíme jak na mě budou působit Skyactivy, až je v blízké době projedu a na jaře srovnám s Turbo Vtecem.

Takže ano, neni to tak hrozné jak jsem se obával. Ale abych tady začal nabízet tu svoji votuzenou zbořeninu Velmi šťastný k prodeji a letěl se zapsat do pořadníku... To fakt ne.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 17:00   Citovat  

King napsal:
hi-tech motory a podvozek a jeho vývoj probíhal údajně nesahá nad rámec třídy. Tak je prostě dražší. Pro koho bude příliš dobrý, bude se muset spokojit s něčím levnějším, co se dá dělat. Mercedesa si taky nemůže dovolit každý. Tak to prostě je. Mrk

HaHaaa

Co se vrátit zpátky na zem? Úsměv

Přijede Astra v kombíku o 100 tis. levnější a ujede tomu hi-tech motoru kdy se jí zlíbí ...
tudy odkaz

0-100 km/h:
Astra kombi 7,7s
Civic 5D 8,2s

maximálka:
Astra kombi 235km/h
Civic 5D 220km/h

A to je Astra o 20cm delší, přitom stejně těžká. Astra má o 100kg vyšší užitečnou hmotnost, kufr o 120l větší objem.

... k tomu má Astra masážní sedadla, vyhřívaný volant ... jak v Mercedesu Úsměv ...

Civic 10G je jen .... drahý. Bueee
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 19:56  Naposledy upravil piskot dne 30.1.2017 , 20:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

King napsal:
Máš pravdu, neznám tě. Na rozdíl od Skylina, kterého znám a vím, že spoustu z toho, co píše, nemyslí úplně vážně, diskuze používá k tříbení argumentačních schopností. Někdy úspěšně, jindy méně.

Neznám tě a to je určitě škoda, protože jsem přesvědčen o tom, že jsi (v rámci možností) Mrk normální. Ale toho, koho neznáme, můžeme posuzovat jen podle toho, jak se na dálku projevuje a ten tvůj hejt, cos vytvořil - to snad ne Kdybych to auto neviděl, dejme tomu. Ale viděl. A taky jsem viděl, jak při jeho obhlížení "změkl" dosud taky poměrně ortodoxní 2bep. Takže pokud máš pocit, že na tebe nahlížím nesprávně, je mi to líto, ale svůj vlastní obraz vytváříš ty sám.

S trochou nadsázky řečeno se živím tím, že na autech hledám chyby. Pokud bych chtěl, strhal bych jakékoli(!) auto tak, že by ses showroomu dané značky ještě roky s děsem v očích velkým obloukem vyhýbal. Ale pak bych vypadal jako ...ehm.. ty. O tom to totiž není. Je to o porovnání s jiným auty a vyzdvižení plusů a mínusů. A o soudnosti. Když někdo po obhlédnutí Civicu X napíše, že "rád usedal zpátky do Accordu 6G", tak si nutně pomyslím něco nehezkého. Buď takový človek nemá špetku soudnosti, nebo prostě chce z nějakého důvodu uškodit. Obojí je špatně. nesouhlas

Ach jo...
V žádném případě to ode mě nebyl hejt, jen konstatování a zklamání z toho, co se mi na tom autě nelíbí.
Jak bych mohl tím, že vyfotím to, co se mi nelíbí, uškodit...? Proč postrádám špetku soudnosti, pokud na A6G oceňují to, jak (se mi s ním) jezdí, jak se (mi) řídí, atd.? Asi jsem byl z CXG natolik zklamaný, že i A6G mi spravilo náladu...Úsměv

Proč myslíš, že když strháš jakékoli auto, tak tvoje vyjádření bude každý brát za bernou minci? Já jsem na CXG, některé jeho detaily, řekl svůj názor, který nikomu na rozdíl od tebe naprosto nevnucuji, resp. nechci ho vnucovat.
Samozřejmě si to "hejtované" auto půjdu projet, až bude na salonu. A budu čekat, jak se jim povede kombík. I když některé "nelíbí se mi" detaily bude mít nejspíš taky...Smutný
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 20:30  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 30.1.2017 , 20:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

JardaBar napsal:
HaHaaa

Přijede Astra v kombíku o 100 tis. levnější a ujede tomu hi-tech motoru kdy se jí zlíbí ...
tudy odkaz

0-100 km/h:
Astra kombi 7,7s
Civic 5D 8,2s

maximálka:
Astra kombi 235km/h
Civic 5D 220km/h

A to je Astra o 20cm delší, přitom stejně těžká. Astra má o 100kg vyšší užitečnou hmotnost, kufr o 120l větší objem.

... k tomu má Astra masážní sedadla, vyhřívaný volant ... jak v Mercedesu Úsměv ...

Civic 10G je jen .... drahý. Bueee

no nevim jestli je tohle srovnani na miste ,kamos tu 1.6T astru mel novou a byl rad ze se toho zbavil ..
to ze to dohani výbavou ti moc nepomuze kdyz prijde na servis ..
a kazdej vi ze ceny pujdou dolu jako u vsech novinek , vsechny znacky jsou drahy zhruba stejne je jen otazka co za kolik kupujes a tim nemyslim vybavu ale kvalitu a servis..
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 20:42   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no nevim jestli je tohle srovnani na miste ,kamos tu 1.6T astru mel novou a byl rad ze se toho zbavil ..
to ze to dohani výbavou ti moc nepomuze kdyz prijde na servis ..

Mám obavu , že nové Honda motory už nebudou fungovat 20 let bez servisu . S LPG se také můžeme rozloučit Bueee
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 21:11   Citovat  

JardaBar napsal:
HaHaaa

Nevím, jak s Civicem souvisí Astra Tourer. Jsi líný si sehnat data hatchbacku? Já naštěstí ne. Zaprvé - Astra má provozní hmotnost 1350 kg (Tourer 1390 kg),takže je těžší, než ta nanicovatá šunka od Hondy. Z 1.6 Turbo má 200 k a 280 Nm. Že by větší turbo? Není to tak dávno, co tvoje hlavní starost byla, jaké bude mít motor reakce. Menší turbo, rychlejší odezva. Jsem zmaten - budeme tedy bazírovat na číslech nebo na řiditelnosti? Předpokládám, že to bude záležet na tom, co se zrovna víc hodí. kouř

Vidím, že akcelerace tě teď převelice trápí. Určitě tě tedy potěší následující informace:

Motor Trend test 0-60 mph: Civic X 1.5 VT CVT Touring 7,2 s
Motor Trend test 0-60 mph: Civic 9 1.8 CVT 9,0 s
Car and Driver test 0-60 mph: Civic Si 2.0 6MT 6,1 s
Car and Driver test 0-60 mph: Mazda3 2.0 6MT 7,5 s
Car and Driver test 0-60 mph: Mazda3 2.5 6AT 7,4 s
Honda: Civic X 1.5 VT CVT Prestige 0-100 8,5 s
Mazda: 3 2.0 6MT 0-100 8,2 s

Pokud tedy má top verze Civicu s CVT reálné zrychlení o 0,3 s lepší, než M3 s manuálem a o 1,1 s pomalejší, než 200k CSi/CTR FN2 (a je rychlejší, než náš nový vzor Mazda3 s 2,5kou), bude se reálně stovka pohybovat někde v intervalu 7,7-7,9 s, pokud tedy nejsou u evropské verze převody, což asi není důvod). Manuál má být o 0,3 s lepší, než CVT, takže to vychází na velmi pěkných 7,4-7,6 s. Naše měření CTR FN2 mimochodem ukázalo 0-100 za 8,1 s. Bída, co? pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 21:16   Citovat  

hopit napsal:
Mám obavu , že nové Honda motory už nebudou fungovat 20 let bez servisu . S LPG se také můžeme rozloučit Bueee

to nejezdi ani ty stary kolikrat Velmi šťastný kolik vti a ctr bylo zde gockovano ani ne po 150000km Velmi šťastný
musis to brat trochu jinak ,zas nemuzes cekat ,ze to bude jako par nejspolehlivejsich motoru od hondy za poslednich 20 let kdyz to auto ma dynamiku starsich rychlejsich modelú jako je vti CTR a musi to plnit emise a kde co ,ale toho bych se tolik nebal dneska se delaj repase turb a je to civic takze nepocitam ze GO bloku nekoho zrujnuje onic vice nez GO B16 nebo K20 a hlavne verim ,ze to honda zas tak neodflakla jako koncern nebo opl.. zeby se to zadrelo jeste pred zajetim Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 21:28   Citovat  

piskot napsal:

...V žádném případě to ode mě nebyl hejt, jen konstatování a zklamání z toho, co se mi na tom autě nelíbí....
(

Já bych se vrátil k tomu úplně prvnímu komentu, který vyzněl ve smyslu "nelíbilo se ti celé auto" - a nebyl můj. Cool

Chápu, že se ti nemusí líbit nějaký svár nebo roletka. Mně se taky některé věci nelíbily. Něco se potvrdí při svezení, něčeho si nakonec ani nevšimnu a třeby vyleze ještě něco jiného, už teď je mi jasné, že ten oválný průřez věnce je věc, kterou bych musel aftermarketově pořešit. Ale abych napsal, že celkově jsem z auta zklamaný a užil jsem si odjezd v FR-V, to bych musel být šílený. Máme tu Civic, který má poprvé od poloviny 90. let nizoučký posaz, poprvé od konce 90. let atletické proporce, vůbec poprvé pocit, že sedíš v interiéru a ne na něm, luxusně působící interiér (ten byl slušný už u 9G). Fakt si nemyslím, že je na místě depka, tím méně kvůli nějakému sváru nebo robustnějšímu prahu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 21:41   Citovat  

DOHCVTEC: ale prosim tě, tyhle řeči "že soused ... " snad nemyslíš vážně?!

King napsal:
...

0-60mph HaHaaa hruštičky, jablíčka, ale když chceš, brát ti to nebudu

Vzal jsem kombík proto, že je dost zvláštní, když Opel Astra kombi má lepší dynamiku než ten tvůj hi-tech motor v Civicu 10G.
Ještě jednou, "plečka" Astra Kombi jede 0-100 za 7,7s a max. 235km/h, kdežto Civic 5D pro EU (upozorňuji) má podle stejné metodiky 0-100 za 8,2s a max. 220km/h. Myslím, že to není tak těžké, srovnat ta čtyři čísla a najít lepší. HaHaaa
A porovnat cenu je opět myslím velmi jednoduchá záležitost. Nevím, podle mě nemá smysl jít hlavou proti zdi za každou cenu.

Jinak technické údaje Astry kombi zde: tudy odkaz
Civic viz. obrázek níže ...

Civic-X4-1.5-Specs.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Civic-X4-1.5-Specs.jpg, 1.5 MB
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 22:05   Citovat  

King napsal:
Máme tu Civic, který má poprvé od poloviny 90. let nizoučký posaz, poprvé od konce 90. let atletické proporce, vůbec poprvé pocit, že sedíš v interiéru a ne na něm, luxusně působící interiér (ten byl slušný už u 9G). Fakt si nemyslím, že je na místě depka, tím méně kvůli nějakému sváru nebo robustnějšímu prahu.

- posaz sice nízký, ale přes palubku a A-sloupek pak pokud nemám 190 cm a opěrák kolmo (pak se stejně sedí blbě) nic není vidět
- atletické proporce vedoucí k tomu, že vzadu je stísněný posez, na výšku a do stran
- luxusně působící interier s detaily (tyčka trčící z palubky), které vedou k WTF
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 22:17  Naposledy upravil stanokra dne 30.1.2017 , 22:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nedalo mi, už som dlho kvoli času len pasívne listoval a nepísal..

Keď som kupoval Civic Tourera kupoval som pretože to bola srdcovka, nejak ma nenapadlo extra detailne porovnavať výbavy v konfigurátoroch, čo je kde o 10.000 lacnejšie..

Kým si to auto nik z Vás skutočně neotestuje, jak sa s ním jazdí, ako funguje nový multilink vzadu.. motor.. tak je to predsa plácanie o ničom.

Poznám hromadu, vačšinu ludí ktorým na kúpu auta stačí konfigurátor a pokec u dealera.. občas sa zvezú práve v tom aute, aby zistili že im to stačí a max. , obehajú KIA, Huyndai a Octavku ..

Civic 10g si na weboch chvália, osobně sa teším na prvé i druhé zvezenie.. a nejak dúfam že bude drahší a premiovejší ako konkurencia, a že za to dostanem i viac radosti pri jazde. Súčasne utahovanie ceny a tým i šetrenie na každej maličkosti i u premiovejšich značiek ma s...o.

Pre mna, 5 rokov majitela Oktavky, a to i III, bol prechod do Civicu rozdiel ako medzi severnou a južnou koreou, bez srandy. Takže keď niekto vyrobí ešte lepšie auto, tak super.. zatial Honde verím, ale zaslepený nie som

Inak ten opel, neviem.. už keď som bral Tourera tak Opel prehral, už neviem z akého dovodu.. a napr. má stále jednoduché zavesenie kolies, hoc ho prezentuje ako výhodu :O)

Keby som chcel jazdit z bodu A do bodu B, tak asi a dá ušetriť a kúpiť niečo lacnejšie.. ale ja chcem mať chuť si len tak zajazdiť, o víkendu a hladať dovod kam.. a mna to stále s Hondou baví, uživam si to..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 22:18   Citovat  

JardaBar napsal:
DOHCVTEC: ale prosim tě, tyhle řeči "že soused ... " snad nemyslíš vážně?!

0-60mph HaHaaa hruštičky, jablíčka, ale když chceš, brát ti to nebudu

Vzal jsem kombík proto, že je dost zvláštní, když Opel Astra kombi má lepší dynamiku než ten tvůj hi-tech motor v Civicu 10G.
Ještě jednou, "plečka" Astra Kombi jede 0-100 za 7,7s a max. 235km/h, kdežto Civic 5D pro EU (upozorňuji) má podle stejné metodiky 0-100 za 8,2s a max. 220km/h. Myslím, že to není tak těžké, srovnat ta čtyři čísla a najít lepší. HaHaaa
A porovnat cenu je opět myslím velmi jednoduchá záležitost. Nevím, podle mě nemá smysl jít hlavou proti zdi za každou cenu.

Jinak technické údaje Astry kombi zde: tudy odkaz
Civic viz. obrázek níže ...

mne to bohate stacilo co mi rekl kamos a to je clovek kterej vi jak zajizdet motory ..
taky svara v servisu co dava uz leta do kupy koncernovy a oplacky turbo blato ..
jinak ty data co vyzvedavas o zrychleni jsou v realnem svete uplne irelevantni .. hlavne kdyz srovnavas srovnavej relani hodnoty a ne udavane vyrobcem .. a to uz muzes klidne rict ,ze je dneska fuk jestli si koupis hyundaj nebo BMW ,kdyz hyundaj ma lepsi papirove hodnoty a vice vybavy za min penez HaHaaa

strasne moc miluji reci o znackach jako citroen pezot ,opel,hyundai nebo kia ,ze dnes jsou natom stejne nebo lepe s kvalitou a spolehlivosti jako ostatni znacky ktere delaj nepretrzite 50-60 let spolehlivy auta..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 22:47   Citovat  

stanokra napsal:
... 5 rokov majitela Oktavky, a to i III, bol prechod do Civicu rozdiel ako medzi severnou a južnou koreou, bez srandy. Takže keď niekto vyrobí ešte lepšie auto, tak super.. zatial Honde verím, ale zaslepený nie som ...

HaHaaa nojo, nezaujatý Velmi šťastný , prý severní a jižní korea

DOHCVTEC napsal:
...

když Wellovi kdysi klekla převodovka v úplně novém Civicu, bylo by to podle tebe spolehlivé a nebo nespolehlivé auto? Velmi šťastný
nezlob se, ale na tyhle řeči nedám

neříkám, že je stejný koupit BMW a nebo Hyunai
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 23:34   Citovat  

piskot napsal:
- posaz sice nízký, ale přes palubku a A-sloupek pak pokud nemám 190 cm a opěrák kolmo (pak se stejně sedí blbě) nic není vidět
- atletické proporce vedoucí k tomu, že vzadu je stísněný posez, na výšku a do stran
- luxusně působící interier s detaily (tyčka trčící z palubky), které vedou k WTF

No vidíš - sváry fotíš a výškově nastavení sedadla jsi nevyzkoušel. Mr. Green Nízký posaz je něco, na co Honďák není zvyklý, pokud není pygmej ve 4G a 5G nebo majitel Accordu 7 nebo 8, ale pro pocit v interiéru je to obrovský pokrok. Pokud ti to vadí (viz Acco 6G), není problém se vyráčnovat pod strop. Hihi

Do stran je X širší...

Ne, že bych se bez tyčky neobešel, ale fakt mě to neuráží. Jestli tím půjde i přepínat palubák, bude to bezvadný. Mimochodem mám pocit, že tyčku má i Mercedes C. Nebo A, v něčem jsem to nedávno viděl. Ba co víc, chybí mi v Civicu klasické digitálky muhehe
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 23:39   Citovat  

Posed v CXg je super. Úsměv Ale já v autě sedím, neležím... Proto mi podobně jako 2bepovi (mně o 5 cm méně) vadí v C9g nižší střecha...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 23:43  Naposledy upravil King dne 30.1.2017 , 23:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

JardaBar napsal:

0-60mph HaHaaa hruštičky, jablíčka,

Hruštičko, až podobné údaje půjde dohledat v km/h, dám ti je v km/h. V US automobilky zrychlení neudávají a redakce si je měří samy, v Evropě je udávají a neměří to skoro nikdo. Bez ohledu na tvůj pokus být prudce ftipný si soudný člověk udělá o ekvivalentní reálné dynamice jasnou představu. Ale jestli je pro tebe důležitější, co je napsáno na papíře, je to tvůj boj. Jenže ono to pro tebe důležité není, jen troluješ. Nebo že by tě tak sebral ten zoufalý a zahanbující výsledek FN2?

Hmmm, Astra je s 200 k a 280 Nm rychlejší. Co jen budeme dělat? A to si představ, že CLA 45 AMG Shooting Brake má stovku za 4.7 a jede 250 Tak to koukám!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2017 , 23:46   Citovat  

Jablíčka, hruštičky..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 0:08   Citovat  

JardaBar napsal:
když Wellovi kdysi klekla převodovka v úplně novém Civicu, bylo by to podle tebe spolehlivé a nebo nespolehlivé auto? Velmi šťastný
nezlob se, ale na tyhle řeči nedám

neříkám, že je stejný koupit BMW a nebo Hyunai

z toho co pises to tak vyzniva ,jako znam i mene spolehlivy motory od hondy a maj mouchy to netvrdim ,ale jako srovnavat spolehlivost nebo techniku motoru oplu z hondou je uz na me moc ,jeste nakou tu mazdu bych privrel oci pac ta se technikou motoru fakt vyzvedla ,ne výbavou nebo cislama v tabulce ,ale tohle Tak to valím bulvy dej mi jeden priklad opravdu spolehliveho typu motoru srovnatelnym se F20 ,K20 nebo treba D14,R18 od Oplu za poslednich 20let pak se muzem dal bavit o spolehlivosti srovnatelne z technikou motoru hondy ..
reci jako ,ooo je tam ted turbo bude to smejd jako ty ostatny motory co delaj jiny znacky,sorry ,ale fakt mimo ..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 8:21   Citovat  

Nějak moc se nechci do Vaší "diskuze" míchat,ale už s podstaty věci je jasný,že oba nové motory budou méně spolehlivé, než stávající atmosféry. Pracují totiž úplně v jiných režimech, v jiném (čti větším) zatížení při jiných tlacích. Podle výkonu to vypadá, že tam nebude jen nějaá pidi turbo. V návaznosti na kvalitu paliv a dokonce i některých olejů, co máme k dispozici v čr budou ty motory určitě tpět více. To si musí přece přiznat každý. Netvrdím, že ty motory budou špatný, ikdyž tím 3 válcem mě honda vážně zklamala ( klidně to mohl být litr,ale 4 válec...). Jen tvrdím, že zákonitě nemůžou vydržet takovou porci kilometrů jako klasické hondí atmosféry. Jestli vydrží 300 000 až 400 000 km bez větších investic, bude to mega úspěch,ALE to mají stávající Hondí atmosféry jako standart. Tedka jde ale o to,jak dlouho a kolik km se s tím autem najezdí. Většina aut se na 300 000 km nikdy nedostane. ( havarie, malý proběh apod.) Proto si myslím, že pro běžného řidiče budou ty auta (motory) více než dobrý a pokud Honda neudělala nějakou chybu při vývoji, jakože si myslím že těžko, tak za normálních okolností ty motory můžou zbytek auta i přežít. To jestli je novej Civic dobrej můžu stejně zhodnotit až po nějakém větším vyzkoušení Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 8:43   Citovat  

1.0 tam být neměl...

A pokud jde o životnost, tak Škodovka má údajně plánovanou ve Fóbii kolem 200tis.km... Při péči a slušném zacházení asi vydrží víc...
   Návrat  
Monia je teď offline  Monia
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 8:46   Citovat  

teda číst tuto rozsáhlou debatu a názory a argumenty některejch lidí, tak se jeden u toho nestačí divit... Tak to valím bulvy
někteří by měli přestat být plní předsudků... uvidíme až časem, co auta budou, jak budou jezdit a fungovat... ale ono je přece asi i jednodužší něco odsoudit hned ze začátku, než si to vyzkoušet a udělat si na to vlastní názor sopťa sopťa
já si počkám do března Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 12:01   Citovat  

Pincek napsal:
Nějak moc se nechci do Vaší "diskuze" míchat,ale už s podstaty věci je jasný,že oba nové motory budou méně spolehlivé, než stávající atmosféry. Pracují totiž úplně v jiných režimech, v jiném (čti větším) zatížení při jiných tlacích. Podle výkonu to vypadá, že tam nebude jen nějaá pidi turbo. V návaznosti na kvalitu paliv a dokonce i některých olejů, co máme k dispozici v čr budou ty motory určitě tpět více. To si musí přece přiznat každý. Netvrdím, že ty motory budou špatný, ikdyž tím 3 válcem mě honda vážně zklamala ( klidně to mohl být litr,ale 4 válec...). Jen tvrdím, že zákonitě nemůžou vydržet takovou porci kilometrů jako klasické hondí atmosféry. Jestli vydrží 300 000 až 400 000 km bez větších investic, bude to mega úspěch,ALE to mají stávající Hondí atmosféry jako standart. Tedka jde ale o to,jak dlouho a kolik km se s tím autem najezdí. Většina aut se na 300 000 km nikdy nedostane. ( havarie, malý proběh apod.) Proto si myslím, že pro běžného řidiče budou ty auta (motory) více než dobrý a pokud Honda neudělala nějakou chybu při vývoji, jakože si myslím že těžko, tak za normálních okolností ty motory můžou zbytek auta i přežít. To jestli je novej Civic dobrej můžu stejně zhodnotit až po nějakém větším vyzkoušení Úsměv

asi tak ,pri dobrem zachazeni a spravnem servisu verim ,ze vydrzi jen o neco mene co DNESNI atmosfery v prumeru ,jako zase tvrdit ze vsechny typy motoru co honda vyrobila nalitaly standartne 300-400tkm bez sebemensich problemu a investic je prinejmensim zaujaty ..
jasne jsou vyjimky z vyssim objemem z palkou nalitanych km ,ale to jen svedci otom ,ze kazdej motor muze nalitat mnohem vice kdyz je o nej postarano a hodne malo kdyz neni a jak jsi psal nove motory jsou vice namahany ,zato ale vyvyjena technika motoru je zase lepsi nez u strsich motoru , takze to nema jen minusy ,ale jak pises daleko nebudou ani nove motory , reknem si na rovinu honda motory nejsou spolehlivy kvuli supr pouzitym materialum ani nikdy nebyla ,ale diky presnosti vyroby a dobre technice motoru ..
k tomu trivalci ,ja si myslim ,ze tim jen vyplnili diru v EU trhu pac na rovinu dnes lidi proste setri a schvalne vyhledavaj tyhle nizkoobjemove motory a honda si nechce nechat ujit tenhle kus kolace ..i honda musi vydelavat.. berte to taky tak ,ze ne kazdej zakaznik hondy touzi po 2.0 atmo se 200Ps Velmi šťastný
mne osobne pocet valcu tolik nevadi jako objem .. honda delala leta i dobre spolehlive trivalce co vim a mne by treba nevadila ani 1.5 trivalec kvuli zajimavejsimu zvuku motoru viz. BMW i8 Úsměv ale to je spis jen vec vkusu ..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 12:35   Citovat  

Nemyslím si, že by zrovna malé objemy s foukadlem byly podle zákazníků...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 13:00   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
asi tak ,pri dobrem zachazeni a spravnem servisu verim ,ze vydrzi jen o neco mene co DNESNI atmosfery v prumeru ,jako zase tvrdit ze vsechny typy motoru co honda vyrobila nalitaly standartne 300-400tkm bez sebemensich problemu a investic je prinejmensim zaujaty ..
jasne jsou vyjimky z vyssim objemem z palkou nalitanych km ,ale to jen svedci otom ,ze kazdej motor muze nalitat mnohem vice kdyz je o nej postarano a hodne malo kdyz neni a jak jsi psal nove motory jsou vice namahany ,zato ale vyvyjena technika motoru je zase lepsi nez u strsich motoru , takze to nema jen minusy ,ale jak pises daleko nebudou ani nove motory , reknem si na rovinu honda motory nejsou spolehlivy kvuli supr pouzitym materialum ani nikdy nebyla ,ale diky presnosti vyroby a dobre technice motoru ..
k tomu trivalci ,ja si myslim ,ze tim jen vyplnili diru v EU trhu pac na rovinu dnes lidi proste setri a schvalne vyhledavaj tyhle nizkoobjemove motory a honda si nechce nechat ujit tenhle kus kolace ..i honda musi vydelavat.. berte to taky tak ,ze ne kazdej zakaznik hondy touzi po 2.0 atmo se 200Ps Velmi šťastný
mne osobne pocet valcu tolik nevadi jako objem .. honda delala leta i dobre spolehlive trivalce co vim a mne by treba nevadila ani 1.5 trivalec kvuli zajimavejsimu zvuku motoru viz. BMW i8 Úsměv ale to je spis jen vec vkusu ..

Těma stávajícíma atmosférama Hondy jsem myslel ty co jsou už v Civicu tedka, tedy 1.4 a 1.8. S 1.8 jsem v FRV měl najeto kolem 140 000 a motor byl tak možná zajetej, to samé s 1.4 v Jazzu, tam máme 170 000 km, z toho tak 100 000 na Lpg, motor bez jediné připomínky. Tedka mám Nového Civica, zase 1.4, sice je na Civica slabší,ale použitelná, trvanlivost myslím odskoušená. Možná jsem se špatně vyjádřil,ale mluvím o těchto konkrétních motorech ve srovnání s těma novejma 1,0 a 1,5... Tu 1.5 si představit umím, ten litr prostě ne, at má na papíře třeba 1000 kw, pořád to bude tříválec na čtyři doby... Jak píše Hellborn, pochybuju, že by si někdo normální přál tříválcovej litr pod kapotou v takovém autě. Veřím že Honda dělá pořád dobrý motory,ale tento pro mě není, ikdyž je nejspíše silnější jak ta moje 1.4 co mám tedka. Honda
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 13:36   Citovat  

Viezol som sa vo focuse s motorom 1.0 ecoboost a keby nevieš čo je pod kapotou tak nič neriešiš auto je celkom živé a príjemné zvezenie je to len predsudok k 3 valcovým motorom ktoré im urobila škoda HTP, mýslím že aj v honde to bude fungovať celkom fajn .Určite by som si to kúpil radšej ako nejakú 1.4 atmošku. Treba vyskúšať .Kedysi sa tiež vyrábali autá s obsahom 2.8 L a výkon 70kw dnes má taký výkon proste obsah 0.8 1.0L doba ide dopredu a o spotreba mýslím ani písať netreba .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2017 , 14:06   Citovat  

Pincek napsal:
Těma stávajícíma atmosférama Hondy jsem myslel ty co jsou už v Civicu tedka, tedy 1.4 a 1.8. S 1.8 jsem v FRV měl najeto kolem 140 000 a motor byl tak možná zajetej, to samé s 1.4 v Jazzu, tam máme 170 000 km, z toho tak 100 000 na Lpg, motor bez jediné připomínky. Tedka mám Nového Civica, zase 1.4, sice je na Civica slabší,ale použitelná, trvanlivost myslím odskoušená. Možná jsem se špatně vyjádřil,ale mluvím o těchto konkrétních motorech ve srovnání s těma novejma 1,0 a 1,5... Tu 1.5 si představit umím, ten litr prostě ne, at má na papíře třeba 1000 kw, pořád to bude tříválec na čtyři doby... Jak píše Hellborn, pochybuju, že by si někdo normální přál tříválcovej litr pod kapotou v takovém autě. Veřím že Honda dělá pořád dobrý motory,ale tento pro mě není, ikdyž je nejspíše silnější jak ta moje 1.4 co mám tedka. Honda

to ale nedokazuje ,ze tym motory musi udelat 400tkm a ty novy ne .. ale budou si to kupovat ,tak jako si lidi kupovaly jazze se 1.2 nebo civica se 1.3 hybrid nebo 1.4 a koukni kolik tech aut dneska s tema motorama je a jezdi a pritom ty motory nemaj zadnej kroutak a karoserie jsou zhruba stejne tezky tak proc by nemel stacit 127koni a 200Nm ,proste vetsina dneska jezdi po meste a tam tyhle motory proste staci .. kdyz bude mezi 1.0 a 1.5 velkej cenovej rozdil tak uvidis kolik se jich proda Úsměv zase osobne si myslim ,ze civic X nebude v EU nakej bestseller jak diky startovni cene tak diky prevaze konkurence ktera proste nabizi toho na prvni dojem vic a hodne lidi dnes kupuje auto pro jejich prakticnost a vybavenost poprípade tabulkovy hodnoty Velmi šťastný vs cena ,ale nechme se prekvapit Úsměv za mne to vypada na konecne slusny auto a pockam jsi na sedana Úsměv a mozna po zkousce mi bude vyhovovat i trivalec Hihi
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina