Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
chytré auto T-mobile
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 10:24   Citovat  

ahoj všem,

má někdo zkušenost, nějaké názory...

:arrow: odkaz

po přečtení recenzí na aplikaci jsem došek k názoru, že za nižší, akční pořizovací cenu se stáváte testovacím jedincem a na základě stížnosti a tak se celá aplikace dolaďuje za pochodu...

druhá věc co mě trochu zarazila je odběr té krabičky... na T-mobile je uvedeno že bere až 120mA což mi přijde jako masakr...

díky za reakce, odpovědi, zkušenosti...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 14:05   Citovat  

Já moc nevím co čekáš...GSM modul, GPS a to ostatní si něco cucne. Tak to bohužel je.

Z toho co tam píšou si myslím, že to je špičková spotřeba a ne průměrná. Tzn., že když ten krám komunikuje, tak to žere 120mA a většinu času to bude v jiném režimu...tzn. žrát 5-120mA

Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 15:18   Citovat  

je mi jasné, že si to asi něco vzít musí, ale jak dlouho to dokáže fungovat bez nastartování? a pakliže to hlídá nějakej stav baterky a pak se to vypne, tak je to stejně jako zabezpečení k ničemu...

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 21:35   Citovat  

No nevim, hodnoceni na Google Play tedy zadny slagr, recenze taky nic moc...
Myslim, ze je to takova normalni "kniha jizd", jako mam treba ve sluzebaku od Oni systemu, jen k tomu prihodili OBD protokol, ktery ale zatim asi moc funkcni nebude.
Co se odberu tyce, tak myslim, ze nejvetsi zrout to bude pokud bude auto v pohybu, ale i tak to urcite neposila nonstop, ale vzdy po urcite casove prodleve posle balik dat najednou.
Pokud bude auto v klidu nekde stat, tak nema proc by neco posilalo a bude to zrat nic moc...

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 8:14   Citovat  

Tady si Petře myslím, že až tak pravdu nemáš. Podle toho co píšou, tak to bude obousměrná komunikace (můžeš na telefonu zjistit, kde právě stojí/jede). Tzn., že to musí mít stále zapnutý GSM modul a být přihlášený v síti...s 5mA se můžeme v tu ránu rozloučit.

Taky to může být tak, že tu polohu bude posílat jednou za x minut na server a s mobilem budeš tahat data ze serveru...pak by to odpovídalo tomu co jsi napsal. Ale myslím si, že bude platit spíše varianta 1 - auto stále online na GSM bez GPS, ta se bude připojovat jednou za čas.

to Čáp: všechny zabezpečovačky mají omezenou dobu provozu na baterie, tahle není vyjímka. Když to rozpočítám "nahulváta" a pojede to naplno, tak s rezervou pro nastartování to vydrží týden naplno. Ale jak jsem psal...naplno to celou dobu nepojede a podstatná je průměrná spotřeba. Pokud o to máš zájem, tak jim napiš upřesňující dotaz, jak to v reálu funguje.

Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 10:28   Citovat  

za 1500,- (přišel jsem už asi o víc) mě to vcelku zaujalo, ale spíš to sem dávám jako věc k debatě, případně pro hodnocení a recenzi, jestli už to někdo má, používá...
ano podle recenzí to zatím asi není uplně to co má být, ale pakliže budou dále aplikaci vyvíjet, mohlo by to do budoucna mít smysl a pak si to asi nechaj zaplatit jinak...

vojtex je teď offline  vojtex
2
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 23:37   Citovat  

Já s chytrým autem jezdím pravidelně v Acuře MDX 2007, funguje to zatím dobře, zkoušel jsem to ještě v Hondě Jazz 2005.

Různá auta předávají krabičce různé informace, takže třeba v Jazzu jsem neviděl údaje o stavu paliva a také si aplikace nebyla schopná natáhnout některé další informace o autě jako aktuální nájezd apod. Acura tohle všechno do krabičky posílá.

Jako největší přínos vidím pomyslnou knihu jízd (kde jde mimo jiné i volit, zda se jedná o služební nebo soukromou jízdu), dále informace o stavu autobaterie, vjezd nebo opuštění virtuální oblasti (třeba pokud auto někomu půjčíte) a pak notifikace o zahájení a ukončení jízdy.

Aplikace má asi větší potenciál, než v tuto chvíli využívá, např. pokud jde o charakteristiku jízdy. Ukazuje např. počet prudkých zrychlení, prudkých brždění a volnoběh, což jsou údaje, které by mohly člověku pomoci jezdit plynuleji. Ale nedává to (zatím) žádná doporučení.

Stejně tak nedokáže analyzovat pravidelné trasy, aby mi například řekla, ve který čas je pro mě jízda nejvhodnější při dojíždění do práce.

Aplikace se mírně liší mezi Androidem a iOS, já používám jablečnou verzi a trochu mě v aktuální verzi zlobí notifikace, že mi sami nevyskakují a neupozorňují na "události" týkající se vozu. V minulé verzi mi to fungovalo.

Když jsem to zkoušel v Jazzu, tak jsem se díky krabičce dozvěděl o chybě DTC P0302 dříve, než auto vůbec něco oznámilo - bylo potřeba vyčistit EGR ventil (chybový kód detekoval vynechávání jiskry při zapalování ve válci č. 2). Takže pro mě důležitá informace navíc.

Pokud jde o odběr krabičky, tak hodnoty neznám, ale někdo je uváděl výše. Co vím (protože mě baterka v Acuře občas zlobí), tak v případě, že krabička rozpozná nízké napětí v baterii, tak oznámí, že se dočasně odpojí, než bude baterie opět nabita. Každopádně tuhle hlášku mi aplikace Mojio zobrazila poté, co jsem v nedávných silných mrazech startoval. Po nastartování se vše vrtátilo do normálu.

Tj. jinými slovy, je tam ochrana, aby krabička baterku nevysávala v době, kdy je na tom bídně...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Sidesync je teď offline  Sidesync
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2017 , 11:17   Citovat  

Taky to teď vyzkouším ty peníze mě nezabijí, a poslouží to jako taková menší diagnostika vozu.

milhaus1 je teď offline  milhaus1
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2017 , 12:25   Citovat  

Souhlasím že ta krabička má velký potenciál OK , uvidíme jak moc nám nabídnou další aktualizace SW. Jinak rád bych to také otestoval v Accordu 8g. Nejsem si jist, ale mám dojem že krabička komunikuje pouze přes síť operátora a už neumožňuje spojení přes BT, WIFI atd, což je celkem škoda. Reálně ale očekávám že další verze bude podporovat i Wifi hotspot. V případě že někdo otestuej v Accordu, dejte prosím info...

Obsah fóra Honda-club.cz   
chytré auto T-mobile
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina