Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jaké Cočko?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.1.2017 , 13:41   Citovat  

Ahojte, jelikož tedkom budu potřebovat hodně vařit, na baráku. Ploty, brána, konstrukce, nájezdy, schody a určitě i auto. Ale prostě všechno kolem domu. Vybíram tedy svářečku.
Nejblíže mám k COčku, protože si myslím že má všestrané využití.
Mohli by jste mi poradit co koupit pro začátečníka? Budu kupovat určitě starší zařízení, takže tip může byt i na produkt co se uz nevyrábí.
Nebo by jste doporučovali něco jiného? Trafo, invertor atd..?
Díky za rady a tipy.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
neewman je teď offline  neewman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2017 , 13:57   Citovat  

Já mám jak automat,tak invertor a obojí omikron a spokojenost. Poměr cena/kvalita je na dobré úrovni a jedna se o český výrobek,kompletní podpora a každý díl se dá sehnat za rozumné peníze.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Vydrys je teď offline  Vydrys
PříspěvekZaslal: 27.1.2017 , 17:59   Citovat  

Mám čínu z Polska.Sherman mig m200.Jsem taky jen hobby svářeč a nechtěl jsem moc investovat do profi značek.Je to sice čína inventor ale vaří parádně.I zpracování mi přijde šlušné.Celá sada(svářečka,láhel,kukla,kabely,hadice,ventil)vyšla i s cestou na cca 12tkč.Raději čina inventor než levné trafo
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2017 , 18:20   Citovat  

Takže pro mě lepsi invertor? Třebas tohle? tudy odkaz
Cena je parádní. Plus kabely a kukla 2000kc.
Není to slozite s tím vařit? Není jednodušší to Cočko? Lze tímto varit teda aj plešky na aute?
   Návrat  
bik3r je teď offline  bik3r
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2017 , 18:22   Citovat  

Nejsem zadny profik a taky svaruju jen obcas v garazi a obcas v praci.. neco sem pocetl a kdyz by to melo byt neco levnejsiho tak zaklad by mel byt :

-euro koncovka pistole
-kovovy podavac dratu
-regulace posuvu dratu,regulace napeti mozna i proudu...

z toho mi vylezlo treba toto odkaz , neni to za spatnou cenu ale zas nevim jak to bude s dostupnosti a cenou dilu..a umi jak co2 tak elektrodu Úsměv
   Návrat  
Vydrys je teď offline  Vydrys
PříspěvekZaslal: 27.1.2017 , 19:27   Citovat  

Ten omricon co máš v odkazu je na elektrodu a škrtací tig.Na plechy to nebude.Pokud chceš levné cočko tak se dá i u Choboly tohle:http://www.chobola.cz/svarecky-svarovaci-technika/mig-mag/svareci-invertor-professional-mig-200 .Můžeš si ho i nich i vyzkoušet OK
   Návrat  
neewman je teď offline  neewman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2017 , 20:48   Citovat  

Pro tebe ideálně kolem 160A poloautomat, hlavně aby byl sundavaci Bowden s pistolí a jak je to provedené. Pak hlavně jak je dělané šasi. I levné Güde kamosovi funguje léta. Drát stačí klidně 0.8mm na univerzální použití,pro vaření konstrukcí asi lepší 1mm...tak aby to mělo kladky na tenhle průměr. Material vinutí trafa bych asi neřešil.

Tenhle pán má docela výběr a nejspíš i dobře poradí,koukal jsem na svarecky na hliník a má luxusní ceny.

Já bych si asi vybral tohle:

tudy odkaz
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.1.2017 , 22:59   Citovat  

ja to tenkrat jako amater taky resil a co bylo doporucovano na svarforu tak hlavne medene vinuti,napajeni 400V a znacka omicron,ja mam tuhle tudy odkaz a jsem celkem spokojenej,ono kdyz svarim v praci froniuskou za desetkrat vyssi cenu,tak je to nebe a dudy.
Ale rozhodne omicron doporucuju,cesky vyrobek,dily,servis,atd.
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2017 , 8:43   Citovat  

Než složitě všechno přepisovat, podívej se tady na stránky a pročti si MIg/mag/tig atd

tudy odkaz

Osobně jdu do kombinace MMA(obalovaná elektroda), TIG a plasmový hořák, mrkni na stránky tudy odkaz . Používám starší COčko po dědovi, ale hrozně mě štve, jak se na COčku špatně udržuje svár...
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2017 , 9:15   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Ahojte, jelikož tedkom budu potřebovat hodně vařit, na baráku. Ploty, brána, konstrukce, nájezdy, schody a určitě i auto. Ale prostě všechno kolem domu. Vybíram tedy svářečku.
Nejblíže mám k COčku, protože si myslím že má všestrané využití.
Mohli by jste mi poradit co koupit pro začátečníka? Budu kupovat určitě starší zařízení, takže tip může byt i na produkt co se uz nevyrábí.
Nebo by jste doporučovali něco jiného? Trafo, invertor atd..?
Díky za rady a tipy.

Zváračine sa venujem asi 13 rokov predával som profi zváračky KEMPPI a prešlo mi toho rukami hodne , teraz robím na to sem tam servis popri práci pre firmy v okolí , nová KEMPPI mašinka by bola dosť drahá ale na bazoši sa dá kupiť jazdené 200A trafo za cca 700EUR ja by som však možno išiel v tvojom prípade aj do nejakej novej overenej číny ktorá funguje a má u vás zastúpenie a nie je problém so servisom , GUDE by som nechcel ani zadarmo servis katastrofa , osobne mám MMA zváračku KEMPPI, TIG mám tiež KEMPPI a ked som staval barák potreboval som zvárať jokle rozne veci brány všetko okolo domu a kámoš čo robí tiež so zváračinou mi požičal invertor 200A čínu lahký a robia to asi 10 rokov so servisom neni problém , najskôr som bol skeptik ale pozváral som doma naozaj toho hodne s ňou asi pol roka som ju mal požičanú a potom sa sa ju rozhodol kúpiť za cenu cca 550EUR keby chcem kemppi v takej triede tak cena okolo 1700EUR bez DPH a bez horáka ,tak som ju zobral a 3 roky funguje fakt slušne a urobila kopec práce a výhoda je že ak nemáš zváračku na MMA /obalená elektróda/ tak s týmto sa dá tiež zvárať ked potrebuješ vo vetre vonku niečo variť kde sa CO2 nedá , zváračka je na 220V , podmienka je predlžovací kábel prierez 2.5mm2.

tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2017 , 9:21   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Takže pro mě lepsi invertor? Třebas tohle? tudy odkaz
Cena je parádní. Plus kabely a kukla 2000kc.
Není to slozite s tím vařit? Není jednodušší to Cočko? Lze tímto varit teda aj plešky na aute?

s týmto tenký plech na aute nezavaríš elektrody su 1.6mm minimum a na plech 0.8mm -1,0mm zabudni je to trápenie ak chceš kup si kombináciu ako som ti poslal vyššie CO2-MMA a budeš spokojný doma som hodne zváral joklový profil a elektródou je toproste trápenie a potom potrebuješ všetko pekne poobrusovať abý ten výrobok aj vyzeral
   Návrat  
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2017 , 13:52   Citovat  

Ahoj, svařuji 21 let v těžkém průmyslu. Mám Státnice( nechci machrovat) na svařování kovů obal. elektrodou, v ochranné atmosféře( Co, Argon, mix.)a co jsem koukal na rady tady na fóru, jednoznačně Omicron který ti tady doporučuje David.306. Opravdu je nejdůležitější Vinutím z mědi, kvalitní ocel. podavač, eurokoncovka a napájení tří fází. Mnoho štěstí při výběru a kvalitní svary je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2017 , 21:34   Citovat  

Takže děkuji všem za postřehy. Nakonec jsme to prodiskutovali na vsechny možné strany a koupím Omicron invertor s moznosti pridani bomby a pistole na TIG.
Do 5ti tisíc se vlezu aj s kuklou. COčko je cenově jednou tolik a asi je to zbytečné, když všechno udělam timto. Ty plešky oželím, na vaření aut se asi stejně nedám.
přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2017 , 22:25   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Takže děkuji všem za postřehy. Nakonec jsme to prodiskutovali na vsechny možné strany a koupím Omicron invertor s moznosti pridani bomby a pistole na TIG.
Do 5ti tisíc se vlezu aj s kuklou. COčko je cenově jednou tolik a asi je to zbytečné, když všechno udělam timto. Ty plešky oželím, na vaření aut se asi stejně nedám.
přátele

Pokud jsi zacatecnik,tak si nejsem uplne jisty jestli ti to pujde invertorem svaret.
Znam i cloveke,kterej to nakonec vzdal a invertor prodal.
Kdysi,kdyz jsem jeste ani cockem neumel a kolem baraku prskal jen klasickou elektrodovou svareckou,tak sem si invertor zkousel a prislo mi to tezsi s tim varit,ale mozna to chtelo zkusit jiny elektrody.
A to,ze se tam da pridat bomba a pistole bych na to moc nespolehal,za me teda bud invertor nebo tig ne o co2,tyhle kombinovany "stroje" me osobne odrazuji,protoze neverim,ze budou fungovat,tak jak by mely.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2017 , 22:48   Citovat  

No, ale když koupim trebas tohle za čtverku tudy odkaz
A pak mi to nepůjde, není to tak velká finanční prohra.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 9:23   Citovat  

Aqwertzz napsal:
No, ale když koupim trebas tohle za čtverku tudy odkaz
A pak mi to nepůjde, není to tak velká finanční prohra.

Ale jo,zkus to,treba ti to pujde dobre.A znacku jsi urcite vybral dobre,ale jeste to chce poradny elektrody,ale s tim ti neporadim.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 12:25   Citovat  

Ahoj, elektrody Esab EB 121 nebo Esab Ok 48.00, Ok 48.08. Ale kdekoliv ti poradí. Hlavně nevěř na zázraky, dnes ti prodaj i nos mezi očima. Ta cena je bez kabelů, takže si připrav ještě min. jednou tolik. Jestli budeš chtít používat Tig, další investice navíc. Pronájem tlak. Lahve, další kabel+příslušenství atd. No snad ti to výjde a já si tady neplácám do větru HaHaaa . Jinak já jedu jinej level je to dobrý

WP_20170205_12_22_27_Pro.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_20170205_12_22_27_Pro.jpg, 2.08 MB

WP_20170205_12_22_15_Pro.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_20170205_12_22_15_Pro.jpg, 1.89 MB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 13:13   Citovat  

Nevim jak elektrody esab,ale svareci drat 1mm do cocka co mame v praci,tak je na dve veci Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 13:28   Citovat  

elektródy aj drôt esab patrí k tomu najlepšiemu čo tu na trhu je drôt sa rozdeluje do skupín SG1,SG2,SG3 podla pevnosti pomedený nepomedený trubička a ine špecialý dôležitý je aj druh plynu ktorý sa používa ak používaš čisté CO2 zázrak netreba čakať pre kvalitnejšie zváranie sa používaju zmesné plyný rôzne druhý plynov namiešané vo flaši , k tej zváračke OMICRON za 4tis zázrak čakať netreba je to lacná čínska mašina zložená v CZ , kavalitný invertor oklo 150A sa pohýbuje okolo 18-25tis CZ . K tomu zváraniu Tigom potrebuješ dokúpiť TIgový horák zváranie sa prevádza škrtnutím teda oblúk budeš chytaš dotýkom o zváraný matroš je to len taká alternatíva kto cche zvárať Tigom toto nikdy nekúi ale si kúpi mašinu s HF zapaľovaním plus zmesný plyn na zvárnie ktorý stojí 3/4 z ceny zváračky:D pretože ak budeš zvárať CO2 tak to bude ako nagrcané tak asi toľko .
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 13:37   Citovat  

rudy5 napsal:
elektródy aj drôt esab patrí k tomu najlepšiemu čo tu na trhu je drôt sa rozdeluje do skupín SG1,SG2,SG3 podla pevnosti pomedený nepomedený trubička a ine špecialý dôležitý je aj druh plynu ktorý sa používa ak používaš čisté CO2 zázrak netreba čakať pre kvalitnejšie zváranie sa používaju zmesné plyný rôzne druhý plynov namiešané vo flaši , k tej zváračke OMICRON za 4tis zázrak čakať netreba je to lacná čínska mašina zložená v CZ , kavalitný invertor oklo 150A sa pohýbuje okolo 18-25tis CZ . K tomu zváraniu Tigom potrebuješ dokúpiť TIgový horák zváranie sa prevádza škrtnutím teda oblúk budeš chytaš dotýkom o zváraný matroš je to len taká alternatíva kto cche zvárať Tigom toto nikdy nekúi ale si kúpi mašinu s HF zapaľovaním plus zmesný plyn na zvárnie ktorý stojí 3/4 z ceny zváračky:D pretože ak budeš zvárať CO2 tak to bude ako nagrcané tak asi toľko .

Samozrejme pouzivame smesny plyn,ale kde jsi prisel na to ze esab patri k nejlepsimu nevim Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 13:56   Citovat  

No podle mého názoru ( nikomu nic nenutím ) je Esab opravdu jeden z nejlepších Úsměv
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 16:42   Citovat  

S CO může svařovat každé mimino relativně obstojně, elektro-struskově už to musíš mít v ruce, nehledě na to, že plechy elektrodou svaříš jen horko-těžko. Já osobně mám CO Iskravar 190, ale nevím jestli se ještě prodává. Dobré značky jsou třeba ještě Telwin nebo KITin .... jinak jdi na svarforum.cz a tam si to pročti trošku - to ti napoví.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 17:02   Citovat  

David.306 napsal:
Samozrejme pouzivame smesny plyn,ale kde jsi prisel na to ze esab patri k nejlepsimu nevim Úsměv

napísal som že patrí k tým najlepším nie že je najlepšíVelmi šťastný a kde som na to prišiel? robíl som s nim 12 rokov ako aj s inými drôtmi a zváračkami za ten čas som prešiel asi 700 firiem na SK , prešlo mi rukami asi tísíce zváracích zdrojov ktoré som samozrejme predvádzal vo firmách avšak všetko profi triedy ako esab, fronius , kemppi . X firiem berie čínske drôty lebo je podstatne lacnejší ako esab ale mnoho z nich sa nakoniec aj k esabu vrátili pretože im neprešli rôzne skúšky zvaru atd je toho veľa .Samozrejme sú aj" lepšie" drôty A kde som na to prišiel no predsa rokmi praxe OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 17:10   Citovat  

Daver napsal:
S CO může svařovat každé mimino relativně obstojně, elektro-struskově už to musíš mít v ruce, nehledě na to, že plechy elektrodou svaříš jen horko-těžko. Já osobně mám CO Iskravar 190, ale nevím jestli se ještě prodává. Dobré značky jsou třeba ještě Telwin nebo KITin .... jinak jdi na svarforum.cz a tam si to pročti trošku - to ti napoví.

Kitin/ kutreiber ešte ako tak všetko robené v číne v Cz sa to len skladá niečo si aj tu robia , Telwin je šmejd ako sa patrí určite by som to domov nekupil , kto chce domov CO zváračku na hobby použitie nech ide do toho omicronu, alfa in , kutreiber , alebo Formica .

K tomu že CO2 dokáže zvárať každé mimino je na smiech možno doma v garáži si myslíš že to vieš ked čosi polepíš ono neni zvar ako zvar , pozri kolegu vyššie to čo zvára vyžaduje trošku praxe nie to čo si ty doma polepíš Velmi šťastný kde sa robia skúšky ultrazvukom alebo rontgénom a ine metódy tam by si videl či vieš zvárať Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 18:20   Citovat  

rudy5 napsal:
Kitin/ kutreiber ešte ako tak všetko robené v číne v Cz sa to len skladá niečo si aj tu robia , Telwin je šmejd ako sa patrí určite by som to domov nekupil , kto chce domov CO zváračku na hobby použitie nech ide do toho omicronu, alfa in , kutreiber , alebo Formica .

K tomu že CO2 dokáže zvárať každé mimino je na smiech možno doma v garáži si myslíš že to vieš ked čosi polepíš ono neni zvar ako zvar , pozri kolegu vyššie to čo zvára vyžaduje trošku praxe nie to čo si ty doma polepíš Velmi šťastný kde sa robia skúšky ultrazvukom alebo rontgénom a ine metódy tam by si videl či vieš zvárať Velmi šťastný

S timto s tebou souhlasim.
A ten esab nevim no Úsměv V praci mame dost reklamaci civek s dratem,vetsinou spatne navinuty a dost se zanasi podavac a bovden,ale zalezi asi na varce
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 19:14   Citovat  

David.306 napsal:
S timto s tebou souhlasim.
A ten esab nevim no Úsměv V praci mame dost reklamaci civek s dratem,vetsinou spatne navinuty a dost se zanasi podavac a bovden,ale zalezi asi na varce

je drôt presne vinutý a voľne vinutý neviem ktorý beriete ale v dnešnej dobre sa robí aj veľa pančovačiek poznam to od jedného predajcu prelepujú sa obaly štítky a všetko možné či to neninejaká stará uloženka hrdzavá inak esab je najlepší nepomedený presne vinutý ale je aj najdrahší ale všetko záleží na firme koľko chce investovať a áno aj na várke záleží ked sa predával čínsky drôt niekedy sa vracali aj celé palety späť čo s tým nikto nechcel zvárať inak v pohode je aj LINCOLN , WDI ,
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 20:08   Citovat  

rudy5 napsal:
je drôt presne vinutý a voľne vinutý neviem ktorý beriete ale v dnešnej dobre sa robí aj veľa pančovačiek poznam to od jedného predajcu prelepujú sa obaly štítky a všetko možné či to neninejaká stará uloženka hrdzavá inak esab je najlepší nepomedený presne vinutý ale je aj najdrahší ale všetko záleží na firme koľko chce investovať a áno aj na várke záleží ked sa predával čínsky drôt niekedy sa vracali aj celé palety späť čo s tým nikto nechcel zvárať inak v pohode je aj LINCOLN , WDI ,

Nevim kde to berou,ale delam ve fabrice ktera ma pres 3000 zamestnancu,takze to berou ve velkym a rekl bych,ze primo od vyrobce.Jen pro predstavu,jednu 18kg civku mam na 3 dny svareni.A jsou i pracoviste,kde meni kazdy den.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 21:19   Citovat  

rudy5 napsal:

Jsi poznamenaný profesionální praxí, nic ve zlém, ale tak to prostě je. Já jsem svařoval od 15ti roků rutilovými elektrodami na svářečce vyrobené z velkého elektromotoru a svařené je to dodnes. COčko je proti tomu nuda, jakmile uchopíš správné nastavení a pár vhodných triků, můžeš vesele svařovat. Na druhou stranu chápu, že většina lidí jsou telata, zvláště v mladších generacích, ale ty jaksi nepočítám do diskuze o svařování.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2017 , 13:33   Citovat  

Takze se mi naskytla Omicron Gama 185M za dobré peníze, tak jsem ji vzal. Dostal jsem i balik elektrod na litinu a na nerez.
Lze tedy vařit i nerez touto svareckou?
BTW jsem to včera testoval a moc mi to teda nejde muhehe muhehe muhehe Proti Cočku je to teda težšší.
Potřeboval bych samostmívací kuklu, doporučili by jste mi nějakou?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2017 , 16:25   Citovat  

Ja mam Magg ask300 a v pohode mi staci,da se koupit i Proteco nebo podobne znacky.Kukla kolem tisicovky.
V praci pouzivam Speedglas od 3M a filtraci,ale cena je nekde uplne jinde,ale domu bych ji bral Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
jaké Cočko?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina