Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 13 z 246
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 13:41   Citovat  

Petura napsal:
nevim, nevim ten 3 válec po kapotou nic moc... ta spotřeba je šílenost Tak to koukám! ta 1,5 vypadá lépe...
tudy odkaz

Na 9l jsem dostal i 1.5 ekonoma... A pokud bych se nevracel klidně, tak by to bylo 100% přes 10l... Normálně jezdil za 6l...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 14:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Na 9l jsem dostal i 1.5 ekonoma... A pokud bych se nevracel klidně, tak by to bylo 100% přes 10l... Normálně jezdil za 6l...

ale jo, každý auto si veme, když se honí... ale vadí mi ty udávané spotřeby v laboratorních podmínkách, když každá automobilka udává 4-5 litrů a ve finále to je min. 2x tolik... k čemu downsizing, když ten motor se musí honit aby jel a ve finále spálí stejně tolik co výkonově tak objemem dvojnásobný motor... že by při spálení stejného množství paliva vygneneroval méně CO2 se mi moc věřit nechce, pořád se spaluje stejný benzín Ble
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 17:16  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 22.2.2017 , 17:55, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Petura napsal:
ale jo, každý auto si veme, když se honí... ale vadí mi ty udávané spotřeby v laboratorních podmínkách, když každá automobilka udává 4-5 litrů a ve finále to je min. 2x tolik... k čemu downsizing, když ten motor se musí honit aby jel a ve finále spálí stejně tolik co výkonově tak objemem dvojnásobný motor... že by při spálení stejného množství paliva vygneneroval méně CO2 se mi moc věřit nechce, pořád se spaluje stejný benzín Ble

co jsem koukal testy civica se R20 tak zadna slava ani spotreba ani dynamika ,155koni a z 0-100km/h 10s pri 1270kg ? .. kdyz to srovnam ze 1315kg tezkym C7G 5D se K20 a 160ps a 8,8s tak to je slabota a verim tomu ,ze aby R20 dosahla dynamiku te 1.5 by se musel honit vice otom neni pochyb a spotreba by byla jeste horsi tak nevim ocem furt mluvis .. zde je rozhodujici konstatni tocivej moment v prakticky celem spektru otacek a ten R20 nema ..
v tomhle pripade bych urcite radeji tu 1.5 ,ma lepsi parametry a zvuk taky ..
ten rivalec je spis namisto naky 1.6 .. proste social... spotreba 1.6ky a dynamika obyc 2.0i ..
co je klasika to samy bylo u klasickyho economa ,jen kastle byla lehci .. nebyl to zadnej trhac asfaltu ,ale mel spotrebu 1.5ky a dynamiku obyc 2.0i ..
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 17:28   Citovat  

Petura napsal:

Práve že ho honit nemusíš aby to išlo
   Návrat  
daleksan je teď offline  daleksan
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 18:09   Citovat  

Takovy vesnicky dotaz bych mel.. Dokazete si nekdo predstavit ten Civic - s vyfuky ve stredu, s taznym? Úsměv

Mam 15 let starou CRV, ktera jeste slouzi.. potrebuji-li par kousku profilu z Ferony, omotam do deky a hodim dovnitr.. K novemu Civicu bych si to nedovolil, toz koumam, co s tim - vozik..

Pokud pamatuji dobre, tak stredove vyfuky nema ta nejnissi a pak ta nejvyssi vybava. Ja chci ale automat, takze to na nejnissi nebude..
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 18:35   Citovat  

Tažné tam nedáš...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 23:25   Citovat  

Drei Zylinder Úsměv tudy odkaz nezni to spatne Úsměv
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 8:47   Citovat  

Jo, pěje na ten trojhrnek dost chválu. Každopádně škoda nízko položeného omezovače. Ale chce se to svést. VTEC

Jsem zvědavý na faceliftovaný HR-V s turbem. Škoda, že není alespoň možnost verze s motorem 1.8iVTEC. To by byla jiná káva, než uřvaná 1.5 iVTEC. je to dobrý

DOHCVTEC napsal:
Drei Zylinder Úsměv tudy odkaz nezni to spatne Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 10:11   Citovat  

anunaki napsal:
Jo, pěje na ten trojhrnek dost chválu. Každopádně škoda nízko položeného omezovače. Ale chce se to svést. VTEC

Jsem zvědavý na faceliftovaný HR-V s turbem. Škoda, že není alespoň možnost verze s motorem 1.8iVTEC. To by byla jiná káva, než uřvaná 1.5 iVTEC. je to dobrý

no nevim co je vice urvany Velmi šťastný dost slysim ,ze ta 1.8 v C9G je oproti C8G lina ..

honda-1.0-turbo-2-850x1186.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
honda-1.0-turbo-2-850x1186.jpg, 228.14 kB

honda-1.5-turbo-1-850x1228.jpg

honda-1.5-turbo-1-850x1228.jpg, 195.91 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 11:35   Citovat  

taky jsem něco slyšel, bude to asi zpřevodováním. Museli se nějak vypořádat s Euro 6. Mrk

Ta 1.0 VTEC TURBO má oproti 1.5iVTEC skoro o 50Nm větší krouťák a výkon stejnej. Váha motoru šla asi taky trochu dolů. Pro Jazz ideální motor, pro HR-V takový slušný základ, ale měli by dát možnosti 1.5 VTEC TURBO a 4WD. VTEC

DOHCVTEC napsal:
no nevim co je vice urvany Velmi šťastný dost slysim ,ze ta 1.8 v C9G je oproti C8G lina ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 12:21   Citovat  

anunaki napsal:
taky jsem něco slyšel, bude to asi zpřevodováním. Museli se nějak vypořádat s Euro 6. Mrk

Ta 1.0 VTEC TURBO má oproti 1.5iVTEC skoro o 50Nm větší krouťák a výkon stejnej. Váha motoru šla asi taky trochu dolů. Pro Jazz ideální motor, pro HR-V takový slušný základ, ale měli by dát možnosti 1.5 VTEC TURBO a 4WD. VTEC

jo ts myslel klasickou 1.5 Úsměv tak to jo ,ale dle mne ve srovnani se posledni 1.8 bude trivalec lepsi na bezny uzivani ,mene toceni vice sily v nízkych otackach ..

vtec-turbo-slide.jpg

vtec-turbo-slide.jpg, 146.11 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 9:47   Citovat  

malej sprintik vs ... tudy odkaz
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 10:03   Citovat  

Ehm, me tak vlastne napada... mozna jsem to prehledl, ale vsiml si vubec nekdo toho, ze zmizely vsemi oblibene HaHaaa plastove lemy...?
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 10:39   Citovat  

Na stránkách honda.cz je už k dispozici oficiální brožura CXG + kompletní ceník.

ceník:
tudy odkaz

katalog:
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 11:30   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Na stránkách honda.cz je už k dispozici oficiální brožura CXG + kompletní ceník.

ceník:
tudy odkaz

katalog:
tudy odkaz

uz vidim jak jsi tu 1.5 nekdo kupuje pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 11:48   Citovat  

U C10G uvádějí o 41 procent větší torzní tuhost než u předchozí generace. To je sice hezký, ale zatížení střechy má uvedeno jen 45kg. Tak to valím bulvy C9G a HR-V mají oba 75kg a to je dost podstatný rozdíl, který o něčem vypovídá.

Když C10G porovnám z hlediska praktičnosti a využitelnosti s mým C9G Tourerem MY2014, tak ten je o pouhých 17mm delší než hatch C10G. Navíc nabídne kufr 624l s lepším využitím, rovnou podlahu a magický sedadla. Světlá výška je u C10G taky menší než u 9G. Jasně, ne o mnoho, ale každý centimetr je znát. Motorově mi atmosféra 1.8 dostačuje a je zábava s ní jezdit. Tříhrnek bude mít určo lepší dynamiku v běžných otáčkách, nebude se muset tak často podřazovat. Každopádně se nedá tak vytáčet jako 1.8 atmosféra. VTEC Pak je tu hledisko spolehlivosti, je tam turbo, které se může porouchat. Na druhou stranu Hondě bych v tomhle věřil narozdíl od třeba koncernu.

Když bych uvažoval o změně a oželel kufr, tak od Hondy se mi líbí HR-V. Otázkou je, zda v druhé polovině 2016 něco skutečně udělali s tím ječákem od motoru a kritizovaným nastavením podvozku. Musím se někdy svést. Je to tam.

Jopeeeno napsal:

ceník:
tudy odkaz

katalog:
tudy odkaz
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 11:50   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Raději připlatit za 1,5 než mít pod kapotou motor ze sekačky to snad ne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 11:54   Citovat  

anunaki napsal:
U C10G uvádějí o 41 procent větší torzní tuhost než u předchozí generace. To je sice hezký, ale zatížení střechy má uvedeno jen 45kg. Tak to valím bulvy C9G a HR-V mají oba 75kg a to je dost podstatný rozdíl, který o něčem vypovídá.

Když C10G porovnám z hlediska praktičnosti a využitelnosti s mým C9G Tourerem MY2014, tak ten je o pouhých 17mm delší než hatch C10G. Navíc nabídne kufr 624l s lepším využitím, rovnou podlahu a magický sedadla. Světlá výška je u C10G taky menší než u 9G. Jasně, ne o mnoho, ale každý centimetr je znát. Motorově mi atmosféra 1.8 dostačuje a je zábava s ní jezdit. Tříhrnek bude mít určo lepší dynamiku v běžných otáčkách, nebude se muset tak často podřazovat. Každopádně se nedá tak vytáčet jako 1.8 atmosféra. VTEC Pak je tu hledisko spolehlivosti, je tam turbo, které se může porouchat. Na druhou stranu Hondě bych v tomhle věřil narozdíl od třeba koncernu.

Když bych uvažoval o změně a oželel kufr, tak od Hondy se mi líbí HR-V. Otázkou je, zda v druhé polovině 2016 něco skutečně udělali s tím ječákem od motoru a kritizovaným nastavením podvozku. Musím se někdy svést. Je to tam.

Střecha 45kg by měla být skleněná, C8g Executive se skleněnou měl zatížení asi 30kg..

C9g 5D má Sport taky 75kg, Executive 45kg.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 12:14   Citovat  

SaKaL napsal:
Ehm, me tak vlastne napada... mozna jsem to prehledl, ale vsiml si vubec nekdo toho, ze zmizely vsemi oblibene HaHaaa plastove lemy...?

Třeba já... papa
Ale když jsem vzadu poklepával nad koly prstem , ten zvuk moc plechově nezněl.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 12:38   Citovat  

hopit napsal:
Raději připlatit za 1,5 než mít pod kapotou motor ze sekačky to snad ne

ale neprehanej zase ,kvalita je tam stejna a zvuk pripomina spis 6valec ,to ta 1.5 pripomina klasickou sekacku vice jako vsechny honda motory , 1.8 ma zvuk podobny spis naftaku ... dle mne kdyz je tam turbo je to fuk na bezny jezdeni a to trochu si priplatit ,jsi hooodne lidi rozmysli kdyz uzvidi rozdil v cene tomu ver a nebo sahnou po HR-V ktery ma magic seats ,slusnej kufr a prostor uvnitr a cenu taky .. mne se treba libi a to nemam rad SUV nebo crossovery .. tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 13:18   Citovat  

DOHCVTEC: já se sice pohledem do ceníku a přehledu výbav zhrozil, nicméně do budoucna si dokážu 1.5T představit, ale v HR-V Velmi šťastný Teď vážně, cena je raketa, ale spadne to zákonitě dolů, jinak je z toho auta pohrobek Bueee
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 13:24   Citovat  

1.5T bude v CR-V. Faceliftovaný HR-V bude (by mělo) mít oturbený tříhrnek. Každopádně i ten tříhrnek bude myslím jezdit v HRVčku líp než ta současná 1.5iVTEC, 45Nm je sakra znát. Velmi šťastný

Jopeeeno napsal:
DOHCVTEC: já se sice pohledem do ceníku a přehledu výbav zhrozil, nicméně do budoucna si dokážu 1.5T představit, ale v HR-V Velmi šťastný Teď vážně, cena je raketa, ale spadne to zákonitě dolů, jinak je z toho auta pohrobek Bueee
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 13:30   Citovat  

Jopeeeno napsal:

samozřejmě, že spadne... Jako u CR-Z - až to koupí dost nadšenců. Velmi šťastný Pohrobek? No co ještě zbývá CR-V a Jazz,ne? HaHaaa
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 13:30   Citovat  

On má C10G skleněnou střechu ve standardu? To jsem asi něco v tom obsáhlým katalogu přehlídnul...

Hellborn napsal:
Střecha 45kg by měla být skleněná, C8g Executive se skleněnou měl zatížení asi 30kg..

C9g 5D má Sport taky 75kg, Executive 45kg.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 13:36   Citovat  

anunaki napsal:
On má C10G skleněnou střechu ve standardu? To jsem asi něco v tom obsáhlým katalogu přehlídnul...

Nemá, na stránkách Hondy ČR u 1.0 zatížení není uvedeno, u 1.5 je těch 45kg a že by nebyl rozdíl při pevné a skleněné se mi nezdá (viz. C8-9g), takže můj předpoklad je, že těch 45kg je pro 1.5 Prestige se skleněnou.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 13:45   Citovat  

Nevím, v tom katalogu je u 1.0 Comfortu a Elegance uvedeno 45kg. Pokud to platí pro sklo, tak zatížení standardní střechy mají napsat před lomítko a bylo by jasno.

Hellborn napsal:
Nemá, na stránkách Hondy ČR u 1.0 zatížení není uvedeno, u 1.5 je těch 45kg a že by nebyl rozdíl při pevné a skleněné se mi nezdá (viz. C8-9g), takže můj předpoklad je, že těch 45kg je pro 1.5 Prestige se skleněnou.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 13:47   Citovat  

anunaki: já bych asi váhal, nemít HR-V. S tím autem (po drobných úpravách) nemám problém, takže spokojenost, jenže otázkou zůstává, co bude, když se prvně projedu CXG a ten mě třeba chytne za koule... Těžko říct. U kufru mám jasno, ten musí mít nejmíň 450 l, což splňují obě auta, vnitřní prostor taky.

Porovnání podvozku a hlučnosti "poladěných" verzí HR-V mám v plánu tento měsíc, hned po svezení CXG Honda
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 14:06   Citovat  

Trochu se obávám, že s 1.5 v HR-V bych si pohoršil. Prostě že by to nejezdilo tak jako 1.8iVTEC. Osobně bych byl zvědavý na HR-V s alespoň 1.0VTEC TURBO. To by nemuselo být špatný svezení. VTEC

Na to porovnání jsem zvědavý. S odhlučněním svého HR-V máš zkušenosti, tak určitě poznáš, jestli je to stejné nebo bys ještě zatlumoval. Velmi šťastný Určitě dej prosím vědět. papa

Jopeeeno napsal:
anunaki: já bych asi váhal, nemít HR-V. S tím autem (po drobných úpravách) nemám problém, takže spokojenost, jenže otázkou zůstává, co bude, když se prvně projedu CXG a ten mě třeba chytne za koule... Těžko říct. U kufru mám jasno, ten musí mít nejmíň 450 l, což splňují obě auta, vnitřní prostor taky.

Porovnání podvozku a hlučnosti "poladěných" verzí HR-V mám v plánu tento měsíc, hned po svezení CXG Honda
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 15:44   Citovat  

HR-V s 1,5 v manuálu jsem minulý pátek kousek projel, asi 10km... Dojem nic moc, ten motor je prostě slabej (a to jsme v něm seděli jen dva chlapi), v přímém srovnání s C8G 1,8 je Ufo výrazně svižnější. HR-V je v tomto nastavení fakt auto pro důchodce, partnerku a lidi co jezdí primárně defenzivně.
Navíc mi stejně jako u Jazze vadí koncernově jedovaté brzdy Smutný

to Hellborn: Chce to lépe číst "spisy od Hondy" Mrk
Maximální zatížení střechy - výbavy bez panoramatické prosklené střechy (kg) 45 (ne S)
Maximální zatížení střechy - výbavy s panoramatickou prosklenou střechou (kg) nelze
viz.: tudy odkaz
   Návrat  
marwek201 je teď offline  marwek201
PříspěvekZaslal: 2.3.2017 , 16:40   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

1.5L manual objednany Hihi
Pride v maji Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz