Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Použil jsem správný nátěr na podvozek?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
minister619 je teď offline  minister619
PříspěvekZaslal: 28.3.2017 , 19:29   Citovat  

Zdravím , Jak už to po zimě bývá tak podvozek dost utrpěl od soli.
Rozhodl jsem se aplikovat medicínu.Rez jsem kartáčem očistil ,natřel anti korozním nátěrem a nakonec jsem aplikoval Tlumex od firmy Detecha na celý podvozek + podběhy. Doufám že jsem neudělal špatně. Máte někdo zkušenosti s tlumexem? Předem děkuji za odpovědi.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.3.2017 , 19:48   Citovat  

Jaky antikorozni nater? Ja nejsem moc fanda Tlumexu, ale je to na to urcene, tak by se tim nemelo nic zkazit pokud jsi to nanesl na dobre osetreny podklad.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2017 , 20:08   Citovat  

Navrhl bych to jinak:
- odstranit rez ocelovým (nebo kompozitním) kotoučem na vrtačce (je důslednější, než obyč kartáč),
- nanést bezoplachový odrezovač (nejlépe opakovaně) a nechat působit, než povrch zbělá,
- teprve pak bych nanesl antikorozní nátěr,
- pak hmotu na podvozky (používám Dychtfix od Wurthu)
- pro sichr na tuto hmotu ještě transparentní vosk na podvozky.

A bude klid. Postup vyzkoušen na ex autě (Jimny), které neskutečně hnijí. Auto zvládlo 4 zimy bez ztráty kytičky.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.3.2017 , 20:20   Citovat  

Tlumex je v pohodě. Odolný a stále pružný nátěr, který se neodlupuje ani na ne úplně dokonale ošetřeném povrchu.
Jenom jednu nevýhodu má.
Strašně dlouho lepí na plochách ošetřených plastizolem.
Na antikorozní ochranu to ale nemá vliv.
   Návrat  
AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.3.2017 , 20:37   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tlumex je v pohodě. Odolný a stále pružný nátěr, který se neodlupuje ani na ne úplně dokonale ošetřeném povrchu.
Jenom jednu nevýhodu má.
Strašně dlouho lepí na plochách ošetřených plastizolem.
Na antikorozní ochranu to ale nemá vliv.

Já celý podvozek nástřel Alkoholem....je to blbě? A co mám nástřikat do dutin?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2017 , 22:06   Citovat  

Nechci byt za sycka, ale ten tlumex ma jednu zasadni nevyhodu. Kdyz se nekde prodre a zacne tam rez, tak se pak krasne pod tim cernym previtem siri. Pravda, takova je zkusenost na offech, kde se nejaky to vyraznejsi bebi na podvozku ziska snadno. Jak se pod to dostane vlhkost a ta se tam dostane, tak to nerusene a nepozorovane hnije. V podstate nepsane pravidlo "Podvozek luxusne nastrikanej tlumexem = Uz je to schnily, nebo to stejnak brzo schnije" Par znamejch z toho uz "umiralo", kdyz se to snazili z aut sundat. Teda asi to drzi fest pořádnej výtlem
Zaklad, ocistit jak to jen jde. Nekdo pak pouziva dvouslozkovy matrose a zkusenosti jsou vcelku dobre. Ja teda micham surik do Alkytoniho penetratoru. Jen pro jistotu, at to nikoho ani nenapadne delat bez kvalitniho respiratoru. Nadejchat se "praskovyho olova", nic moc zmatenej Nejdriv radne "nastetkuju", hned na to prefouknu pistoli. Vysledny povrch je ruzovy jak prasatko HaHaaa Nasledne zavru vrchnim alkytonem.
Ale 100 lidi, 100 zpusobu.
Jo, vim i o takovejch "extremistech" co opiskujou a nasledne sopujou, ale to uz je spis u rekonstrukci hodne schnilejch "pokladu"
   Návrat  
Reg je teď offline  Reg
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.3.2017 , 22:17   Citovat  

sumy napsal:
Nechci byt za sycka, ale ten tlumex ma jednu zasadni nevyhodu. Kdyz se nekde prodre a zacne tam rez, tak se pak krasne pod tim cernym previtem siri. Pravda, takova je zkusenost na offech, kde se nejaky to vyraznejsi bebi na podvozku ziska snadno. Jak se pod to dostane vlhkost a ta se tam dostane, tak to nerusene a nepozorovane hnije. V podstate nepsane pravidlo "Podvozek luxusne nastrikanej tlumexem = Uz je to schnily, nebo to stejnak brzo schnije" Par znamejch z toho uz "umiralo", kdyz se to snazili z aut sundat. Teda asi to drzi fest pořádnej výtlem
Zaklad, ocistit jak to jen jde. Nekdo pak pouziva dvouslozkovy matrose a zkusenosti jsou vcelku dobre. Ja teda micham surik do Alkytoniho penetratoru. Jen pro jistotu, at to nikoho ani nenapadne delat bez kvalitniho respiratoru. Nadejchat se "praskovyho olova", nic moc zmatenej Nejdriv radne "nastetkuju", hned na to prefouknu pistoli. Vysledny povrch je ruzovy jak prasatko HaHaaa Nasledne zavru vrchnim alkytonem.
Ale 100 lidi, 100 zpusobu.
Jo, vim i o takovejch "extremistech" co opiskujou a nasledne sopujou, ale to uz je spis u rekonstrukci hodne schnilejch "pokladu"

je to dobrý Já stříkám vosk určenej na dutiny každej rok na celej spodek Úsměv vozkoušeno že tam ten vosk po roce ještě je a funguje to... měkkej vosk se prostě zatáhne. S Tlumexem mám stejnou zkušenost jako kolega, odloupne se a pod nim to hnije víc než bez něj
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 8:29   Citovat  

Když už tam ta koroze je, musí se zastavit nebo zpomalit, a to žádný Tlumex nedokáže (mimochodem ten bych si na auto nikdy nedal, jak už ostatně kluci píšou). Takže určitě nezapomeň aplikovat ten Odezovač! Na horní vrstvu alespoň ten vosk na podvozky.

20170329_092803.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20170329_092803.jpg, 198.75 kB
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 8:34   Citovat  

S klasickým Tlumexem nemám zkušenost, ale Tlumex plast plus drží jak židovská víra. Nemá ani nejmenší tendenci se loupat a to ani tam kde byl aplikován na nepříliš dobře očitěný povrch.
Proti tomu místa s "profi" nástřikem 3M a Wurth se po pár letech loupou fakt hodně.
Jinak ten vosk co dáváte jako vrchní vrtvu, tak Dinitrol doporučuje dávat jako podklad pod asfalt pro zvýšení přilnavosti.
Mimochodem Dinitrol ML je nejlepší vosk do dutin, v několikaletém testu veteránistů byl překonán jen konzervarčními tuky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 8:48   Citovat  

Nechci se tu dohadovat, ale... Tlumex (ano myslím Tlumex plast, jiný jsem zatím neviděl) se mi vážně neosvědčil, pod ním to totiž dál kvetlo, tudíž asi "pouštěl" vlkost pod sebe, jinak si to nedokážu představit. Dychtfix od Wurthu jsi zřejmě nikdy asi neviděl, hm? Je to sice drahá sranda - kartuš stojí cca 280 Kč a na spodek potřebuješ tak 8 kartuší, ale po nanesení se silné přichytí na podklad a nejde jen tak odstranit. Je odolný proti posypovým solím a mechanickému poškození. Broblém je, že se musí nanášet spešl pistolí UBS to nejde.
Používají to ve zdejším servise (VW group) jako opravárenskou složku po výměně havarovaných karosárských dílů podvozku a světe div se - bez reklamací. Já to zkusmo ověřil u Suzuki Jimny se kterým jsem lítat po opravdu špatných povších a za 4 roky nikde ani náznak problému. Pravdou je, že jsem to dělal pořádne, odrezil atd. - viz můj koment výš.
Za sebe - Tlumex plast je přežitek. Ale proti gustu...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 9:01   Citovat  

Tlumex plast a Tlumex plast plus jsou dva odlišné výrobky.
O plastu nic nevím, ale plast plus je super, nejen z mojí zkušenosti.
Co se Wurthu týče, tak Dichtfix je pokud vím těsnící tmel. Ne nástřik na podvozky.
Jaká je moje zkušenost s nástřikem na podvozky jsem napsal, vydrželo to dýl než 3M, ale pořád žádnej zázrak.

Mimochodem tady je ten test ochranných prostředků na dutiny
tudy odkaz
Jsou tam 3 pdf na konci stránky, je tam skvěle vidět co dlouhodobě funguje a co ne...
Vosk do dutin od Wurthu neskončil zrovna slavně...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 9:26   Citovat  

Tlumex plast plus? Tak o tomhle jsem nikdy neslysel, počtu, každé info se hodí, fajn. Co se týče Dychtfixu, tak ten se primárně používá na ochranu opravovaných spojů podvozku, to máš pravdu. Nicméně v tom servise s tím vystříkávají celý díl - třeba podběh, špici apod. No a když byly dobré reference ze stovek aut, zkusil jsem to na Jimnym. On název tmel je zavádějící, konzistenčně je to spíše tekutá a poté vytuhující guma Úsměv A jak správně píšeš - má mj. těsnící vlastnosti, takže krom mechanické a chemické odolnosti, nepustí vlhkost a kde není vlkost, ať už atmosférická nebo z dešťů či solanky, nejsou i podmínky pro korozi.
Vosky na dutiny jsem střídal, teď jsem u stejné značky. Zatím nepozoruji, že by vysychal, trhal se, nebo slupoval. Ale jak jsem psal, proti gustu...
Nicméně je třeba sbírat info, dík za test Mrk
   Návrat  
keis09 je teď offline  keis09
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 9:31   Citovat  

Nazdar chlapi, keď sa tu rieši podvozok, v lete sa chystám na môjho Anglána..
Samozrejme by som podvozok obrúsil a natrel odhrdzovačom.
A potom natrel Alkyton penetrátorom a potom Alkytonom. myslím, že po pár rokoch by sa to dalo zas len pretrieť farbou - nechcem tam natierať gumoasfalt - pod ním to strašne hnije.
Len neviem či ten Alkyton nepopraská na tom podvozku. S Alkytonom mám dobré skúsenosti, a aj brat kováč, ho dáva na každú bránu a tá farba na daždi veľa vydrží.
A pred zimou by som navoskoval podvozok..
vopred ďakujem za rady Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 11:07   Citovat  

S Alkytonem mam na offu dobrou zkusenost. Ale bacha, nejlip stetkovat/valeckovat. Redenej do pistole se obcas odloupne. I kdyz to bude mozna i tim, ze podvozkem bezne provadim orbu ci stipani kamene Velmi šťastný Do toho penetratoru je ajn ten surik, reaguje s korozi(a tu nikdy krom piskovani neodstarnis na 100%)
Tak je to metoda skorem 100let stara, kdy se tim patlaly mosty atp. Tehdy smichan tusim se lnenym ci jakym olejem. Mozna jeste nekteri pamatuji Plumbol Mr. Green Z hlediska zastaveni a zakonzervovani koroze nebyl surik zadnou moderni naterovou hmotou prekonan. Ale EU to olovo nema rada Se stydím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 11:09   Citovat  

Jelikož ten Tlumex už tam je .. Co mi teď doporučujete udělat ? Mám ho odstranit i když předpokládám že to bude hodně velká drbačka ? Je to civic 7g v sedanu a je to můj miláček a chtěl jsem pro něj udělat něco dobrého ale dle vaších odpovědí předpokládám že jsem udělal jen špatně a auto znehodnotil Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 12:16   Citovat  

minister619 napsal:
Jelikož ten Tlumex už tam je .. Co mi teď doporučujete udělat ? Mám ho odstranit i když předpokládám že to bude hodně velká drbačka ? Je to civic 7g v sedanu a je to můj miláček a chtěl jsem pro něj udělat něco dobrého ale dle vaších odpovědí předpokládám že jsem udělal jen špatně a auto znehodnotil Bueee
Pokud jsi to nenatiral primo na zrezly kov jako ze ne, tak nevidim duvod v tom to sundavat. Kazdopadne to chce kazdy rok kontrolovat a eventuelne poskozena,sedrena, oloupana mista odrezit a natrit. Tlumex jde dost spatne dolu. Ale vice znalejsi urcite lepe poradi.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 12:23   Citovat  

Kendik napsal:
Pokud jsi to nenatiral primo na zrezly kov jako ze ne, tak nevidim duvod v tom to sundavat. Kazdopadne to chce kazdy rok kontrolovat a eventuelne poskozena,sedrena, oloupana mista odrezit a natrit. Tlumex jde dost spatne dolu. Ale vice znalejsi urcite lepe poradi.

Na autě jsem našel stopy povrchové rzi pouze na zadní nápravě a zadním podběhu , všechno jsem důkladně ošetřil a poté nanesl to "svinstvo"
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 12:30   Citovat  

minister619 napsal:
Na autě jsem našel stopy povrchové rzi pouze na zadní nápravě a zadním podběhu , všechno jsem důkladně ošetřil a poté nanesl to "svinstvo"
Tlumex pouzivaji desitky servisu, tak proc by jsi mel udelat spatne? V dnesni dobe obrovskeho vyberu chemie a jejich vyvoje to asi neni uplne top, ale ochrana to je. A urcite nejakou dobu vydrzi. je to dobrý
   Návrat  
mi5 je teď offline  mi5
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 13:13   Citovat  

Mě to čeká teď po jaru taky, co by jste tedy doporučili? Jsou tu zmíněné různé značky, já používal dřív body, ale je tvrdý a krehne po nějaké době s začíná se loupat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 13:19   Citovat  

sumy - ďakujem Úsměv ,,no určite to budem natierať štetcom.. a ten surik je asi dosť jedovatý však? to mi hlava nebere asi bude treba aj nejaké rúško na dýchanie však?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 13:49   Citovat  

Suřík je olovo, desítky let jsme ho dýchali z olovnatého benzínu.
Takže tě to hnedle nezabije, ale snaž se to zbytečně nevdechovat Mrk
Zvlášť pokud si ho koupíš v prášku a namícháš, jak píše sumy.
Nebo se dá koupit poslední, jediná suříková barva Marine Minio od Pellachromu.

minister619, udělej jak píše Kendík, nechal bych to a 2x ročně (jaro, podzim) kontrolovat a případně opravit. Případně to celý můžeš ještě stříknout voskem, jestli chceš udělat maximum.

mi5, 100 lidí, 100 chutí. Já teď preferuju chemii od Dinitrolu, používá to úspěšně spousta lidí od veteránů. Negativní ohlasy v podstatě nejsou.
Ale pořád platí, že hlavní je příprava podkladu.
Jako odrezovač používám bezkyselinový s taninem tudy odkaz
opět na doporučení od veteránistů.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 14:07   Citovat  

keis09 napsal:
sumy - ďakujem Úsměv ,,no určite to budem natierať štetcom.. a ten surik je asi dosť jedovatý však? to mi hlava nebere asi bude treba aj nejaké rúško na dýchanie však?

Pouzivam zasadne 3M masku s filtrama. On je ten surik dost osklivej a pri michani to samozrejme prasi. Koupit se da na netu u Mach chemikalie
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 14:32   Citovat  

Co se tý suříkový barvy týče. Je mi jasný, že je odolnější vůči povětrnostním vlivům než ty všemožný antikorozní barvy, ale co se týče rzi samotný (v těch pórech vyždycky něco zbyde, i po opískování), je to lepší než stabilizátory koroze? Třeba Rodexol? Jde mi o to, jestli je lepší to nejdřív natřít Rodexolem a až potom suříkovou barvou nebo použít jen suříkovou barvu. Ví někdo?

A dá se nějak zbavit koroze v prazích (koukali jsme kamerkou, ještě to ven nevykvetlo a nějakej čas to ještě vydrží když se to ošetří - mám na to Resistin ML + Konkor 101) jinak než to celý odříznout a prahy vytvarovat nový (na to bych se vyprd)?

BTW na spodek mám Dinitrol 440.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 14:41   Citovat  

maryo napsal:
Co se tý suříkový barvy týče. Je mi jasný, že je odolnější vůči povětrnostním vlivům než ty všemožný antikorozní barvy, ale co se týče rzi samotný (v těch pórech vyždycky něco zbyde, i po opískování), je to lepší než stabilizátory koroze? Třeba Rodexol? Jde mi o to, jestli je lepší to nejdřív natřít Rodexolem a až potom suříkovou barvou nebo použít jen suříkovou barvu. Ví někdo?

A dá se nějak zbavit koroze v prazích (koukali jsme kamerkou, ještě to ven nevykvetlo a nějakej čas to ještě vydrží když se to ošetří - mám na to Resistin ML + Konkor 101) jinak než to celý odříznout a prahy vytvarovat nový (na to bych se vyprd)?

Tywe,
ty ještě žiješ Velmi šťastný

Ehm, vše je lepší než nic. Já to dělám stejně, jak si psal, namísto Konkor 101 používám vosky: Wuerth či polské jantarové anebo Valvoline Tectyl ...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 16:29   Citovat  

Čau, no trochu žiju Velmi šťastný. Mám dojem, že ten Resistin ML je vlastně taky vosk, tak mi přijde trochu zbytečný to míchat s dalším voskem, ale nevim.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 20:13   Citovat  

minister619 napsal:

Nepanikař.
Tlumex tam nech.
Pokud jsi to natřel poctivě, tak tě ujišťuju, že budeš mít minimálně několik let pokoj a nebudeš vědět co to je koroze podvozku.
Ano, když se Tlumex odře, tak to pod ním rezne. Ale to rezne pod každou barvou i originálním Plastizolem.
Proto se musí každý rok kontrolovat stav antikorozního nátěru na podvozku a opravovat poškozená místa.
Jak bylo psáno výše - pro dokonalou ochranu podvozku je nejlepší podvozek navoskovat pořádnou vrstvou vosku.

maryo napsal:

K čemu ten Konkor? To nejdřív dutiny vystříkáš Rezistinem a pak na to přijde Konkor?
   Návrat  
Prelude 90 je teď offline  Prelude 90
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 20:30   Citovat  

...tlumex ešte aji existje ? :D ja davam bitumen od wurthu a jak tady nekdo pise ocelak nebo zvonek na flexu vrtačku nebo do ruky nesmysl...tu rez jenom zaleštiš :KO: to mas jak ze zubem pokud nevybrousis kaz uplne furt bude hnit a nic to nezastavi...takže vemte přiste brusnej kotouč na tu flexu a brušte dokud nebude střibrnej plech ...pokud bude durch musis to vyvařit takže jsme došli k tom že to takhle nikdo neudela pze by to byl peknej mrsk ! tak zatim :honda: dě zdar práci čest a rukám klid :gut:
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2017 , 21:08   Citovat  

Petr 78 napsal:
K čemu ten Konkor? To nejdřív dutiny vystříkáš Rezistinem a pak na to přijde Konkor?

Četl jsem to na několika místech, že je dobrý tam dávat i olej. Míchá se to.
Třeba tady tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.3.2017 , 8:06   Citovat  

sumy napsal:
Pouzivam zasadne 3M masku s filtrama. On je ten surik dost osklivej a pri michani to samozrejme prasi. Koupit se da na netu u Mach chemikalie

Skúsim ten Surik, aspoň ten Alkyton Penetrátor trošku zahustí, keď je to len taká vodička.. len som zistil, že ho na SVK nepredávajú, tak objednám z čiech.. díky za rady přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2017 , 9:05   Citovat  

keis09 napsal:
Skúsim ten Surik, aspoň ten Alkyton Penetrátor trošku zahustí, keď je to len taká vodička.. len som zistil, že ho na SVK nepredávajú, tak objednám z čiech.. díky za rady přátele
Nezapomen pouzit rousku Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Použil jsem správný nátěr na podvozek?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina