Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výběr auta Civic 6g / Civic 7g / Accord 6g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
KoobaS je teď offline  KoobaS
PříspěvekZaslal: 7.3.2017 , 12:41   Citovat  

Ahoj,
už delší dobu vyhlížím auto, které bude mít následující úkol. Druhé auto "v rodině" na kterém se přítelkyně naučí jezdit po autoškole, bude ho používat pro případné dojíždění do práce a já ho občas o víkendu ukradnu a udělám si radost projížďkou...
Celkový roční nájezd max. 10000km/rok převážně asi po Brně.
Peníze: Na auto, servis v prvím roce, druhou sadu kol, pojištění, přihlášení atd. mám cca 80 000Kč.
Výbava: Auto určitě musí mít ABS a posilovač řízení. El. okna, zrcátka a klima jsou vpodstatě taky nutností. Střešní okno velkou výhodou.
Motorizace: Když už Hondu, tak bych rád Vtec, ať o tom nemusím pořád jenom číst, ale sám si to taky zkusím!

Kandidáti:
Civic 6g:
Nejvíc se mi líbí hatchback a případně kupé. Ale nabídka kupé s Vtec je mizivá až nulová. U hatchbacků mi nabídku nejvíc krátí střešní okno, ale v případě dobrýho kusu bych se bez něj obešel...
Má smysl se dívat pouze po autech po faeliftu? Nebo mám okruh rozšířit na všechny roky výroby?
Jak je na tom kvalitou liftback? Jsou obavy z nižší kvality anglánů oprávněné?
Jaký je rozdíl mezi 1,5 85kW a 1,5 84kW?
Předpokládám, že na jakékoliv slušné VTI mám málo peněz, takže tuhle cestu už jsem opustil...
Civic 7g:
Po tom, co poslední cca půlrok sleduju inzerci, začínám mít pocit, že za můj budget by šel pořídit i Civic 7g s 1,6 81kW. Jedná se přecejenom o trochu dospělejší auto, které bude pro dojíždění příjemnější.
Accord 6g:
Sem tam se vyskytne nabídka kusů za velmi dobrou cenu, ale Accord mi jako druhé auto už přijde zbytečně velké a co se týče zábavy za volantem, Civic na tom bude asi líp.

Osobně se mi nejvíc líbí Civic 6g a myslím, že budget na něj mám slušný. Výhodou 7g by měla být větší bezpečnost. Auto by tak mohlo sloužit i při případném rozšíření rodiny.

Začínám být zamotán sám do svých myšlenkových pochodů a tak mě zajímají vaše názory na konkrétní auta a případnou radu při výběru.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.3.2017 , 12:58   Citovat  

1.5 Vtec je ekonomický Vtec = funguje jinak než si lidi pod Vtecem představují. Nemá ostrou vačku a "jen" přepíná z 12V na 16V.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 7.3.2017 , 14:07   Citovat  

Hellborn napsal:
1.5 Vtec je ekonomický Vtec = funguje jinak než si lidi pod Vtecem představují. Nemá ostrou vačku a "jen" přepíná z 12V na 16V.

O tom, že je eko jsem věděl, ten zbytek je nová informace, díky! Takže jediná šance na "ostrý" Vtec v 6g civicu je buď VTI, které je cenově mimo, nebo 1,6-92kW, kterých je jako šafránu.
Je i nějaký rozdíl mezi 84kW (D15Z6?) a 85kW (D15Z8?)? Podle wiki má 15Z8 3WAY Vtec, který by snad měl mít i ostrou vačku. Vzhledem k tomu, že max. výkon i krouťák je podobný, předpokládám, že rozdíl v projevu motoru stejně moc velký nebude...
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2017 , 14:24  Naposledy upravil Jarek dne 7.3.2017 , 14:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

D15Z8 je v anglánu a 3stage určitě není. Je to v podstatě totéž jako D15Z6 v japoncích. Klasický VTEC-E.
1.6 VTEC v 6G se evropě snad ani neprodával, vyskytuje se jen v dovozech ze zámoří a je to prakticky nesehnatelná záležitost.
Na VTI ve slušném stavu s budgetem nedosáhneš.
Nicméně D15 blok se dá hodit D16 VTEC hlava, ale osobně bych se na to vyprdnul a koupil 7G 1.6, když s tém bude jezdit hlavně ženská.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.3.2017 , 14:27   Citovat  

Jarek napsal:
D15Z8 je v anglánu a 3stage určitě není. Je to v podstatě totéž jako D15Z6 v japoncích. Klasický VTEC-E.
1.6 VTEC v 6G se evropě snad ani neprodával, vyskytuje se jen v dovozech ze zámoří a je to prakticky nesehnatelná záležitost.
Na VTI ve slušném stavu s budgetem nedosáhneš.

SOHC Vtec se občas objeví v coupe.

Jinak jo, mezi Z6 a Z8 není rozdíl.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.4.2017 , 17:12   Citovat  

Tak nákup auta už začíná být aktuálnější, momentálně jsem opravdu nakloněn spíš 7g - i když finanční limit trochu klesl, a sice na 70 000Kč.
Jak moc rozdílné jsou verze 3D a Coupé? Vím že u Civicu 6g byla spousta dílů shodných, je tomu tak i u sedmé generace?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2017 , 17:41   Citovat  

Jsou hodně rozdílné. Coupe má základ shodný se sedanem. 3D je úplně jiný auto.
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2017 , 18:08   Citovat  

KoobaS napsal:
O tom, že je eko jsem věděl, ten zbytek je nová informace, díky! Takže jediná šance na "ostrý" Vtec v 6g civicu je buď VTI, které je cenově mimo, nebo 1,6-92kW, kterých je jako šafránu.
Je i nějaký rozdíl mezi 84kW (D15Z6?) a 85kW (D15Z8?)? Podle wiki má 15Z8 3WAY Vtec, který by snad měl mít i ostrou vačku. Vzhledem k tomu, že max. výkon i krouťák je podobný, předpokládám, že rozdíl v projevu motoru stejně moc velký nebude...

3stage Vtec je JDM D15B (někde se uvádí i D15Z7) a má 96kW. Měl jsem ho a proti klasice Z6/8 je tam rozdíl, ale ne zase nějak propastný...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.4.2017 , 11:01   Citovat  

Jarek napsal:
Jsou hodně rozdílné. Coupe má základ shodný se sedanem. 3D je úplně jiný auto.

A je Coupe/sedan v něčem nějak výrazně horší než 3D/5D? Případně, je 1,7/92kW v něčem horší než 1,6/81kW?
Je mi jasný, že díky menšímu zastoupení Coupe se mi třeba budou hůř shánět použitý díly. Nicméně doteď jsem se snažil auta servisovat pomocí nových dílů a v tom by snad neměl být problém...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2017 , 11:10   Citovat  

Horší určitě ne, spíš naopak. Motor je citelně živější a podvozek je taky lepší.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2017 , 11:12   Citovat  

za mne civic 7G jednoznacne ,nejlip CTR nebo jen sport taky dobry a vdecny auto za slusny peniz ..
tech 15koni v coupe navic neni zadna slava ,ale dneska ceny jsou cca stejny jak u coupe tak u hatch a sedan tak je to jedno ,kdyz ja kupoval sporta staly kolem 240tis a coupe staly tak 280tis ,CTR od 350tis .. CTR jsem kupoval kdyz staly tak 250tis, dneska zustal akorat ten rozdil mezi CTR za kterej se oplati priplatit VTEC

ja dnes kupuji hondu do kila jednoznacne sport poface je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.4.2017 , 11:37   Citovat  

Já bych si CTR nebo 6g VTI hrozně rád koupil, stejně tak 7g sport poface. Jenže na to nejsou prachy Bueee
Momentálně mám jedno Coupe 1,7 vyhlídnutý, tak se na něj pojedu příští týden podívat.
Děkuju za všechny rady, sám bych se v tom ještě asi chvíli plácal Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2017 , 12:12   Citovat  

KoobaS napsal:
Já bych si CTR nebo 6g VTI hrozně rád koupil, stejně tak 7g sport poface. Jenže na to nejsou prachy Bueee
Momentálně mám jedno Coupe 1,7 vyhlídnutý, tak se na něj pojedu příští týden podívat.
Děkuju za všechny rady, sám bych se v tom ještě asi chvíli plácal Velmi šťastný

tak poface sporty jsou uz od 70tis jen hledat , ted se objevilo par coupe tak kolem 80tis v peknem stavu ,pak uz je to jen otom co se ti libi vice ,dle mne EP2 je univerzalnejsi auto ,jak spotrebou ,prostorem , vzhledem ..
   Návrat  
pilous253 je teď offline  pilous253
PříspěvekZaslal: 21.4.2017 , 17:30   Citovat  

Ahoj jsem tu novaček. přátele civic 1.6vti hatch.z Belgie v TP uveden motor b16a2 ale v aute na bloku b16a1.Ale zjistil jsem že jde opravdu o b16a2 podle hlavy š.klapky i jednotky a použiteho konektoru jasna b16a2 vede by nekdo jak se toto řeši abych to přihlasil jako b16a2.Asi už nekdo menil blok.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2017 , 17:41   Citovat  

Pokud to není přepsané v TP, tak budeš mít v ČR problém... Typ motoru nejde změnit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2017 , 21:02   Citovat  

pilous253 napsal:
Ahoj jsem tu novaček. přátele civic 1.6vti hatch.z Belgie v TP uveden motor b16a2 ale v aute na bloku b16a1.Ale zjistil jsem že jde opravdu o b16a2 podle hlavy š.klapky i jednotky a použiteho konektoru jasna b16a2 vede by nekdo jak se toto řeši abych to přihlasil jako b16a2.Asi už nekdo menil blok.

ja mel v TP D16A2 ,spatnej puvodni zapis ,tak u prepisu jsem jen zminil tu chybu a prepsala mi to na B16A2 Velmi šťastný

ja bych to neresil , na STK si sezen nekoho kto te protlaci za par stovek jak to delam ja a projdes i bez strechy ..
jinak nema nikdo duvod pokud jezdis jak clovek ,koukat na cislo bloku ..
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 9:43   Citovat  

Len ked to auto bude predavat co povie bud majitelovi? Aby dal par stoviek do vacku na stk alebo na policii?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 9:56   Citovat  

Hm tak to je dobry Cooo??? .Jediny co me napadlo je šikovne klepy klep z 1 na 2.Ale nekde jsem slyšel že v zastoupeni honda ti to přepišou samozřejme za poplatek.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 10:00   Citovat  

rudy5 napsal:
Len ked to auto bude predavat co povie bud majitelovi? Aby dal par stoviek do vacku na stk alebo na policii?

vsude i v TP nejspis i dle VIN na aute krome motoru ma B16A2 ,takze ma bud vsude predelat oznaceni a taky v TP nebo zbrousit cislo na bloku a vyrazit novy aby sedelo vse jak ma ..

pokud planuje si nechat auto dlouho neresil bych to ,na STK a EM s tak starym autem nejspis stejne neprojde bez protekce tak co .. naco to vubec zkouset pro 20e a opacko pokud neco nebude fungovat jak ma ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 11:33   Citovat  

Nevím, proč by neměl procházet bez protekce... Já neměl problém s žádným autem. Jestli Tvoje neprojdou bez protekce,tak bych hledal chybu jinde...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 14:28   Citovat  

Hellborn napsal:
Nevím, proč by neměl procházet bez protekce... Já neměl problém s žádným autem. Jestli Tvoje neprojdou bez protekce,tak bych hledal chybu jinde...

tak ja to ani nezkousel hlavne kvuly tuningu ,ikdyz jsem v ty dobe mel certifikaty ktery jeste dokazali oboblnout kontroly a taky kvuly EM kdyz vetsina tech aut ma KAT uz po smrti , u mne to zacalo vyfukama ,kolama a skoncilo turbínou a vykuchanym autem na kterem seriova byla akorat karoserie Velmi šťastný ,
ale tys mel seriovy auta a EM asi taky paradni ..
nekdo hold musi kupovat novej KAT kdyz ma auto 17let a nalitano ..,ja tohle neresim od prvniho auta ,pac vim ,ze technicky me auta musi byt top abych se mohl na auto spolehnout zbytek me nezajima a nemynim investovat do nakych organu ..

osobne bych tam vyrazil novy oznaceni dle TP ,dneska to neni zadnej problem .. nechapu to dilema ..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 14:35   Citovat  

ale v tom prípade keď máš taký postoj tak ti ani nemôže vadiť keď má niekto diesel DPF off alebo ked ide pred tebou a dymí ako dymovnica a vieš že STK prešiel v pohode lebo si takí istý ako on .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 14:51   Citovat  

rudy5 napsal:
ale v tom prípade keď máš taký postoj tak ti ani nemôže vadiť keď má niekto diesel DPF off alebo ked ide pred tebou a dymí ako dymovnica a vieš že STK prešiel v pohode lebo si takí istý ako on .

to je na jinou debatou jestli je horsi benzin bez catu nebo cmoud kterej kdyz predemnou prislapne pedal tak nevidim pred sebe a musim zavirat okruch topeni a takovych aut je dneska hodne a kazdej vi,ze vetsina takovych opravdovych dymovnic zdaleka nema dobrej technickej stav ,jsou to spis pohromy na kolech ,pac kdyz si priplati tak naco by neco opravoval kdyz auto jezdi , opravy to az to nebude startovat ,kolik takovych lidi znas ja hodne ..
mne ikdyz nakou mensi zavadu technik najde tak ji hnedka resim ,pac si nemuzu dovolit mit na aute technicky neco spatne ,kolik lidi to takhle dela ? .. tedy pristup z daleka neni stejnej ..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 18:18   Citovat  

Presne tak.Auto ma v tp b16a2 ek4 jdm.V aute je taky motor b16a2 160ps vše je origo akorat už asi nekdo menil blok motoru a nesehnal b16a2 tak tam narval a1 ty bloky jsou uplne stejny.Auto už mam v garaži rozebrany do šroubku a delam komplet renovaci, auto si chci nechat.Ješte mě napadlo sehnat holej blok b16a2 za rozumnej peniz a zpřehazet to, stejne jsem mnel v planu motor preventivne udelat.Nevite nekdo o nejakym bloku?? přátele Chci to všechno origo.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 18:53   Citovat  

Jinak k tematu, hledat hledat hledat 1.6 vti rv.96 hatch.Ja ho sehnal za 45000 ale 100000 do nej vrazim Je to tam. A doufam že se budu bližit stavu noveho auta. Vše svepomoci.Tyto auta uz se stavaj vzacnosti a levnejši už nebudou.Pred 15 lety jsem jezdil krasnou origo stav 205 peugeot 1.9 gti ze švajcu za 50klacku A dzneska si drbu hlavu že jsem ji pustil do sveta.Za me 6g 1.6 vti hatch.Pouze origo stav.Ale tech 80k je opravdu malo aby to za neco stalo.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.4.2017 , 11:30   Citovat  

Kluci, všem děkuji za rady.
Vzhledem k tomu, že trochu padal budget, tak jsem se rozhodl od Hondy odklonit, protože bych neměl dost peněz na to, dát ji do stavu, kterej by mi vyhovoval a kterej by si auto zasloužilo.
VTI i Type-R byly už od začátku mimo hru, cenově jsou prostě mimo moje současný možnosti. to je umocněno i tím, že si auta neservisuji sám, i když servis dopřávám nadstandartní...
Kdyby někoho zajímalo, jak jsem to vyřešil, tak jsem sehnal Alfu 147 za 27 tisíc. Něco málo padne do náplní, filtrů a rozvodů a pak budu spokojenej Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2017 , 11:37   Citovat  

Aky motor a rok ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.4.2017 , 13:01   Citovat  

1,6 TS/ 88kW, výroba v druhé polovině 2002. Tedy předfacelift po tom, co se vychytaly ty největší mouchy...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2017 , 21:13   Citovat  

švagrina ho kedysi mala kým ho neoprela o strom ale musím povedať že to bolo celkom svižné auto
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výběr auta Civic 6g / Civic 7g / Accord 6g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina