Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 351, 352, 353 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 352 z 486
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.4.2017 , 19:20   Citovat  

markos napsal:
... čo môže byt to coho sa Honda zbavila Velmi šťastný

Jako že v Hondě to někdo třídí a 2.jakost posílají dál? Nebo taky výrobce označí všechno a něco jde do automobilky a něco na trh. V Hondě si dají své ceny pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2017 , 19:21   Citovat  

LK7R napsal:
Kupoval jsem a nechal montovat u Danyho v TypeR.cz. Cenu jsem měl v akci 8000 s DPH kit a práce byla cca 6000(?) měl jsem tam ještě další věci k vyřešení. Vzhledem k tomu, že instalace spojky je "všechno ven" tak jsem nechtěl nic riskovat... Jinak bych šel do Aisin nebo LUK.

Díky OK
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2017 , 22:02   Citovat  

Robím v Automotive a keby si videl tie praktiky, co sa tu deju, mozno by si chápal preco to píšem - dokiaľ to nekúpiš u origo dílera, naozaj je šanca ze nedostaneš 1. Akosť...ale zas nechcem povedať ze všetci zavádzajú a klamú - je dost možné ze rozdiel bude iba v cene a nie v kvalite .
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2017 , 11:36   Citovat  

LK7R napsal:
Takže pokud někdo dělal "fix" s pomocí vyšroubování tyčky, tak je to opravdu max na 10 000km a spojku to opravdu chce udělat. J

Dělal jsem fix s pomocí vyšroubování tyčky a je to už 60.000 km a spojka stále funguje. Když to zase začne hůř řadit u omezovače, tak jí opět jen trošku otočím a je zase klid OK Původní spojka, k dnešku najeto 220.000 km. Pokud se k ní člověk nechová jako prase, tak musí 250-300tis km vydržet.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 2.5.2017 , 6:54   Citovat  

Střelec napsal:
Dělal jsem fix s pomocí vyšroubování tyčky a je to už 60.000 km a spojka stále funguje. Když to zase začne hůř řadit u omezovače, tak jí opět jen trošku otočím a je zase klid OK Původní spojka, k dnešku najeto 220.000 km. Pokud se k ní člověk nechová jako prase, tak musí 250-300tis km vydržet.
Já jí už při aplikaci vyšroubování měl víceméně úplně vyšroubovanou, takže buď to už někdo dělal předtím, nebo prostě tak už byla z výroby.

Stav té mé spojky byl fakt tristní - sjetá lamela nakřivo a životnost na limitu. Nejvíc spojka dostává při tahání tažným a městský provoz. Pokud si ještě někdo "hoví" na spojkovém pedálu, tak je to hotové. Kombinace těchto špatných okolností se nejspíš podepisovala 100 000km na té mé spojce.
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2017 , 19:34   Citovat  

Čau, asi se přidám se spojkou na pořadník. N22A1, r.v.06, poFace, 240000km poctivých - Dnes při prudkém sešlápnutí plynového pedálu na 4. stupeň letěly otáčky na horu a vůz nezrychloval - myslím, že to bude náznak proklouznutí.
Mám v plánu koupit LUK sadu třeba z Cardo díly tudy odkaz za 3978 Kč.
Jenže nevím, kde k tomu sehnat speciální nářadí na výměnu, aby mi to mechanik vyměnil. Nemá někdo tip? Ideálně poblíž Plzně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2017 , 19:44   Citovat  

Petr_cze napsal:
Čau, asi se přidám se spojkou na pořadník. N22A1, r.v.06, poFace, 240000km poctivých - Dnes při prudkém sešlápnutí plynového pedálu na 4. stupeň letěly otáčky na horu a vůz nezrychloval - myslím, že to bude náznak proklouznutí.
Mám v plánu koupit LUK sadu třeba z Cardo díly tudy odkaz za 3978 Kč.
Jenže nevím, kde k tomu sehnat speciální nářadí na výměnu, aby mi to mechanik vyměnil. Nemá někdo tip? Ideálně poblíž Plzně.

Hmmm a zotrvačník? Úsměv
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2017 , 19:57   Citovat  

zotrvačník neni nutnosť meniť treba ho skontrolovať pri výmene spojky dokonca aj servis teda aspoň na iných nafťákoch píše pri výmene spojky kontrola ak je zlý vymeniť ja som na svojom aute kedysi ho tiež nemenil a klzala mi spojka bolo to čipom pri 230tis dal som novú lamelu tu som dal následne najskôr preobložiť HDS 57 a nový prítlačak a ložisko doteraz má tatko auto a je na pôvodnom zotrváku skoro 400tis .a to je 4x4 takže tá výmena bola aj obtiažnejšia nebál by som sa toho .
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2017 , 20:05   Citovat  

14 tisíc navíc, když nikde nic nevibruje a rychlosti zapadají přesně, to se mi zdá dost peněz pro dobrý pocit. Ble
Nebo už se dnes dá sehnat spojková sada se setrvákem za rozumnější peníze? A co to speciální nářadí, které bude potřebovat mechanik?
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2017 , 21:53   Citovat  

Setrvačník nemá moc vliv na řazení..to by musel být už poměrně dost načnutý, aby nešlo např. zařadit, jak jsem to měl já. Jak jsem psal, setrvák jde slyšet, ale bacha - může se to taky stát ze dne na den tak, jako mě. Však mechoš ho může zkontrolovat, jak bude měnit lamely..pokud bude mít nulovou odchylku, to znamená že nepůjde pootočit a nebude se geglat, tak bych ho aj nechal..pokud ano, tak výměna, protože bys potom dělal to samé znovu.
V příloze setrvák..je to původní, značka je to LUK..Honďáci si odsoustružili logo výrobce akorát z půlky..

IMG_20170418_154553[1].jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20170418_154553[1].jpg, 3.23 MB
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2017 , 7:49   Citovat  

Luk pouziva strasne vela automobiliek ako original akurat honda ho predava raz tak draho a vsetci si myslia ze maju cosi lepsie Velmi šťastný ak je zotrvak dobry netreba ho menit je na to aj pripravok na meranie a novy repset uz nevydrzi tolko su pripady ze aj po 10tis uz vibroval
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2017 , 8:16   Citovat  

To čo sa dodáva do prvovýroby HOnda nemusí zodpovedať štandardom aftermarketu, ktorý sa predáva verejne. Už sa to tu minule riešilo, že napr. Honda na svoje výrobky mala značne vyššie štandardy, diely vyrobené v piatok a v pondelok sa neodoberali (logicky ich potom predávali ako aftermarket).

Jednalo sa o nejaké diely pre pedále, už neviem čo to presne bolo.

Ale môže sa v realite stať, že diely budú navlas rovnaké. TO je jedna z vecí, ktorú Vám povie iba ten, čo v tej spoločnosti robí. Ale nemožno tvrdiť že to čo kúpite v obchode je to čo Vám predá Honda.
   Návrat  
Nabirak je teď offline  Nabirak
PříspěvekZaslal: 3.5.2017 , 10:01   Citovat  

Na autokelly ted maji vyprodej leve poloosy na 2.2 za smesnych 1200kč. Jak jiste vime, kvalita je nizka, ale snad to par tisic vydrzi.
tudy odkaz

Ale jak napotvoru me samozrejme vybruje ta na prave strane, nevite co za znacku koupit aby to vydrzelo?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2017 , 12:41   Citovat  

Tak jsem přezul na nové gumy, což byla snad poslední věc, kterou jsem na podvozku/nápravě ještě nevyměnil a stále mám stejný problém. Přidám plyn, auto táhne doleva (natočí se volant o pár cm), uberu, auto/volant se srovná doprava. Ve městě to není cítit, projevuje se to nejvíce v rychlostech 100+ a moc příjemné to není.

Vyměnil jsem:
komplet podvozek vč. uložení
hlavní 2 silentbloky ve spodních ramenou, plus další 2 spodní (vidlice tlumiče)
horní ramena
všechny tyčky stabíků vč. uložení
klouby poloos
pneu

Geometrie je v pořádku. Přijde mi, že díky novým pneu s nižším ET je viditelnější to, čeho jsem si všiml i dříve - na zadku mám Áčka. Nebo se mi to zdá? Přikládám foto. Mohou to dělat zadní ramena, který nenastaví správný odklon? To jediné jsem snad ještě neměnil, ale je divné, že geo vychází OK. Tak to valím bulvy Vpravo je to vidět více, než vlevo. Přikládám protokol z GEO. Zadek není stopro, ale že by tak malý rozdíl měl dělat tohle?

Jednou už to vypadalo ok a to bylo po výměně těch silentů. Bohužel po 1000 km stejný problém znovu.

prava.jpg

prava.jpg, 110.72 kB

leva.jpg

leva.jpg, 60.57 kB

geo.jpg

geo.jpg, 268.88 kB
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2017 , 13:13   Citovat  

Tyč řízení? A nedrhne ti třeba nějaká brzda? Třeba ručka? Náboje kol jsou ok?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2017 , 13:14   Citovat  

Squixx napsal:
Tyč řízení? A nedrhne ti třeba nějaká brzda? Třeba ručka? Náboje kol jsou ok?

OK nechám vše zkontrolovat.
   Návrat  
hoJDa je teď offline  hoJDa
PříspěvekZaslal: 4.5.2017 , 14:30   Citovat  

Ahoj,

vím že se tu kola a pneu řešily o pár stránek nazpět. Nikde jsem ale nenašel info, jaký profil pneu si mohu dovolit pro kola 17/7,5/ET40, aby se bez úprav vlezly na Tourera 7G. Případně se rovnou omlouvám jestli jsem to přehlédl, jsem tu nový.Se stydím

Můžete mi prosím někdo poradit?
Otázka tedy zní:
Jaký maximální profil pneu (kvůli komfortu silnic ČR) bych mohl dát na 17" kola s ET40, šířka 7,5, aby se to vešlo bez jakýchkoliv úprav?

PS. Případně jestli máte někdo zkušenosti co je pro Tourera už moc tvrdé (<45?) a co je ještě ok?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2017 , 14:37   Citovat  

hoJDa napsal:
Ahoj,

vím že se tu kola a pneu řešily o pár stránek nazpět. Nikde jsem ale nenašel info, jaký profil pneu si mohu dovolit pro kola 17/7,5/ET40, aby se bez úprav vlezly na Tourera 7G. Případně se rovnou omlouvám jestli jsem to přehlédl, jsem tu nový.Se stydím

Můžete mi prosím někdo poradit?
Otázka tedy zní:
Jaký maximální profil pneu (kvůli komfortu silnic ČR) bych mohl dát na 17" kola s ET40, šířka 7,5, aby se to vešlo bez jakýchkoliv úprav?

PS. Případně jestli máte někdo zkušenosti co je pro Tourera už moc tvrdé (<45?) a co je ještě ok?

mám čerstvě 18" s ET40 a profilem 40 a je to v klidu... Tak komfortní, jako 16" s profilem 55, to nebude nikdy no Úsměv Ale zase to drží a vypadá. Je to na tobě. Pasovat ti to bude.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.5.2017 , 15:24   Citovat  

Střelec napsal:
mám čerstvě 18" s ET40 a profilem 40 a je to v klidu... Tak komfortní, jako 16" s profilem 55, to nebude nikdy no Úsměv Ale zase to drží a vypadá. Je to na tobě. Pasovat ti to bude.

Ahoj,

Díky za reakci. Mně šlo právě o to, jestli se na ty 17" vejde např. i těch 55? Jak jsem psal - jaký bude max. profil. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2017 , 15:43   Citovat  

hoJDa napsal:
Ahoj,

Díky za reakci. Mně šlo právě o to, jestli se na ty 17" vejde např. i těch 55? Jak jsem psal - jaký bude max. profil. Mrk

Prepočítaj si to podľa obvodovej kalkulačky Úsměv

tudy odkaz

Ak sa nemýlim, na SK je povolená odchýlka 5% . Ono dávať koleso s väčším obvodom sa už neodporúča, lebo nadmerne namáhaš podvozok zmenou geometriou a výsledných síl Úsměv

Okrem toho ,všetko okrem 225/45 R17 je pekne drahé, tento profil je najbežnejší a najpoužívanejší. Oproti R16 205/55 samozrejme rátaj s úbytkom komfortu, ALE, obrovský vply má výber gúm. Pri vhodných gumách úbytok komfortu môže byť minimálny.
   Návrat  
Brian je teď offline  Brian
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.5.2017 , 20:35   Citovat  

dnes mi přastal spínat kompresor klimatizace řešil to někdo na co se zaměřit?o víkendu to chci rozdělat případně koupit nový léto se pomalu blíží díky Úsměv
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.5.2017 , 20:44   Citovat  

Brian napsal:
dnes mi přastal spínat kompresor klimatizace řešil to někdo na co se zaměřit?o víkendu to chci rozdělat případně koupit nový léto se pomalu blíží díky Úsměv

Nízký tlak v okruhu - únik chladiva - netěsnost okruhu.
Spálená pojistka.
Vadné relé kompresoru.
Vadná spojka kompresoru.
Volný řemen (chybějící) řemen, tohle je ale velice nepravděpodobné, to by jsi při jízdě poznal sopťa sopťa
Určitě by se ještě něco mohlo najit, ale je to velice nepravděpodobné.
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.5.2017 , 20:45   Citovat  

to Brian: nejdříve otoč relátka třeba ti odešlo,jsou stejná.Schéma najdeš pod deklem, máš to v motor.prostoru Mrk
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.5.2017 , 13:25   Citovat  

Střelec napsal:

To plati ak sa jazdia dlhe trasy. Ja som menil spojku origo asi na 335tis. Lozisko pri pohynani obcas neprijemne skripalo, nasledne bol problem radit spiatocku - dostelovana sruba a vsetko v pohode dalsich 10K po meste.

Ked som ale videl, ze nova spojka AISIN z autorozvodov stoji 150E, tak nebolo o com, komfort jazdy sa zlepsil, o radeni v obmedzovaci z 1-2-3 ani nehovorim, to ide jak za nova.

Lamela uz bola zoslahana v podstate tak, ci tak by to coskoro odislo, napriek tomu spojka nesmykala, len ten priebeh pedalu nebol ako za nova.

Neviem, kto tu furt riesi tvrdost pedalu, to urcite nie je meritkom toho, ci je spojka zla alebo dobra. Francuzi to maju ako blato, honda zlaty stred. Kamos ma na foresteri taky kamen, ze 50kg zenska by to snad ani nezoslapla... jak stara, tak nova, ktoru ma mesiac a stala 500E. Ziaden rozdiel.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2017 , 21:00   Citovat  

Ještě se vrátím k tomu tahání do strany při akceleraci. Zjistil jsem, že to funguje i obráceně, tzn. když sešlápnu brzdu, tahá to pro změnu do prava.
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2017 , 21:13   Citovat  

Střelec napsal:
Ještě se vrátím k tomu tahání do strany při akceleraci. Zjistil jsem, že to funguje i obráceně, tzn. když sešlápnu brzdu, tahá to pro změnu do prava.

mě se trochu pootočí volant doleva při přeřazení... jedu, sešlápnu spojku -> volant doleva... zařadím, pustím spojku -> volant cukne doprava
   Návrat  
Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.5.2017 , 21:58   Citovat  

Zdar, začal mi blbnout originální bluetooth modul. Nemáte s tím zkušenosti? Sel by sehnat někde za slušné peníze? Na ebay za něj chtějí +- 4000 což je pro mě nesmysl. Případně jestli se to nedá něčím nahradit, aby zůstalo funkční ovládání na volantu.

IMG_20170506_224814_HDR.jpg

IMG_20170506_224814_HDR.jpg, 309.13 kB
   Návrat  
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.5.2017 , 9:41   Citovat  

Střelec napsal:

Taky to na mém autě dělalo, když jsem ho koupil. Mechanik, se kterým jsem byl na místě koupě, mě rovnou upozonil, že v řízení je vůle. Po servisu přední nápravy, konkrétně po:
- výměně všech silentbloků obou ramen,
- výměně horních i spodních čepů ramen,
- výměně tyček stabilizátoru a
- kontrole geometrie
to úplně přestalo. Auto jede od té doby i při plné akceleraci i brzdění rovně - nikam to netahá. Snad ti tato informace pomůže Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.5.2017 , 13:06   Citovat  

Gavly napsal:
Zdar, začal mi blbnout originální bluetooth modul. Nemáte s tím zkušenosti? Sel by sehnat někde za slušné peníze? Na ebay za něj chtějí +- 4000 což je pro mě nesmysl. Případně jestli se to nedá něčím nahradit, aby zůstalo funkční ovládání na volantu.

Čau, já jsem bluetooth v Hondě neměl a řešil jsem to instalací tohodle: (Cena u odkazu je už samozřejmě jiná, já to sehnal za 1600,-)
tudy odkaz
Kvalita zvuku naprosto supr, ovládání na volantu funkční. Jediný problém jsem zaznamenal, když se u mě chtěla připojit kámoška s Windows Mobile a neviděla na telefonu to BT zařízení. Jinak s iOS/iPhonem pohoda. Nemám vyzkoušeno s Androidem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 17:27   Citovat  

Čau, ještě se vrátím ke kolům a teď konkrétně:
Bude pasovat tato kombinace?
7Jx17 - ET 40 - 5x114,3
pneu 215/50R17

(Bojím se, aby to s tou 50 neškrtalo) Nezkoušel jste někdo?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 351, 352, 353 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina