Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 
Zaslat odpověď

Strana 23 z 23
Shimmi je teď offline  Shimmi
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 15:11   Citovat  

Ahoj,prosím o radu.Když promažu vodící kolíky na zadních třmenech a chci je vrátit nazpět,tak prachovka utěsní prostor okolo kolíku a na kolík vznikne přetlak.Když kolík dotlačím až nadoraz,tak přetlak vystřelí prachovku u třmenu a musím opět vyndat kolík,prachovku nasadit a takhle dokola. Dělám něco špatně nebo to takhle má být a nebo máte nějaká fígl,aby tam ten přetlak nebyl? U předních třmenů tento problém nemám,protože tam se prachovka nasazuje z vnějšku,kdyžto u zadních z vnitřní strany a musí se nejdříve nasadit prachovka a až pak kolík. Díky - civic aerodeck
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 11:31   Citovat  

Shimmi napsal:
Ahoj,prosím o radu.Když promažu vodící kolíky na zadních třmenech a chci je vrátit nazpět,tak prachovka utěsní prostor okolo kolíku a na kolík vznikne přetlak.Když kolík dotlačím až nadoraz,tak přetlak vystřelí prachovku u třmenu a musím opět vyndat kolík,prachovku nasadit a takhle dokola. Dělám něco špatně nebo to takhle má být a nebo máte nějaká fígl,aby tam ten přetlak nebyl? U předních třmenů tento problém nemám,protože tam se prachovka nasazuje z vnějšku,kdyžto u zadních z vnitřní strany a musí se nejdříve nasadit prachovka a až pak kolík. Díky - civic aerodeck

Ahoj,
jojo, klasická to věc.

je potřeba lehce tu prachovku nadzvednout, aby ti unikl vzduch a pak se dílo podaří, ono to chce chvíli zkoušet, hlavně opatrně, aby Ti nepraskla. Je to trochu makačka, ale jak se to naučíš, tak pohoda. Někdy je na škodě, že se dá moc vazelíny, ale já to dělal tak, že jsem to rozhodil, vyčistil, "narval" vazelínu, prohýbal, odfoukla a hotovo.

Tak uvidíš.

Držím palec.

Shimmi je teď offline  Shimmi
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 21:04   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
jojo, klasická to věc.

je potřeba lehce tu prachovku nadzvednout, aby ti unikl vzduch a pak se dílo podaří, ono to chce chvíli zkoušet, hlavně opatrně, aby Ti nepraskla. Je to trochu makačka, ale jak se to naučíš, tak pohoda. Někdy je na škodě, že se dá moc vazelíny, ale já to dělal tak, že jsem to rozhodil, vyčistil, "narval" vazelínu, prohýbal, odfoukla a hotovo.

Tak uvidíš.

Držím palec.

Myslíš M@jku u kolíku oproti třmenu? U třmenu to nejde,tam je nacpaná prachovka mezi kolíkem a třmenem. Myslel jsem pomoct si slabým drátkem mezi kolík a třmen,aby ten přetlak ušel. Podezírám totiž z toho hučení zadního kola přibržďování třmenu. Díky

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 21:42   Citovat  

Shimmi napsal:
Myslíš M@jku u kolíku oproti třmenu? U třmenu to nejde,tam je nacpaná prachovka mezi kolíkem a třmenem. Myslel jsem pomoct si slabým drátkem mezi kolík a třmen,aby ten přetlak ušel. Podezírám totiž z toho hučení zadního kola přibržďování třmenu. Díky

Ahoj,
myslel jsem vodící tyčky, ne pístek samozřejmě.
přátele

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2017 , 12:54   Citovat  

Shimmi napsal:

V prvé řadě musíš mít vyčištěný otvor v třmeni a okraj otvoru. Pokud na okraji otvoru (v otvoru pro vodící kolík je vytvořená drážka pro prachovku) je nečistota nebo zpěněná zatvrdlá rez, pak se prachovka neuloží správně do vybrání a je problematické tam dostat vodící čep. Dalším úskalím je poškozená (vymačkaná) prachovka která může na druhé (na straně s vybráním pro klíč) vyskočit právě na toto vybrání a netěsnit tak vodící čep. Při montáži je dobré, jak již bylo zmíněno, dbát na to, aby v otvoru pro čep nebylo příliš mnoho mazacího tuku. Pak hrozí, že se čep v lepším případě bude v uložení chovat jako tlumič, a nebude se vzhledem k množství mazacího tuku v uložení posouvat ale jen pružit. Při montáži, tedy po vyčištění a rozumným promazáním zatlačit vodící čepy do otvoru a nafouknutou prachovku zlehka pozvednout tenkým drátkem aby unikl přebytečný vzduch.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2017 , 12:55   Citovat  

von-pivoj napsal:
V prvé řadě musíš mít vyčištěný otvor v třmeni a okraj otvoru. Pokud na okraji otvoru (v otvoru pro vodící kolík je vytvořená drážka pro prachovku) je nečistota nebo zpěněná zatvrdlá rez, pak se prachovka neuloží správně do vybrání a je problematické tam dostat vodící čep. Dalším úskalím je poškozená (vymačkaná) prachovka která může na druhé (na straně s vybráním pro klíč) vyskočit právě na toto vybrání a netěsnit tak vodící čep. Při montáži je dobré, jak již bylo zmíněno, dbát na to, aby v otvoru pro čep nebylo příliš mnoho mazacího tuku. Pak hrozí, že se čep v lepším případě bude v uložení chovat jako tlumič, a nebude se vzhledem k množství mazacího tuku v uložení posouvat ale jen pružit. Při montáži, tedy po vyčištění a rozumným promazáním zatlačit vodící čepy do otvoru a nafouknutou prachovku zlehka pozvednout tenkým drátkem aby unikl přebytečný vzduch.

Skvělé pane kolego,
lépe bych to nenapsal, to je krásný návod pro FAQ.

je to dobrý přátele

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 20.5.2017 , 23:56   Citovat  

M@jk napsal:
Skvělé pane kolego,
lépe bych to nenapsal, to je krásný návod pro FAQ.

je to dobrý přátele

Díky, psal jsem to ve velké rychlosti a značně jsem to ořezal, za ty roky to znám nazpaměť. Prohlédnu zdejší fórum, zda zde není nějaký návod a pokud ne, tak při další příležitosti sepíšu fotonávod. Učil jsem se od otce automechanika, byť já jsem se vydal jinou cestou. Myslím, že automechanici mají opravovat auta a né řešit malichernosti a prkotiny.
Všem přeji mnoho klidných kilometrů.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 
Zaslat odpověď